Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ


"Μια εικόνα χίλιες λέξεις" και "οι πράξεις δηλώνουν και μαρτυρούν προθέσεις". 
Ο χώρος του εμπορικού λιμανιού του Λεοντίου έχει (επί προηγούμενης δημοτικής αρχής) παραχωρηθεί στην "πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού". Είναι γνωστό ότι πρόθεση του δημάρχου Δημητρη Μούρτζη του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χατζηπέρου και της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, ήταν η ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού. Προφανώς αυτοί που ανέλαβαν τον δήμο σήμερα δεν έχουν τις ίδιες προθέσεις. Προφανώς αυτός ήταν και ο βασικός λόγος εκπαραθύρωσης του Δημήτρη Μούρτζη. Τα πάντα για να σταματήσει ο υποθαλάσσιος αγωγός.
Η τοποθέτηση του "Εξολοθρευτή σκουπιδιών" (TERMINATOR) δίπλα από τις σωλήνες του υποθαλάσσιου αγωγού είναι περισσότερο από συμβολικός. Απώτερος σκοπός ο τορπιλισμός του υποθαλάσσιου αγωγού. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος απομάκρυνσης του Δημήτρη Μούρτζη από την θέση του δημάρχου. Οι κύριοι της παράταξής του που αντιτάχθηκαν στην επανεκλογή του είχαν σαν κύριο στόχο τον με κάθε τρόπο τορπιλισμό του υποθαλάσσιου αγωγού. Όποιος διαφωνεί με την άποψή μας ας μας αντικρούσει. Ήρθε η ώρα και ο τελευταίος πολίτης της Αίγινας να μάθει τι ρόλο παίζει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο κάθε ένας από εμάς.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μηχάνημα είναι τρεις μέρες εκεί.Μεταφερονται κλαριά και πιο ξέρει τι άλλο και τα θρυμματίζει.Στο Λειδινο ερωτήθηκε ο Πτερουδης και δεν απάντησε ούτε από τον πρόεδρο της κυψέλης πήραμε απάντηση κατά τα άλλα ο χορός καλά κρατούσε!!!

Παρασκευάς είπε...

Χα χα χα...'εκπαραθύρωση' του Δ. Μουρτζη.....αυτου του άξεστου αμόρφωτου που μοίραζε φακελλακια έξω απο τα εκλογικά....έλεος....Μας φάγαν τα συμφέροντα....Λες και μπορεί ν ανατραπεί η εκτέλεση του υποθαλάσσιου αγωγού απο τον κάθε Ζορμπα....

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγο ένας φίλος μου έστειλε την ανάρτηση του Ρεκλειτη Νεκταριου με φωτογραφίες από το συγκεκριμένο σημείο, προφανώς ενοχλημένος απο τις αναρτήσεις και τα σχόλια που γίνονται για το όνομα του.Λεει αυτολεξεί αποφασίστε πια Αίγινα θέλετε..το πριν και ανεβάζει φωτογραφίες με σκουπίδια και κλαριά ήτο παρόν και προσθέτει φωτογραφίες με θρυμματισμένα βουναλακια !!Θα πω στον άνθρωπο αυτόν να χρεισημοποιουσε την ευαισθησία του όταν ήταν γεμάτη η Αίγινα από σκουπίδια και όχι τώρα επί χρήμασι!!Θα ρωτούσα γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο και από πού παίρνει εντολές!!Τέλος θα τον ρωτούσα έχει άδεια για ότι κάνει!!

Ανώνυμος είπε...

10:31 π.μ δεν δύναμαι να σχολιάσω την ανάρτησή σου. Με υπερβαίνει ως ύφος και ως περιεχόμενο. Καλοπροαίρετη συμβουλή, κάνε σε παρακαλώ μια εξέταση μήπως πάσχεις από μαλάκυνση εγκεφάλου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιώργο για άλλη μια φορά δεν μασάς τα λόγια σου και τα βγάζεις όλα στη φόρα εν αντιθέσει με το πόρταλ που ενώ έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή τηρεί σιγή ιχθύος γιατί άραγε;

Παρασκευάς είπε...

'Αγαπητε' 12.48, να σε διευκολύνω μη μπερδεύεσαι με τις ώρες, μιας και δεν είσαι και ξυράφι ή τέλος παντων σε δυσκολεύει η αναγνωση, υπογράφω 'Παρασκευάς γι αλόγους αναφοράς. Δε δύνασαι να σχολιάσεις λόγω IQ όχι γι ακάποια άλλο λόγο....πήγαινε πρωτα εσύ για την εξέταση και μετά πές μου που πήγες να δούμε ποιος είναι πιο....'μαλακυνσμένος'...αυτός που ξέρει ή αυτός που κάνει ότι δεν ξέρει και αποφευγει να σχολιάσει....

Ανώνυμος είπε...

Τι νερό της σουβαλας εδώ και 10 μέρες είναι πολύ αλμυρό... Τι έγινε κυρ Αντώνη συνδεθήκαμε με την Ε. Υ. Δ. Α. Π.??

Ανώνυμος είπε...

γιωργο παντα με το ΦΧ ωφελειται μονο η παραλια απο παναγιτσα εως τροπικς! οι υπολοιπες επιχειρησεις που βρισκονται απο σπυρου ροδη, αφαιας και αγ νικολα, καθως και σε αλλες περιοχες της αιγινας, σουβαλα, αγ. μαρινα, περδικα, σε τι ωφελουνται; δεν θα ηταν καλο το ΦΧ να ηταν κυλυομενο καθε χρονο και σε μια αλλη περιοχη του νησιου; ετσι ωστε να ωφελουνται ολες οι περιοχες; τι λες;

Ιδου θυμηση κανω!

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή .....του άξεστου, αμόρφωτου που μοίραζε φακελάκια έξω απο τα εκλογικά ..... κλπ της ανάρτησής σου 2:20 μ.μ και που ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας για τον συγκεκριμένο συντοπίτη μας, καλοπροαίρετα σου συνέστησα να κανεις μια εξέταση μαλάκυνση του εγκεφάλου σου (εκφυλισμός εγκεφάλου). Εσύ κακώς με την πουριτανική σεμνοτυφία που σε διακρίνει, υποβάθμισες μια φιλική συμβουλή γιατί συνειρμικά σε παραπέμπει στην ομόηχη λέξη που πράγματι είναι υβριστική, αλλα πρέπει να καταλάβεις ότι καμια σχέση δεν εχει με την έννοια της ανάρτησής μου, που είναι καθαρά ιατρικός παθολογοανατομικός όρος.

Ανώνυμος είπε...

.-Κατ’ άρθρο 13 του ΒΔ/τος της 24-9/20-10-58 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του ν. 1080/80 ορίζεται ότι: «1. Επιτρέπεται η υπέρ Δήμου ή Κοινότητος επιβολή τέλους εις βάρους των χρησιμοποιούντων διαρκώς ή προσκαίρως πεζοδρομία, οδούς, πλατείας, και εν γένει κοινοχρήστους χώρους και το υπέδαφος αυτών …..2. Τα τμήματα των κοινοχρήστων χώρων, των οποίων επιτρέπεται η παραχώρησις της χρήσεως, καθορίζονται δι’ Αποφάσεως του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου…3…4. Η χρήσις των πλατειών διατίθεται στους εκμεταλλευόμενους τα περί αυτάς καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, παρεμφερείς επιχειρήσεις και καταστήματα, κατά τα δια αποφάσεως της δημοτικής ή κοινοτικής αρχής ειδικώτερον οριζόμενα. Επιτρέπεται η παραχώρησις της χρήσεως συνεχόμενου κοινόχρηστου χώρου, εφ’ όσον δεν θίγονται δικαιώματα ετέρου δικαιουμένου της χρήσεως τούτου, εάν όμως οι δικαιούμενοι χρήσεως αυτού είναι πλείονες του ενός , η χρήσις του συνεχόμενου τούτου χώρου παραχωρείται αναλόγως των προσόψεων των καταστημάτων αυτών ή αναλόγως άλλων κριτηρίων(τοπικών, τουριστικών, κυκλοφοριακών, πρασίνου κτλ). Εν ουδεμία περιπτώσει ο κατά χρήσιν παραχωρούμενος χώρος επιτρέπεται να παρατείνεται και εις πεζοδρόμιον παρακείμενου καταστήματος ή κατοικίας, ειμή μόνον τη εγγράφω συγκαταθέσει του χρησιμοποιούντος ή κατέχοντος τα ακίνητα ταύτα. 5.

Προκειμένου περί πλατειών ένθα προβάλλονται καταστήματα χρησιμοποιούμενα ως καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, παρεμφερείς επιχειρήσεις, εις έκαστον εκμεταλλευτή τούτων παραχωρείται αναλόγως της προσόψεως του καταστήματος αυτού η χρήσις του 70% του αντιστοιχούντος εις την προβολήν του χώρου, το υπόλοιπο δε 30% του χώρου, διατίθεται υπό του δημάρχου ή προέδρου κοινότητας εις τους αυτού εκμεταλλευτάς εφ’ όσον κατά την κρίσιν αυτού δεν παρακωλύεται ουσιωδώς η ελευθέρα χρήσις αυτού. Εν περιπτώσει μη χρησιμοποιήσεως αυτού υπό δικαιουμένου του αναλογούντος αυτού κοινοχρήστου χώρου της πλατείας, η χρήσις του χώρου αυτού δύναται να παραχωρηθή υπό του δήμου ή της κοινότητας εις εκμεταλλευτάς συνεχομένων μετ’ αυτού καταστημάτων, αναλόγως της προσόψεώς των. 6. ..»

Κατά την έννοια των διατάξεων αυτών η παραχώρηση για εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων πλατείας, των οποίων έχει ήδη επιτραπεί η παραχώρηση με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικό συμβουλίου , γίνεται με πράξη του δημάρχου ή του προέδρου της κοινότητας υποχρεωτικά κατ’ αρχήν στους εκμεταλλευόμενους καταστήματα που χρησιμοποιούνται ως καφενεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία ή παρεμφερείς επιχειρήσεις , αν τα καταστήματα αυτά προβάλλονται στην πλατεία, και κατά το τμήμα εκείνο του προς παραχώρηση χώρου της πλατείας που αντιστοιχεί σε ποσοστό της προβολής τους σε αυτή, όπως το ποσοστό αυτό καθορίζεται στο άρθρο 13 παρ. 5 του παραπάνω διατάγματος (ΣτΕ 2875/1988).Ο προς παραχώρηση χώρος που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο ποσοστό της προβολής των παραπάνω καταστημάτων παραχωρείται στους ίδιους εκμεταλλευτές, εφόσον κατά την κρίση του οικείου Δημάρχου ή Προέδρου της κοινότητας δεν παρακωλύεται ουσιωδώς η χρήση του κοινοχρήστου χώρου. Τέλος οι προς παραχώρηση συνεχόμενοι χώροι, οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε προβολές καταστημάτων επί της πλατείας, παραχωρούνται από τον Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο της Κοινότητας στους εκμεταλλευτές των παραπάνω καταστημάτων που έχουν πρόσωπο στην πλατεία με βάση τις προσόψεις των καταστημάτων αυτών ή άλλα νόμιμα κριτήρια, όπως τοπικά, τουριστικά, κυκλοφοριακά και πρασίνου. Εξάλλου η τυχόν παρεμβολή μεταξύ των παραπάνω καταστημάτων και της πλατείας ή δρόμου δεν εμποδίζει την παραχώρηση σε αυτά για εκμετάλλευση χώρου της πλατείας, εφόσον τα καταστήματα αυτά προβάλλονται στην πλατεία, δεδομένου ότι ο νομοθέτης δεν προβλέπει τέτοιο περιορισμό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μανωλάκης άρχισε πάλι τα γλυψίματα και τις ευχαριστίες το καλοκαίρι ήταν άφαντος η Βαγία είχε πρόβλημα με το νερό και τα σκουπίδια ο Μανωλάκης πουθενά τώρα ξανάρχισε πάλι την προβολή Μανωλάκη ο κόσμος δεν ξεχνάει

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Αντώνη μέχρι πότε θα μας έχεις με αλατόνερο στη σουβαλα??
Το καλό νερό πάλι στη Μονή το στέλνεις...

Ρεκλείτης Νεκτάριος είπε...

Πρός 12.03 καταρχήν η μόνη ανάρτηση που θα με ενοχλούσε αν είχε όνομα κ επώνυμο θα ήταν η δικιά σου,δεν με ενοχλεί καθόλου όμως γιατί είσαι ανύπαρκτος. Δεύτερον μάζεψα πάρα πολλά σκουπίδια κ βοήθησα πολλές φορές σε βλάβες της ύδρευσης, κ πολλά άλλα ειδικά τα 2 πρώτα χρόνια της διοίκησης Μούρτζη. Απολογισμός 18.500€ ΣΤΟ ΧΙΌΝΙ. Μπορείς να μπεις στη διαύγεια κ να ενημερωθείς πόσα χρήματα έχω λάβει από το Δήμο εγώ κ πόσα οι υπόλοιποι, οι φωτογραφίες με τα σκουπίδια είναι 50 μέτρα από το μηχάνημα κ αφορούν την διαχείρηση που γινόταν σε σχέση με αυτό που γίνεται τώρα. Προφανώς σε ενοχλεί που υπάρχουν πιο δραστήριοι από εσένα κ μπορούν κ βρίσκουν λύσεις για την καθημερινότητα.. Περαστικά σου..

Ανώνυμος είπε...

7:00 μ.μ. τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τώρα θα τα πάρεις τα λεφτά σου; Διαφώτισε μας.

Ανώνυμος είπε...

4:51 μ.μ αντί να γκρινιάζεις εκμεταλλεύσου το Αλατόνερο όπως λες του κυρίου νταβά. Κατέβα λοιπόν στην ψαραγορά και πήγαινε στον πάγκο του κυρίου Καντηλιέρου, όπου θα σου πει και την συνταγή να παστώσεις ωραία σαρδελίτσα.

Ρεκλείτης Νεκτάριος είπε...

Προς 8.31μμ. Ο Ρεκλείτης είμαι Μαλάκα, όχι ο 7.00. ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ... Εθελοντή της κονόμας ....

Γιάννης Αλεξάκης είπε...

Περαστικά λέμε στους ασθενείς γι'αυτό σου τα επιστρέφω!Στο διαύγεια φαίνονται τα λεφτά που πήρες με αποδείξεις τα λεφτά που πήρες κάτω από το τραπέζι μιλια!!Μόνος σου εκτίθεται όταν νομίζεις πως γράφοντας εξυπνάδες ξεγλυστρας δεν μας απάντησες είναι η όχι παράνομη η εγκατάσταση του μηχανήματος εκεί; Έχετε κάποια άδεια να μεταφέρετε εκεί τα κλαδιά η άλλα υλικά;Δραστήριο θα ονόμαζαν καποιον που αφιλοκερδώς κάνει κάτι για τον τόπο του και προφανώς όχι εσένα!

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξου στον καθρέπτη σου και μετά ονόμαζε τους άλλους εθελοντές της κονομας! Μήπως νομίζεις πως κοιμάται ο κάθε Αιγινιτης και θα χαψει αυτά για διαύγεια που γράφεις;Όσο για τον χαρακτηρισμό στον επιστρέφουμε!

Νεκταριος Ρεκλειτης είπε...

Ότι πεις Γιάννη, Σταύρο, Γιώργο, Νίκο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το καλοκαίρι τι ήταν; Γιατί δεν ρωτάτε τον Γρυπαιο για την ποιότητα του νερού και την κοροϊδία με το σκουπιδομανη; Έπαιρναν τα ογκοδη αντικείμενα και τα πήγαιναν μέσα στα δάση.Και τον βγάλατε πάλι πρόεδρο είστε άξιοι της μοίρας σας!

Ανώνυμος είπε...

Ποια σκουπίδια οράματα βλέπετε Ο Μανώλης ανεβάζει φωτογραφίες υποστηρίζει πως ο Μεσαγρός είναι το πιο καθαρό χωριό και ας ήταν όλο το καλοκαίρι χαμένος από προσώπου γης!Ας τον χαίρονται αυτοί που τον έβγαλαν ξανά!

Ανώνυμος είπε...

Ρεκλειτη εξακολουθείς να νομίζεις πως ξεφεύγεις τόση κουτοπόνηρος σε δέρνει δεν μας απαντάς όμως άδεια έχετε;Άσε ρε.....

Ανώνυμος είπε...

Επιεικά 8:17 μ.μ θα σε χαρακτηρίσω κουτούλη για τον απλούστατο λόγο πως πέφτεις σαν ψαράκι στην παγίδα τόσο εύκολα του 12:03 μ.μ και του απολογείσαι γράφοντας ότι προσέφερες εθελοντική εργασία στον Δήμο (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) την οποία και κοστολόγησες στις 18500.οο ευρώ, στο άκουσμα της οποίας γελά ο κάθε πικραμένος ο οποίος γνωρίζει ότι ''το δωρεάν είναι μόνο το τυρί στην φάκα''. Συμβουλή από εδώ και μπρός, κάνε την δουλειά σου, όπως εσύ νομίζεις και μην απαντάς σε κανένα γιατί εκτίθεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρεκλειτης μας ανέφερε πώς προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του στο δήμο,Το καλοκαίρι το νησί από το ένα άκρο στο άλλο βρωμουσε στην κυριολεξία έκανε κάτι; Και να του κάνω γνωστό εθελοντισμός σημαίνει κάνω κάτι χωρίς να περιμένω να πάρω κάποιο αντάλλαγμα όπως πράττει ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Αντι να σχολιαζομε θετικα την επανεμφανιση του εξολοθρευτη ο οποιος ηταν εν αχρειστια οπως βανδαλισμενα η κλεμενα ειναι ολα τα μηχανηματα/εργαλεια του δημου, καποιοι προσπαθουν ηλιθιως να σηκοφαντισουν καθε ενεργεια οργανωσης και λειτουργιας του δημου.
Οσο σχεση εχει ο εξολοθρευτης εκει που βρισκεται με τον αγωγο αλλο τοσο σχεση εχει το σωβρακο με την γραβατα.

Ανώνυμος είπε...

Θα σχολίαζαν την πράξη αυτή θετικά αν δεν γινοταν με υστεροβουλία, μήπως ξεχνάς 9.08 τις απειλές κατοικιών γύρω από το ΣΜΑ και τις καταγγελίες που έγιναν για την αδειοδότηση ορισμένων μηχανημάτων;Και εν πάση περιπτώσει αυτή η κίνηση δεν ήταν για την ορθή οργάνωση και λειτουργία του Δήμου αλλά επειδή δεν δέχτηκαν κάποιοι να τοποθετηθεί το μηχάνημα στις περιοχές τους!Και κάτι ακόμα μόνοι τους δημιούργησαν θέμα δεν πας χωρίς άδεια να τοποθετήσεις ένα τέτοιο μηχάνημα ούτε ήταν πρέπων να λέει ο χειριστής του εδώ μέσα ούτε πόσα παίρνει ούτε και να βρίζει.