Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ

Αφού φτάσαμε προ τελετεμένων γεγονότων, καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα, έτσι για την ιστορία.
Την "μάχη κατά των ιχθυοκαλλιεργειών" ανέλαβε αποκλειστικά σχεδόν η παράταξη Κουκούλη.
Ο δήμος, λόγω των κινητοποιήσεων αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να "μπει στο παιχνίδι".
Όλοι θυμόμαστε τις συναντήσεις στην Πέρδικα και στο Δανάη αλλά και ποιοι στελέχωσαν την συντονιστική επιτροπή τις δραστηριότητες της οποίας προέβαλαν στον τύπο.
Το ακόλουθο δημοσίευμα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δελτίο Τύπου 10/2/2012
Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Συνάντηση με Δήμαρχο Αίγινας
Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο΄
Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αίγινας κατά των ιχθυοκαλλιεργειών, συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου το οποίο στο θέμα 15 συζητήθηκε η περιβόητη Κ.Υ.Α. των ιχθυοκαλλιεργειών. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους κ.κ. Νίκο Οικονόμου, Τρίμη Στέλλα και Κώστα Ντρη.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Διάκος ο οποίος ζήτησε την απόσυρση της Κ.Υ.Α.
Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης τόνισε τις αντιθέσεις του με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρότεινε να σταλούν "προτάσεις" για την αντικατάσταση όρων, την εξαίρεση περιοχών και την βελτίωση ρυθμίσεων.
Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του περιφερειακού Συμβούλου κ. Σπ. Σπυρίδωνα, ο οποίος τεκμηριώνοντας το σκεπτικό του ζήτησε να ανασταλεί προσωρινά η εφαρμογή της Κ.Υ.Α.
Παρέμβαση ζήτησε και έκανε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Συντονιστικής κατά της ΚΥΑ των ιχθυοκαλλιεργειών κος Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος με δυναμικό τρόπο ζήτησε ξεκάθαρα την απόσυρση της Κ.Υ.Α.
Από την Αίγινα, παρέμβαση ζήτησε και έκανε ο κ. Κώστας Ντρης, ο οποίος μετέφερε τον παλμό που υπάρχει στο νησί μας κατά της εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών αλλά και την καθολική αντίδραση των περισσοτέρων Φορέων (παραγωγικών, επαγγελματικών, πολιτιστικών, τουριστικών, αλιευτικών) απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο κ. Ντρης κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση της Κ.Υ.Α. και την επανεξέτασή της, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να μπορούν να αποφασίζουν για τον τόπο τους αλλά και οι Αυτοδιοικήσεις να έχουν πραγματικά αποφασιστικό χαρακτήρα για τον τόπου που διοικούν.
Ο κ. Νίκος Οικονόμου κατέθεσε γραπτό ερώτημα σχετικά με τη στάση της Περιφέρειας σε ότι αφορά το ειδικό θέμα της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στην Αίγινα, λαμβάνοντας την απάντηση από τον κ. Κατσικάρη ότι η απόψεις της Περιφέρειας για την Αίγινα και για όλο τον Σαρωνικό είναι συγκεκριμένες και γι’ αυτό ζητάει εξαιρέσεις από την Κ.Υ.Α.
Μετά τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσικάρης, συμπλήρωσε στην εισήγησή του την πρόταση για "αναστολή" της εφαρμογής της Κ.Υ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει νέος κύκλος διαβούλευσης με τις τοπικές Αυτοδιοικήσεις και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να προκύψει ένα σχέδιο κατάλληλο για την -ούτως ή άλλως- επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής.
Το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τελική εισήγηση.
Συνάντηση με Δήμαρχο Αίγινας
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία 8 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αίγινας, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη και συζήτησε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα της εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή της Νότιας Αίγινας. Οι απόψεις του Δημάρχου και της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων ήταν ταυτόσημες και συμφωνήθηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να υπάρξει η καλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Σακκιώτης εξέφρασε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής κατά της εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί. Ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με τα στελέχη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και έχει ζητήσει τη "ρητή εξαίρεση" της Αίγινας από το σχέδιο που θα γίνει Νόμος του Κράτους πιθανότατα σε λίγες εβδομάδες.
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων πρότεινε να υπάρχει εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση αρνητικής έκβασης της υπόθεσης με κατάθεση "ασφαλιστικών μέτρων" για μή εγκατάσταση μονάδας μέχρι την εκδίκαση της Προσφυγής κατά της Κ.Υ.Α. στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Αίγινας συμμετείχας οι κ.κ. Χρήστος Χιώτης, Σταύρος Φώσκολος, Φωτεινή Εμμανουήλ, Κώστας Ντρης, Στάθης Νικολούζος, Τζένη Μαρμαρινού, Λύτρας Άγγελος


Από το δελτίο τύπου φαίνεται καθαρά ποιοι είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του θέματος .
(Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους κ.κ. Νίκο Οικονόμου, Τρίμη Στέλλα και Κώστα Ντρη.)
Στο δημοτικό συμβούλιο του περασμένου Σαββάτου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ούτε η διοίκηση γνώριζε για την έκδοση των αδειών ούτε η πλειοψηφία. Αυτός ήταν και ο λόγος της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Σακκιώτη και Γρηγορόπουλου.
Αντιθέτως ο τ. δήμαρχος Π Κουκούλης ήταν πλήρως ενημερωμένος και ενημέρωσε το σώμα και για την ύπαρξη και της άλλης άδειας η οποία είχε εκδοθεί από τις 11-6-2013. 
Όταν αναφέρθηκε στο θέμα είπε  ότι το έμαθε από την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
Αυτό λοιπόν που μας είπε ο Π Κουκούλης είναι ότι  Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  γνώριζε και τον ενημέρωσε.
Με άλλα λόγια οι άνθρωποι της Συντονιστικής επιτροπής γνώριζαν , ενημέρωσαν αυτούς που ήθελαν και δημοσίευσαν την είδηση όταν πλέον όλες οι απαραίτητες άδειες είχαν εκδοθεί.
Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος για την προσπάθεια εμπλοκής του Νεκτάριου Κουκούλη ο οποίος έστειλε sms στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του δήμου Νίκο Οικονόμου ο οποίος είναι μέλος και της συντονιστικής επιτροπής.
Ακόμα και έτσι να είναι, δηλαδή να ενημερώθηκαν από τον Ν Κουκούλη, δεν αλλάζει τίποτα την στιγμή που δεν επρόκειτο για επίσημη κοινοποίηση εγγράφου στον δήμο. Ενημέρωσε τον πλέον αρμόδιο για το θέμα.
Εν κατακλείδι τα νερά  είναι  πολύ θολά.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι "Κουκουλικοί" (σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Ντρής) ήξεραν και περίμεναν να τελειώσουν οι προθεσμίες για να τα φορτώσουν στο Σακκιώτη. Βραβείο Πούλιτζερ υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

6,49 Στο δημοτικό συμβούλιο φάνηκε ποιοί ήξεραν.

Ανώνυμος είπε...

Κοτσίδα ξεχασες ακομα κάποιους που ήξεραν την απόφαση απο τον Ιούνιο και κάναν μοκο. Το Λιμενάρχη και τη Περιφερεια. Απο εκεί που φενοταν να πάμε για επανάσταση τελικά η ιστορία βρωμάει ή μάλλον τα ψάρια βρωμανε. Ο Οικονομου δεν ήταν αυτος που το συμβουλιο αποφάσισε να εκπροσωπεί το Δημο στην επιτροπη για τις ιχθυοκαλλιεργειες και να παρακολουθεί το θεμα; Δεν είναι και εντεταλμενος σύμβουλος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Άρα ο Νεκταριος Κουκουλης και για τους δυο ρόλους του καλα έκανε και τον ενημέρωσε αφού το διαπίστωσε ανεπίσημα. Τελικά για άλλη μια φορά δικαιολόγησε το ρόλο του, δηλαδή του χρήσιμου ηλιθίου. Τώρα κάποια το παίζανε επαναστάτες για προεκλογικούς βέβαια λόγους ενώ ξεραν. Επίσης ο Νταβάς και ο Γκότσης γιατι έλειπαν; Το συμβουλιο άρα του Σαββατου ήταν απο πριν στημένο αλλα απο ότι φάνηκε όχι απο το Σακη γιατι δεν κατάλαβε τι του γινόταν. Η Λ1 λέει ότι πέτυχε δημοσιογραφική επιτυχία επειδή ανακάλυψε την έγκριση του θαλασσινού νέου αλλα δεν ανακάλυψε τον Ιούνιο την βασική έγκριση. Ύποπτα ολα κοτσίδα! Τελος επανέρχομαι στο Λιμενάρχη που ξέρει ότι βράζει η κοινωνία με τις ιχθυοκαλλιεργειες και πήρε το έγγραφο τον Ιούνιο δεν μπορούσε να πάρει το Σακη και να το ρωτήσει ρε Δήμαρχε πως και δεν πήρες το έγγραφο. Το ξέρεις; Μήπως δεν είχε χρόνο γιατι ασχολιόταν με το βαρη προγραμμα του ΝΟΑ; Κοτσίδα θελουμε απαντήσεις γιατι τα δήθεν αντικειμενικά μέσα μας πουλάνε κουτόχορτο ληστεία μάλλον ιχθυαλλευρο για τις τσιπουρες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, ο Δήμαρχος ήξερε την απόφαση της άδειας του Ιουνίου που την έστειλε ο Λιμενάρχης αλλά στα τόσα προβλήματα παρέπεσε. Ο Νεκτάριος Κουκούλης την ψάρεψε στο Ιντερνετ και την έστειλε στον Οικονομου. Η Λένα έχει δείξει ότι παρακολοθεί την Διαύγεια και επομένως το ήξερε και ο άντρας της μέλος της επιτροπής. Τι έκαναν όλοι αυτοί που ήξεραν;
Ξυπόλητος

Ανώνυμος είπε...

10,36 Αν όλοι όσοι αναφέρεις το ήξεραν τότε μιλάμε για δόλο και βαριά αμέλεια

Ανώνυμος είπε...

Ο λιμέναρχης έχει παραιτηθεί απο το Νοα για πολυ σοβαρό λόγο και τεράστιο παράπτωμα του ΔΣ.
Κάνει πολυ σωστα τη δουλεια του και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να χρεωθεί την καταγγελία είσαι βάρος του που εγινε στο υπουργείο
Πολυ καλα λοιπον εκανε και μπράβο του.νομιζω πως καλο θα ήταν να ενημερώνεστε πριν γράψετε κατι

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΈΕΙ Ο ΑΙΑΚΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΘΑ ΛΈΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΌΠΩΣ ΤΏΡΑ;

ΕΙΔΩΜΕΝ

Ανώνυμος είπε...

Θα λέει τα πράγματα όπως ειναι.ο Αιακος είναι λεβεντης με αίμα κρητικό
Και μάλαμα τένις καρδια.

Γιώργο και Μαρινα
Να είστε πάντα καλα
150 μέρες μείνανε
Θα νικησουμε

Ανώνυμος είπε...

Με ένα απλό googlαρισμα, το βρίσκει κάποιος. Η εταιρεία
Μεσογειακές Ιχθυοκαλλιέργειες ΕΠΕ – Mediterranean Fish Farming Ltd, φαίνεται να είναι νεοσύστατη το οποίο κινεί και υποψίες για το τι είδους screening έγινε απο το υπουργείο σχετικά με την φερεγγυότητα της. Μιλάμε για μπίζνα εκατομυρίων ευρω που δεν θα διστάσουν να δώσουν μίζες και προμήθειες σε όποιον εμπλεκεται (άμεσα ή εμμεσα). Οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των 800ε, εκλεγμένοι σύμβουλοι και δήμαρχοι που εθελοτυφλούσαν για την αδειοδότηση και τωρα φαρισαϊζουν με κορκοδείλεια δάκρυα, έχουν όλοι "τακτοποιηθεί" δεόντως απο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Μιλάμε για σκάνδαλο πολύ μεγαλύτερο απο αυτό του νερού, απο κάποιους "τυχερούς οι οποίοι βρέθηκαν σε θέσεις "κλειδιά" για την επίτευξη της αδειοδότησης και στους οποίους η εταιρεία στα τρέχοντα έξοδά της έχει υπολογίσει και τις μίζες τους (οι οποίες είναι peanuts σε σχέση με το κέρδος που έχει υπολογιστεί σε ένα βάθος 10ετίας).

Δυστυχώς, λεμε για να λέμε. Δεν θα γίνει τίποτα απολύτως παρα μόνον μια καθυστέρηση στο εν λόγω project αν καταφύγουμε στο συμβούλιο της Επικρατίας.

Το κομμάτι αυτό της Αίγινας, είναι το πιο όμορφο του Σαρωνικού με απομεινάρια μηκυναικου οικισμού με αρχαία υδραγωγεια και με βυθό πλούσιο σε γόνο. Πλην όμως, έχει και ¨εκλογικά" την μικρότερη σημασία καθως οι ψήφοι ειναι λίγοι και επομένως calculated risk. Εξ'ού και ο Βιολογικός που είναι να γίνει στην ίδια περιοχή. Είναι σαν να λεμε οτι θα κάνω αποθήκη και τουαλέτα, το καλο σαλόνι του σπιτιου μου.

Συγχαρητήρια κύριοι. Φτιάξατε την τσέπη σας και πάτε να καταστρέψετε τον νησί σας.

http://aepo.ypeka.gr/tag/%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B9%CF%87%CE%B8%CF%85%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B5-mediterra/

Ανώνυμος είπε...

Με άλλα λόγια τα νερά είναι θολά και το χρήμα σπαρταραει

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα λύθηκε.Ο γαμπρός και ο Περδικομονάρχης σε γνωστό "αριστερό" καφέ το έλυσαν όπως έχουν λύσει και τα υπόλοιπα προβλήματα του νησιού.Μετά άλλος καφέ με επώνυμα στελέχη και μετά φαγητό με την γνωστό μόρτη του νησιού.Και έτσι νομίζει ότι θα βγεί και πάλι.΄Αλλοι κουβαλούσαν τα ψηφαλάκια στον πεθερό αυτοί δεν ήταν τότε ,όπως και τώρα στην ΝΔ και το μόνο που κάνουν είναι ζημιά στους ίδιους και στην παράταξη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ-ΑΙΑΚΟΣ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ Ο ΑΙΑΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΡΤΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α'ιγινα 16/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αίγινας κ. Σάκη Σακκιώτη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκου Γιαννούλη και του Προέδρου της Ένωσης ξενοδόχων Αίγινας κ. Σταύρου Καλαμάκη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) κ. Χρήστο Πάλλη.
Κατά την συνάντηση παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. η υπ' αριθμ. 203/13 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στην υποβολή αιτήματος , για σύνταξη μελέτης και χρηματοδότηση του έργου: Ανάπλαση και ανάδειξη της Παλαιάς Χώρας Αίγινας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις πρωτοβουλίες Σάκη έπρεπε να τις κάνεις στην αρχή της θητείας σου. Τώρα αυτές σου οι ενέργειες μόνο γέλιο φέρνουν.

Ανώνυμος είπε...

7.12 φυσικα και ο αιακοσs θα κατσει μεχρι τελοs