Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΣΥΣ ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ

Κάθε εποχή έχει τα δικά της σύμβολα τα οποία εκφράζουν το πνεύμα και το ήθος της εποχής. Θαλασσοκράτειρα η Αίγινα την κλασική εποχή. Οι εμπορικές της συναλλαγές εκτείνονταν από την Ισπανία μέχρι την Μαύρη θάλασσα. Οι Αιγινήτες της κλασικής εποχής έχτιζαν καράβια και κυριάρχησαν τα πέλαγα. Ο Ναός την Αθηνάς Αφαία είναι δείγμα της ακμής. Για τις δε συναλλαγές τους, έκοψαν και το πρώτο νόμισμα, την χελώνα,αμφίβιο ον που αποτελεί  έκφραση μακροζωίας και σταθερότητας . Τα τελευταία χρόνια, σε ανάμνηση της αρχαίας αίγλης, το ντόπιο καθεστώς φιλοτέχνησε σημαία της Αίγινας με την χελώνα στο κέντρο.
Όμως οι καιροί άλλαξαν, η παλαιά αίγλη δεν υπάρχει πια και άνθρωποι αγράμματοι, άξεστοι και ανιστόρητοι ήρθαν να γίνουν η σύγχρονηελίτ. Για αυτούς, ο γεωγραφικός χώρος από την Ισπανία μέχρι την Μαύρη θάλασσα δεν είναι πια τόποι εμπορικών συναλλαγών. Είναι χώρες από τις οποίες έρχονται άνθρωποι στο νησί για να νοικιάσουν "γουρούνες". Η σημερινή Αίγινα δεν είναι θαλασσοκράτειρα. Είναι απλά μια "γουρουνοκράτειρα" Το δε εργαλείο της εξουσίες, τις "γουρούνες" τις διαφεντεύει η ντόπια ελίτ τα πλοκάμια της οποίας ελέγχουν την πολιτική, πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου. Οι δε δημοτικοί άρχοντες, εναλλάσσονται στην εξουσία της οποίας η παροχή καλών υπηρεσιών στην "γουρουνοκράτειρα" ελίτ είναι και ο λόγος ύπαρξης.
Αυτή την Έγινα,η σημαία που την εκφράζει είναι η εικονιζόμενη "συς επί (νοητών) τροχών".

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θανασακηε ή μας δουλεύει ή τον δούλεψαν τα λαμογια της παραλιας. Δεν ήξερε δεν ρώταγε;
Υπάρχει η διεύθυνση του αρχηγειου της ΕΛΑΣ ένα τηλέφωνο και θα μάθαινε.Πρλαβαινει δεν προλαβαίνει την Δευτέρα

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα ότι στην Αιγινα, κοντά στην περιοχή του Μέριστου, υπάρχει ένα καλό γουρουνοστάσιο.Μπορει κανείς να βοηθήσει;

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι έντονη και δυσοσμία.

Ανώνυμος είπε...

Θελω να δω τα εργα για την επισκευη του λιμανιου,και συγκεκριμενα τα μπετα που θα πεσουν ποιοοοος θα τα παρει;Αλλα τη ρωταω αυτα τα εργα πανε υπογεια.Ο ΓΝΩΣΤΟΣ/ΑΓΝΩΣΤΟΣ και παλι με τη μεγαλη ΓΛΩΣΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αιακέ (δεν ξέρω αν αληθεύει) άκουσα σήμερα, ότι όχι μόνο δεν καταργείται η κυκλοφορία της ''γουρούνας'' στους δρόμους της Αίγινας αλλά γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην βραχυχρόνια εκμίσθωση αυτού του τύπου οχημάτων , προσανατολίζεται στην ανανέωση του στόλου του με νέες γουρούνες και Buggy για την παροχή καλύτερων Υπηρεσιών και Ασφάλειας στους πελάτες του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεώργιος Τσατήρης ανεξαρτοποιήθηκε και ετοιμάζεται να διεκδικήσει την Δημαρχία τον επόμενο χρόνο. Ενας δικηγόρος στο τιμόνι του Δήμου θα βοηθήσει το νησί μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ) ΚΑΙ ΛΟΥΤΣΟΠΟΙΗΣΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΥΔΡΑ ΚΛΠ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ. ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

10,39 η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει ότι το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον εαυτό του. Το μεγαλύτερο λιβανιστήρι του Μούρτζη είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε στο νοα φτιάχνουν πέργκολες τελικά είναι παρανομες ή όχι...λαμόγια όλο λόγια είστε....

Ανώνυμος είπε...

11.07 Δηλαδή τι ήθελες να λιβανίζει τον αφρικάνο; Καλύτερα να βοηθήσει έναν αγράμματο παρά έναν φιλόδοξο. Και για πες μου έκανε κανένας αντιπολίτευση από τους κουκουλικούς στον Μούρτζη; Κανένας!!

Ανώνυμος είπε...

10.39 πήρε την προεδρία επι Μουρτζη στο δίκτυο πόλεων Καποδίστρια και τιμησε και την μνημη της γυναίκας του με ονομα αιθουσας στο λύκειο της Αίγινας απο αντιπολίτευση μηδεν