Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗΤην  Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ   Jeans Stoltenberg δήλωσε.
Έχουμε συμφωνήσει μόνο στις λεπτομέρειες της υποστήριξης του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης
Οι υπουργοί Άμυνας του NATO  ανταποκρίνονται  άμεσα στην προ δύο εβδομάδων πρόταση  από την Γερμανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Από τότε, εντατική εργασία έχει ξεκινήσει.
Εμείς θα συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες  διακοπής των γραμμών της παράνομης διακίνησης και της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος. Επειδή αυτή η κρίση μας επηρεάζει όλους. Και όλοι πρέπει να βρούμε λύσεις.
Η μόνιμη ναυτική δύναμη 2 του ΝΑΤΟ έφτασε στο Αιγαίο εντός 48 ωρών από την απόφαση των Υπουργών ». Θα διεξάγει δραστηριότητες αναγνώρισης, παρακολούθησης και εποπτείας. Τα πλοία μας θα παρέχουν  πληροφορίες στους λιμενοφύλακες και άλλες εθνικές αρχές στην Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτό θα τους βοηθήσει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους ακόμα πιο αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης.
Δημιουργούμε απευθείας συνδέσεις με την  Frontex,  και την Ευρωπαϊκή υπηρεσία συνόρων.
θα δραστηριοποιηθούμε  στο Αιγαίο Πέλαγος. Οι διοικητές μας θα αποφασίσουν  για τις περιοχές δράσης  , σε συντονισμό με την Ελλάδα και την Τουρκία. σκάφη του ΝΑΤΟ μπορούν να ανατηχθούν  στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Οι Ελληνικές και Τουρκικές δυνάμεις δεν θα δραστηριοποιηθούν η μία στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης.

   Η  
αποστολή του ΝΑΤΟ δεν είναι να γυρίσει πίσω τις βάρκες. Εμείς θα παρέχουμε κρίσιμες πληροφορίες. Για να ενεργοποιηθούν η Ελληνική και η Τουρκική ακτοφυλακή καθώς και η  Frontex, για να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Η προστιθέμενη αξία μας είναι ότι μπορούμε να διευκολύνει τη στενότερη συνεργασία και να βοηθήσει στην βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και οι δύο είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αλλά μόνο η Ελλάδα είναι στην ΕΕ. Η σημερινή συμφωνία σημαίνει επίσης ότι εργαζόμαστε στενότερα με την ΕΕ από ό, τι ποτέ πριν. Έτσι, το ΝΑΤΟ έχει να παίξει  μοναδικό ρόλο ως μια πλατφόρμα συνεργασίας.
Επιτρέψτε μου επίσης να αναφερθώ στο ζήτημα της έρευνας και διάσωσης. Η υποχρέωση να βοηθήσουμε  τους ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα είναι καθολική ευθύνη. Ισχύει για όλα τα σκάφη. Ανεξάρτητα από το αν είναι μέρος μιας  χώρας του ΝΑΤΟ ή εθνική αποστολή. Αν τα συμμαχικά  σκάφη συναντήσουν  ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα, θα πρέπει να  βοηθήσουν
Σε περίπτωση διάσωσης των ατόμων που έρχονται μέσω Τουρκίας, θα πρέπει να επιστρέφονται  πίσω στην Τουρκία. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τα έθνη μας θα συμμορφώνονται με την εθνική και διεθνή νομοθεσία.
Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι μια ανθρωπιστική τραγωδία. Αυτή είναι μια σύνθετη πρόκληση. Και αυτό απαιτεί από όλους μας να εργαστούμε μαζί για να βρούμε λύσεις.
Το ΝΑΤΟ παίζει το ρόλο του

Δεν υπάρχουν σχόλια: