Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ "ΛΙΤΑΝΙΑ" ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΛΟΡΔΟΥ ROTHSCHILDΗ επιστολή του λόρδου Rothschild  προς  τους Επενδυτές

    Στην εξαμηνιαία  μου δήλωση σας επέστησα την προσοχή  γράφοντας ότι «ο καιρός είναι τέτοιος όπου ο άνεμος μπορεί να μην είναι πίσω μας" Πράγματι ανησυχούμε  όλο και περισσότερο για τις παγκόσμιες αγορές μετοχών κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2015, μειώνοντας την έκθεσή μας σε μετοχές καθώς η οικονομική προοπτική διαγράφεται  σκοτεινή και πολλές εταιρείες σημείωσαν απογοητευτικά κέρδη. Εν τω μεταξύ, οι φορείς χάραξης πολιτικής των κεντρικών τραπεζών έγιναν πιο απαισιόδοξοι στις οικονομικές τους προβλέψεις διότι, παρά τα πρωτοφανή μέτρα νομισματικής ώθησης, η  ανάπτυξη παρέμεινε αναιμική.

    
Δεν αποτελεί έκπληξη γεγονός ότι  οι συνθήκες της αγοράς έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο άνεμος δεν είναι σίγουρα πίσω μας Πράγματι, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι είμαστε  στο μάτι μιας καταιγίδας.

   

    
Η λιτανεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές είναι τρομακτική

        Η στρόφιγγα  της  ποσοτική χαλάρωσης του νομίσματος κλείνει και εν πάση περιπτώσει, ο αντίκτυπός της στην τόνωση τιμών των περιουσιακών στοιχείων έρχεται στο τέλος του..
       Η Κινέζικη οικονομία επιβραδύνεται με άγνωστο ρυθμό.
        
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πιθανό να είναι άλυτη τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα στο μέλλον.
       Η  
πρόοδος της οικονομίας των  ΗΠΑ και των  ευρωπαϊκών  χωρών  είναι απογοητευτική
        
Η ελληνική κατάσταση παραμένει φορτωμένη και  η χώρα  έχει  τώρα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της άνευ προηγουμένου μετανάστευσης.
        
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουμε δει μια έκρηξη στο χρέος, μεγάλο μέρος από το οποίο εξοφλείται σε υποτιμημένα δολάρια από αναδυόμενες χώρες της  σε μια περίοδο  κατάρρευσης των τιμών των πρώτων υλών. Χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Νιγηρία, η Ουκρανία και το Καζακστάν είναι, ως εκ τούτου, βαθύτατα προβληματικές
        
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε μια έκρυθμη πολιτική κατάσταση καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο ενός  Brexit  τους προσεχείς μήνες.

    
Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές είναι σαφώς σημαντικοί  σε μια εποχή που οι αποτιμήσεις στην  χρηματιστηριακή αγορά παραμένουν  σχετικά υψηλές

Δεν υπάρχουν σχόλια: