Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ο Άγιος Νικόλαος ο θαλασσινός κατασκευάστηκε από τους Ψαριανούς πρόσφυγες που ήρθαν στην Αίγινα μετά την καταστροφή των Ψαρών από τους Οθωμανούς μουσουλμάνους τον Ιούλιο του 1824. Από την Αίγινα συνέχισαν τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδος
ΠΡΈΠΕΙ να θυμόμαστε την ιστορία μας και να λάβουμε σοβαρά υπόψη  την  συμπεριφορά του ισλαμικού στοιχείου στην χώρα μας. Ποτέ δεν πρέπει να ξαναζήσουμε ισλαμική κατοχή. Είναι ιερή υποχρέωση του κάθε ενός από εμάς η  χώρα  να μην υποκύψει στους Εφιάλτες που θρέφει στον κόρφο της.
" Στις 19 Ιουνίου λοιπόν έφτασε ο Οθωμανικός στρατός απέναντι των Ψαρών και μετά από δύο ημέρες έκανε απόβαση πίσω από την πόλη, στο πιο δύσβατο μέρος του νησιού. Μετά από αυτό, ο στόλος τέθηκε μπροστά στην πόλη. Οι Οθωμανοί σκορπίστηκαν ανενόχλητοι σε όλο το νησί και ήρθαν σε πόλεμο με τους κατοίκους, σφάζονταν ανηλεώς. Οι κάτοικοι του νησιού πολέμησαν όντως με μεγάλη καρτερία και απελπισία. Η πάλη ήταν τόσο φοβερή, που τα πτώματα των πεσόντων κάλυψαν το έδαφος. Οι Τούρκοι, ως πιο πολυάριθμοι υπερίσχυσαν, και κυρίευσαν την πόλη εκτός του φρουρίου, το οποίο αντιστεκόταν με μεγάλη φρουρά, εκ των οποίων 600 ήταν Θεσσαλομακεδόνες υπό των Γούλα Κασάνδριο και Σκλαβούνο Ράδο. Η φρουρά αυτή αντιστάθηκε γενναία για δύο ημέρες, μέχρι που έπεσε βόμβα στην δεξαμενή και την διέρρηξε. Όταν ο εχθρός όρμησε στο φρούριο, οι πολιορκημένοι έβαλαν φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατίναξαν στον αέρα τα οχυρώματα, τους εαυτούς τους και όσους Τούρκους βρίσκονταν στο φρούριο. Μετά την πτώση του φρουρίου και την ολοκληρωτική ήττα των νησιωτών ακολούθησαν σφαγές τραγικότατες, αιχμαλωσία, αρπαγές, πυρπόληση και γενική καταστροφή του νησιού. Όσοι μπόρεσαν να διασχίσουν τον εχθρό μπήκαν στα πλοία, από τα οποία λόγω της απόφασης που είχε παρθεί από την αρχή, πολλά δεν είχαν πηδάλιο, και μέσα από τα πλοία του εχθρού έφυγαν στα νησιά του Αιγαίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: