Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΕΚΘΕΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΙΓΙΝΑΣ

"Όλοι γνωρίζουν , όλοι συγκαλύπτουν ουδείς μπορεί να επικαλεστεί το τεκμήριο της αθωότητάς." Δυστυχώς αυτή την τραγική εικόνα παρουσιάζει η δημοτική αρχή του δήμου Αίγινας. Ο ένας γνωρίζει τα τρωτά του άλλου και όλοι μαζί συμπορεύονται αληλοστηριζόμενοι και αλληλοκαλυπτόμενοι. Η άμεση παραίτηση όλων θα τους έσωζε την ήδη τρωμένη ηθική τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες. Όταν υπάρχει κάποιο κώλυμα σε σχέση με την επιχειρηματική σου δραστηριότητα δεν εμπλέκεσαι με την πολιτική. Τα πολιτικά αξιώματα σε φέρνουν στο επίκεντρο και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να δυσαρεστηθεί και να σε καταγγείλει. Ο κάθε φρόνιμος επιχειρηματίας θα πρέπει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ρισκάρει την επιχειρηματική του δραστηριότητα για ένα βίτσιο.Εκτός και αν συντρέχουν και άλλοι λόγοι. Η δική μας ενασχόληση με τα κοινά μας δίδαξε ότι ο δήμαρχος είναι μια συμβιβαστική λύση συμφερόντων τα οποία προσβλέπουν στην επέκταση των οικονομικών δραστηριοτήτων τους με όχημα τον δήμο. Ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος για παράδειγμα δεν δέχτηκε να γίνει μπροστινός των συμφερόντων μη δεχόμενος τους δικούς τους όρους αποκλεισμού των μη αρεστών σε αυτούς προσώπων και τους ζήτησε να πάνε αλλού. Συσπειρώθηκαν γύρω από τον Μούρτζη μετά από πολλές ζυμώσεις. Γνώριζαν λοιπόν καλά ο ένας τον άλλον. Και εδώ βρίσκεται και η συλλογική τους ευθύνη. Όταν λοιπόν ο δήμαρχος αναθέτει αντιδημαρχία σε δημοτικό σύμβουλό του η επιχείρηση του οποίου στερείται άδειας λειτουργίας από το 2013 γίνεται αυτομάτως συνένοχος. Όταν δε εκχωρεί στον συγκεκριμένο σύμβουλο αρμοδιότητες αδειοδότησης καταστημάτων τα πράγματα γίνονται ακόμα ποιο περίπλοκα. Πως είναι ηθικά, πολιτικά και νομικά δυνατόν ο παραβαίνων τον νόμο να είναι και ο αρμόδιος εφαρμογής του νόμου. Επιπλέον, το αξίωμα του αντιδημάρχου δίνει την έξωθεν καλή μαρτυρία και την πεποίθηση  στους πολίτες ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του αντιδημάρχου είναι νόμιμες . Και φτάνει μια καταγγελία κάποιου θιγόμενου επιχειρηματία για να ακολουθήσουν αυτόφωρα και ο εξευτελισμός της δημοτικής αρχής στο σύνολό της. Γιατί άλλο άδεια εγκατάστασης και άλλο άδεια λειτουργίας κύριε δήμαρχε. Την άδεια την παίρνει κάποιος μόνο όταν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Οι μέχρι τώρα πράξεις και παραλήψεις του δημάρχου των εμπλεκόμενων αντιδημάρχων και των επιτροπών ποιότητας ζωής και οικονομικών δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το ήθος το κύρος και την νομιμότητα των πράξεων της δημοτικής αρχής. Για το ήθος και το κύρος οι εμπλεκόμενοι δήμαρχος αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ως μέλη επιτροπών θα μπορούσαν να παραιτηθούν. Για τα υπόλοιπα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε γιατι ο κύριος αυτος αν εχει άδεια (που πιστεύω πως εχει) θα σας την τρίψει στα μούτρα..... αλλιώς θα απολογηθεί εκει που πρέπει

Ανώνυμος είπε...

8:34 μ. μ δεν ξερεις να διαβάζεις; διάβασε ρε γίγαντα το έγκυρο ρεπορτάζ του Αιακου ( αν δεν ξερεις να διαβάζεις, δεν είναι ντροπή , πήγαινε σε κάποιον που να εχει βγάλει το νηπιαγωγιο να στο διαβάσει) όπου εκει λέει με σαφήνεια " ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ . Μετα απο όλα αυτά, τι δεν καταλαβαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

9.18 εγώ θα περιμένω απο τον ίδιο να δώσει ενα τέλος στη φημολογία, γιατι του εχω εμπιστοσύνη, τον ψήφισα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο διαπλεκόμενος. Γιαυτο θα περιμένω... Σάββατο κοντή γιορτή που λένε στο χωριό μου. Εξάλλου αν δεν απαντήσει αυτος, είναι υποχρεωμένος να το κάνει ο Δήμαρχός μας που του έδωσε αυτά τα αξιώματα και είναι και οι δυο υπόλογοι στους Αιγινητες και όχι μονο.

Ανώνυμος είπε...

Αν μεχρι αυριο ο δημαρχος δεν αποπεμψει τον αντιδημαρχο ειναι συμμετοχος

Ανώνυμος είπε...

10.49' σιγά μην ιδρώσει τ´αυτι τους !!! εδώ τρεις φορες "παραιτήθηκε"(;;;;).... ο αντί και τον χιλιοπαρακαλούσε να παραμείνει,φαντάσου τι αλισβερίσι υπάρχει !!! αυτό που προβληματίζει πάντως είναι και η στάση της αντιπολίτευσης ... καμμία κίνηση από κανέναν , ούτε φωνή ούτε ακρόαση , τόσο πλακάκια ρε γμτ ;;; έρμη Αιγινούλα ....

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πρέπει να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική, νομίζω ότι θα ήταν επιεικώς απρεπές να μην αναγνωρίσουμε το ενδιαφέρον αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπο που έδειξαν ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αίγινας στο σοβαρό τροχαίο του Σαββάτου στην Αίγινα. Ας ευχηθούμε για γρήγορη ανάρρωση.

Ανώνυμος είπε...

Έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα ?

Ανώνυμος είπε...

Πάμε να δούμε έργα δημοτικής αρχής:
1.Λειτουργια επιχείρησης με 37 (!!!!!!!) πολεοδομικές παραβάσεις με άδεια που έχει λήξει από το 2004(!!!!!!!)
2.Λειτουργια επιχείρησης που η Αστυνομία έχει βεβαιώσει 15 παραβάσεις και ο Δήμος δεν την κλείνει!
3.Επετρεψε σε επιχείρηση να λειτουργήσει χωρίς άδεια και στέρησε τον δήμο από δεκάδες χιλιάδες ευρώ έσοδα αφού έκλεισε άλλη επιχείρηση στερώντας την νόμιμη εκμετάλλευση παραλιας .
Αν όλα αυτά δεν συνιστούν διαπλοκή τι συνιστουν?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε μόνο αυτός ο αντιδήμαρχος φταίει;
Και πριν λειτουργούσε την επιχείρηση τότε ποιος τον κάλυπτε;
Φταίνε και άλλοι αξιωματούχοι ψαξτο εσυ ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα βρήκατε έναν και τον κτυπατε;
Οι άλλοι όλοι καλοί;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 10.35 ευθύνεται ο αντιδήμαρχος για την λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης του άλλου αντιδημάρχου με άδεια που είχες υπογράψει ο τότε και ΝΥΝ δήμαρχος και έχει λήξει το 2004,πόσα θέλεις να μας τρελάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Για τις πινακίδες που δεν κατεβάζει δυο χρόνια δεν φταίει 10.43?
Το μηχάνημα είναι χαλασμένο από την 1η Μαρτίου ακομα?
Όχι και ανεύθυνος λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά με τις παραλίες τι έγινε θα μας ενημερώσει κάποιος,έφυγαν οι καντίνες και αν όχι γιατί δεν κάνουν όπως στην ΑΥΡΑ να την πάνε στου ΓΚΙΚΑ και να κάνει παρέα στην άλλη που σαπίζει εκεί δυο χρόνια τώρα εκτός αν αντί για διαγωνισμό κάνουν ανάθεση και σε αυτό φταίνε όλοι και όχι ο αντιδήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει από ότι βλέπω έστω και ανώνυμα τον εαυτό του γιατί δεν βγαίνει στο πόρταλ και να καθαρίσει την θέση του και να ονομάσει και αυτούς που τον πίεσαν και έκανε τόσες παρανομίες μαζί.Πιστευω ότι και αυτός έχει άσσους στο μανίκι του και δεν θα πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι από τότε που έπεσε η πέργκολα και οι υπηρεσίες όλες ήταν για πρώτη ίσως φορά σε ετοιμότητα και εργάστηκαν και πέραν του ωραρίου άνοιξαν τα στόματα αλλά και οι ασκοί του αιολου και όποιον πάρει η μπάλα.Να παρανομίες ο ένας αντιδήμαρχος να ο άλλος αντιδήμαρχος να η οικονομική επιτροπή να ο δήμαρχος αλλά για κάτι πολεοδομίες ή άλλες υπηρεσίες μοκο .Μαλλον τους φοβούνται και έχουν μείνει στο απυρόβλητο.Εκτος και αν απλά αργούν τα όργανα.

Ανώνυμος είπε...

Μουγγα στην στρούγκα μεταξυ διοίκησης και αντιπολίτευσης για το εν λόγω θέμα. Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες κανουν λόγο για συμπεθεριο. Τον κουμπάρο ψάχνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε
Μόλις έλαβα γνώση του εγγράφου
Η παρανομία είναι απίστευτη
Άδεια εγκατάστασης 2008-2013
Άδεια λειτουργίας ποτέ
2013-2017 ούτε άδεια εγκατάστασης ούτε άδεια λειτουργίας
Οι μπετονιέρες κινούνται ελεύθερα στην Αίγινα και μάλιστα σε δημοτικά έργα
Και γκρεμίζεις την πέργκολα του ΤΟΓΙΑ
Που πας ρε Καραμήτρο

Ανώνυμος είπε...

Πρωθυπουργός Πρόεδρος της Βουλης 6-7 υπουργοί πηγαινοέρχονται στο νησί.Μαθαινουν το τι γίνεται και περιμένω να πάρουν θέση.Ειναι αδύνατον να αφήνουν στο έλεος τους επιχειρηματικές και κατοίκους.Σε τελική ανάλυση τα δημοτικά θα έχουν αντίκτυπο και στην κεντρική εξουσία που δεν νομίζω ότι γνωρίζει πόσο μεγάλο είναι το προβλημα

Ανώνυμος είπε...

Τους πηρε χαμπαρι ο κοσμος που κανουν πηγαδακι στη ψαραγορα πρωτα,πριν τα δημοτικα συμβουλια,και αλλαξαν στεκι.Πηγαινουν στην ΠΕΡΔΙΚΑ σε γνωστου δημοτικου συμβουλου την επιχειρηση προς το τελος του λιμανιου.Αλλα ρε παιδια μη καθεστε στην εξεδρα μπειτε μεσα στο μαγαζι εχει κλιματιστικο φαινεστε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν ισχύουν οι νόμοι για τους άρχοντες του νησιού.Οι μπετονιέρες κινούνται ανεξέλεγκτα από το πρωί υπό την διακριτική παρακολούθηση των αρμοδίων.Δεν φταίει τελικά ο κακός λύκος.Τα πρόβατα βγήκαν μόνα τους από το μαντρί.

Ανώνυμος είπε...

η εφη θωδη φετος σε συναυλια στο γηπεδο της αιγινας (προσεχως δημοτικο παρκινγκ)καλεσμενοι οι λυκοι και τα προβατα του νησιου, ερε γλεντια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ
Αφιερωμένο εξαιρετικά

Μπορεί ετούτο το νησί
Να έχει μαύρα χάλια
Μα θρέφει κι αξιόλογα
Πολιτικά κεφάλια

Μοιάζουνε οι ιδέες τους
Όντως με καταλύτη
Μα άλλα λέει ο χαλκάς
Που έχουνε στη μύτη

Γι αλλού κινάνε το πρωί
Κι αλλού το βράδυ πάνε
Σ άλλον ανάβουνε κερί
Και άλλον προσκυνάνε

Όλα μας τα προβλήματα
Τα λύνουν τυφλοσούρτι
Μα άμα καείς από το χυλό
Φυσάς και το γιαούρτι

Γι αυτό διασκεδάστε το
Μ΄ αυτούς τους παντογνώστες
Χαλβάδες είναι οι πιο πολλοί
Και σκατανακατοσούρες.

Ανώνυμος είπε...

και σκατανακατωστρες, ετσι παει.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο παρακολουθω ποσα σχολια εχουν γραφτει για αυτο το αρθρο το συγκεκριμενο.22 σχολια μεχρι στιγμης για τον αντιδημαρχο,βλεπεις τον συμπαθουν πολυ.Η μαλλον δεν τον συμπαθει ουτε ο εαυτο του,αν μπορουσε θα εγραφε και αυτος σχολιο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο νησί δεν υπάρχει βιομηχανική ζώνη, ως εκ τούτου καμία εκ των δύο εταιριών δεν έχει άδεια λειτουργίας.. Δηλαδή τι να κάνουμε προτιμάτε να κλείσουν και να φέρνουμε μπετόν από τον Πειραιά? Αλλά εκεί θα κονομαει ένας Αθηναίος και όχι ένας Αιγινητης οπότε θα είμαστε καλά με τον εγωισμό μας ετσι? Πολλοί αλτρουιστές έχουν καταφθάσει στο νησί τελευταία.. Αλλά το πρόβλημα μας είναι να κλείσουμε το μαγαζί του διπλανού Όχι να κοιτάξουμε πως θα δουλέψουμε το δικό μας καλυτερα.. Αρχίζει και η σεζόν και το χειμώνα απ τη μιζέρια θα τρώμε ο ένας τον άλλον.

Ανώνυμος είπε...

... μα πάλι αυτόφωρο ο κ. Αντιδήμαρχος ;;; ... έλεος ρε παιδιά αφού ο άνθρωπος έχει ... άδεια !!!!!! Τελικά μας κοροιδεύουν τόσα χρόνια αλλά συνεχίζουν και τώρα πού ΞΕΡΟΥΜΕ ! Μα τόσο φράσος ; Ρε Δήμαρχε ...με τα παντελόνια που φοράς (μας τα ' χεις ζαλίσει μ' αυτήν την ατάκα) ... , ούτε γκόμενά σου να ήταν ! ΕΛΕΟΣ !!! κ. Εισαγγελέα μόνο εσύ μπορείς να δώσεις λύση και να προστατευτεί αυτός ο έρμος τόπος από τα ΛΑΜΟΓΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

2.44 Αυτοί οι δύο κονομάνε. όχι εμείς. εμείς τρέχουμε στην αθήνα για μεροκάματο. τι μας ζητάς ρε φίλε να δουλεύεις εσυ παράνομα και να κονομας κι εμείς στα ξένα..

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια θα τρελαθουμε τελειως; ο ενας με το μπετο εχει παρει τη δουλεια στα χερσαια στο λεοντι και δεν ξερει τιποτε ο Μητσος;ε ρε δουλεμα που πεφτει

Ανώνυμος είπε...

6:07 ε βέβαια Αφού εσύ πας Αθήνα για μεροκάματο ας πάνε και καμία 20αρια άλλοι. Αθάνατε Αιγινήτη!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ πως αλλιώς να το εξηγήσω αλλα με τους πολιτικούς παπαρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουμε μπλέξει βλέπω ότι ο κόσμος εχει αρχίσει να λαλεί . Έτσι διαβάζουμε τους 2:44 μ.μ - 9:42 π.μ να υπερασπίζονται επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στο μπετόν χωρίς άδεια και αφου δεν εχει άδεια επόμενο είναι γι αυτή. την δραστηριότητα του να μην ασφαλίζει και προσωπικό ( λες να κάνει όλες τις εργασίες μόνος του 2:44 μ.μ; ) και ποια είναι η δικαιολογία " αφου η Αιγινα δεν εχει βιομηχανική ζώνη που να προβλέπει εγκατάσταση και λειτουργία μπετόν ορθώς πράττει, δεν μας λένε ομως οι αγαπητοί συντοπίτες ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι και Αντιδήμαρχος επιφορτισμένος να ελέγχει τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις αν λειτουργούν με νόμιμες άδειες.