Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΓΙΑ?Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή δημοσίευμα της «Realnews», αλλά και δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου θυμάτων του θανατηφόρου δυστυχήματος στην Αίγινα, μοιάζει να επιχειρείται να γίνει ακόμα πιο θολό το τοπίο γύρω από τους υπαίτιους του ναυαγίου της λάντζας.
Το βέβαιο είναι ότι σε όλα τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει η ανάκριση. Ωστόσο, οι επιλεκτικές διαρροές από τη δικογραφία, που αποδίδουν σε άλλον χειριστή τη θανατηφόρα εξέλιξη, είναι πολύ πιθανό να αποβούν εξαιρετικά δυσάρεστες για τους συγγενείς των θυμάτων αν «εξαλειφθεί» από το κάδρο του υπαίτιου ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος.
Υποτίθεται, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ότι δεν ανευρέθηκαν στοιχεία DNA του Θρ. Λυκουρέζου στο πιλοτήριο του ταχύπλοου, ενώ είχε ανευρεθεί παλαμικό αποτύπωμά του στο χειριστήριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει ληφθεί ακόμα DNA από κανέναν επιβάτη του σκάφους πλην των δύο (του Λυκουρέζου και του δύτη Ν. Μαλτέζου).
Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες που λένε ότι δεν έχει γίνει ακόμα σύγκριση του DNA που βρέθηκε με εκείνο του προφυλακισμένου, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Αλ. Κούγιας.
Αν φυσικά αυτό ισχύει και δεν έχει γίνει ακόμα η ταύτιση, τότε δεν είναι κατανοητό πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Θ. Λυκουρέζος δεν οδηγούσε το σκάφος, εφόσον υπάρχει στο χειριστήριο παλαμικό αποτύπωμα;
Ισως οι τηλεφωνικές συνομιλίες ρίξουν φως στο ζήτημα του καπετάνιου, αλλά και στο ποιοι και γιατί ενεργοποιήθηκαν άμεσα για τη φυγάδευση των επιβατών, τη στιγμή που στη θάλασσα υπήρχαν νεκροί και τραυματίες.
Δράστες και ευθύνες
Σε κάθε περίπτωση και όσο κι αν ορισμένοι εκμεταλλεύονται τις διαρροές αυτές προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση για το θανατηφόρο περιστατικό, θα ήταν καλό να σκεφτούν και τις συνέπειες που θα έχουν όλα αυτά για τη δικαστική δικαίωση των συγγενών.
Οι ευθύνες και οι δράστες έχουν ονοματεπώνυμο και είναι προφανές ότι η ανάκριση θα φωτίσει και τις όποιες σκοτεινές πλευρές της φυγάδευσης των υπαιτίων.
Τα μέχρι σήμερα όμως δεδομένα που δεν διασκεδάζονται με αποσπασματικές πληροφορίες είναι:
Πρώτον, ο φερόμενος ως δράστης είχε συχνά παρόμοια επεισόδια με την αδικαιολόγητη ανευθυνότητα και την επιμονή του να συνεχίζει να οδηγεί το σκάφος με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
■ Δεύτερον, αμέσως μετά το ναυάγιο κι ενώ υπήρχαν στη θάλασσα τραυματίες, οι συγκεκριμένοι διασώστες που έσπευσαν να συνδράμουν το ταχύπλοο αλλά και συγκεκριμένοι άνθρωποι που πιλοτάριζαν ή επέβαιναν στο αδελφό σκάφος «DUENDE II» συνέλεξαν μόνο τους επιβάτες του ταχύπλοου και τους μετέφεραν στο νέο λιμάνι δίπλα στον Ναυτικό Ομιλο, αφού αρχικά άφησαν σε μόλο, στην περιοχή Φάρος, τον Θ. Λυκουρέζο. Ο ίδιος, δε, παρελήφθη από άλλους συγκεκριμένους ανθρώπους. Ολες οι καταθέσεις που έχουν γίνει γνωστές αναφέρουν ως καπετάνιο τον Θ. Λυκουρέζο.
Τρίτον, στο λιμάνι της Αίγινας κι ενώ έχει συμβεί το τρομερό δυστύχημα όλοι επιμένουν να κρατούν κλειστά στόματα. Ανάμεσά τους παράγοντες του δήμου, διασώστες και άλλοι που συχνάζουν εκεί και κρατούν με διάφορους τρόπους τις καλές θέσεις προκειμένου οι «σκαφάτοι» να ξεκουράζονται στο λιμάνι τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα τέτοιες θέσεις εξασφάλιζε και το σκάφος του Αλέξη Κούγια, που συχνά έδενε εκεί. Με αυτή την έννοια είναι παράξενο που δεν έχει πλούσιο «ρεπορτάζ» ο έγκριτος δικηγόρος εφόσον γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή.
Τέταρτον, η χαμηλή ασφάλεια του ταχύπλοου του Λυκουρέζου με τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη και φίλο του δεν παρέχει μεγάλη εγγύηση για τις νόμιμες αποζημιώσεις που θα πρέπει να καταβληθούν στους συγγενείς και στους τραυματίες για όσα υπέστησαν, ειδικά αν θολώνει η εικόνα γύρω από τους δράστες.
Τέλος, αναμένονται με ενδιαφέρον οι απαντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας στην επίκαιρη ερώτηση που έχουν υποβάλει βουλευτές της Ν.Δ.
Πηγή: Αντα Ψαρρά - Εφημερίδα των Συντακτών

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στο λιμάνι της Αίγινας κι ενώ έχει συμβεί το τρομερό δυστύχημα όλοι επιμένουν να κρατούν κλειστά στόματα. Ανάμεσά τους παράγοντες του δήμου, διασώστες και άλλοι που συχνάζουν εκεί και κρατούν με διάφορους τρόπους τις καλές θέσεις προκειμένου οι «σκαφάτοι» να ξεκουράζονται στο λιμάνι τα Σαββατοκύριακα.

Ανώνυμος είπε...

ο χρονος θα περναει, το θεμα θα σκεπαστει και η δικαιωση απλα δεν θα ερθει ποτε. πειτε οτι θελετε αλλα ετσι ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Και όσοι φυγάδευσαν τους δολοφόνους θα τριγυρνούν γύρω μας δίχως τύψεις και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τα φώτα τους, τις γνωριμίες τους και τα λεφτά τους για το προσωπικό τους όφελος και δόξα...
Και εμείς θα τους χαιρετουμε με υποκρισία στη σάπια κοινωνία της Αίγινας...

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι το φίδι δαγκώνει παντα την φτέρνα του Ξυπόλυτου Γατάκια της Αιγινας το πιάσατε το νόημα σχετικά με το ναυτικό ατύχημα.