Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

Τα καθεστώτα συνηθίζουν να καλύπτουν τα εγκλήματα των δικών τους παιδιών βιολογικών και μη. Αυτό δε συμβαίνει παντού ιδιαίτερα δε όταν η ηθική των κυβερνώντων είναι ελαστική και ανύπαρκτη για τους ίδιους. Για παράδειγμα μια καταδίκη για βιασμό στην πολιτεία της Φλώριδα μπορεί να καταστρέψει την ζωή του καταδικασθέντος. Εκτός από την δεκαπενταετή κάθειρξη η μεταχείριση από τους άλλους κρατούμενους θα είναι ανάλογου χαρακτήρα. Για τον Jeffry Epstein ο οποίος δήλωσε ένοχος για βιασμό 34 ανηλίκων η ποινή ήταν μόλις 13 μήνες. Προφανώς έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο κύριος αυτός ήταν ο δημιουργός του Ιδρύματος  Κλίντον της οικογένειας του τέως Αμερικανού προέδρου το οποίο μέχρι σήμερα έχει δεχθεί χορηγίες πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια. Άλλωστε είναι γνωστές οι επισκέψεις του Μπίλ Κλίντον  με το  προσωπικό τζετ  Lolita express στο ιδιωτικό νησί του Epstein όπου διοργανώνονταν πάρτι με ανήλικες και ανήλικους σκλάβους του σεξ . O Epstein πρόσφερε τα πάντα, μηχανή δημιουργίας χρήματος (με το ίδρυμα Κλίντον) και ηδονή άρα και η απαλλαγή που έλαβε για τα εγκλήματά του ήταν το αντίδωρο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους Κλίντον (και όχι μόνο). Αν κοιτάξουμε γύρω μας ίσως αναγνωρίσουμε παρόμοιες συμπεριφορές δώρου και αντίδωρου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, Θεολόγος Καλαϊτζής καταδικάστηκε με ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ, για την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης). Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλαΐτζής, δημοτικός σύμβουλος επί 24 συναπτά έτη, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, πρόεδρος του κόμβου της Ξάνθης από το 2004, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η μακρά και «λαμπρή» πορεία τέτοιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι διαχρονικός κάτοχος του «ηθικού πλεονεκτήματος», σε σημείο να θέλει να σπιλώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φανταζόμαστε ότι η είδηση της καταδίκης του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τύχει της γνωστής προβολής από τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, μάλλον θα αποσιωπηθεί. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε.

Η καταδίκη του αυτοδιοικητικού στελέχους της ΝΔ

Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση χωρίς ελαφρυντικά, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης) στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, δικηγόρο Θεολόγο Καλαϊτζή.

Το δικαστήριο, δέχθηκε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και έκρινε ένοχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΠΑΞ για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία.

Με κάθειρξη 12 ετών, εξάλλου, τιμωρήθηκε ο συγκατηγορούμενός του διευθυντής της επιχείρησης Γιώργος Δερές, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η έφεση που κατέθεσε ο δεύτερος από τους κατηγορουμένους, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ως προς την εκτέλεση της ποινής. Ο Γιώργος Δερές θα αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Τι μάθαμε από τον Ολάντ;

Ότι ο Γιάνης ο Ταώς ήταν ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ με τον καταληψία. Όχι μόνο σχεδίαζαν την έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά είχαν πάρει σβάρνα και τα τυπογραφεία νομίσματος. Φυσικά δεν ήταν κορόιδο ο Πούτιν να μπλέξει με το αληταριό. Και τους άδειασε κανονικά. Τα σούργελα, αμόρφωτοι όσο δεν παίρνει άλλο, ηλίθιοι όσο δεν πάει άλλο, παντελώς άσχετοι με τη διεθνή πολιτική, νόμιζαν ότι αρκούσε που έκαναν τους τσαμπουκάδες στην Ε.Ε. για να τους αγαπήσει ο Πούτιν, να τους φτιάξει Τράπεζα (τη θυμάστε αυτή την ιστορία, ε;) να έχουν να δανείζουν αβέρτα τους Καλογρίτσες τους, να επενδύσει για χατίρι του Παναή (τις θυμάστε τις τεμενάδες του, ε;) και έτσι με τις πλάτες της ρώσικης αρκούδας θα είχαν την Ε.Ε. στο χέρι παίζοντας σε δύο ταμπλώ. Πανέξυπνη στρατηγική, ξεσηκωμένη από το "φιδάκι" που είναι το δυσκολότερο πνευματικό παίγνιο με το οποίο έχουν ασχοληθεί ποτέ.

Το ίδιο με τον Πούτιν, κάνει ο Ολάντ τώρα. Διαισθανόμενος την πτώση τους, τους "δίνει" ώστε να την επιταχύνει. Ε, ρε γλέντια, όταν θα αρχίσει να σχηματίζεται η δικογραφία. Σε προειδοποιώ μικρέ τυμπανιστάκο: ετοίμαζε την απολογία σου. Και σου έχω προτείνει και υπερασπιστική γραμμή: αν ισχυριστείς ότι είσαι εντελώς ηλίθιος λίγοι θα βρεθούν να το αμφισβητήσουν.