Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΕ (έστω και καθυστερημένα) ΕΧΕΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Μια ώρα και δέκα λεπτά μετά το ατύχημα το κινητό του Θρασύβουλου άρχισε να δέχεται κλήσεις. .....


Ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία για να συμπληρωθούν στη δικογραφία τα στοιχεία από τις όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου που έγιναν στις 16 Αυγούστου 2016 (ημέρα του δυστυχήματος). Τα πρώτα αποτελέσματα που συμπεριλήφθησαν στη δικογραφία αφορούν στις εισερχόμενες κλήσεις.
Ο 77χρονος δέχθηκε συνολικά 30 κλήσεις από συνολικά εννιά διαφορετικά άτομα. Ανάμεσά τους ο κυβερνήτης του «Ντουέντε 2» Νεκτάριος Λεούσης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (ξάδερφος του 77χρονου), η Θεοδότη Καρακάση (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), η Ευθυμία Βενετσιάνου (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), ο Αντώνης Μαλτέζος (δύτης που έκανε τη ρυμούλκηση του «Ντουέντε»), ο Oscar Μιχαήλ Νταβιντ (μετέβη με εντολή του Λεούση με φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης για να μεταφέρει στη στεριά τον Λυκουρέζο), η σύζυγος του Νεκτάριου Λεούση (παρέλαβε με το αυτοκίνητό της τον Λυκουρέζο)  και ο Γιάννης Πολυανίδης (φίλος του Λυκουρέζου).
Αυτό που προκαλεί εντύπωση από την ανάλυση των εισερχομένων κλήσεων είναι ότι για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν είχε καμία επικοινωνία. Ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε στον προφυλακισθέντα 77χρονο μετά τη φονική σύγκρουση ήταν ο Αντώνης Μαλτέζος, ο δύτης που ρυμούλκησε το ακυβέρνητο «Ντουέντε». Η κλήση, διάρκειας 1,32 λεπτών, έγινε στις 13.56, περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12.45. Ο Αντώνης Μαλτέζος, φίλος του 77χρονου, έχει καταθέσει στις Αρχές ότι κλήθηκε να βοηθήσει και όταν έφτασε στο σημείο του συμβάντος είδε το ταχύπλοο να έχει αρχίσει να βουλιάζει.
Ο δεύτερος άνθρωπος που κάλεσε τον Λυκουρέζο (15.30) ήταν ο φίλος του Γιάννης Πολυανίδης, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για τη σύγκρουση έσπευσε και αυτός να βοηθήσει. Η επικοινωνία του 77χρονου με τον δικηγόρο και ξάδερφό του κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο ξεκίνησε στις 15.58 (περίπου τρεις ώρες μετά τη σύγκρουση). Ο δικηγόρος, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 77χρονου και στη συνέχεια παραιτήθηκε, τηλεφώνησε στον ξάδερφό του συνολικά εφτά φορές (δύο από τις κλήσεις είναι διάρκειας περίπου 7 λεπτών και κάποιες ελάχιστων δευτερολέπτων).
Λίγο πριν τον καλέσει ο δικηγόρος, ο κυβερνήτης του «Ντουέντε» είχε επικοινωνία (στις 15.26) με τη σύζυγο του Νεκτάριου Λεούση. Πρόκειται για τη γυναίκα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο από το Λιμανάκι του Φάρου, όπου τον είχε αφήσει με το φουσκωτό ο Oscar Μιχαήλ Νταβιντ, στην Αίγινα.
Με τον κυβερνήτη του «Ντουέντε 2» Νεκτάριο Λεούση επικοινώνησε ο 77χρονος στις 15.53. Ο Λεούσης είναι ο καπετάνιος της θαλαμηγού φίλων του Λυκουρέζου που έστειλε φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης. Την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 4-5 μιλίων. «Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω τον φίλο μου. Ήξερα ότι συνήθιζε να οδηγεί το σκάφος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και του το είχα επισημάνει», είχε δηλώσει ο κ. Λεούσης στον «ΕΤ». Από την άρση απορρήτου προκύπτει ότι κάλεσε δύο φορές τον 77χρονο και συνομίλησε μαζί του συνολικά εφτά λεπτά.
Η Ευθυμία Βενετσιάνου προκύπτει ότι μίλησε το πρωί (στις 10.26) με τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο (πιθανότατα για να συνεννοηθούν για να πάνε για μπάνιο με το σκάφος) και αρκετές φορές αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας (όχι όμως τις μεσημεριανές ώρες). Κλήση στον 77χρονο (διάρκειας μόλις 9 δευτερολέπτων) έκανε και η Θεοδότη Καρακάση, η 65χρονη γυναίκα που μετά το δυστύχημα έφυγε από την Αίγινα με το πλοίο της γραμμής.  
Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Θρασύβουλου Λυκουρέζου είχε ζητηθεί από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τα θύματα που επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία» αλλά και από τον αρμόδιο πραγματογνώμονα κ. Ηλία Στεφανάκο. Στόχος της διαδικασίας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τους χειρισμούς του Θρασύβουλου Λυκουρέζου μετά τη σύγκρουση. Να διαλευκανθεί δηλαδή το κατά πόσο μπορεί να παρενέβη οποιοσδήποτε υπέρ των επιβαινόντων του μοιραίου ταχυπλόου. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους νομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να μην μπορούν ακόμα να εξάγουν συμπεράσματα, πριν πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα και από τις εξερχόμενες κλήσεις του κατηγορουμένου.
«Θέλω να επισημάνω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας. Εκτιμώ ότι οι απαντήσεις που ζητάμε θα έρθουν μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες και θα ρίξουν φως στα όσα πραγματικά συνέβησαν, παρότι κάποιοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν πρέπει, όμως, να βιαζόμαστε γιατί η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου τα θύματα της φονικής σύγκρουσης να μάθουν την αλήθεια», δηλώνει στον «ΕΤ» της Κυριακής ο κ. Αλέξης Κούγιας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΚΑΙΤΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕΣ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Oι λαθρο έχουν αποθρασυνθεί. Δεν φτάνει που έκαψαν το αυτοκίνητο στο Ωραιόκαστρο κι επιτέθηκαν στον οδηγό του για να τον λιντσάρουν, αλλά επιτέθηκαν και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, τους ξυλοκόπησαν κι έκαναν ζημιές στο όχημα. Σύμφωνα δε με έναν τραυματιοφορέα, η διοίκηση του ΕΚΑΒ απαγόρεψε στο προσωπικό του να διαμαρτύρεται για το περιστατικό...Φίλοι μου, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα επικίνδυνο καρκίνωμα έχει μπει στο σώμα της κοινωνίας μας και πρέπει να το ξεριζώσουμε...Τέρμα πια πια με τις αβρότητες και τον πολιτικό καθωσπρεπισμό! Τέρμα πια με τα ψυχοπονιάρικα και τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες! Αν θέλουν πόλεμο, οφείλουμε να τους τον δώσουμε

Ανώνυμος είπε...

11:45 π.μ στο τέλος με αυτά και μ ' αυτά που συμβαίνουν, σίγουρα είναι θέμα χρόνου και θα πέσουν κλωτσιές, αλλά το σωστό είναι ότι δεν πρέπει να τις φάνε οι λάθρο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΥΡΟ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το τσιπράκι αποδεικνύεται τσιπράρας για τους αποχαυνωμένους οπαδούς του. Έκανε μια εισήγηση στο συνέδριο, οι σύνεδροι ψήφισαν αντίθετα, άστραψε και βρόντηξε ο μικρός Στάλιν: "Δεν καταλάβατε την εισήγησή μου! Ξαναψηφίστε!" Η ψηφοφορία επαναλήφτηκε και τα βούρλα αυτή τη φορά υπερψήφισαν...Λέτε να κάνει τα ίδια στις εθνικές εκλογές

Ανώνυμος είπε...

Από την ψηφοφορία τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

Πίνακας Υποψηφίων για το Δ.Σ.
Περράκης Ιωάννης του Παναγιώτη 52
Λεούσης Βασίλειος του Χρήστου 47
Καλαμάκης Ιωάννης του Λουκά 41
Σαλπέα - Στάθη Αικατερίνη του Παναγιώτη 39
Αστέρης Σπυρίδων του Παναγιώτη 34
Σπαρρής Στυλιανός του Δημητρίου 20
Σακκιώτης Σταύρος του Σωτηρίου 19
Κουνάδης Μιχαήλ του Ευαγγέλου 18
Ζούλιας Ιωάννης του Βασιλείου 16
Μαργαρώνης Ηλίας του Δημητρίου 16

Για την εξελεγκτική επιτροπή.
Γεροντής Πέτρος του Ευαγγέλου 40
Μπέσης Κωνσταντίνος του Παντελή 32
Κρατημένος Θεόδωρος του Μιχαήλ 26
Γκούμας Ιωάννης του Γεωργίου 26


ΣΤΑΥΡΟ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΓΕ Η ΚΑΙΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ 7/10/2016
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την «Αποχέτευση Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Αίγινας» και την «Προστασία και Επισκευή Κρηπιδωμάτων και Μόλων Λιμένα Σπετσών».

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Αποχέτευση Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Αίγινας», καθώς και αυτή για την «Προστασία και Επισκευή Κρηπιδωμάτων και Μόλων Λιμένα Σπετσών». Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως πρόκειται για δύο έργα ζωτικής σημασίας για τα νησιά.
Το πρώτο έργο αφορά τη διαχείριση των λυμάτων των οικισμών Αίγινας, Κυψέλη, Σφεντούρι, Πέρδικα και Κοντός του Δήμου Αίγινας.
Ειδικότερα, τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στο Δήμο Αίγινας περιλαμβάνουν:
 το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων του συνεκτικού τμήματος του οικισμού Αίγινας του Δήμου Αίγινας.
 το εξωτερικό αποχετευτικό δίκτυο (μήκους 19.168m) και τα αντλιοστάσια (εφτά/7 Α/Σ) για τη μεταφορά των συλλεγόμενων αστικών λυμάτων του οικισμού Αίγινας στη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.
 τη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ).
Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Χατζηπέρος τόνισε με έμφαση ότι στόχος της Π.Ε Νήσων είναι η αξιοποίηση του νερού των ΕΕΛ για:
 εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα,
 άρδευση – Πυρόσβεση – Αναδάσωση,
 πλύσιμο δρόμων κλπ,
 εμπλουτισμό κι ενίσχυση του υπό μελέτη φράγματος στη Σκοτεινή
 και γενικά να δίνονται ανταποδοτικά στους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Τι Θρασύβουλος και πράσινα άλογα ρε Αιακέ, αυτά είναι ψιλά γράμματα, η ουσία είναι ότι ευτυχώς που την Ελλάδα κυβερνά ο θεός αλέξης. Έτσι μετά τον διορισμό ως συμβούλου του Καρανίκα, τον διορισμό σαν εκπροσώπου στην τράπεζα αττικής και διευθύνουσας συμβούλου στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας κυρίας που το μόνο της προσόν είναι η εμπειρία της στην μουσική -παίζει φλάουτο-, τώρα έχουμε ακόμα ένα διορισμό μιας κυρίας στελέχους -ασφαλώς- του ΣΥΡΙΖΑ με μισθό 3900 παρακαλώ ευρώ, η οποία τι θα κάνει? θα επιλέγει λέει τα cd με την μουσική που θα ακούγεται στα λεωφορεία, Μετρό.