Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
5/2/18
Κοινή δήλωση για το “σκοπιανό” υπέγραψαν πρώην πρέσβεις της Ελλάδας ζητώντας να μην συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση σε όνομα με τη λέξη “Μακεδονία”:
Ολες οι ενδείξεις ενισχύουν την πεποίθηση μας πως τα Σκόπια, ό,τι και αν δεχθούν να πουν η να κάνουν για να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν θα εγκαταλείψουν το επεκτατικό τους ιδεολόγημα. Θα συνεχίσουν, κατά συνέπεια , να το προβάλλουν χρησιμοποιώντας το όνομα “Μακεδονία”, έστω και αν σε αυτό προστεθεί γεωγραφικός, εθνικός η χρονικός προσδιορισμός. Διότι ένα γεωγραφικό προσδιορισμό οι Σκοπιανοί θα τον μεταχειρίζονται για να προωθούν την προπαγάνδα τους περί διηρημένης Μακεδονίας που θα πρέπει να επανενωθεί με διεύρυνση του κράτους των Σκοπίων.
Ενας τέτοιος προσδιορισμός (Ανω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία) θα επιτρέπει στους Σκοπιανούς να επιμένουν πως είναι οι μόνοι πραγματικοί Μακεδόνες, με δικό τους ελεύθερο μακεδονικό κράτος, ενώ “τα αλλα τμήματα της Μακεδονίας”, το “ελληνικό” και το “βουλγαρικό”, έχουν υποστεί κατάληψη η/και εθνοκάθαρση.
Ενας εθνικός η χρονικός προσδιορισμός ,εξάλλου, θα παραπέμπει στην πλαστή ιστορία περί των Σλάβων που δήθεν αναμίχθηκαν με τους Αρχαίους Μακεδόνες και γέννησαν τους σημερινούς Σκοπιανούς. Τα ίδια ισχύουν και για μικτούς προσδιορισμούς, π.χ. Γκορναμακεντόνια=Ανω Μακεδονία η Novamakedonija.
Θα πρέπει όλοι να θυμούνται την επίσημη κρατική εγκύκλιο-προειδοποίηση του άλλοτε Υπουργού των ΗΠΑ Stettinius της 26ης Δεκεμβρίου 1944 που έγκαιρα, μόλις δημιουργήθηκε από τον Τίτο το τεχνητό μόρφωμα του “Μακεδονισμού”, έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει: “Η Κυβέρνηση μας (των ΗΠΑ) εκτιμά ότι αναφορές σε “Μακεδονικό Εθνος”, “Μακεδονική Πατρίδα” η “Μακεδονική Εθνική Ταυτότητα” συνιστούν αβάσιμη δημαγωγία, που δεν αντιπροσωπεύει εθνική η πολιτική πραγματικότητα, και διαβλέπει στην σημερινή αναζωογόνηση τους ένα προπέτασμα για επιθέσεις εναντίον της Ελλάδος.”
Η πολιτιστική ενότητα που δημιούργησε η δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφερε τον Ελληνικό Πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα, ως “κοινή”, από την Ευρώπη μέχρι τα σύνορα της Κίνας, επί αιώνες. Κανένας δεν μπορεί να καπηλεύεται το πραγματικό αυτό γεγονός και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή την μοναδική προσφορά του Ελληνισμού στον κόσμο καμιά ελληνική υπογραφή δεν θα σβήσει σήμερα.
Για τους λόγους αυτούς, ποτέ δεν πρέπει να συναινέσουμε σε όνομα των Σκοπίων που να περιέχει την λέξη Μακεδονία, ο,τι και αν κάνουν άλλες χώρες, ώστε να μη νομιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις εναντίον της πατρίδας μας και χάλκευση της Ιστορίας, ελληνικής και παγκόσμιας.
ΑΘΗΝΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Υπογράφουν
ΑΛΙΑΓΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΟΚΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΣΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΤΣΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΠΕΤΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαμογια και χαμελεοντες σε ποια πίτα θα πάτε στου κ Αλέκου του νερού η του αφρικανου ναυταθλητου

Ανώνυμος είπε...

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το έργο του ρέματος της Σκοτεινής.
Επίκα
Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τεχνικό έργο του ρέματος της Σκοτεινής, οι οποίες και θα έχουν διάρκεια για ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Ο κύριος Χατζηπέρος αναφέρει ότι" "Η απόφαση έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευθείιρα θέματα Posted On Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού σύντομα αναμένεται να επηρεάσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι:

- Εγκρίνει τις πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες καθίστανται αναγκαίες για την εκτέλεση του τεχνικού έργου στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων εντός των διοικητικών ορίων της πόλης της Αίγινας, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την ολοκλήρωσή του και πάντως όχι μεγαλύτερο του μήνα.

- Η διέλευση των βαρέων οχημάτων άνω των 5 τόνων θα πραγματοποιείται από την οδό Καποδιστρίου με κατεύθυνση προς Πέρδικα και εναλλακτικά στα Ι.Χ. και από την Λεωφόρο Τότη Χατζή καθώς στο σημείο του έργου θα δημιουργηθεί παράκαμψη χωρίς καμία ουσιώδη επέμβαση στη ζώνη του αιγιαλού που θα δίδει τη δυνατότητα στα Ι.Χ να κινηθούν προς Πέρδικα. Θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση και πληροφοριακές πινακίδες στην διασταύρωση της Τότη Χατζή με την Γυμναστηρίου (νοτιοδυτική γωνία γηπέδου) για τις υπό άνω ρυθμίσεις, όπου, μεταξύ άλλων, θα κατευθύνουν τα βαρέως τύπου οχήματα διαμέσου της Καποδιστρίου προς Πέρδικα, όπως επίσης και από Πέρδικα προς Αίγινα στην περιοχή Άγ. Βασίλειος, στην διασταύρωση με την οδό Καποδιστρίου. Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει ζητηθεί η ενισχυμένη αστυνόμευση λόγω του μεγάλου φορτίου που δέχεται η Καποδιστρίου στο ύψος του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου για την ασφάλεια των μαθητών.

Επιστρέφοντας στο σημερινό Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας, εκεί αναφέρονται τα ακόλουθα: "Το πράσινο φως άναψε για ένα σοβαρό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Σκοτεινή της Αίγινας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής τεχνικού έργου στην εκβολή του Ρέματος Σκοτεινής στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής θωράκισης των ρεμάτων εντός των διοικητικών ορίων της Αίγινας. Η απόφαση έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευθεί έτσι ώστε να είναι άμεση εκτελεστή και να έχει ισχύ ένα μήνα.Η προτεινόμενη έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι απαραίτητη προκειμένου να εκτελεστούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι εργασίες κατασκευής του τεχνικού έργου. Με το έργο αυτό τριπλασιάζεται η διατομή της Γέφυρας, η οποία στο παρελθόν είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές".