Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΚΑ + ΕΝΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Δέκα + ένας δημοτικοί σύμβουλοι Αίγινας απολογούνται στις 23 Φεβρουαρίου 2018 στον εισαγγελέα επειδή διέγραψαν κυβικά νερού σε πολίτες (επώνυμους και μη).
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή επώνυμος επισκέπτης του νησιού σταμάτησε το κυβερνητικό αυτοκίνητο, βγήκε και ασπάστηκε τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος δεν είναι μεταξύ των Δέκα + ενός που απολογούνται και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για "απιστία κατά του δημοσίου" επειδή με την ψήφιση της 123/2015 απόφασης δημοτικού συμβουλίου ζημιώθηκε το Ελληνικό δημόσιο. Οι Δέκα απαρτίζονται από ένα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Κίνηση πολιτών", ένα δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης", και οκτώ από την διοικούσα παράταξη 'Αίγινα Εν Δράση, Αίγινα Για Όλους". Ο Ένας είναι ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Νίκος Οικονόμου. Διαχωρίζουμε τον κ Οικονόμου από τους υπόλοιπους για τους ακόλουθους λόγους. Η παράταξή με την οποία εκλέχθηκε τον διέγραψε αφού πρώτα τον διέσυρε με τρόπο ανάρμοστο .  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες η διοικούσα παράταξη ξεσκονίζει τα πεπραγμένα του κ Οικονόμου από όλες τις θέσεις όπου έχει διατελέσει πρόεδρος (ΔΣ, ΚΕΔΑ, Σχολικές Επιτροπές) για να τον στείλουν στον εισαγγελέα. Κατά συνέπεια το συμφέρον του κ.Οικονόμου σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με το συμφέρον των άλλων κατηγορουμένων. Αν συμπλεύσει μαζί τους σε μια κοινή υπερασπιστική γραμμή, ενδέχεται να τους βοηθήσει να απαλλαγούν των κατηγοριών. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που θα κερδίσει είναι να τον στείλουν αμέσως μετά  στον εισαγγελέα για δικά του πλημμελήματα. Η ιστορία έχει δείξει ότι καμιά φορά οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά δεν υπολογίζουν τίποτα παρά μόνο το δικό τους συμφέρον.Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν έχει καμία αξία. Ο κ Οικονόμου οφείλει να αναλογιστεί τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και να πράξει ανάλογα.
Σε κάθε περίπτωση οφείλει με παρέμβασή του στον εισαγγελέα  να διευρύνει το κατηγορητήριο ώστε να περιληφθούν όλοι οι έχοντες ευθύνη. Η διόρθωση λογαριασμών είναι μέσο άσκησης πολιτικής  και αφορά όλα τα δημοτικά συμβούλια. Τουλάχιστον το 50% των θεμάτων που έρχονται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αφορούν διορθώσεις λογαριασμών ύδρευσης. Θα πρέπει να ερευνηθούν όλες οι διορθώσεις καθ όλη την θητεία της παρούσης δημοτικής αρχής και να καταλογιστούν ευθύνες. Η απόφαση 123/2015 δεν είναι μοναδική ούτε αποτελεί εξαίρεση.     Είναι ο κανόνας.
Σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ 7 Ν.3852 , τα θέματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο έρχονται με εισήγηση δημάρχου ή αντιδημάρχου. Για να έρθει ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, εγκρίνεται από το δήμαρχο. Η δε εκτέλεση των αποφάσεων γίνεται από τα όργανα του δήμου και δεν παρακολουθείται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με την έγκριση του δημάρχου. Ο κ Οικονόμου θα πρέπει να εξηγήσει στον εισαγγελέα τις τυχόν πιέσεις που δέχτηκε για να φέρει το θέμα και τις τυχόν σχέσεις των ωφελουμένων από την απόφαση με κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους. Θα πρέπει να αναφέρει αν υπήρξαν ανταλλάγματα ή αν οι δημοτικοί σύμβουλοι οδηγήθηκαν στην απόφαση να ψηφίσουν υπολογίζοντας σε ανταλλάγματα ακόμα και του τύπου "για το καλό της Αίγινας".
Σε κάθε περίπτωση είναι καθήκον και υποχρέωση του κ Οικονόμου απέναντι σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν να αποδοθούν κατηγορίες εκεί που αναλογούν. Η ατιμωρησία σκοτώνει την δημοκρατία και γεμίζει τον βούρκο της διαφθοράς.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν κάνω λάθος στην απόφαση διεγράφησαν και του κ. Οικονόμου τέλη ύδρευσης.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς!ΚΑΙ του κ.Οικονόμου.Εγώ μια άλλη απορία έχω,αφού τον έβλεπε ο Μύθος ότι είναι ρουφιάνος από τότε γιατί τον ξαναμάζεψε;Ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες,βέβαια,αναφέρουν ότι ψάχνει τα συρτάρια του παλαιώθεν και τον εκβιάζει με διάφορους τρόπους..και αν αναλογιστούμε ότι τα ψίχουλα(+ - 600€) που παίρνει δεν συνάδουν με την πράξη τότε πάει μακριά η βαλίτσα...Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι «κακές παρέες» τον ταΐζουν κανα σουβλάκι..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣΤελευταία νέα απο Τοπικά
Τεράστιες ζημιές στο Πήλιο. Δρόμοι άνοιξαν στα δύο
Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-22, 16:56:07
Μεγάλης έκτασης καταστροφές προκάλεσαν στο Πήλιο οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή το τελευταίο διάστημα.
Οπως είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σπορών, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 15/1, στις 15/2 και χθες 21/2 είχαν ως συνέπεια να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου υπάρχουν υποχωρήσεις οδοστρωμάτων, σημεία δρόμων που άνοιξαν στα δύο, κατολισθήσεις κ.ά.

Οπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη, ο όγκος του νερού που έπεσε στην περιοχή κατά τις τελευταίες βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και συγκεκριμένα έφτασε τα 155 χιλ. και 115 χιλ. σε ένα 24ωρο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις. Διεμήνυσε ωστόσο, ότι θα αποσταλεί έγγραφο-αίτημα προς την Εισαγγελία Βόλου για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν περιπτώσεις κατασκευών σε ρέματα του Πηλίου, οι οποίες δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση του νερού.

Η αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφερειακή Ενότητα έχει προβεί σε τεχνικά έργα -αντιπλημμυρικά, ασφαλτικά, αντικατοισθητικά- προϋπολογισμού πάνω από 15 εκατ. ευρώ, και -όπως είπε -"ευτυχώς βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και όταν λήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα προβούμε στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών".
Σε συνεργασία με τους Δήμους συντάσσονται τεχνικά δελτία για τα έργα που πρέπει να γίνουν, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν να εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΤΕΛΘΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΕ?

NIKOLAOS OIKONOMOY είπε...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν διαγράφηκε πόσο απο λογαριασμό ύδρευσης που να με αφορά αλλά συγγενικού μου προσώπου Ή Αίτηση ήταν εμπρόθεσμη και κατατεθημενη απο τον Μάιο του 2010 η οποία ουδέποτε απαντήθηκε .Αν το συγγενικό μου πρόσωπο είχε προσφύγει στον συνήγορο του Πολίτη το πόσο της αποζημίωσης θα ήταν μεγαλύτερο απο αυτό που γλίτωσε. Η θεραπεία που έγινε στην συγκεκριμένη αποφαση ήταν περισσότερο προς όφελος του Δήμου παρα προς το συγγενικό μου πρόσωπο. Σε ενα σπίτι κλειστό που δεν έχει κήπο που είναι 20 τετραγωνικά που η μέγιστη κατανάλωση ήταν 26 κυβικά ,και αυτή το καλοκαίρι ,όλα τα χρονια πως είναι δυνατόν να γίνει κατανάλωση 120 κυβικά Γενάρη Φλεβάρη και χωρίς να έχει γίνει ζημιά αυτά τα γράφω για ενημέρωση και όχι για απολογία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.
ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΤΥΧΑΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Για τα σουβλάκια,τα παγωτά και τα ταξιδάκια δεν μας λες όμως....
Υ.Σ. Εύχομαι να μάθεις και να συνεχίσεις να γράφεις επώνυμα

Ανώνυμος είπε...

Γράψε εσύ πρώτα και μετά ζητά από τον Νικόλα

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΤΣΟ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΤΟΝΥ Ο ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΗΤΣΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 9:11 π.μ αφού μιλάς για το συγγενικό σου πρόσωπο, έχω να σου πω , ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια και εξηγούμαι. Με δυο λόγια απαντάς, κύριοι που γενικά κατηγορείτε, σας πληροφορώ, ότι πήγε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου στο συγκεκριμένο ρολόι, το πήρε για τεχνικό έλεγχο, στην συνέχεια διαπίστωσε ότι λειτουργούσε ελλαττωματικά και επομένως δίκαια έγινε διαγραφή των κυβικών. Αυτές είναι οι καθαρές κουβέντες.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνες τις εποχές πολλά ρολόγια βγήκαν ελαττωματικά!Ας είναι καλά τα διπλωμένα 50ρικα που έσωζαν την κατάσταση!Τελικά όμως είναι αλήθεια ότι μόνοι σας γράφετε μόνοι σας σχολιάζετε.Κακώς που δεν μπορεί να γίνει προσθήκη φωτογραφίας στα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε σημερα με τους έντεκα λεβέντες μας?

Ανώνυμος είπε...

7,40 ΑΦΈΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Μην αγχώνεστε καθολου αφου ήδη έχουν παρέμβει τα ... μεγάλα μεσα.

Ανώνυμος είπε...

πριν απο λιγο καιρο μαζι με τα ραβασακια του νερου μας εστειλαν και αλλο θα κοβουν τις παρροχες οσον οφειλουν σε αυτους που τα χαρισαν τι θα στειλουν

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ ΠΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΞΑΨΑΛΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Μιας και μιλάμε για νερό ειδα στον ύπνο μου ότι εγκαινιάστηκε η λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού. Κόσμος λέει παλαμάκια λέει σουβλάκια λέει και αντί κρασιού καθαρό νεράκι. Και τότε ξύπνησα και λέω να πάω μέχρι την πασπάρα να δω μπας και είναι αλήθεια....