Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ


Με την λιτανεία του βασιληά καρνάβαλου έληξαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ο καρνάβαλος περιφέρθηκε χαιρετόντας φίλους αψηφώντας εχθρούς  επεφημούμενος από ημέτερους. Και του χρόνου. 

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Μητσος ήταν στην παραλία και έκανε χαιρετούρες με τον κόσμο έτοιμος είναι για αλλη μια θητεία

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ μπροστά ρε φιλε και πάντα επίκαιρος!!!
Τώρα για τον βασιλιά καρναβαλο που αναφέρεις χαιρετίζοντας φιλους και επεφημουμενος από τους ημέτερους με το Μόλις στρέψει το βλέμμα του αλλού
Τρώει Πολύ ΜΟΥΤΖΑ!!!απ όλους αυτους
Καλή Σαρακοστή!

Ανώνυμος είπε...

μεγάλη επιτυχία το καρναβάλι της Αίγινας απο το μεγάλο κονβόι με τέσσερα οχήματα!!!

Ανώνυμος είπε...

καρναβαλι μεσαγρου παντα μπροστα και παντα πρωτοπορο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, χρόνια πολλά. Μήπως ξέρεται να μου πείτε ποιά είναι η Χιονάτη που γράφει ο ψαρόγατος.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την "παρέλαση" θυμήθηκα ότι τον πρώτο χρόνο της πρώτης τετραετίας του ο Μήτσος είχε φέρει κάτι Βραζιλιάνες για την παρέλαση και ο δάσκαλος (και δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος) τον είχε επιπλήξει γιατί προσέβαλε τα παραδοσιακά και θρησκευτικά μας ήθη και έθιμα. Τον επόμενο χρόνο ο Μήτσος δεν τις ξανάφερε, λέγοντας ότι τον κατηγόρησαν πως τις έφερε για να κάνουν "λούκι" (η λέξη βγαίνει από το look).

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να θυμηθούμε τι έγγραφε φια τα πολιτιστικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΙΓΙΝΑ-Κοινωνία Πολιτών και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ντελής στα Αιγινήτικα Νέα

POLITISTIKA APOLOGISMOS 2006 NTELIS
Λίγο πριν κλείσει η αυλαία της 4ετίας της Δημοτικής αρχής Δ. Μούρτζη καλό είναι να γίνει ένας απολογισμός της πολιτιστικής της δράσης .

Στα θεατρικά δρώμενα είχαμε ένα Δημοτικό θέατρο απογυμνωμένο από ηθοποιούς και σκηνοθέτη - κάποια νέα πρόσωπα που το πλαισίωσαν απέτρεψαν προσωρινά την πλήρη διάλυσή του- να εκπληρώνει απλά τις τυπικές του υποχρεώσεις παίζοντας 2-3 έργα. Η αδιαφορία αυτή για το θέατρο για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διατεθεί ούτε δραχμή οδήγησε ένα χρόνο πριν τις εκλογές την οριστική του διάλυση. Την ίδια πορεία ακολούθησε και η αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου αφού υπήρξε πλήρης εγκατάλειψη από πλευράς εξοπλισμού και συντήρησης.

Ευτυχώς που ο Μορφωτικός σύλλογος "Καποδίστριας"- που έχει ταυτιστεί με το θέατρο στο νησί μας- διέσωσε όπως πάντα την υπόθεση θέατρο, παρουσιάζοντας 3 έργα υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη - ηθοποιού Β. Βασιλάκη.

Η Δημοτική Φιλαρμονική που συντηρήθηκε χάρη στο φιλότιμο κάποιων μελών του Συμβουλίου της, "κατάφερε" τα τελευταία χρόνια να μη παρευρίσκεται σε πολλές εκδηλώσεις του νησιού ο μαέστρος διεκδικεί -και με εξώδικο πλέον- το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ συνολικά τα χρέη μαέστρου και των άλλων μουσικών πλησιάζουν τα 50.000 ευρώ Χωρίς μαέστρο λοιπόν και μουσικούς η πορεία της είναι προδιαγεγραμμένη.

Μόνο η Δημοτική χορωδία από ότι φαίνεται συνεχίζει (υπομονή όμως… αρκεί μια νέα τετραετία με Δημοτική αρχή Μούρτζη για να διαλυθεί κι αυτή).

Παρά λοιπόν το όχι ευκαταφρόνητο ποσό του πολιτιστικού τέλους και με το οποίο θα έπρεπε να γίνουν αρκετά πράγματα στον πολιτισμό, αυτή η δημοτική αρχή διέλυσε κυριολεκτικά σχεδόν όλα τα πολιτιστικά Νομικά πρόσωπα που είχαν δημιουργηθεί. Αυτό άλλωστε ήταν φυσικό μιας και η Δημοτική αρχή του Μούρτζη δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον πολιτισμό αφού γι΄ αυτούς πολιτισμός θεωρούνται τα πανηγύρια, τα φαγητά και τα πυροτεχνήματα. Οι μόνες πολιτιστικές δουλειές που έγιναν και το μόνο πολιτιστικό ανάχωμα στο νησί μας είναι οι διάφοροι σύλλογοι που με μόνο εφόδιο το μεράκι και την όρεξη των μελών τους καθώς και αρκετές έξωθεν εκδηλώσεις (χορευτικά συγκροτήματα, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις) κυρίως από τη Νομαρχία Πειραιά. Κάποιες νεοεμφανιζόμενες εκδηλώσεις όπως το Καρναβάλι της Αίγινας που κινήθηκε μόνο χάρη στον περιοδικό πατριωτισμό και μεράκι της τελευταίας στιγμής συλλόγων και συμπολιτών μας ,σιγά-σιγά ακολούθησε φθίνουσα πορεία φτάνοντας τελικά στην απαξίωση.

Ένα ακόμη αρνητικό για το νησί είναι η έλλειψη πολιτιστικών χώρων αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο πολιτιστικό κέντρο που θα γίνει στέκι διεργασιών και πολιτιστικών δρώμενων (για την ώρα ο μόνος χώρος που υπάρχει στην πόλη είναι η αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου), ενώ στην Κυψέλη υπάρχει δραστηριότητα χάρη στην ύπαρξη του πολιτιστικού κέντρου και στο μεράκι της ομάδας του Γιώργου Μπήτρου. Φυσικά με τέτοιες ελλείψεις θα ήταν πολυτέλεια επί της υπάρχουσας Δημ. αρχής να δρομολογηθεί η δημιουργία ενός υπαίθριου θεάτρου (σε ένα νταμάρι) που είναι το όνειρο για τους περισσότερους Αιγινήτες, όπου θα μπορούν να "απολαύσουν" θέατρο ή συναυλίες..

Για την αντιστροφή αυτού του αρνητικού πολιτιστικού κλίματος, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα της νέας Δημοτικής αρχής, απαραίτητη είναι η δημιουργία μια ομάδας συμπολιτών με γνώσεις και όρεξη για πολιτιστική δουλειά επιπέδου που θα οργανώσουν και θα καθοδηγήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού (το άνοιγμα με την επιλογή του Γιώργου Μουτσάτσου υπεύθυνου στα πολιτιστικά ήρθε πολύ αργά ).Έτσι θα αξιοποιηθεί το μεγάλο καλλιτεχνικό δυναμικό του νησιού, ντόπιο και ξένο και θα ανθίσουν οι ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί μας με την οικονομική συνδρομή της εκάστοτε Δημοτικής αρχής, για την οποία άλλωστε υπάρχει η υποχρέωση μιας και εισπράττει το διόλου ευκαταφρόνητο πολιτιστικό τέλος ύδρευσης του ποσού 1,17 ευρώ κάθε δίμηνο

Ανώνυμος είπε...

8.02
Τώρα που πέρασαν 12 χρόνια από τότε που στο δημοτικό θέατρο όπως το χαρακτηρίζει το κείμενο "κάποια νέα πρόσωπα που το πλαισίωσαν απέτρεψαν προσωρινά την πλήρη διάλυσή του- να εκπληρώνει απλά τις τυπικές του υποχρεώσεις παίζοντας 2-3 έργα" τον χρόνο, μπορεί κάποιος να μας πει "Πόσα έργα ανέβηκαν στο δημοτικό θέατρο από το δημοτικό θέατρο". Όχι από τον Μορφωτικό, όχι από τους φίλους του δημοτικού θεάτρου όχι από τους δασκάλους αλλά από το "Δημοτικό θέατρο" ως νομικό πρόσωπο. Η απάντηση είναι απλή ΚΑΝΕΝΑ.
Το δημοτικό θέατρο μέχρι το 2002 ήταν στα χέρια του Μορφωτικού ο οποίος είχε στην διάθεσή του τα 10.000.000 δρχ που ήταν ο δημοτικός προυπολογισμός για το δημοτικό θεάτρο για να κάνουν "πολιτικό θέατρο". Η επιλογή του Γιώργου Θεοδωράκη στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι ταυτόσημη με την λειτουργία του δημοτικού θεάτρου ως νομικό πρόσωπο. Το δημοτικό θέατρο ως νομικό πρόσωπο λειτούργησε μόνο από τον Γιώργο Θεοδωράκη την περίοδο 2002 - 2006 Ενοχλήθηκαν πολλοί καθώς η χρηματοδότηση του ΚΚΕ μέσω του προυπολογισμού του δημοτικού θεάτρου έλαβε τέλος. Ενοχλήθηκε και ο τότε δήμαρχος Μούρτζης. Χάλασαν πράγματα και ποτέ δεν χρηματοδότησε το δημοτικό θέατρο επί θητείας Θεοδωράκη. Όλες οι επιθέσεις και οι απειλές αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα προσοχή και μεθοδικότητα. Είχαμε δε το παράδοξο τα έξοδα να τα πληρώνει από την τσέπη του ο σκηνοθέτης και τα έσοδα να κατατείθενται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων υπέρ του δημοτικού θεάτρου. Δυστυχώς για όλους, παρά τις αντίξοες συνθήκες, το θέατρο στάθηκε στα πόδια του χάρη στο πείσμα του Γιώργου Θεοδωράκη, την φιλοτιμία των 35 ερασιτεχνών ηθοποιών που πλαισίωσαν το θέατρο και τους ανθρώπους που το στήριξαν. Το δημοτικό θέατρο ξεκίνησε με μαθήματα κινησιολογίας με την Ελένη Ιωαννίδη , ορθοφωνίας με την Βάνα Χαλκίδη και υποκριτικής με τον Νίκο Καλαμό. Όλοι αξιόλογοι εκπρόσωποι του χώρου τους. Την όλη προσπάθεια στήριξε με ζήλο και αφοσίωση ο καθηγητής Βαγγέλης Καλογρίδης ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σανίδι του δημοτικού θεάτρου σε ρόλο πατριωτικό. Ως απόφοιτος της σχολής προπαγάνδας της Μόσχας ο Βαγγέλης υπήρξε διαχρονικός δάσκαλος του θεοδωράκη στην αντιμετώπιση του ΚΚΕ και των εκπροσώπων του. Άπειρες οι προσπάθειες αποπομπής του Θεοδωράκη. Απέτυχαν όλες.Οι παραιτήσεις έρχονταν η μία πίσω από την άλλη. Το θέατρο λειτούργησε, ο Θεοδωράκης ως καλλιτεχνικός διευθυντής σκηνοθέτης ηθοποιός στάθηκε επί των επάλξεων μέχρι τέλους.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας πατριωτες......επιτελους αρχοντες αφηστε τους μεσαγριτες να εχουν το ενα και μοναδικο καρναβαλι του νησιου το αξιζουν πραγματικα.Εκει ησουν δημαρχε τα ειδες και τα δυο .το καρναβαλι του μεσαγρου ειχε κεφι μερακι νειατα συμετοχη δρωμενα που πραγματικα αυτοι που τα επιμεληθηκαν ειχαν πανω απο ολά αποψη και διαθεση γενικως εγω και η οικογενε8α κου περασαμε ενα απιστευτο μεσημερι μοναδικο μειον τους οι πολλες ευχαριστιες για τη παρουσια των αρχοντων σιγα υποχρεωση εχουν .επισης χωρις να εχω κανενα συμφερον ζω και εργαζομαι στην αθηνα μου αρεσε που ειχε φαι ποτο μακαρι του χρονου να ειναι γεματος ο πανεμορφος μεσαγρος με φαι ποτο ζωντανη κουσικη και κεφι .

Παμε στο καρναβαλι της παραλιας .συμπερασμα το οτι κατεβασατε τη κουρελου κουρτινα απο τη αιθουσα του δημ.συμβουλιου δεν σημαινει οτι αποκτησατε και αισθητικη .τα θετικα ηταν το αρμα ενυδρειο και το εξαιρετικο ρομποτ απο αφρολεξ.για τα χορευτικα και τη μπαντα στο τελος τη να πω τους λυπηθηκα κριμα αντιμετωπιση τηλεοπτικων μαιντανων

Υγ1 .και στα 2 καρναβαλια πολυ επαγγελματιες οι τεχνικοι ηχου κτλ κτλ κτλ αν και στης αιγινας το γλεντι σχολασε πριν ξεκινησει δεν φταιει βεβαια η εταιρεια που ειχε αναλαβει αλλα μαλλον η πιατσα γιατι εκεινη την ωρα ειχε και μπαλα και επρεπε να την δουν με την υσηχια τους στα καφε

Υγ2 Ενταξει για τον μεσαγρο τα ειπαμε αψογος ο σχεδιασμος των δρωμενων της παρελασης,στην αιγινα το ταλεντο ηταν η φωνη στο μικροφωνο αν και μαλιασε η γλωσσα της να αναφερει τους χορηγους εγω ως γνωστης διεκρινα ταλεντο.

Υγ3 αιακε με το συμπαθειο φαουλ σου που δεν εχεις κανει εκτενες σχολιο για το καρναβαλι του μεσαγρου


Επερασαμε πανεμορφα στη πανεμορφη πατριδα μας ραντεβου το πασχα

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα γιατί το καρναβάλι στην Αίγινα είναι εύκολο,άκοπο και τζάμπα.Ας ορίσουν μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ώρα της περιφοράς των αρμάτων και καθαρίσανε. Βάλε και κανένα θέμα πιασάρικο και το λύσαμε. Ούτε στολές. ούτε έξοδα, ούτε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου 4:04 μ.μ μπορεί όπως λες '' ο λόγος του Δημάρχου ΟΜΟΣ ήταν το κάτι άλλο'' και συμφωνώ, αλλά κοίταξε τι πολιτική πείρα έχει ο άνθρωπος, πρόσφατο παράδειγμα σχετικά με το νερό, ποιοι πάνε στην ρεμίζα στις 23|2 ? ενώ αυτός στέκεται μακριά και αλώβητος στην θέση του. Μην σου φανεί λοιπόν καθόλου παράξενο, στις προσεχείς εκλογές - με αυτούς τους υποψηφίους που ακούγονται- ο Μήτσος να είναι πάλι το φαβορί της Δημαρχιακής καρέκλας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11¦24 ο επόμενος Δήμαρχος θα είναι νέος, οικονομικά ανεξάρτητος, χωρίς κομματική ταυτότητα και με όραμα για το νησί και τα παιδιά μας. Το πάρτη τέλος..

Ανώνυμος είπε...

1,57 Για κάνε μας και μια σύντομη περιγραφή του οράματος αφού πρώτα μας περιγράψεις το πάρτι που γίνεται. Έτσι για να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε πονηρούλη 2.46 τα σάπια... κοίτα να φας ότι προλάβεις κανένα χρόνο ακόμη γιατι μετα ή θα τρως απο τα έτοιμα ή θα πρέπει να στρώσεις κ@λο και να δουλέψεις. Είπαμε τα πάρτη τέλος και εσύ μαζι με τους ομοίους σου ξερεις απο πάρτη με ούζα, νερο, τσιμέντο και πολλά άλλα. Γατάκι...

Ανώνυμος είπε...

1,57 δηλαδη Ο οτζιτζα ΟΦΟΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Που το ειδες ρε φιλε το πρωτοπορο;οι σακαρακες που εκαναν παρελαση;το φαι και το ποτο που δωρησαν καποιοι;τα δρωμενα λεει καποιος ο γαμος που εδω και πεντε χρονια ο διαλογος ειναι ο ιδιος; η θεματολογια;ο καθενας οτι ναναι,το μονο που ξεχωρησε και αυτο το ειχε κανονισει αλλος ηταν το χορευτικο

Ανώνυμος είπε...

Αντιρατσιστική τρέλα, επεισόδιο 850.634. Η καθηγήτρια Αγγλικών του Yale Claudia Rankine ανακοίνωσε ότι ξεκινάει νέο course στο πανεπιστήμιο με θέμα την "Λευκότητα" (whiteness)! We will examine “whiteness” as a “culturally constructed and economically incorporated entity, which assigns value to nearly every aspect of American life and culture". Θα ήθελα να μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα, για να έβλεπα τούς λευκούς σαλεμένους αριστερούς φοιτητές να αυτο-μαστιγώνονται! Μήπως βοηθούσα κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

1:57 θα ξέρει και μπάσκετ

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Και πάλι ο Μεσαγρός θριάμβευσε. Μπράβο στους συντοπίτες μου που πάντα εξ ιδίων και χωρίς βοήθεια μας κάνουν υπερήφανους. Βέβαια δεν έλειψαν και οι γνωστές θριαμβολογίες. Άλλο όμως θέλω να πω. Μας τιμήσατε κύριε Δήμαρχε. Όμως ενώ δεν ξεχνάτε τις παρουσίες σας, ξεχνάτε ότι έχουμε και Δημοτικό σχολείο που έχει μεγάλες ανάγκες και χρήζει βοήθειας, πά να πει θέλει τα κονδύλια της περιφέρειας που αρμόδιος για τη μοιρασιά είναι ο Δήμος και κάποιο όργανό του. Έχουν γίνει ενέργειες από τον Διευθυντή του Δημοτικού και το Σύλλογο γονέων όμως καμία απάντηση. Απ' ότι έμαθα σε συζήτηση που είχε κάποια κυρία με τον δημοτικό σύμβουλο Ζορμπά αυτός της είπε..."Τα κονδύλια κάθονται και κανείς δεν τα ζητά". Από την άλλη ο υπεύθυνος για τη διανομή των κονδυλίων αγρόν αγοράζει. Αλήθεια ποιός είναι αρμόδιος;;; Καιτούλα μήπως ξέρεις τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι το σύμπαν -με μια μικρή, ασήμαντη εξαίρεση- αποτελείται από τους άλλους.
John Andrew Holmes, 1874-1937, Αμερικανός γιατρός & γνωμικογράφος

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να είναι νέος και να μην έχει σχέσεις τύπου novartis.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ.Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΚΛΕΚΤΟΣ" ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΟΠΟΥ "ΘΕΟΣ" ΒΑΛΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

7.58 μη λες τέτοια πραγματα και πάθει κανένα εγκεφαλικό βραδιάτικα ο Φιλίπ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ? ΜΙΚΡΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ 2024 ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ. .

NIKOLAOS OIKONOMOY είπε...

Αγαπητέ φίλε Μιχάλη να σε ενημερώσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει άργησε να βγάλει την Α' δόση κατανομής χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων η απόφαση βγήκε στις 12/02/2018 θέλει περίπου μια εβδομάδα για να ενημερωθεί ο Δήμος από τα Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου κατατίθενται τα χρήματα από το Υπουργείο. Θέλει απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την κατανομή χρημάτων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Μετά θέλει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα αποδοχή των χρημάτων από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και Δευτεροβάθμια. Κατόπιν στέλνονται οι αποφάσεις στην επίτροπο και εγκρίνει τι κατανομές . Επιστρέφεται η έγκριση της επιτρόπου και κατανέμονται τα χρήματα βάση στης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στις σχολικές επιτροπές . Εκτιμούμενη χρονική διάρκεια κατανομής χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των σχολείων τουλάχιστον 20 μέρες.
Ότι αφορά τα κονδύλια που κάθονται , οι πηγές χρηματοδότησης είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα που δεν είναι τόσο εύκολο να πάρεις χρηματοδότηση. To γνωρίζω διότι ως σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουμε καταθέσει προτάσεις 2 φορές , δεν πήραμε υψηλή βαθμολογία επειδή απο τον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις. Ο βασικός λόγος ήταν ότι τα χρήματα ήταν λίγα και δεν έφτασαν για όλους το θετικό ήταν ότι είμαστε όμως στους πρώτους επιλαχόντες.
Το μόνο σχολείο που έχει μπει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα είναι το δημοτικό σχολείο της Κυψέλης χάρις στις ενέργειες των διδασκόντων τα προηγούμενα χρόνια και όχι της σχολικής επιτροπής.
Σημαντική πηγή εσόδων (κάλυψη αναγκών) για τις σχολικές μονάδες θα μπορούσαν να είναι οι χορηγίες και οι δωρεές προς τις σχολικές μονάδες. Υπάρχει και άλλος τρόπος να καλύψουν τις ανάγκες τους οι σχολικές μονάδες αλλά το αφήνω στους παντογνώστες της διοίκησης του δήμου να το ανακαλύψουν ώστε να βελτιώσουν την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Διότι σύμφωνα με τους υπογράφοντες, ύστερα απο πρόταση του Δημάρχου, εμπόδιζα το έργο της διοίκησης και των αμέτρητων προγραμμάτων που θα έφερνε ο Δήμαρχος από την άλλη έχουν περάσει 5 μήνες από την διαγραφή μου κάτι τέτοιο δεν έχω δει.
Σηκώνει μεγάλη ανάλυση το θέμα της διαχείρισης των σχολικών επιτροπών , δεν είναι της παρούσης.
Τέλος έχω να επισημάνω ότι πρέπει να ξέρεις από εκπαίδευση για να μιλάς και να εργάζεσαι για καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση . Τα σχολεία δεν είναι τραπέζι μπιρίμπας για να περνάμε την ώρα μας. Πρέπει να σκύβεις πάνω από τα προβλήματα των σχολείων. Πρέπει να έχεις εσωτερική γνώση και όχι γνώση καφενείου για να παράγεις έργο και το βασικότερο από όλα πρέπει να έχεις υποστήριξη και να σε καταλαβαίνουν οι άλλοι τι τους λες.
Οτι αφορά τον αντικαταστάτη μου τον Βαγγέλη τον Δέδε έχουμε καλή συνεργασία και τον ενημερώνω για ότι θέμα προκύπτει στα σχολεία και στην Παιδεία γενικότερα ώστε να μπορεί να το λύσει.
΄Οσο για το τι γίνεται στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή ρωτήστε την Πρόεδρο της κα Σαλπέα , ξέρει τα πάντα και μπορεί να σας λύσει τα προβλήματα.

ΥΓ.
Μην εκτυπώνετε χαρτί άσκοπα σεβαστείτε το περιβάλλον

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανώνυμος είπε...

10,42 Ναι αλλά είναι μόνο για την πάρτη του. Ας πάρει μια μπάλα να παίζει μπάσκετ μόνος του και να λέει το κύριε ελέησον κάθε φορά που χτυπάει την μπάλα μπας και σωθούμε κι εμείς κι αυτός μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Εάν είναι ΘΕΟΛΟΓΟΣ τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ εκτός βέβαια και εάν μπουν στην μέση οι μεγάλες δυνάμεις τύπου novartis, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πού τα είδες και τα άκουσες όλα αυτά ρε αμόρφωτε! Αφού δεν έχεις πάει πάνω από τον Ασώματο!!!Όσο για το χορευτικό...γιατί δεν έκανες εσύ τη χορηγία!!!Έχασες μεγάλε!και του χρόνου τα 4 γκρουπ που είχες θα γίνουν 2, και στο τέλος θα μείνεις μόνος σου,γιατί έτσι σου αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

nOVARTIS--->ΝΟ_IMMMIGRANT θέλεις να πεις

Ανώνυμος είπε...

Για τα πάρτυ με τα ούζα βλέπω είσαι πρώτος!Ντροπή,Σαρακοστή έχουμε!Τουλάχιστον κοίτα η βαζελίνη να είναι φυτική

Ανώνυμος είπε...

Άλλος τρόμπας εσύ,από μπροστά βοηθάς κι από πίσω βάζεις τρικλοποδίες.Ε ρε πίσσα και πούπουλα..

Ανώνυμος είπε...

Έγινε Θεολόγος απο το παράθυρο, διορίστηκε στη Περιφέρεια απο το παράθυρο, πηρε μετάθεση στην Αιγινα απο το παράθυρο και βέβαια θελει να γίνει δήμαρχος γιατι ξέρει τον τροπο... τι θα δούμε ακόμη σαυτο το νησί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ (ΦΙΛΙΠ) ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Νικολα ποια ειπες να ρωτησουμε; την Σαλπεα; ποιος σου ειπε πως γνωριζει το αντικειμενο;σε ερωτηση γονεα για τα παιδια με καποιες ιδιαιτεροτητες και την διαδικασια εκπαιδευσεις τους μας (εδειξε την πορτα)λεγοντας μας πως δεν ειναι στον τομεα της αυτα..εαυ τι λες;

Ανώνυμος είπε...

8.39 δεν θελει κόπο αλλα τροπο και ο Φιλιπ τοχει...

Ανώνυμος είπε...

Καρναβάλι χωρίς φαντασία χωρίς θέμα χωρίς συμμετοχή όπως γινόταν πιο παλιά που γέμιζε η παραλία από χρώματα !! Καρναβάλι λες και κάνανε παρέλαση σε μια από τις Εθνικές μας εορτές με τους τυμπανιστές να παίζουν τον Γερμανικό σκοπό αντί να κάτσουν να μάθουν 5 νότες να βαράνε τα τύμπανα σε ρυθμούς Λάτιν. Καρναβάλι χωρίς μέριμνα από μεριάς Πολιτείας η δε μουσική αντί να ακούγεται σε όλο το μήκος της παραλίας - αφού βάλανε που βάλανε τόσα ηχεία - ώστε να δίνει τον παλμό σε όλους.... ήταν απλά σε ένταση να υπάρχει ....

Άντε και του χρόνου παιδιά και αν δεν έχετε ιδέες πως στήνεται ένα καρναβάλι ρωτήστε .... Δόξα το θεό υπάρχουν πόλεις που εκδηλώσεις σαν αυτές τις εξελίσσουν κάθε φορά προς το καλύτερο.