Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ

 Ο/Η Unknown είπε...
Της ράμπες της έφτιαξα εγώ χωρίς χρήματα για την ψυχή του αδερφού μου.έχουν δικαίωμα να ζήσουν και αυτοί οι άνθρωποι που είναι καταδικασμένη σε καρότσια .Στέλιος Πάλλης
12 Ιουλίου 2018 - 3:13 μ.μ
Ωραία λοιπόν. Αυτοπροβλήθηκε ο κατασκευαστής της ράμπας ΑΜΕΑ και αιτιολόγησε την πράξη του.
Ρωτάμε.
Με βάση ποια μελέτη έγινε η κατασκευή και ποιος αρμόδιος έδωσε την έγκρισή του.
Για τις θέσεις ΑΜΕΑ σε όλο το νησί υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη?Έχουν οριοθετηθεί βάση κάποιας εγκεκριμένης μελέτης ή κάποιος απλά αποφάσισε να τραβήξει δυο γραμμές στον δρόμο και να γράψει θέσεις ΑΜΕΑ.
Οι ΑΜΕΑ δεν είναι πολίτες Β κατηγορίες και οι ανάγκες του πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Αυτά που είναι αυτονόητα για εμάς μπορεί να δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες σε αυτούς και στους ανθρώπους που τους εξυπηρετούν.
Επειδή θεωρούμε ότι όλα είναι στον αέρα και έχουν γίνει χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία μελέτη, καλούμε την δημοτική αρχή να μας διαψεύσει.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χθες το απόγευμα έκλεισε η μικρή παράκαμψη στην εκβολή (μπαζώθηκε) του έργου της Σκοτεινής, που εξυπηρετούσε αρκετούς κατοίκους και παραθεριστές, δίνοντας μία "ανάσα" στην Καποδιστρίου. Για την πορεία του έργου ή για το πότε θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος δεν υπάρχει απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση. ΈΓΡΑΨΕ ΤΟ AEGINA PORTAL.
TΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ ΕΊΝΑΙ:
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΕΙ, ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΟΤΙ (ΚΑΠΟΙΟΙ) ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

PATATA AIGINAS
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ Καλημέρα σε όλους.
Στις φωτογραφίες βλέπετε μπαζωμένες και τις δυο εξόδους της παράκαμψης στο ύψος του Γιοφυριού της Σκοτεινής. Εχθές το απόγευμα, ώρα 18:00, ο εργολάβος που επιμελήθηκε την διάνοιξη της παράκαμψης, πήγε και την μπάζωσε διότι ο Δήμος δεν τον έχει πληρώσει ακόμη. Στο σημερινό σημείωμα, δεν θα κάνω καμιά νύξη για την αθλιότητα των δημοτικών αρχών. Άλλωστε, είναι τόσο ανάλγητοι, τόσο πωρωμένοι με την καρέκλα και το χρήμα, που δεν αγγίζουν τα αφτιά τους και την ψυχή τους οι οφθαλμοφανείς και δίκαιες παρατηρήσεις των δημοτών. Για όλους αυτούς, η ώρα της κάλπης είναι όλα τα λεφτά, με τα οποία χαρτζιλικώνουν τους υποψήφιους ψηφοφόρους (φακελάκια με πενηντάρικα έγιναν αντιληπτά από πολλά μάτια στις προηγούμενες εκλογές…) ώστε να καρπωθούν την εξουσία. Αλλά, ως γνωστόν, η εξουσία φθείρει. Σας έφθειρε και σας το εξωτερικό σας περιτύλιγμα και αρχίζει να αναδύεται η βρώμα και η σαπίλα σας, που μπερδεύεται με τη βρώμα των σκουπιδιών που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε, με την απίστευτη διαπλοκή του νερού, με την έλλειψη συγκοινωνιών… μα πραγματικά, «…δεν αξίζει για σας κανείς το σάλιο του να παραχαλαλίζει». Θα απευθυνθώ σήμερα στον εργολάβο που αυθαιρέτησε (δυο φορές, και όταν άνοιξε την παράκαμψη, αλλά και τώρα που την έκλεισε) αλλά και σε εσάς, τους φίλους –πελάτες μου.
Αγαπητέ Χ (ονόματα δεν αναφέρω. Ακόμη…), χθες ήσουνα στον Πάγκο μου και έπινες ρακί και μου έλεγες αυτό που είχες σκοπό να κάνεις. Μου έλεγες ότι είσαι απλήρωτος 7 μήνες και από τον Δήμο και από την εταιρεία του Έργου, ότι έχεις οικογένεια και ζορίζεσαι και με αυτόν τον τρόπο θα εκβίαζες το Δήμαρχο να σου δώσει τα λεφτά σου. Μου κάνει εντύπωση όμως που αποφάσισες να «πιέσεις» με αυτόν τον γκανγκστερικό τρόπο το Δήμο που σου χρωστάει 1000 ευρώ παρά να βρεις τρόπο να πιέσεις τον ανάδοχο του Έργου που σου χρωστάει 8000 ευρώ! Καταλαβαίνω όμως, φίλε Χ, πως η διαπλοκή με τον Δήμο Αίγινας υπάρχει πολλά χρόνια, οπότε βρίσκεις εκεί και τα κάνεις. Επίσης, καταλαβαίνω πως έτσι όπως ζούμε σήμερα (το σπίτι μας να είναι καλά και όξω από κει, στάχτη και μπούλμπερη…) είσαι στον φυσιολογικό μέσο όρο… Θέλω να σκεφτείς την απίστευτη κόμπλα που έφερες στο νησί με αυτή σου την πράξη. Φουλ σεζόν και κόβεις την παράκαμψη του παραλιακού δρόμου πάνω που την είχε μάθει ο κόσμος. Ταλαιπωρείς απίστευτα τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και τους τουρίστες και βοηθάς να ξεφτιλιστούμε χειρότερα στο πανελλήνιο. Δεν σκέφτηκες καθόλου πως μπορείς να προκαλέσεις δυστύχημα, αφού δεν σηματοδότησες για την αλλαγή της κυκλοφορίας. Επίσης, δεν σκέφτηκες πως αν καμουτσωθεί και ο Δήμαρχος, πράγματι δεν θα πάρεις μία, μιας που όπως ξέρουμε, η παράκαμψη είναι παράνομη, δεν φαίνεται σε κανένα επίσημο έγγραφο, δεν παραδέχεται κανείς πως την έφτιαξε, δεν μπορείς να αποδείξεις πως την έφτιαξες, οπότε;;; Κάτι δεν κολλάει στο αφήγημά σου φίλε Χ. Είσαι νέο παιδί, μην αγκιστρώνεσαι από τις παλιές πρακτικές πατεράδων και παππούδων. Είσαι αιγινήτης. Αγαπάς τον τόπο σου; Σκέψου τον τόπο σου. Έλα σήμερα και ξεμπάζωσε και βρες έναν άλλο τρόπο να πάρεις αυτό που δικαιούσαι και έλα μετά να σε κεράσω μια ρακί στον Πάγκο μου. Στον Πάγκο μου αγαπητοί φίλοι και πελάτες μου, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα 7 μήνες με όλη αυτή την ηλιθιότητα του Έργου, που χάνει τον μισό τζίρο από πέρυσι, που αντέχει όμως και θα παραμείνει ανοιχτός, ότι και να γίνει! Έχω μάθει να δουλεύω από μικρό παιδί και για τούτο έχω υπομονή, επιμονή και όραμα για τον Πάγκο μου. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν και χειρότερα στο Ελλαδάκι μας… Τώρα σας χρειάζομαι πραγματικά φίλες και φίλοι! Στηρίξτε τον Πάκο του παραγωγού σε αυτή την απίστευτη συγκυρία, κάντε τον κόπο να με επισκεφτείτε χάνοντας 10 λεπτά από το χρόνο σας ερχόμενοι από την Καποδηστρίου. Είμαι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στηρίξτε εσείς, την μηδαμινή πρωτογενή οργανική παραγωγή της Αίγινας. Πιστέψτε πως μπορεί να υπάρξει αληθινή οργανική γεωργία στο νησί. Κοινοποιήστε, παρακαλώ. Το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Σας ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Αιακέ έχεις δίκιο, δεν πρέπει ο κάθε ιδιώτης να πραγματοποιεί ένα έστω και σωστό δημόσιο μικροέργο, αυτό είναι δουλειά - υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας με την μελέτη του, τον προϋπολογισμό του, την ανάθεσή του κλπ. Αυτό το θεωρώ ήσσονος σημασίας, το μεγάλο πρόβλημα είναι που έχουμε μπλέξει με έναν πολιτικό αρχιψευταρά που μας έχει εξαθλιώσει και συνεχίζει να μας ξεσκίζει με την πολιτική του. Δες τε την τελευταία του ανδραγαθία, γύρισε από την Γερμανία που πήγε για το μεταναστευτικό και ανακοίνωσε ''ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ σε πέντε νησιά'' λόγω των συνεπειών που έχουν από το προσφυγικό, με την σύμφωνη γνώμη της Angela Merkel. Πάει τώρα ο mister kolotumbas στην Ευρωομάδα (Ελληνιστί Εurogroup) να πάρει την τελευταία δόση ύψους 15 δις και τι του λένε οι δανειστές? Έλα εδώ ρε τιτάνα, χωρίς να μας ρωτήσεις με μονομερή σου ενέργεια ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕΣ τον ΦΠΑ σε 5 νησιά, πήγαινε τώρα να μας φέρεις 28 εκατ ισοδύναμα και μετά τα λέμε. Τώρα αυτά τα 28 εκατ μήπως ξέρεις ποιος θα τα πληρώσει Αιακέ?

Ανώνυμος είπε...

Και το παιδί μίλησε από που πήρε την άδεια για τέτοιες ενέργειες ο Πάλλης;Από που προμηθεύονται μπετό;με το ίδιο επιχείρημα έστρωσε μπετό στη Σουβάλα δίχως άδεια δίχως τίποτε με μπετό από τα ίδια έργα!!και να καμάρι ο Γρυπαιος!Όσο για τον λόγο που προεβάλες Στέλιο αν μη τι άλλο θα σε παραδεχομουν αν δεν το ανάκοινωνες και αν στο παρελθόν με την εταιρεία που συνεργαζόταν δεν έκανες παρόμοιες εκδούλευσης ΚΜ

Unknown είπε...

Πρώην φίλε ΚΜ.τον αδερφό μου τον τιμουσα και πριν και τώρα που έφυγε .Δεν τον ταΐζει η γειτονιά .(η μάνα μου έχει στείλει 2 φορές τρόφιμα στον αδερφό σου) όσο αναφορικά την εταιρεία μπετου Εσύ την ποιρες για το σπίτι σου.έτυχε να γίνεις αντί από της πλάτες μας και έφτιαξες και σπίτι και πήρες και αυτοκίνητο. Εγώ το μπετό το έφτιαξα με τα χέρια μου γιατί έμαθα εκεί να στηριζομαι .Δεν είμαι σαν και εσένα δημόσιος υπάλληλος.αν θες και άλλα έχω.και κάτι άλλο βλάκα.τον γαμπρό σου Εκτός ότι τον βαπτισαμε του δώσαμε ψωμί να φάει. Από εμάς έκανε οικογένειά. Άντε χοντρέ βλάκα ε βλάκα.αν θες έχω κι άλλα.ξέρεις εσύ για κάτι ασκούς για το να μαλεμε ξέρεις χοντρέ.

Unknown είπε...

Ωσω αναφορά τον Ηλία Εσύ τον παρακαλαγες να σου κλείσει της λακκούβες. Και της έκλεισε από την τσέπη του .βάλε παντελόνια πια σπάνε χοντρέ ΚΜ

Ανώνυμος είπε...

Στελάρα μη σκας.Εσεις όμως φταίτε που αφήσατε κάτι τέτοιους σαν τον ΚΜ,το Αιακό και άλλους ζουν εις βάρος σας και να το παίζουν νταήδες και γενικοί κουμανταδόροι