Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

"Ο μάνταλος κλείνει την πόρτα" λέει ο θυμόσοφος λαός μας εννοώντας ότι δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Πρόστιμο εμπαιγμού 1710 ευρώ εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης νήσων για "την λειτουργία της δραστηριότητας Παραγωγή Ετοίμου Σκυροδέματος που βρίσκεται στην θέση Μπάσκος Μεσαγρού Αίγινας χωρίς άδεια λειτουργίας"
.Το δε αστείο της απόφασης είναι η δυνατότητα που δίνει η απόφαση στον παραβάτη το δικαίωμα  εντός μηνός να ζητήσει και να του χορηγηθεί και άδειας εγκαταστάσεως (7655?Φ14ΑΙΠ424/27.07.2017 ΔΙΑΥΓΕΙΑ).Ομολογουμένως πρόκειται για "πονηρή" απόφαση που ναι μεν διαπιστώνει  την παράβαση αλλά  ανοίγει στον παραβάτη  την πόρτα να υποβάλει φάκελο με δικαιολογητικά και βάση αυτών να του χορηγήσει άδεια εγκατάστασης. Δηλαδή, ενώ ο παραβάτης είχε από το 2012 χάσει τις προθεσμίες και το δικαίωμα να υποβάλει δικαιολογητικά και να πάρει άδεια λειτουργίας, και όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσε παρανόμως, με έντεχνο τρόπο ο αντιπεριφερειάρχης του ανοίγει τον δρόμο και του δίνει το δικαίωμα να υποβάλει εκ νέου φάκελο με σκοπό να καλυφθεί το κενό της μέχρι τώρα παράνομης λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για πράξη επιβολής προστίμου αλλά για συγχωροχάρτι από το οποίο προκύπτουν οικονομικά οφέλη ορατά και αόρατα.  Αυτά είναι τα οφέλη που απολαμβάνει κάποιος όταν είναι αντιδήμαρχος. Μόνο που υπάρχει "μάνταλος" και κλείνει γερά την πόρτα.
Το όλο θέμα σκοντάφτει σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας βάση της οποίας "δεν έχει εγκριθεί για την νήσο Αίγινας ειδικό σχέδιο κατανομής χρήσεων γης που να επιτρέπει την εγκατάσταση ή μετεγκατάσταση βιομηχανικής επιχείρησης" Ως εκ τούτου οποιαδήποτε απόφαση για έκδοση άδειας εγκατάστασης σκοντάφτει στο γράμμα του νόμο και οι παραβάτες τιμωρούνται.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα κατά του  αντιπεριφερειάρχη νήσων και κατά της  Δ/δης  Αναπτύξεως Περιφερειακής Ενότητος Νήσων (τμήμα χορήγησης αδειών ανάπτυξης , ενέργειας και φυσικών πόρων).

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία Αιακέ είναι , ότι με τον ενα ή άλλο τροπο ο επιχειρηματίας απρόσκοπτα συνεχίζει να λειτουργεί την μονάδα σκυροδέματος .

Ανώνυμος είπε...

....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ !!
SILICON ISLAND Η ΑΙΓΙΝΑ……ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ
Δήμαρχος Αίγινας, περισυ στη τηλεόραση του Star : (1. Απομαγνητοφωνιση)
<< Ο Υπουργός Άμυνας, αναφέρθηκε στη ναυτική βάση του Τουρλου στην Αίγινα και είπε πως επενδυτές από το Ισραήλ, θέλουν να στήσουν, ένα πρότυπο κέντρο, ένα Silicon Island, που θα έχει ένα κέντρο βιοτεχνολογίας, ένα ινστιτούτο ελληνικής τεχνολογίας και ένα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ….
Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι για την όποια αξιοποίηση της περιουσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας, είμαστε υπέρ της ανάπτυξης με την προϋπόθεση η όποια ανάπτυξη γίνει να έχουν ΓΝΩΣΗ ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ., αρκεί να είναι ήπια ανάπτυξη και να συνάδει με την νησιο….τητα του χώρου >>
Αυτά είπε και ελαλησε ο δήμαρχος ή μάλλον εγώ ....λάλησα και άμα γίνουν αυτά θα λαλήσουμε όλοι μαζί στην Αίγινα.
Αυτό με τη νησιο..τητα του χώρου μουρθε λίγο ανάποδα, αλλά ζωντανή εκπομπή είναι ένα σαρδάμ και αντί νησιωτικοτητα να πει νησιοτητα, δικαιολογείται.
Εξ άλλου δεν είναι και τόσο σημαντικό και ούτε μπορούμε όταν μιλάμε να έχουμε τον Μπαμπινιώτη παραμάσχαλα…
Εκεί που έπρεπε ομως, δηλαδή στους Όρους και το Έργο αυτής της επένδυσης, ήταν σαφής.
Ένας όρος λοιπόν είναι να έχουν - απαραιτήτως μάλιστα – γνώση οι κάτοικοι.
Μη ξυπνήσουμε δηλαδή ένα πρωί και εκεί που ξέραμε ένα νησί κανονικό να έχει μπει στη θέση του ένα ….Silicon Island…
Όχι μόνο εμείς μπορεί να τρελαθούμε αλλά μπορεί να τρελαθούν κι οι …..χάρτες και άντε μετά να τα βγάλεις πέρα με την Google.
Ενώ αν έχουμε από πριν γνώση τι μας .....περιμένει όλα καλά με την ....ήπια ανάπτυξη…
Να μη κάνουν τους πονηρούς οι αμερικανοί με την Silicon Valley, γιατί εμείς θα έχουμε Silicon Island και με ινστιτούτο Τουριστικού Επιπέδου.
Έχουν στην Silicon Valley τα αμερικανάκια ....τουριστικού επιπέδου ?
Το τουριστικού επιπέδου εδώ στην Αίγινα είναι για πάσα νόσον και πάσα …….,
Xρησιμοποιείται ο όρος –τουριστικού επιπέδου- για να νομιμοποιούνται οι όποιες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του νησιού και των κατοίκων της.
Η ΟΠΑΕΠ το τουριστικό επίπεδο του νησιού επικαλείται για να κρύψει το απεχθές ρατσιστικό προσωπείο της.
Πριν λίγα χρόνια, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Αίγινας., το τουριστικό επίπεδο και την τουριστική ανάπτυξη επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την ισοπέδωση του αρχαιολογικού χώρου της Κολόνας, στην ισοπέδωση του οποίου πρωτοστατούσε .
Για την προστασία του τουριστικού προϊόντος του νησιού – το τουριστικού επιπέδου που λέει ο σημερινός δήμαρχος- θα δουν πολλά τα μάτια μας ακόμα.
Εν πασει.
Τι μπορεί να σημαίνει σε Silicon Island, το τουριστικού επιπέδου ?
Μόνο ένα πράγμα … Silicon και οποίος αντέξει….(Φώτο).
Αυτο κι αν ειναι τουριστικη αναπτυξη !!
Νικητας Παπαιωάννου
(1) Απομαγνητοφώνηση βίντεο, από την ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας
https://drive.google.com/…/0B-GrSlSZS2CMTl9fMk9CM1pBVD…/view

Ανώνυμος είπε...

Το "κατσικίσιο" γάλα σας έχει πειράξει στο κεφάλι

Ανώνυμος είπε...

Όχι το κατσικίσιο γάλα, αλλά του πουλιού το γάλα, βεβαίως βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι Δημοτικές Αρχές κάνουν τα ίδια πράγματα λόγω της ΕΠΑΡΣΗΣ που αποκτούν από την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ Της ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Η διαφορά που έχει η σημερινή Αρχή από τις προηγούμενες είναι, πρώτον η ύπαρξη της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ αλλά κυρίως ο ελεγκτικός ρόλος που υπάρχει από διάφορα διαδικτυακά μέσα (BLOGS). Οι προηγούμενοι ήταν τυχεροί αφού απουσίαζαν αυτά τα μέσα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11:20
Μάλλον στην εποχή της Γαλέρας έχεις μείνει.Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην πράξη έχει καταργηθεί.
Πρώτα τα μαγειρεύουν,ανεβάζουν ότι θέλουν,στην πορεία το διορθώνουν το κατεβάζουν ,ανεβάζουν το διορθωμένο και πάει λέγοντας.Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ μας μάρανε.
Στην ΚΟΛΟΜΒΙΑ των βαλκανίων ,μετράει το δίκιο του κουτοπόνηρου.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 2/8/17 καταργήθηκε η ΔΙΑΥΓΕΙΑ των πανεπιστημιακών.Το σύστημα αξιολόγησης των πανεπιστημιακών καθηγητών,το λεγόμενο σύστημα ΑΠΕΛΛΑ.
Μάλλον φίλε 11:20 τα γεγονότα τα παρακολουθείς από το καφενείο.Πολύ ενημερωμένο σε βρίσκω.
Ακου ΔΙΑΥΓΕΙΑ,άλλο πάλι και τούτο.Μήπως Έχεις μπερδέψει τα οργανωμένα κράτη με το ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ;

Ανώνυμος είπε...

Αφου οι αρχες κανουν στραβα ματια καλα κανει και δεν ειναιο μονος που καλυπτει εργολαβος που συχναζει στην αγορα κολλητος του πρωτου εκανε γερη μπαζα απο τα χερσαια!λιγο ακομα υπομονη και θα τα δειτε λαιφ!κατα υα αλλα η δημοτικη αρχη και η αστυνομια δεν ξερουν τιποτε για το φονο!

Ανώνυμος είπε...

Ακομη και απο την κουτσουρεμενη αυτη Διαυγεια μπορεσε ο Αιακοσρεξ και βρηκε το (προστιμο) του Αντιπεριφερειαρχη.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι για θέματα που δεν κατέχουμε καλά να μην βιαζόμαστε να κριτικάρουμε.
Στα προηγούμενα σχόλια υπάρχει μια απαξίωση για την Διαύγεια που υποδηλώνει πλήρη άγνοια για το τι είναι, πως δουλεύει ο μηχανισμός της και τι εξυπηρετεί. Αν παρ ολα αυτά κάποιος έχει συγκεκριμένο παράαδειγμα δυσλειτουργίας της Διαύγειας καλο θα είναι να το αναφέρει για να διορθωθεί.
Για τον Δήμο Αίγινας υπάρχουν μέχρι σήμερα 7452 αναρτημένες πράξεις απο την αρχή λειτουργίας της (2011).

Αντιγράφω απο την σελίδα της Διαύγειας συνοπτικά το τι είναι:
Κάθε πράξη, εκτός από όσες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο Διαύγειας. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης κάθε πράξη υπογράφεται ψηφιακά από το σύστημα Δι@ύγεια και αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) . Ο ΑΔΑ είναι η ταυτότητα κάθε αναρτημένης πράξης, την πιστοποιεί και την ακολουθεί εφεξής.
Το αναρτημένο έγγραφο, εκτός όσων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπερισχύει έναντι όλων των λοιπών εκδόσεων της πράξης
Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ της πράξης για την αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους από τους δημόσιους φορείς
Οι δημόσιες υπηρεσίες διεκπεραιώνουν υποθέσεις χωρίς να διακινούν τα αναρτημένα έγγραφα. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ των πράξεων για την επικοινωνία μεταξύ φορέων.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ειδικά 10.44 π. μ σου ειμαι υπόχρεος που μου εξήγησες τον μηχανισμό λειτουργίας της Διαύγειας, γιατι δεν σου κρύβω ότι ηταν το μονο που με απασχολούσε νυχθημερόν .

Ανώνυμος είπε...

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα 5:41μμ
Για πολλούς η ηλεκτρονική εποχή δεν εξαντλείται μόνο στην ανάγνωση σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε10.44που μονο σου καρφωνεσε ποιος εισαι ελα παλι το Σεπτεμβριο αν εισαι στην ιδια θεση να μας τα ξαναπεις!

Ανώνυμος είπε...

Διαυγεια στα λογια μονο11.20στις πραξεις εχετε θαψει παρα πολλα οσα θελετε γραφονται και οπως τολετε καλα και υπαρχει και αυτη η σελιδα και μας ανοιγει τα ματια στις λαμογιες που γινοντε

Ανώνυμος είπε...

Αλλά στην ανάγνωση των απόντων συμβούλων .