Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Δελτίου τύπου για τις προθέσεις σχετικά με το χωροταξικό εξέδωσε η δημοτική αρχή. Μία πικρή γεύση από τις προθέσεις παίρνουμε από το εικονιζόμενο δείγμα γραφής που αποτελεί και την "μαρτυρία των πράξεων" της διοίκησης Μούρτζη και των εντός και εκτός δημοτικής παράταξης υποστηρικτών της. Βλέπουμε την παράδοση (νεοκλασικά κτίρια) να πλαισιώνουν την φύση (το κομμένο δέντρο που φύτεψε ο Καποδίστριας) μέσα από την οποία "αναβλύζει" η πεπερασμένη τεχνολογία (ΔΕΗ) μιας άλλης εποχής. Αυτή το μείγμα έχει κατά νου σχετικά με το χωροταξικό η παρούσα δημοτική αρχή στο σύνολό της (συμπολίτευση και αντιπολίτευση). Με άλλα λόγια, το χωροταξικό πρέπει να είναι αυτό που βολεύει εμάς και άσε τους άλλους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ο κολλητός ,έγινε του πρώτο...κολλου και δεν μπορεί πλέον να βάλει πλάτη γιατί τρέχει να καλύψει τον κ...ο του.

Ανώνυμος είπε...

Φωνάζω ελληνικά κι ούτε που μ’ αποκρίνεται κανείς

«Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά
και τα σκατά λιβάνι
οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι
κι οι κλέφτες καπετάνιοι»
Γ. Σουρής

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ

Η Περιφέρεια Αττικής και η Π.Ε. Νήσων έχει βάλει σε υψηλή προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση με στοχευμένα έργα, παρεμβάσεις και σωστό προγραμματισμό για όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκ. περίπου. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν στον Πόρο, τις Σπέτσες, την Ύδρα, την Αίγινα και την Σαλαμίνα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής, ήταν μεγάλα.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος όπως η ανακατασκευή της Γέφυρας στην Βλυχάδα της Αίγινας, η οποία δόθηκε στην κυκλοφορία τον Οκτώβρη του 2017, στην Παλαιόπολη των Κυθήρων, στην Ψήφτα της Τροιζηνίας, στη Σαλαμίνα και στη Γέφυρα του συνοικισμού στο νησί του Πόρου. Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία καθαρισμού ρεμάτων και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων της Π.Ε. Νήσων, ύψους 1 εκ. ευρώ. Εκ του αποτελέσματος διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες αυτές απέδωσαν και δεν παρατηρήθηκαν φέτος τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ετών παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις.
Κατά το παρελθόν έχουν γίνει «εγκληματικές» παρεμβάσεις σε γέφυρες μειώνοντας την ωφέλιμη διατομή τους για να διευκολυνθεί η διέλευση των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας και όχι μόνο.
Τραγικά παραδείγματα αποτελούν :
1. Η Γέφυρα στο Νεκροταφείο του Πόρου, συνέπεια της οποίας προκλήθηκαν οι καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2014. Η Γέφυρα αυτή ανακατασκευάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία, με διατομή τουλάχιστον διπλασιασμένη.
2. Η Γέφυρα της Σκοτεινής στην Αίγινα, οι εργασίες της οποίας αναμένονται να ξεκινήσουν εντός ολίγου εφόσον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εγκρίνει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση του τεχνικού. Το έργο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό της διατομής της Γέφυρας.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα σε 3 Γέφυρες στο νησί του Πόρου και στην απέναντι Πελοποννησιακή ακτή, ενώ θα εμπλουτιστούν με έργα αντιστήριξης των πρανών των ρεμάτων αλλά και αντιστήριξης της οδοποιίας.

aiakosrex είπε...

10,36 Έργο για το ρέμα των Αγίων Αναργύρων που πνίγει το ΕΠΑΛ δεν αναφέρεται σε καμία μελέτη.Γιατί άραγε? Αβλεψία ή δόλος

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΗΝΑ?ΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΥ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΒΛΕΨΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

Αχος βαρυς ακουεται πολλα προστιμα πεφτουν, Μήνα σε Τογια ρίχνονται; Μήνα σε άλλον πεφτουν; Ουδέ στο Τογια ρίχνονται, ουδέ σε άλλον πεφτουν. Ο Μουρτζης κανει πολεμο με του παραλιουχους, οι περγολες θα ξηλωθουν; για προστιμα θα πεσουν; Ενα πουλακι φωναξε απο ψηλη ραχουλα, παψε Μουρτζη τον πολεμο προς τους παραλιουχους, η πολεοδομια ερχεται μετρησεις για να κανει, θα σκισει κολους απατους μεγα ζημια θα γενει. Να μετρηθουνε τα παιδια να δουμε ποιος μας λειπει. Γιατι οι μερες δημαρχε ειναι πια μετρημενες. ολοι στο μεριστο, στο δημοτικο κτηριο την δευτερα στις 6 ωρα το απογευμα, ερε γλεντια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΔΑ 20.11.2017
Επιστολή Δούρου προς τους Δημάρχους Αττικής για τα αντιπλημμυρικά έργα
«Σε τούτες τις κρίσιμες ώρες δοκιμασίας των συμπολιτών μας, οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων όπως έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας», αναφέρει μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε επιστολή της προς όλους τους Δημάρχους Αττικής, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, με αντικείμενο την παράθεση μερικών βασικών στοιχείων σχετικά με την σε εξέλιξη αντιπλημμυρική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής καθώς τα θεσμικά ζητήματα που τίθενται και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών, ορισμένοι συνάδελφοι διατυπώνουν απόψεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σχετικά με την αντιπλημμυρική πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής». «Απόψεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της δυσφήμισης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ.
ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΙΑ ΑΙΓΙΝΗΤΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ) ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ κ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ;