Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΠΑΡΟΝΤΑ

"Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην υπάρχουν θύματα είναι ο καπετάνιος να είναι παρών. Ιδιαίτερα όταν συγκρουστούν δύο πλοία και οι δύο καπεταναίοι πρέπει να είναι εκεί παρόντες πάνω στην γέφυρα αλλιώς κλαύτα" έλεγε ο μπάρμπα Θανάσης που σαν ναυτικός είχε ναυαγήσει κάμποσες φορές. Στην παρούσα περίπτωση ο 87χρονος Σταμάτης έπαθε αβαρία, η ψαρόβαρκα προσέκρουσε σε βράχο και άρχισε να μπάζει νερά. Παλιός ναυτικός ο Σταμάτης παρά τον τραυματισμό του δεν έχασε την ψυχραιμία του και οδήγησε το σκάφος προς την στεριά μέχρι που μπήκαν νερά στην μηχανή και το εγκατέλειψε. Έβαλε τα ρούχα του σε πλαστική σακούλα, πήρε ένα σωσίβιο και κολύμπησε στην στεριά. Επειδή ο καπετάνιος (Σταμάτης) ήταν παρών, δεν έτρεξαν τα κανάλια, δεν γίναμε ξανά πρωτοσέλιδο δεν έτρεξαν  υπουργοί στο λιμεναρχείο ούτε βγήκε κανένας να πει ότι χάθηκε γιατί  δεν ήξερε κολύμπι. Δεν χάθηκε καθόλου πολύτιμος χρόνος  "γιατί ο καπετάνιος ήταν εκεί". 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο κυριος Μπουρνους, νυν Δημαρχος Ραφήνας το τερματισε. Σε χθεσινη διαβουλευση, ζητησε οι διαβουλευομενοι, μετα απο την τριλεπτη τοποθετηση τους να ψηφιζουν κιολας, πριν ακούσουν τις τοποθετήσεις των αλλων η ερωταπαντήσεις για το θεμα. Τον προτεινω ανεπιφυλακτα για βραβείο Δημοκρατ(ορ)ίας. Εχει πιάσει το νόημα.
Δήμαρχε να ένα παράδειγμα καλής πρακτικής για να περνάνε τα θέλω του δημάρχου σου προτείνουμε να το υιοθετήσεις

Ανώνυμος είπε...

Ένας κύκλος έκλεισε. Η έντυπη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δεν θα ξανακυκλοφορήσει. Μια οκταετία γεμάτη πάθος, συγκινήσεις, μάχες, σκληρότητα, αντιπαραθέσεις ολοκληρώθηκε.
Σε αυτά τα 8 χρόνια, έγραψα πάνω από 1.000.000 λέξεις σε περίπου 2.000 κείμενα. Σε κάθε ένα από αυτά τα 161 τεύχη που εκδόθηκαν, έλεγα: «Τι κι αν ένας, έστω ένας αναγνώστης καταλάβει αυτό που θέλω να πω…» Και αυτό μου έδινε τη δύναμη να συνεχίζω.
Έγραφα πάντα αυτό που πίστευα. Γι’ αυτό απέκτησα φίλους και εχθρούς. Δέχθηκα ίσως τις περισσότερες επιθέσεις που μπορεί να δεχθεί ένας άνθρωπος σε έναν μικρό τόπο. Όμως, έκανα αυτό που ήθελα. Και όπως λέει και το τραγούδι «I did it my way».
Σήμερα, τα νέα μου επαγγελματικά καθήκοντα, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσωαυτή την προσπάθεια. Πιστεύω πως είναι καλύτερο να μην κάνεις κάτι, αν δεν το κάνεις όπως θες: αυθεντικά, ελεύθερα, γνήσια. Αποφεύγω αυτόν τον συμβιβασμό, δίνοντας ένα τέλος σε μια πορεία για την οποία, όλα αυτά τα χρόνια, αισθάνομαι υπερήφανος.
Έκανα λάθη. Δεν γίνεται να μην κάνεις λάθη όταν γίνεσαι κριτής. Ίσως και να μην είχα το δικαίωμα να κρίνω σε ορισμένες περιπτώσεις. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όσους τους αδίκησα. Η ιστορία θα τους δικαιώσει, όχι εγώ.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Πρώτα από όλα τη Λένα, που χωρίς αυτή δεν θα είχε γίνει τίποτα. Να ευχαριστήσω, τον Άρη Σώρρη, την Μαριλένα Γιαννούλη, τον Γιώργο Μπήτρο, τον Γιώργο Καλόφωνο, τη Βικτώρια Τράπαλη, τη Ρούλα Σαράντου, την Νέλλη Πετροπούλου, τον Δημήτρη Βλάικο, τον Άγγελο Σερέτη, τον Παναγιώτη Χατζόπουλο, τον Παύλο Καράκοντη, τον Ανέστη Κορνέζο, τον Κώστα Ιωάννου, την Ειρήνη Κουνάδη, τον Τάκη Μαρίνη, την Τόνια Ζαραβέλα και βέβαια, τον Κερκέζο, τον αγαπημένο Γιάννη Δελή και τον καλό φίλο Παντελή Μεθενίτη. Τελικά η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ήταν μια σχολή…
Να ευχαριστήσω τις περισσότερες από 200 επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν κατά καιρούς στα φύλλα μας. Το ξέρω ότι πολλοί δεν μπόρεσαν να το πιστέψουν, όμως ήταν οι μόνοι χρηματοδότες της προσπάθειάς μας.
Μέσα από τα νέα μου επαγγελματικά καθήκοντα, συνεχίζω να στηρίζω την προσπάθεια της Αίγινας. Να αποκτήσει παραγωγικότητα, να ενδυναμωθεί οικονομικά, να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα νησιά της Ελλάδας.
Κανένας κύκλος δεν κλείνει, χωρίς να αφήνει ανοιχτούς ορίζοντες. Στο επανειδείν λοιπόν. Ίσως στο μέλλον ξανασυναντηθούμε μέσα από στήλες, άρθρα, κείμενα.
Υ/Γ: Αφήνω ανοιχτό τι θα γίνει με το site. Εξαρτάται από τη διάθεση των συνεργατών μου αν θέλουν να το επαναλειτουργήσουν. Εγώ θα σταθώ αρωγός σε μια νέα προσπάθεια

Ανώνυμος είπε...

4,58 Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι για όλο αυτό το διάστημα έβαλαν κατά του Αιακού. Αντίθετα με όλους αυτούς ο AIAKOSREX είναι εδώ "alive and kicking" δίνοντας μάχες χωρίς να χρωστάει τίποτα και σε κανέναν