Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

ΒΡΟΧΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

Πρόσκρουση πλοίου στον λιμενοβραχίονα Αγκιστρίου 5 τραυματίες . Βομβαρδισμός Συρίας με 120 πυραύλους, τρεις τραυματίες. Ασύμμετρες καταστάσεις . Στην φωτογραφία ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο στα περίχωρα της Δαμασκού μετά τον χθεσινό βομβαρδισμό.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συρία: όλοι ευχαριστημένοι.
Μια αρμάδα εκστρατείας δεν μπορεί ποτέ να αποχωρήσει άπραγη. Είναι θέμα πρεστίζ. Δεδομένου λοιπόν ότι κάποιου είδος χτύπημα θα υπήρχε έγινε με τρόπο που τους αφήνει όλους ευχαριστημένους.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μπορούν να επιχαίρονται ότι κατάφεραν χειρουργικό χτύπημα στην ικανότητα του Άσσαντ να παρασκευάσει και αποθηκεύσει χημικά όπλα και μάλιστα χωρίς απώλειες.

Οι Ρώσοι ότι τα οπλικά συστήματα που παραχώρησαν στη Συρία κατέρριψαν το 70% των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν εναντίον της και δεν χρειάστηκε να αντιδράσουν περαιτέρω καθώς δεν επλήγησαν δικές τους εγκαταστάσεις.

Ο Άσσαντ που δεν έπαθε χειρότερα.

Οι υπόλοιποι πήραν το μήνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Η παρακμή της Δύσης. Ίδια ανυπόστατη πρόφαση, 3 ασήμαντοι στόχοι, κανένα σοκ & δέος. Κι ευτυχώς. Διότι η Συρία πράγματι οδεύει σε ειρήνευση χάρις σε σοβαρούς κι ευφυείς χειρισμούς της Ρώσικης ηγεσίας. Η οποία αισθάνεται τόσο ισχυρή ώστε να εκφράζει με άνεση τη σκέψη όλων των φιλειρηνιστών στην Δύση, των αληθινών εννοώ κι όχι των μοδάτων και των απανταχού επιρεπών ζεσουίδων. Πρέπει να είσαι πράγματι αρκετά ανώμαλος (ή εντελώς αποτυχημένος ως ηγέτης) για να βομβαρδίζεις μια χώρα που βασανίζεται από 10ετή εμφύλιο, 5 μέρες αφότου η πρωτοφανής συνάντηση κορυφής Ρωσίας Τουρκίας Iράν, φαίνεται να την έχει βάλει στον δρόμο της ειρήνευσης.

Η ταχύτατη αντί-δραση προορίζονταν μάλλον περισσότερο για τον πρών σύμμαχό τους την Τουρκία και για εσωτερική κατανάλωση των δυτικών ελίτ. Να αισθανθούν πως η παγκόσμια ηγεμονία τους δεν έχει χαθεί. Κι αυτό είναι ταυτόχρονα το ανησυχητικό. Προς το παρόν αποφεύχθηκε ο τρίτος. Για πόσο όμως; Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς με τυχοδιωκτικές στρατηγικές που στηρίζονται θεμελιωδώς στο ψέμα;

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που εταφη ο πιλότος μας, μπορούμε να επανελθουμε στις συνήθεις εργασίες μας. Να φέρουμε στην Βουλή την Άνω Μακεδονία, να πολιτογραφηθούν μαζικά οι λαθρομετανάστες για να μας ψηφίζουν, να κανουμε συνεταιρους τους Τούρκους και στην ελεύθερη Κύπρο. Κανένας θάνατος δεν πρεπει να σταματήσει την πτώση μας, ούτε καν να την περιορίσει. Οι παιάνες και τα ψεύτικα λογιδρια ειναι ένα πεντάλεπτο διάλειμμα στον εθνικό μας κατήφορο...

Ανώνυμος είπε...

Τι περίμενες αφού Παρασκευή και 13 ήταν στο Αγκίστρι ο γαμπρός του Μιχαλολιακου όχι του Νίκου αλλά του Βασίλη

Ανώνυμος είπε...

δηλωση Ρωσίας
"Στις 14 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποστήριξη των συμμάχων τους, έπληξαν την πυραυλική απεργία στις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτικών υποδομών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας. Χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά παράβαση του Χάρτη του ΟΗΕ και των κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου που διαπράχθηκαν μια πράξη επιθετικότητας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Για άλλη μια φορά, όπως και πέρυσι, όταν οι ΗΠΑ επιτέθηκαν την αεροπορική βάση στη Συρία «Shayrat» ως πρόσχημα που χρησιμοποιείται εφαρμογής στάσης των χημικών παραγόντων κατά του άμαχου πληθυσμού - αυτή τη φορά στη Δούμα, ένα προάστιο της Δαμασκού. Οι ρωσικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, αφού επισκέφθηκαν τον τόπο του φερόμενου περιστατικού, δεν βρήκαν ίχνη χρήσης χλωρίου ή άλλων δηλητηριωδών ουσιών. Κανένας κάτοικος δεν επιβεβαίωσε τη χημική επίθεση

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων έστειλε τους εμπειρογνώμονές του στη Συρία για να διευκρινίσει όλες τις περιστάσεις. Ωστόσο, μια ομάδα δυτικών χωρών αγνόησε κυνικά αυτό το γεγονός, αναλαμβάνοντας στρατιωτική δράση, χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η Ρωσία καταδικάζει σοβαρά την επίθεση στη Συρία, όπου οι Ρώσοι στρατιώτες βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από τις δράσεις της, να επιδεινώσει περαιτέρω την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία υποφέρουν του άμαχου πληθυσμού, στην πραγματικότητα επιδοθούν τρομοκράτες, βασανίζουν το λαό της Συρίας για επτά χρόνια, προκαλώντας ένα νέο κύμα προσφύγων από τη χώρα και την περιοχή στο σύνολό της.

Η σημερινή κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο των διεθνών σχέσεων. Η ιστορία θα θέσει τα πάντα στη θέση της και έχει ήδη βρει μεγάλη ευθύνη στην Ουάσιγκτον για αιματηρά αντίποινα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και της Λιβύης.

Η Ρωσία καλεί σε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συζητήσει τις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Ανώνυμος είπε...

για πολλοστή φορά ο Αφρικάνος έτρεχε μόνος του και βγήκε δεύτερος του έχει γίνει συνήθειο από τις εκλογές
Πρόβλεψη στις εκλογές της ΝΔ θα τρέξει μόνος του και θα βγεί δεύτερος

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω ότι ο γενικώς γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu δήλωσε πως '' η δημιουργηθείσα ένταση μεταξύ Ελλάδος - τουρκίας, δύο σημαντικών μας εταίρων στην συμμαχία, δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ και είναι κάτι που θα πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ τους''. Αυτά λοιπόν δήλωσε ο Νορβηγός π@πάρας από την μεριά της συμμαχίας, η ουσία όμως είναι τι κάνουμε εμείς ως χώρα, παραμένουμε σε μια συμμαχία που δεν μας καλύπτει από την επιθετικότητα των μαμελούκων τούρκων, τι λένε και περισσότερο τι πράττουν οι υπερπατριώτες πολιτικοί μας?