Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ

"Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα" φαίνεται (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες) να είναι οι απαντήσεις όσων κλήθηκαν στο ΑΤ Αίγινας για να καταθέσουν σχετικά με τα έκτροπα της Σκοτεινής. Μόνο που ο εισαγγελέας δεν χρειάζεται τις μαρτυρίες των γειτόνων για να βρει τους υπαίτιους. Φτάνει μόνο να ανατρέξει στην Απόφαση 138/2017 του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας της 2 Οκτωβρίου 2017 και στο φύλλο 4425/15 Δεκεμβρίου 2017 απόφαση 104429/1032 του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Αμφότερα τα έγραφα αναφέρονται στην "έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το κλείσιμο της παραλιακής οδού Αίγινας Πέρδικας στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής".
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 2ας Οκτωβρίου 2017,παρίστατο ο δήμαρχος κ Δημήτριος Μούρτζης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής κ Χατζηπέρος Παναγιώτης.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ψήφισαν οι.1) Μούρτζης Αντώνιος 2) Σκαλτσιώτης Γεώργιος
 3) Ζορμπάς Ιωάννης 4) Γεννίτσαρης Κωνσταντίνος 5) Μούρτζης Γεώργιος 6) Πάλλης Στυλιανός
7) Δέδες Ευάγγελος 8) Θεριανός Στυλιανός 9)Μαρμαρινός Παναγιώτης 10) Πάλλης Ελευθέριος
11) Μαρμαρινός Σταμάτιος 12) Πτερούδης Νικόλαος 13) Πούντος Νικόλαος 14)Λεούσης Νεκτάριος
15) Πούντος Ιωάννης 16) Τρίμης Κυριάκος 17) Δούκας Σωκράτης 18) Παπαδόπουλος Ιωάννης
19) Τσατήρης Γεώργιος (Αντιπρόεδρος), 20) Τζίτζης Φίλιππος 21) Ντελής Αντώνιος 22) Σαλπέα
Στάθη Αικατερίνη (γραμματέας) και 23) Οικονόμου Νικόλαος (Πρόεδρος ).
Όλοι οι άνω αναφερόμενοι (ψηφίσαντες και παρευρισκόμενοι) αποφάσισαν μεταξύ άλλων ότι "στο σημείο του έργου θα δημιουργηθεί παράκαμψη χωρίς καμία ουσιώδη επέμβαση στην ζώνη του αιγιαλού που θα δίνει τη δυνατότητα στα ΙΧ να κινηθούν προς Πέρδικα".
 Ψήφισαν δηλαδή το παράνομο μπάζωμα του αιγιαλού.
'Όμως, στην  απόφαση 104429/1032 (ΦΕΚ 4425 15Δεκ 2017) ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ρητά αναφέρει στο άρθρο 25 παράγραφος  Η)  "Επισημαίνεται επειδή αντιθέτως αναφέρθηκε τόσο στο κείμενο της 138/2017 απόφασης έγκρισης των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αίγινας, όσο και στην Τεχνική Έκθεση της εγκεκριμένης μελέτης, ότι ουδεμία απολύτως παράκαμψη πέραν των προαναφορομένων είναι επιτρεπτή, και ειδικά δια μέσου της αιγιαλίτιδας ζώνης για κανένα τύπο οχήματος μη εξαιρουμένων και των οχημάτων επείγουσας κατάστασης"
Παρατηρήσεις.
Το δημοτικό συμβούλιο (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) παρισταμένων δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη, πήρε μια παράνομη απόφαση. Η παρανομία εντοπίστηκε από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο οποίος ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά απαγόρευσε την παράκαμψη ακόμα και για ασθενοφόρα.
Συμπεράσματα επί των παρατηρήσεων.
Όλοι γνώριζαν (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι) ότι η απόφαση που πήραν στις 15 Δεκεμβρίου 2017 , σε σχέση με την παράκαμψη, ήταν παράνομη.Το έργο ξεκίνησε μετά την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Κατά συνέπεια η ρητή απαγόρευση  για δημιουργία παράκαμψης ήταν γνωστή.  Σκοπίμως αγνοήθηκε
Τελικό Συμπέρασμα.
"Είθισται τοις βασιλεύσι ασχημονείν" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην λειτουργία του δήμου Αίγινας τουλάχιστον την τελευταία τριακονταετία. Όλοι γνώριζαν αλλά σκοπίμως παρανόμησαν επαναπαυόμενοι στην σιγουριά της ατιμωρησίας.Στην Αίγινα η πολιτική υπερισχύει του νόμου ιδιαίτερα όταν η απόφαση για την παρανομία είναι ομόφωνη.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να ψάχνουμε να βρούμε τον χειριστή της μπουλντόζας που έκανε την επιχωμάτωση.Αυτός ήταν απλά ο εκτελεστής της βούλησης αυτών που φέρουν την ευθύνη. Εκτέλεσε πολύ απλά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Μοναδικοί και κύριοι υπεύθυνοι αυτοί που αποφάσισαν να παρανομήσουν χρησιμοποιώντας με δόλο τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τα δύο άνω αναφερόμενα  έγραφα όχι μόνο κατονομάζουν τους ενόχους αλλά περιγράφουν επακριβώς την παράνομη πράξη και αποτελούν βασικά στοιχεία για την σχηματιζόμενη δικογραφία.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας μαλ@κας εσύ,
Ένας μαλ@κας αυτός που σε πληρώνει κι άλλος ένας μαλ@κας ο τεμπέλης με τα γυαλιά που νομίζει ότι τα ξέρει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη Παρασκευή,
ημέρα του απόλυτου πένθους,
της «άκρας ταπεινώσεως»,
‌η κορύφωση του Θείου Δράματος,
Αποκαθήλωση
Ταφή

​Νερό στη Βαγία γιοκ
Η ζωή εν τάφω…

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση για την παρέμβαση στη επέκταση του πεζοδρόμιου μπροστά από το Εν Πλω δεν εκτελέστηκε διότι έτσι επέβαλε στον Δήμαρχο η Ψαραγορά τώρα η Ψαραγορά με μπροστάρη τον αντιδήμαρχο ύδρευσης εκτέλεσε την μη απορριπτέα απόφαση τα συμπεράσματα δικά σας

Ανωνυμος είπε...

Δημοσιευσεις σαν κι αυτη ειναι ενας κυριος λογος που μπλογκς και περιοδικα online γινονται ολο και καλυτερη πηγη πληροφοριων για τον κοσμο ενω τα ΜΜΕ και αλλα συμβατικα μεσα ενημερωσης εχουν παρει τον κατηφορο.

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιος μεγαλος ΜΑΛΑΚΑΣ εσυ που καθεσαι και τα διαβασεις.Και οχι μονο τα διαβασεις χεζεσαι πανω σου μην σε παρει και σενα η μπαλα για τον εισαγγελεα!!!!

Ανώνυμος είπε...

10 21 αφού σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια,να υποθέσουμε ότι για εσένα οι μη μαλακές είναι αυτοί που αυθαιρετησαν.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με το κλείσιμο της παραλίας για τρεις μέρες να δρομολογήσετε και την αντίστοιχη παράκαμψη-επιχωματοση μέσα στο λιμάνι.Ξερετε εσεις

Ανώνυμος είπε...

Ρε 10:21 π.μ σου περνά απο το μυαλό, μήπως εσύ εισαι ο μαλ@κας και όχι όλοι αυτοί που ανάφερες? Πιστεύω να ξερεις το ανέκδοτο με αυτόν που οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική (θεωρώ ότι σου ταιριάζει απόλυτα).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Εχουνε οι φτωχοί καϋμούς
Και πάμπολλα φαρμάκια
Που ζούνε με ξερό ψωμί
Και λίγα… παϊδάκια

Μα το μεγάλο βάσανο
Ετούτη τη λαμπρή
Είναι που ξεβολεύτηκαν
Οι ποντικογαμπροί

Και πήραν μπάλα το γυαλό
Και σβάρνα το λιμάνι
Αραξοβόλι για να βρουν
Σ’ απάνεμο φουστάνι

Σε όλους σας ευχόμαστε
Καλό το Αγιο Πάσχα
Και στους γαμπρούς της συμφοράς
Υπομονή και… λάσκα

Κι’ αν θέλει ο πιο ευέξαπτος
Λίγο να ηρεμήσει
Πάνω στα κόκκινα αυγά
Σαν κλώσα να καθίσει.
Χρόνια Πολλά

Ανώνυμος είπε...

ειδα την βροχη σημερα και ειπα βρε μπας και πλημμυρισει το ρεμα και τρεχουνε αλλα τυχεροι ειναι, την γλυτωσανε. (τωρα μεταξυ μας θα ηθελα να πλημμυρισει).

Ανώνυμος είπε...

5,10 εισαι και πολυ ........ς !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5 10 αυτό που είπες ότι θα ευχοσουν να είχε πλημμυρίσει τη ο ρέμα να μην το ξαναπείς ούτε για αστείο.Εμεις που έχουμε βιώσει το πρόβλημα ξέρουμε το τι θα πει πλημμύρα αφού έχουν κινδυνεύσει ζωές.Με την αστεία σου τοποθέτηση μου θυμίζεις την Δημοτική μας αρχή όπου δεν έπαιρνε τις απαρραιτητες αποφάσεις και ουσιαστικές έπαιζε με τις ζωές μας.Τελος πάντων ας ευχηθούμε Χριστός Ανέστη για όλον τον κόσμο και πότε να μην υπάρξει φυσική καταστροφή για κανέναν.