Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΚΟ ΛΟΓΩ "ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑΣ"


 Μετά από πενταετή παρουσία στην Λέσβο η ΜΚΟ Refugee Rescue  αποχωρεί επειδή η κατάσταση πλέον είναι επικίνδυνη στην βόρεια Λέσβο αλλά κυρίως διότι ο αριθμός αφίξεων στα βόρεια παράλια της Λέσβου είναι πολύ χαμηλός που σημαίνει ότι παρόλο που υπάρχει ενδιαφέρον για πρόσφυγες να περάσουν την θάλασσα από την Τουρκία και να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, εμποδίζονται βίαια. (ΕΔΩ)

Από το 2015 10.000 άνθρωποι έχουν πνιγεί προσπαθώντας να περάσουν την Μεσόγειο ενώ η συγκεκριμένη ΜΚΟ από το 2017 έχουν διασώσει 15.529 .

Προφανώς η κατάσταση έχει αλλάξει και οι ΜΚΟ δεν έχουν αντικείμενο. 

Στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 μέχρι και τον Αύγουστο 2020 έχουν έρθει 84% λιγότεροι πρόσφυγες σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2019. Τα δε στοιχεία του Αυγούστου 2020 δείχνουν μείωση 95% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019.  Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι φετινές αφίξεις ανέρχονται σε 12.000 ενώ το 2019 ήταν 75.000. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια παρεμπόδισης από την Ελληνική πλευρά την ώρα που σκάφη της Τουρκικής ακτοφυλακής συνοδεύουν τις βάρκες με τους παράνομους μετανάστες μέχρι τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, Το 2016 η ΕΕ είχε συμφωνήσει με την Τουρκία έναντι χρηματικού ανταλλάγματος πολλών δις ευρώ και επίσπευσης της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, την επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία. Η ιστορία διδάσκει πως η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις όποιες συμφωνίες προς όφελός της και μόνο. (εδώ).

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται πολύ έντονα στις 31 Σεπτεμβριου θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος απολογισμός.

Ανώνυμος είπε...

τον πρωθυπουργό συναντήσαμε μαζί με τον αντιδήμαρχο κύριο Πτερούδη στο γραφείο του είπε ο κύριος Κοττάκης η συζήτηση σε ποια γλώσσα έγινε αυτή του Ταμ Ταμ;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θυμάται κανείς ποιος είχε μιλήσει με πολύ θερμά λόγια για τον Θρασύβουλο που είχε κατηγορηθεί για το ατύχημα της Μονής;

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο δημοπράτησης των παραλιών της Αίγινας.

Ανώνυμος είπε...

Ακούστηκε ότι ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του πρωθυπουργού που έδωσε εντολή εκτός από καφέ να προσφέρουν στους επισκέπτες και αλμυρό φιστίκι Αιγίνης.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πολύ έξυπνη κίνηση η παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και της κας προέδρου 2021 στην Αίγινα για το ζήτημα της Πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Εξίσου όμως έξυπνη κίνηση θα ήταν και η παρουσία του δημάρχου Ναυπλίου αφού θα άκουγε από πρώτο χέρι την ιστορική αλήθεια. Εκεί θα βλέπαμε και την αντίδραση του δημάρχου Ναυπλιεων παρουσία του κου. Πρωθυπουργού.
Τολμήστε κύριοι.
Η ιστορία δεν συγχωρεί.

Ανώνυμος είπε...

8.39 τι μετάφραση ποιος την έκανε; Ο Φίλιππος;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι αγαπητοί σχολιαστές τα είπαν πολύ καλά. Ένα λησμονησαν μόνο. Ότι ο κοτακης είναι το πουλεν του πτερωτου για το 23. Ο Γιάννης με δύο ν το έχει μυριστει και κάνει τουμπεκί ψιλοκομένο.πορταλε σαρονικ μαγκαζινε είναι χορηγοί επικοινωνίας της πτερωτης παρέας. Είπατε κάτι????

Ανώνυμος είπε...

Αχ πάλι τον κοροϊδεύουν
Βρε ξύπνα επιτέλους !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε δήμαρχος γίνομαι