Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ


Τάδε έφη  Jorge Capelan

Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Αυτοί  που με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι φανατικός αντιρατσιστής και στο παρελθόν έχω γράψει θετικά για το κίνημα των  Black lives matter αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συμβεί πράγματα που έχουν αλλάξει δραματικά την οπτική μου.

Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ είναι ρατσιστική χώρα, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα δυστυχώς δεν είναι λαϊκή εξέγερση αλλά μάλλον ένα χειρισμός μιας σειράς γεγονότων που σκοπό έχουν την επίλυση της σημερινής διαμάχης για της Αμερικανικής ελίτ για το ποιος θα κερδίσει το παιχνίδι της εξουσίας.

Είμαι βέβαιος πως ούτε ο Μάλκομ Χ ούτε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ θα υποστήριζαν αυτού του είδους την διαμαρτυρία. Όχι επειδή δεν θα δέχονταν την διάκριση κατά των μειονοτήτων και των μαύρων στις ΗΠΑ αλλά επειδή οι διαδηλώσεις έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να διχάσουν τον φτωχοποιημένο πληθυσμό των ΗΠΑ και να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο.

Δεν είναι αυτό που ήθελαν αυτοί οι μεγάλοι ηγέτες.

Αν οι προθέσεις αυτών των ομάδων ήταν σοβαρές έπρεπε να πολεμούσαν το ισχύον σύστημα ρατσισμού και αποικιοκρατίας με το οποίο οι ΗΠΑ καταπιέζουν τον υπόλοιπο κόσμο και να μην γκρεμίζουν το άγαλμα του Κολόμβου ο οποίος συμπτωματικά δεν ήταν ο χειρότερος των κατακτητών.

Αν είναι αντιρατσιστές και κατά της αποικιοκρατίας θα έπρεπε να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρηματοδότησης του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, ή να δοθεί τέλος στο καθεστώς αποικιοκρατίας του Πόρτο Ρίκο ή τους αποκλεισμούς της Κούβας και της Βενεζουέλας ή το πραξικόπημα κατά του Εβο Μαράλες στην Βολιβία.

Μην νομίστε ότι εμείς στην Αφρική , Ασία και Λατινική Αμερική έχουμε ξεχάσει τα 500 ή 600 χρόνια της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Όμως αυτή η αποικιοκρατία μας σκοτώνει σήμερα όχι αιώνες πριν. Σήμερα πρέπει να σταματήσουμε την γενοκτονία

Δεν μπορεί να είσαι αντιρατσιστής χωρίς να ζητάς το τέλος ενός παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου που τρέφεται από ανθρώπινη σάρκα και που είναι η βάση των οικονομιών των ΗΠΑ, του Καναδά και της Δυτικής Ευρώπης.

Αν κάποιος αντιμετωπίζει σοβαρά το πρόβλημα του ρατσισμού, πρέπει απαραίτητα να είναι και κατά του ιμπεριαλισμού. Δεν μπορεί κάποιος να είναι αντιρατσιστής και να δέχεται να ζει στην σκιά του ιμπεριαλισμού την στιγμή που μέσα σε αυτή την καταπιεστική και απάνθρωπη δομή (του ιμπεριαλισμού) ο ρατσισμός αποκτά νόημα.

Όλα τα άλλα είναι απλές φτηνές δικαιολογίες που σκοπό έχουν να κρύψουν την πραγματική φύση των σχέσεων  εξουσίας στον κόσμο. Κάθε σοβαρό αντιρατσιστικό κίνημα πρέπει απαραίτητα να είναι πολιτικά ανεξάρτητο από ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Επιπλέον, ένα καλά πληροφορημένο κίνημα πρέπει με κάθε κόστος να αποφεύγει την παγίδα του διχασμού και διαμελισμού.

Εν αντιθέσει, το Black lives matter δέχεται ηθελημένα την πλήρη στήριξη του κόμματος των Δημοκρατικών η πνευματικός ηγέτης του οποίου Χίλαρι Κλίντον πρέπει να κριθεί υπεύθυνη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τις ΗΠΑ εναντίον  μεταξύ άλλων και της Λιβύης όπου χρησιμοποίησαν  την δικαιολογία του ρατσισμού για να καταστρέψουν την μόνη κοινωνία με πραγματικό κράτος πρόνοιας της Βορείου Αφρικής. Την μόνη χώρα που έκανε πραγματική πρόταση για την οικονομική ανεξαρτησία ολόκληρης της Αφρικανικής ηπείρου δημιουργώντας το δικό της νόμισμα και χρησιμοποιώντας τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και αερίου προς όφελος των λαών της Αφρικής και της Παλαιστίνης.

Αν ήταν αντιρατσιστές θα έπρεπε να ζητήσουν να κριθεί υπεύθυνος ο Τζο Μπάιντεν καθώς αυτός και ο γιος του ήταν ανακατεμένοι στο πραξικόπημα στην Ουκρανία το οποίο συμπτωματικά έγινε από φασιστικές οργανώσεις τις οποίες εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ. Να σας θυμίσω την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2020 όπου η Νάνσι Πελόσι έσκισε δημόσια την ομιλία του Τραμπ προς τον Αμερικανικό λαό.

Μέσα σε αυτή την ομιλία του Τραμπ υπήρχε μια αναφορά στο άκουσμα της οποίας η Νάνσι Πελόσι χειροκροτούσε συνεχώς όπου ο Τραμπ παρουσίασε στην Γερουσία τον ψευτο πρόεδρο της Βενεζουέλας Juan Guaido. Χειροκροτούσε επίσης όταν ο Τραμπ δήλωσε την βούλησή του να χτυπήσει χώρες όπως η Κούβα και η Νικαράγουα επικαλούμενος την ρατσιστική και αποικιοκρατική ιδεολογία του δόγματος Μονρόε.

Είναι αδύνατον να μην δει κανείς ότι πίσω από την υποστήριξη που δέχονται οι Black lives matter βρίσκονται το Open society foundation του  Soros , το ίδρυμα Φορντ, η Σίλικον Βάλευ, το Χόλυγουντ, το CNN και άλλοι. Από πότε ο δηλωμένος σιωνιστής Μαρκ Ζούκεμπεργκ υπήρξε αντιρατσιστής και  αντι αποικιοκράτης?.

Όλοι αυτοί αποτελούν την ελίτ εξουσίας των ΗΠΑ  Η  Γουόλ στριτ, το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα. Να τονίσουμε ότι ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, αυτός που είπε ψέματα για τον πόλεμο του Ιράκ, ήταν ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο του δημοκρατικού κόμματος. Τα ΜΜΕ περιλαμβανομένων του Χόλιγουντ και του Netflix. Τα μεγάλα φαρμακευτικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν τους πάντες σε καραντίνα. Όλοι αυτοί ξαφνικά έγιναν αντι αποικιοκράτες? Ποιόν κοροϊδεύουν?

Δεν πρόκειται απλά για μια συμμαχία για την διεξαγωγή ενός αγώνα. Οι Black lives matter έχουν μετατραπεί σε πολιτικό εργαλείο της εκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών.

Το σλόγκαν "οποιοσδήποτε εκτός από τον Τραμπ" είναι ηλίθιο. Ο Τραμπ παρ όλα τα εκατομμύρια του και την υποστήριξή του για την "εθνική ένωση τυφεκιοφόρων" με όλες τις αντιδραστικές αξίες του, δεν διοικεί τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είναι το αγκάθι στο πλευρό της  Αμερικανικής, δυτικής και ρατσιστικής  ελίτ εξουσίας τα μέλη της οποίας παριστάνουν τους πατριώτες αλλά πάνω από όλα  είναι ιμπεριαλιστές και διεθνιστές. Αυτός είναι ο λόγος που ένας εθνικιστής όπως ο Τραμπ ασχέτως με το πόσο αντιδραστικός είναι, είναι ο λάθος άνθρωπος να ηγηθεί πολιτικά της αυτοκρατορίας και αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να τον ξεφορτωθούν.

Αυτός είναι ο λόγος που έριξαν στους δρόμους τους Black lives matter συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός παρανοϊκού και διχαστικού περιβάλλοντος στις ΗΠΑ όπου υπάρχουν συνεχώς όλο και λιγότερα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα για όλους και γίνεται μόνο λόγος για μαύρους εναντίον λευκών και αν φοράς μάσκα ή όχι.

Αυτό που επιδιώκει η ελίτ εξουσίας των ΗΠΑ είναι να ανατρέψει το τραπέζι της ισχύουσας οικονομικής κατάστασης επειδή δεν τους βολεύει πλέον και να την αντικαταστήσει με την απευθείας διοίκηση μέσω των πολυεθνικών και της μαζικής παρακολούθησης όλης της ανθρωπότητας.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να σώσουν το δολάριο και αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία ώστε να παραμείνουν κύριοι και εξουσιαστές των ερειπίων. Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο.

Ο Μάλκομ Χ και ο Μαρτιν Λούθερ Κινγκ δεν θα υποστήριζαν κάτι τέτοιο.

Ο Μάλκομ Χ είχε προτείνει οι κοινότητες των μαύρων να εξοπλιστούν και να γίνουν ανεξάρτητοι χτίζοντας την δική τους μαύρη εξουσία. Θα γελούσε με όποιον πρότεινε εξέγερση με σκοπό να πάρουν την εξουσία των λευκών.Δεν τον ενδιέφερε αυτό. Τον ενδιέφερε η εξουσία των μαύρων.

Από την άλλη πλευρά, ο  Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν θα υποστήριζε  κάτι τέτοιο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήταν ειρηνιστής και δεύτερο διότι ήθελε έναν ευρύτερο δημοφιλή  συνασπισμό μαύρων και λευκών ώστε να χτιστεί μια περισσότερο δίκαιη κοινωνία.

Όμως αυτό που χτίζουν στην Αμερική δεν είναι ένας δημοφιλής συνασπισμός. Είναι η πανούκλα της διχόνοιας μεταξύ μαύρων και "ναζί" , μεταξύ των "καλών" που θέλουν να πετάξουν τον Τραμπ και του "κακούς και αδαείς" δηλαδή τους "αξιοθρήνητους" (όπως τους αποκαλούσε η Χίλαρι) που τον υποστηρίζουν.

Μπορεί να εκπλήξει κάποιους, κυρίως επειδή το CNN δεν τα δείχνει αλλά αξίζει να το αναφέρουμε, ότι στις συγκεντρώσεις του Τραμπ πηγαίνουν πολλοί μαύροι και Λατίνοι. Αυτοί τον υποστηρίζουν όχι επειδή είναι "Ναζί" ή "ρατσιστές" ή "αγράμματοι" αλλά επειδή πρέπει να βγούνε από το σπίτι και να πάνε να δουλέψουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους όπως οι δικοί μας άνθρωποι εδώ στην Νικαράγουα. Αντιδρούν στους φανατικούς πολιτικούς που θέλουν να τους κρατήσουν κλειδωμένους με την καραντίνα....

Jorge Capelan.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Big Brother, ένας παίκτης ανέφερε την λέξη του βιασμού και το σύνολο της πολιτικής-δημοσιογραφικης και κλπ κοινωνίας αντέδρασε ( ορθά) άμεσα.
Στον ξυλοδαρμό συμπολιτών μας αντέδρασε μόνο ο κ. ΑΛΕΞΊΟΥ.
Ακόμη και ψέματα να είναι, η άρνηση καταδίκης αυτών των πιθανών πράξεων αποτελεί για κάποιους το απόλυτο άλλοθι για να προχωρήσουν σε αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Γράψε και κάτι για το νησί μας. Πήγαινε πάρε τον Αντιδήμαρχο φωτογραφία που όλη μέρα είναι στη ψαραγορά και πουλάει ψάρια και εμείς του πληρώνουμε τον μισθό του!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι κι άλλοι είναι κι άλλοι αλλά μάλλον εσένα σε ενοχλει ο συγκεκριμένος

Ανώνυμος είπε...

Στην Αιγινα επικρατει η σιωπη του φοβου και του εκβιασμού..

Ανώνυμος είπε...

Αυτός τουλάχιστον την ιδρωνει τη φανέλα
Τους άλλους που πληρώνουμε λένε ότι δουλεύουν στο δημόσιο και το μόνο που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν τη δουλειά τους σαν ορμητήριο για τα πλάνα τους
δε μας λες !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

12:02 μ.μ. την φανέλα καθε πότε την αλλάζει από τον ιδρώτα;

ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΙΤΖΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχη ανάγκη βρε από ομάδες στήριξης αυτός βγαίνει με τα τσαρούχια το 23
Και αν δε βγει δε χάλασε ο κόσμος το 27 κοντά είναι. Νέος είναι ακομα

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή του φόβου γράφει κάποιος πιο πάνω.. . Και αναρωτιέμαι, ο φόβος έχει σχέση με τη κλειστή παιδική χαρά με απόφαση του Δήμου; Ποιος νόμος το επιβάλλει; Σε όλους τους δήμους είναι ανοιχτές. Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα. Η παιδική χαρά ή το ανοιχτό γήπεδο είναι το πρόβλημα; Κάποιοι φοβούνται;

Ανώνυμος είπε...

δεν ζει κι ο Μερκουρης να τουμαθει τα κολπα

Ανώνυμος είπε...

Αιακέ εσύ κάνεις πρωτοπόρα ανάλυση της παγκόσμιας κατάστασης (π.χ. για διεθνιστές ιμπεριαλιστές που θέλουν να καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία) και οι μικρόψυχοι ασχολούνται με τα πουλιά (τους). Πώς τους αντέχεις;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά βάλτε ένα χεράκι γιατί τα πράγματα για το 23 θα εξελιχθούν :
Δημαρχια η τρελλαδικο και είναι κρίμα τόση και τόση περάσανε άλλος ένας δε χάθηκε ο κοσμος άλλωστε και τώρα τσάμπα τον πληρωνουμε
Άντε βρε Ψυχικό θα κάνετε δε βλέπετε πως είναι ;

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι όλοι οι σχολιαστές να καταδικάσουν την βία από όπου και εάν προέρχεται.
Ίσως έτσι πάρουν το μήνυμα και οι τοπικοί μας άρχοντες και κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Ρωτήστε και τον αιακο.

Ανώνυμος είπε...

Με μόνο δύο κρούσματα έβγαλε το νησί μας το καλοκαίρι.
Εάν υπήρχε και άλλο κρούσμα θα μας είχε ενημερώσει ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είχαμε κάνα κρούσμα ;

Ανώνυμος είπε...

Βρετανία και Ολλανδία βάζουν στο «κόκκινο» τα ελληνικά νησιά: Φεύγουν άρον-άρον οι τουρίστες - Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι.
Το ερωτήμα που μπαίνει είναι απλό.
Αυτές οι δύο κυβερνήσεις φοβούνται πραγματικά για την υγεία των πολιτών τους και τους ζητούν να φύγουν άμεσα από την Ελλάδα η φοβούνται για κανένα πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που γύρισε ο Παπαδάκης θα έχουμε συνεντεύξεις για τα κρούσματα ;

Ανώνυμος είπε...

Στον Παπαδάκη βγαίνουμε όταν είναι να πούμε ότι η Αίγινα είναι ασφαλής προορισμός για να μας ακούν οι επαγγελματίες μπας και ξεστραβωθουν και μας δώσουν κάνα ψήφο
Όταν όμως ειναι να ανακοινώσουμε κρούσματα κάνουμε μουγκα το παγώνι και λέμε υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος
Άντε ρε σαλιαρηδες