Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΟΥΡΤΖΗ

Το ήθος της δημοτικής αρχής δήμου Αίγινας όπως διατυπώθηκαν δημόσια από τον δήμαρχο.
Με λυπεί ιδιαιτέρως σε ένα δήμαρχο που έχω μια συνετή ιστορία στα τοπικά δρώμενα κάποια πράγματα που γίνονται και γίνονται όχι με ιδιοτέλεια όχι με διαχωρισμούς ανθρώπων δικούς μας και δικούς σας να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις στο νησί όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί γιατί έχει καθιερωθεί ένα σύστημα. Ένα σύστημα που νομίζει ότι είναι πάνω από τους νόμους από τις διοικήσεις ότι είναι πάνω από τα δημοτικά συμβούλια και αν πας να τους ακουμπήσεις πρέπει αυτοί απαραιτήτως να δημιουργήσουν αυτές τις κόντρες που έχουν δημιουργήσει .
Όπως βλέπετε σήμερα ανάμεσα μας έπρεπε να είναι και ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και τεχνικών υπηρεσιών. Δεν είναι εδώ γιατί λόγοι που επιβάλουν αλλά και επιβάλλεται από αυτούς που ασκούν διοίκηση , δημόσια διοίκηση να σταματήσουν αυτά τα πράγματα αυτά τα απαράδεκτα πράγματα να διασύρονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν ορκιστεί να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο να διασύρονται συνεχώς στο αυτόφωρο διότι και αυτοί ως επιχειρηματίες έχουν κάποια κενά ως προς την λειτουργία τους. Είναι τελείως διαφορετικό το προσωπικό από αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα, αυτό που κάνει η δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή έχει ορκιστεί να υπηρετεί τον πολίτη. Δεν έχει ορκιστεί να υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Όταν λοιπόν καταλαμβάνομαι αυθαίρετα χώρους οι οποίοι δεν έχουν παραχωρηθεί από κανένα και είναι υποχρεωμένος ο δήμος και αναγκασμένος να πληρώνει πρόστιμα διατήρησης αυτό είναι πραγματικότητα και πρέπει όλοι οι επαγγελματίες και μη να ευαισθητοποιηθούν και να δώσουν ένα τέλος. Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν . Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία πολύ λυπούμαι εμείς ως δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω σε τίποτα και αν υπάρχει κάποιο τρωτό εναντίον μου να το βγάλουν επώνυμα και θα τον  ξέρει ο δήμαρχος  κάνει διαφορετικές τοποθετήσεις. Πριν από λίγο ήρθε ένας κύριος επιχειρηματίας χρόνια στο νησί (Τόγιας Παναγιώτης) και μου έφερε ένα έγγραφο το οποίο έχει σταλεί από τον ΕΟΤ για το ΑΡΕΤΗ και το ΑΥΡΑ και μου λέει πάω αυτόφωρο. Δεν το ξεκινήσαμε εμείς αυτό, το ξεκίνησαν ο ένας να καταδίδει τον άλλο. Εμείς και πιστεύω ο πρόεδρος της επαγγελματικής ένωσης και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων είμαστε υπέρ της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των πολιτών. Και πιστεύω ότι έτσι πρέπει να δουλέψουμε. Αν οι υπερβάσεις ή οι παρανομίες είναι μέσα στα πλαίσια τα λογικά εμείς δεν θέλουμε να κλείσουμε μαγαζιά. Όμως οι κύριοι πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν θα πηγαίνουμε στο αυτόφωρο και στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψύλλου πήδημα επειδή κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους θιγμένους ή κάποιοι άλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι στο απυρόβλητο.
Αυτά είχα να πω κύριε πρόεδρε.

Τάδε έφη δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης στο δημοτικό συμβούλιο της 28 -6-2017. Ουδείς από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης δεν διαχώρισαν την θέση τους που σημαίνει ότι υιοθετούν πλήρως  τα λεχθέντα από τον δήμαρχο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελάνει ή δεν αντιλαμβάνεται τι λέει.
Δηλαδή η πέργκολα του Σκλαβαινα ήταν τόσο σοβαρή και μοναδική παράβαση και έγιναν επιχειρήσεις για να την κατεβάσουν;
Οι 35 καταγεγραμμένες και κοινοποιημένες στον δήμο παραβάσεις της Μονής είναι μικρό παράβαση και λειτουργεί χωρίς άδεια;
Η ηθική αυτουργία σε άγρα πελατών από αυτουργό μη συλληφθέντα ήταν αυτόφωρο και οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την σύλληψη του Σκλαβαινα ,κατά σύμπτωση προφανως ήταν ο ιδιος μεγάλο παραβάτης,ενώ η λειτουργία καταστήματος με 14 βεβαιωμένες παραβάσεις από την αστυνομία που και αυτές κοινοποιήθηκαν στον Δήμο δεν αποτελούν λόγο σφράγισης του καταστήματος που συμπτωματικά είναι ανταγωνιστής του Σκλαβαινα και συμπτωματικα ο καταγγείλας την άγρα που ο ιδιος ανενόχλητα ασκεί μπροστά στην Αστυνομία και το λιμεναρχειο .Ειναι σοβαρή παράβαση οι πινακίδες του Ξύδη και απαιτείται η άμεση απομάκρυνση ενώ δεν είναι του καταγγέλλοντος την παράβαση στον δήμο που έχει γεμίσει κεντρικό ιστορικό κτίριο με πινακίδες αλλά παρότι υπάρχει απόφαση της αντιπεριφέρειας από τριετίας σχεδόν δεν του επιβάλλουν κυρώσεις και δεν του κατεβάζουν τις πινακίδες γιατί χάλασε εδώ και 4 μήνες το ανυψωτικό του δήμου.Περιεργη αντίληψη περί της σοβαρότητας ή μη των παρανομιών εκτός αν αυτή δεν εξαρτάται από το μέγεθος αλλά από ποιον την κάνει και πόσος ημετερος ή όχι είναι.
Όσον αφορά το τσιμεντάδικο δεν είναι τσιμέντο να γίνει γιατί αυτός που παρανομεί είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από μόνος του,

Ανώνυμος είπε...

"Με έκλεισαν σ ένα κλουβί" είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Δ Μούρτζης αναφερόμενος στο νέο κτίριο του δήμου το οποίο προφανώς ήταν ακατάλληλο αλλά για "λόγους" τους οποίους ο δήμαρχος άφησε αδιευκρίνιστους, η μεταστέγαση έγινε.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο προϋπολογισμός του δήμου δεν πέρασε τον σκόπελο της περιφέρειας και γύρισε για διόρθωση. Ελλειμματικός λοιπόν ο προϋπολογισμός και απαιτείται ψαλίδισμα δαπανών. Κατά την άποψή μας με τον παρόντα προυπολογισμό το έλλειμα του δήμου το τέλος του 2015 θα ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...


Δεν υπάρχει αντίλογος για το χάλι του νησιού σήμερα. Η μόνη περίοδος που ήταν τα ίδια ή μπορεί και χειρότερα ήταν πάλι την εποχή της περασμένης δημαρχίας Μούρτζη. Πόσο χοντρόπετσος, για να μην πω τίποτα άλλο , πρέπει να είναι ο Πρώτος Δημότης του νησιού, για να περπατάει καμαρωτός ανάμεσα από τόνους σκουπιδιών και να χαμογελάει με αυταρέσκεια για το έργο του; Να πέφτει στα άπειρα χαντάκια των δρόμων, ο Θεός να τους κάνει, και να συνεχίζει απτόητος. Να βρέχει καταγγελίες για λαμογιές, ύποπτες αναθέσεις, παρανομίες, ολιγορίες, εισαγγελικές κλήσεις και εκείνος να σφυρίζει αδιάφορα.
Στη θέση του κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη νου, τουλάχιστον θα κρυβόταν, μήπως του έρθει καμμιά ξώφαλτση ντομάτα. Αφού τον κοιτάμε ακόμα αδιάφορα, καλά να μας κάνει και αυτός και η συμμορία του. Η αντιπολίτευση άραγε υπάρχει ή έχει παραδώσει τα όπλα αμαχητή; Ρητορικό το ερώτημα....

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που μπορείς να καταφέρεις φίλε αιακέ εσύ κ το παρεάκι σου είναι να πάτε το νησί 100 χρόνια πίσω όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες με τις ανεγκέφαλες κινήσεις σας υποστηρίζοντας μόνο τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ συμφέροντα.Οι εγωισμοί κ οι λεονταρισμοί σας είναι επικριταίοι από 17.000 άτομα κ τους καθημερινούς επισκέπτες του νησιού μας,εμμέσως πλην σαφώς.Θα έπρεπε λοιπόν αντί ρουφιανιάς κ σύστασης μαφίας με άμεσα εμπλεκόμενους πολιτικούς άρχοντες κ χρηματοδοτούμενους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας να βάλετε το κεφάλι κάτω κ να δουλέψετε σκληρά για τα παιδιά σας κ για το νησί μας.Η ανικανότητα,ο εγωισμός κ η ανεγκεφαλιά σας περιορίζεται μόνο στις αλληλοκατηγορίες,στην προσπάθεια διαστρέβλωσης γεγονότων κ την πλάνη του λαού μέσω των διαφόρων μέσων ενημέρωσης.Η ώρα πλησιάζει όμως κ θέλω τους καρπούς σας ξεκούραστους.Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν,το ρουφιάνο ουδείς.

aiakosrex είπε...

12,34 Για μένα τα παιδιά μου και όλους όσους δεν μετέχουν της τράπεζας του δημου και τα παιδιά τους , ΔΕΝ υπάρχει μέλλον σ αυτόν τον τόπο αν δεν αποστραγγιστεί ο βούρκος. Το νησί θα έρθει 100 χρόνια πίσω για σας που αποτελείτε το 1%. Το 99% δεν έχει να χάσει τίποτα από κάτι που δεν είχε ποτέ. Κράτα τις απειλές για σένα και την παρέα σου. Το μόνο που χρειάζεται η Αίγινα είναι ο εισαγγελέας και η εφαρμογή του νόμου.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο 12.34 Γεώργιε.
Η ρουφιανά το παράνομο κέρδος η κάλυψη από τον Δήμο και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του παραλιαρχη με την κάλυψη του βουλευτή του και των αντιδημάρχων .Δεν είναι δυνατόν εσυ με τόσες επιχειρήσεις στο νησί να καταγγελεις παρανομίες γιατί έρχεται η ώρα σου.Η γνωστή απειλή των μαφιόζων και των δορυφόρων τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ή αυτή η 12.34 σε συμβουλευευει ΑΙΑΚΕ και δεν βλέπω να συμμορφωνεσαι
17000 αιγινητες θέλουν να βλέπουν τον παραλιαρχη αρχηγό της ομάδος να παρανομεί ασύστολα να λειτουργεί επιχείρηση χώρος άδεια,να κάνει άγρα μπρος στα μάτια λιμενικών και αστυνομικών να καρφώνει τους ανταγωνιστές του να πετυχαίνει να πηγαίνουν αυτοί αυτόφωρο και αυτός να συνεχίζει ακάθεκτος να κυκλοφορεί με βουλευτή για επίδειξη δύναμης να μπαίνει στο δημαρχείο και να απειλεί υπαλλήλους να βρίζει κόσμο στον δρομο και εσένα να μην μιλάς ούτε άλλος να εμποδίζει το θεάρεστο έργο του.17000 Αιγινητες τον στηρίζουν και τον ενθαρρύνουν να συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον των ανταγωνιστών του.Και να σε απειλεί και εσένα για να επιβεβαιώσει ότι η μαφία είναι εδώ.Παντως η τελευταία παράγραφος πρέπει να γράφτηκε κοιτώντας τον καθρέφτη και απευθυνόμενος ή απευθυνόμενη στο είδωλο που έβλεπε.