Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Χρειάστηκε "ένα βόλι" καταγγελία ιδιώτη για να καταρρεύσει πλήρως η δημοτική αρχή της Αίγινας. Η Αίγινα πνίγηκε στο σκουπίδι γιατί οι δημοτικές αρχές δεν είχαν κάνει την δουλειά τους. Το να βγαίνει η Κίνηση Ευθύνης με δελτίο τύπου να καταγγέλλει την διοίκηση για τα σκουπίδια δεν είναι δείγμα ενδιαφέροντος για τον πολίτη αλλά απλός εμπαιγμός. Τα απορριμματοφόρα δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ από το 2005. Το ότι δεν λειτουργούσαν τα μηχανήματα είναι περισσότερο ευθύνη της διοίκησης και λιγότερο της αντιπολίτευσης, δεν παύει όμως η ευθύνη να είναι συλλογική. Η αντιπολίτευση που παρακολουθούμε στα δημοτικά συμβούλια είναι καθαρά υποστηρικτική της δημοτικής αρχής. Οι φιλοφρονήσεις του δημάρχου προς συμβούλους της αντιπολίτευσης είναι ο κανόνας. Μοναδική εξαίρεση ο Νεκτάριος Λεούσης ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τις αρχηγικές του τάσεις. Είναι λοιπόν υποκριτικό να αποδίδουμε το πρόβλημα σε ενδο διαμάχες της παράταξης Μούρτζη. Άλλωστε οι δήθεν διαφωνούντες διατηρούν άριστες σχέσεις με την αντιπολίτευση. Εμείς από τα θέματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, και από την νοηματική μεταξύ διοίκησης και συμβούλων της αντιπολίτευσης, διακρίνουμε συν διοίκηση και πλήρη συνεννόηση. Μην προσπαθήτε λοιπόν κύριοι της αντιπολίτευσης και δήθεν διαφωνούντες κύριοι της διοίκησης. Δεν πείθετε κανέναν.Είστε όλοι μέλη του ιδίου θιάσου και απλά παίζεται τον ρόλο σας. Στο τέλος θα σας κρίνει το ακροατήριο.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις άδικο Αιακέ. Αν ήθελαν πραγματικά να κάνουν αντιπολίτευση με το χάλι του νησιού εδώ και πολύ καιρό, θα μπορούσαν να κατακεραυνώνουν τη δημοτική αρχή και να μην συναινούν στα κατά συνθήκη ψεύδη. Υπάρχει ένας έστω άνθρωπος να το πάρει πάνω του για να φύγει επιτέλους αυτή η συμμορία από τη διοίκηση;

Ανώνυμος είπε...

Εχει ξεσπάσει πόλεμος στη κίνηση ευθύνης για το ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος μεταξύ Λεούση και Τσατηρη. Δεν θα πω τιποτα γι αυτούς το μονο που θα κάνω μια σίγουρη πρόβλεψη πως και για τους δυο η αποτυχία είναι σίγουρη και πως όποιος και να είναι αντίπαλος θα κερδίσει με ευκολία. Γιαυτο μη τσακώνεστε αγόρια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αργά για την «Αίγινα Κίνηση Ευθύνης».
Παράταξη που για να κάνει τα αυτονόητα (έκδοση Δελτίου Τύπου μετά απο 3 χρόνια) πρέπει πρώτα να πάρει γραμμή απο την «Καθημερινή», έχει οριστικά απολέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και λόγο ύπαρξης.
Το Δελτίο Τύπου της «Αίγινα Κίνησης Ευθύνης» ασκεί κριτική στην –απαράδεκτη- Δημοτική Αρχή. Η κριτική όμως αυτή δεν είναι παρά μια απλή περιγραφή αυτών που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού παρατηρεί, σχολιάζει και αγανακτεί μήνες τώρα. Ουσιαστικά η ανακοίνωση δεν μας λέει ούτε προτείνει κάτι καινούργιο και φαίνεται ότι η σύρθηκε να την κάνει -με μεγάλη καθυστέρηση- υπο το βάρος της γενικής κατακραυγής.
Αν παρατηρήσει δε προσεκτικά κανείς το κείμενο έχει και ένα σαφώς απολογητικό χαρακτήρα για την μέχρι τώρα αντιπολιτευτική πορεία(;) της Κίνησης.
Πέραν όμως αυτών, τα σημεία ζωής της «Αίγινα Κίνηση Ευθύνης» δεν είναι πειστικά. Απο την αρχή της θητείας της, η μόνη φορά που η παράταξη αυτή έδειξε συγκροτημένη παρουσία ήταν όταν πρόσφατα συζητήθηκε στο ΔΣ το θέμα της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου σε κατάστημα του λιμανιού που ανήκει σε προβεβλημένο στέλεχος της. Όχι δηλαδή σε κάποιο θέμα που να αφορά το γενικό καλό.
Και δίκαια λοιπόν θα αναρωτηθεί κανείς: Μήπως ακριβώς αυτή η ανεπιτυχής έκβαση της διαπλάτυνσης είναι η αιτία της όψιμης αντιπολιτευτικής διάθεσης της «Αίγινα Κίνηση Ευθύνης»;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, είναι δυνατόν ο Σκλάβαινας και ο Γιάκας να κάνουν την Αίγινα άνω κάτω; Δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει;

Ανώνυμος είπε...

11,41 Και βέβαια μπορεί αλλά μετά θα φανεί η αλήθεια που κάποιοι δεν θέλουν να μάθεις

Ανώνυμος είπε...

Η κίνηση ευθύνης πρεπει να μετονομασθει σε ΡAN TAN ΠΛΑΝ.
Εχουν τα ιδια αντανακλασιτικά. Της πατάνε την ουρά στις πρώτες σελίδες και κάνει γαβ στην τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

Ουαου. Εμείς οι ψηφοφοροι του Κουκουλη τωρα ειμαστε πεσμενοι ανασκελα απο την εκσταση που επιτελους μετα απο 3 χρονια η παραταξη μας εγραψε δυο λογια..

Ανώνυμος είπε...

Αντε παιδιά γερά, η επομενη ανακοίνωση να είναι στην Ολυμπιάδα του Τόκυο.

Ανώνυμος είπε...

Εαν υπαρχουν καποιοι που ασκουν ουσιαστικη κριτικη στην δημοτικη αρχη ειναι ο κ. Τζιτζης Φιλλιπος και ο κ. Τριμης.

Ανώνυμος είπε...

Αίγινα Κίνηση Ευθύνης
μια παράταξη εντελώς ιδιόμορφη
πρώτα απ' όλα παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως ο επικεφαλής Κος Κουκούλης. Που είτε τον συμπαθεί κάποιος είτε το αντίθετο, ήταν ένα επίπεδο πάνω από το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο. Μάλλον δεν είχε το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Ψηφίστηκε από το 50% των ψηφοφόρων και αποφάσισε να μην τους εκπροσωπήσει. Για μένα ήταν το μεγαλύτερο φάουλ που έκανε αυτή η δημοτική παράταξη. Έτσι χωρίς νεύρο με τυπική παρουσία, και με δημοτικούς εκπροσώπους χωρίς συγκολλητική ουσία (που ήταν ο ιδιος) περιορίστηκε σε ελάχιστες μικρές και αδιάφορες φωνασκίες που στην ουσία μάλλον συμπολιτευτικά χαδάκια ήταν. Από τον νέο επικεφαλής έως τον γιατρό και τον λογιστή που επιλέγουν να "κοσμούν με την παρουσία τους το συμβούλιο κάθε έξι μήνες, έως τον αρχιτέκτονα και τον Λυκειάρχη που σε μία ώρα φεύγουν. Έτσι έχουμε ένα Δημοτικό συμβούλιο που είτε συνεδριάζει είτε όχι το ίδιο αποτέλεσμα έχει. Ο πρόεδρος (ο Θεός να τον κάνει τέτοιο) δεν εφαρμόζει τον κανονισμό. Όταν υπάρχουν συνεχής και αδικαιολόγητες απουσίες ή τυπικές παρουσίες για λίγα λεπτά, πρέπει να εκπέσουν του αξιώματος των. Δηλαδή για αυτούς και για τους μισούς της συμπολίτευσης υπάρχει μόνο η εκλογική αναμέτρηση. Πόσα σταυρουδάκια μαζέψαμε. Και το νησί....... στα παλιά μας τα παπούτσια. Αλλά βάζω και στοίχημα πως και στις επόμενες εκλογές οι ίδιοι θα είναι πάλι υποψήφιοι. Ας το θυμηθούμε όταν θα ξαναψηφίσουμε σε δύο χρόνια. Όσο για τον Δήμαρχο και την συμμορία του, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, είναι ντροπιαστικό να εκπροσωπούν ένα νησί σαν την Αίγινα. Ο τίμιος και δουλευτής ντελιβεράς πόσες φορές έχει πατήσει το ποδάρι του και πόσες από αυτές έχει ανοιξει το στόμα του. Ο επί των τεχνικών έργων, ο νερουλάς ξενοδόχος, εστιάτορας, Μον-άρχης, ο επί των Οικονομικών καημένος, σαν φωτογραφία γελοιογραφίας είναι όλοι μαζί. Ο φαρμακοποιός φτιάχνει ομάδα με τον ψαρά και τον οδηγό και προετοιμάζουν με τον Πτερούδη και τον Λεούση την επόμενη φωτισμένη δεξιά παράταξη, υπό τις ευλογίες του Κυριάκου. Το νησί βουλιάζει και οι μάγκες κάνουν σχέδια. άλλοι για το αύριο και άλλοι για την τσέπη τους. Οι προηγούμενοι διοικητές της ομάδας Σακιώτη έχουν λουφάξει. Μάλλον από ντροπή για την καταστροφή που έφεραν κατά την διοίκηση τους. Και η κοινωνία πορεύεται στον αυτόματο. Και τι έγινε που είμαστε ένα μπουρδέλο. Τίποτα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ποιος και πότε έκανε ένα προγραμματισμό για το καλοκαίρι. Την περίοδο που η Αίγινα γεμίζει τα πορτοφόλια της για να ανταποκριθεί στον δύσκολο Χειμώνα που κάθε χρόνο έρχεται. Την περίοδο που το νησί δίνει εξετάσεις για να κερδίσει τη θέση του στον ανταγωνισμό. Αυτά και αυτοί μας αξίζουν. Καλά να περνάμε φίλε αιακέ και βλέπουμε. Και ο λεβέντης που έχουμε για Δήμαρχο, βγαλμένος από τις παραστάσεις του Καραγκιόζη είναι δοκιμασμένος. Δεν ήταν άγνωστος. Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

2,17 εχεις δικαιο για τον Τζιτζη ,οπου δεν τον συμφερει κανει οτι ασκει,κριτικη,οπου ομως τον συμφερει κανει και αυτος το κοροιδο ,Δεν βλεπεις Δημ Συμβουλια φαινεται Ειναι κα αυτος ενας ,χειροτερος απο αυτους !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι σωστά πρέπει να Σκέπτονται οι μυαλομενοι Αιγινητες όπως ο(η). 4:21 μ.μ , αλλα δυστυχώς βασιλεύουν οι κουφιοκεφαλάκηδες που σ' αυτούς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι συμφεροντολόγοι και ειμαστε εδώ που ειμαστε να ασκούν διοίκηση και αντιπολίτευση ποιοι ; οι κύριοι ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

4:21μμ σωστες οι παρατηρήσεις σου. Απλά να επισημάνω 2 πράγματα.
Η παραίτηση Τ.Κουκούλη μετά απο 10 χρόνια παρουσίας στα δημοτικά δρώμενα, και 2 συνεχείς εκλογικές αποτυχίες απο αντικειμενικά κατώτερους αντιπάλους ήταν σωστή με την έννοια της ανάληψης ευθύνης για την αποτυχία. Μόνο που θάπρεπε μαζί με αυτόν να παραιτηθούν-αναλάβουν την ευθύνη τους και κανά δυό άλλοι.
Η ομάδα Σακκιώτη την προηγούμενη φορά δεν κατέβηκε στις εκλογές και αυτό ισοδυναμεί επίοης με έμμεση ανάληψη ευθύνης.
Να δούμε πόσοι απο τους τωρινούς άχρηστους θα δείξουν την ίδια ευαισθησία στις επόμενες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα μαλιστα τα πιασαμε τα λεφτα μας!!παρε τον ενα και χτυπα τον αλλο!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΓΟΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΡΙΜΗΣ!