Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΛΥΣΗ SWOT ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις  (παραιτήσεων) με την δημοτική αρχή να έχει καλύψει τα 3/5 της θητείας της, θελήσαμε να εξετάσουμε την θέση στην οποία η δημοτική αρχή βρίσκεται και ποιες είναι οι προοπτικές μέχρι την  ολοκλήρωση της θητείας της το 2019. Μέσω μιας ανάλυση SWOT  εξετάζουμε  τα Δυνατά σημεία, τις Αδυναμίες, τις Ευκαιρίες και τις Απειλές που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή Αίγινας σήμερα (Σεπτέμβριος 2017)
ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΪΑ.
 Το γεγονός ότι η πενταετής θητεία είναι δεδομένη.
Δεν υπάρχει αντιπολίτευση
Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κάτι να κερδίσουν από την διατήρηση του υπάρχοντος status quo
Ο λαός της Αίγινας κοιμάται
ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
Οι έριδες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων μεγαλώνουν καθώς αυτά που τους ενώνουν εξασθενούν    όσο πλησιάζει το τέλος της θητείας. Οι όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί για θέσεις και προνόμια δεν έχουν τηρηθεί.
Κανένα πρόβλημα του νησιού δεν έχει λυθεί.
Η δυσαρέσκεια του κόσμου μεγαλώνει καθώς το νησί γέμισε σκουπίδια και έμεινε από νερό το καλοκαίρι
Η μεγάλη δημοσιότητα που δίδεται στις όποιες ατασθαλίες γίνονται (δημόσιες και ιδιωτικές)
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Η υπάρχουσα συγκυβέρνηση με την αντιπολίτευση να εξελιχθεί σε μια κοινή παράταξη η οποία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα καλύψει τις ανομίες του παρελθόντος.
ΑΠΕΙΛΕΣ
Η απρόσμενη εξέλιξη μιας από τις καθημερινές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί σε θάνατο αντιφρονούντος ενδέχεται να οδηγήσει  στην αποκάλυψη εμπλοκής αιρετών  
Οι καθημερινές πλέον καταγγελίες , μηνυτήριες αναφορές ενδέχεται να προκαλέσουν την παρέμβαση τους εισαγγελέα σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής του τόπου.
Οι αποκαλύψεις από δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να σώσουν τον εαυτό τους ….


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΓΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΔΕ , Ο ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΗΣ , Η ΣΑΛΠΕΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΔΕΣ; ΕΠΕΙΘΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ;

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον "ο λαός της Αίγινας καιμάται" εσύ Γιώργο πως τα κατάφερες κι είσαι ξύπνιος? Η αϋπνία είναι νόσος κι επιφέρει πλείστα προβληματα στην υγεια, ιδιαίτερα στο νευρικό σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος δεν χρειάζεται την υπογραφή κανενός. Η ηλιθιότητα του, το υπερμέγεθο εγώ του μαζί με το λαμπρό παρελθόν του στα δημοτικά είναι καλύτερα από οποιαδήποτε υπογραφή!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ;
Έχοντας μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 25/9/2017, η Φολέγανδρος και η Σίκινος, λόγω βλάβης στην υποβρύχια διασύνδεση από την Ίο προς τη Σίκινο και με δεδομένο πως παρομοίως ηλεκτροδοτούνται αλλά και τηλεπικοινωνιακά συνδέονται πλείστα όσα από τα νησιά μας, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αλλά και η ίδια η Κρήτη,
Επισημαίνοντας πως τα νησιά μας δε συμμετέχουν μόνο στο εθνικό οικονομικό προϊόν αλλά είναι και ευάλωτα ποικιλοτρόπως λόγω της φυσικής θέσης τους,
Και καθώς βιώσαμε την πρόσφατη, οδυνηρότατη, κρατική αβελτηρία στον Σαρωνικό κόλπο,
Αναρωτιόμαστε και ερωτούμε τους θεσμικά αρμοδίους:
1. Ποιες οι προλήψεις ώστε σε παρόμοια περιστατικά να μη απομονώνονται τα νησιά μας; Υπάρχουν ή όχι και γιατί, εγκατεστημένα συστήματα κάλυψης της ηλεκτροδότησης έως ότου αυτή αποκατασταθεί οριστικά;
2. Έχει ερευνηθεί και αποκλειστεί το ενδεχόμενο δολιοφθοράς; Ποιες είναι οι πρόνοιες για τέτοιες περιπτώσεις;

Ανώνυμος είπε...

11:04 μ.μ. ηλίθιος πανηλήθιος πάρτο όπως θέλεις παίζει μπάλα εσύ τι παίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Η συζητηση εγινε κατα αρχας Κυριακη βραδυ με ψαραγορα,δημαρχο σκαλτσιωτη σε μυστικη ετσι νομιζαν τουλαχιστον συναντηση και ακομη εναν βλεπεις καποιες φορες ειναι καλυτερα να κοιτατε γυρω σαςΓΑ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΨΗΝΟΥΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΑΓ

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλοι να χωνέψετε ότι, ο Μήτσος μετά από τόσα χρόνια διακονίας στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποκτήσει μεγάλη πείρα. Έτσι αν μερικοί από τους συμβούλους του, νομίζουν ότι μπορούν να περάσουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα και να τον ποδηγετήσουν, είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι, η αλήθεια είναι ότι γίνεται στο τέλος, αυτό που θέλει αυτός. Και επίσης αν στις επόμενες εκλογές από επιλογή του δεν κατέβει ο Μήτσος για Δήμαρχος, να είστε σίγουροι ότι την καρέκλα της Δημαρχίας θα την πάρει, όποιον θέλει να υποστηρίξει αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μήτσος πάει καρφί για δήμαρχος ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ορθά μιλάς 11 35. Να ψηφίσουμε πάλι για Δήμαρχο έναν άνθρωπο (τον ίδιο ή τους συνεργάτες του) που άφησε την Αίγινα το καλοκαίρι μέσα στα σκουπίδια και να φωνάζουμε τους άλλους Δημάρχους της Αττικής να μας καθαρίζουν. Αυτό θα πει πείρα στην αυτοδιοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

11,35 ετσι ειναι φιλε μου, τοσο κοβει στους αιγινητες, αρα καλα να παθουν με την καταντια του νησιου τους!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μήτσος ως γάτος, τους κοιμιζει όλους οτι δεν θα ξαναασχοληθει και έτσι εξασφαλίζει ηρεμία και χρόνο. Την τελευταία στιγμή θα κάνει τις κινήσεις του οταν δεν θα μπορουν να αντιδράσουν αυτοι που λενε ότι δεν θα ξαναβαλουν μαζί του και θα αναγκαστούν να βάλουν αλλιως θα μείνουν στα αζήτητα.
Μην ξεχνάτε ότι οι εκλογές θα γίνουν με αυτόν στην διοίκηση και ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει. Δεν θα το παίξει υπεράνω όπως άλλοι στο παρελθόν αλλά θα ασκήσει πιέσεις και ότι μέσο του δίνει η εξουσία.
Αν τα καταφέρει και μπεί στον 2ο γύρο τότε βγήκε.
Οποιοι λοιπόν απο τους τωρινούς δικούς του κοιμώνται και ονειρεύονται ότι θα κατεβάσουν δικο τους συνδυασμο ας ξυπνησουν..

Ανώνυμος είπε...

Μη σας φανεί απίθανο το σενάριο στις επόμενες δημοτικές εκλογές να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο οικονόμου και ο Μουρτζης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού οικονόμου. Εδώ έχουμε δει τόσα και τόσα γιατι να μη δούμε και αυτο?