Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΕΔΩ ΠΛΩΤΟ ΕΚΕΙ ΠΛΩΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Πάει πολύς καιρός που ευαισθητοποιημένοι πολίτες συνέστησαν την Κοινωφελή Συνεταιριστική Επιχείρηση Πολιτών Αίγινας με στόχο την αγορά και λειτουργία πλωτού ασθενοφόρου για την μεταφορά των ασθενών στον Πειραιά. Κινητοποιήσεις, ομιλίες, παρεμβάσεις δεν στάθηκαν ικανές να πείσουν τους τοπικούς μας άρχοντες για να στηρίξουν την προσπάθεια. Επειδή δε κάθε προσπάθεια (φιλανθρωπική, κοινωνική, καλλιτεχνική) αν δεν προέρχεται από υποταγμένους των δημοτικών αρχών, θεωρείται εχθρική πράξη και πρέπει να καταπολεμηθεί. Φυσικά την ανάγκη ύπαρξης ασθενοφόρου αναγνώρισε η δημοτική αρχή . Γιαυτό άλλωστε ο δήμαρχος απευθύνθηκε στον υπουργό ναυτιλίας και επειδή και αυτός είδε το πρόβλημα, υποσχέθηκε την αποστολή ειδικού σκάφους του λιμενικού το οποίο θα ελλιμενίζετε στην Αίγινα και θα χρησιμοποιείτε για την διακομιδή ασθενών. Πλην όμως υλοποιηθούν οι άνω κινητοποιήσεις , η Αίγινα απέκτησε το εικονιζόμενο πλωτό ασθενοφόρο το οποίο ανήκει σε ιδιώτη και ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες του. Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κοινωφελή Συνεταιριστική Επιχείρηση Πολιτών Αίγινας για τις προσπάθειες και να ευχηθούμε οι δημοτικοί μας άρχοντες να μην δουν το πλωτό ασθενοφόρο ως απειλή και διατάξουν την βύθισή του

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο έμαθες κάτι για κάποιο βλήμα στην Κυψέλη;

Ανώνυμος είπε...

ανθρωπινο βλημα η πολεμικο;

Ανώνυμος είπε...

O Δήμαρχος πανηγυρίζει για το σκάφος του λιμενικού που ήρθε κατόπιν ενργειών του δηλώνοντας ότι: "Αυτή η κίνηση που κάναμε και έχω υποχρέωση να το κάνω, επειδή έχει ξεκινήσει μία άλλη κίνηση από έναν σύλλογο, που κάνει αγώνα για να φέρει ένα σύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο, ότι αυτό δεν αναιρεί το άλλο".
Από την άλλη ο Λιμενάρχης δήλωσε ότι:
"Λαμβάνοντας υπόψιν και τα υπόλοιπα λιμεναρχεία του Σαρωνικού, η Αίγινα αυτή τη στιγμή είναι η πιο ευνοημένη, διότι έχουμε ένα σκάφος πλαστικό, μεγαλύτερο από τα κοινά σκάφη του λιμενικού, πνευστού τύπου και μας δίνει την δυνατότητα, εκτός από την ανάγκη της διακομιδής των ασθενών να επιτελέσουμε το έργο μας με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μπορέσουμε στο πλαίσιο των αστυνομικών μας αρμοδιοτήτων και της έρευνας και διάσωσης να ανταποκριθούμε καλύτερα, τοπικά, σαν Λιμεναρχείο Αίγινας. Θα ήθελα να επισημάνω και να σταθώ στα λόγια του κυρίου δημάρχου, που είπε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε την μία κίνηση με την άλλη, ότι τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος εκτελούν διακομιδές ασθενών μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Τι σημαίνει αυτό; εάν δεν υπάρχει κάποιο πλωτό να μπορέσει να εξυπηρετήσει είτε λόγω του καιρού, είτε λόγω του ότι αδυνατεί να κάνει μία συγκεκριμένη κίνηση στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, τότε το Λιμενικό Σώμα με συνοδεία γιατρού μπορεί να εξυπηρετήσει κάποια διακομιδή και για αυτό το λόγο έχει έρθει αυτό το σκάφος, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μην είμαστε με δεμένα τα χέρια . Να έχουμε την δυνατότητα να μπορούσε να κάνουμε τις διακομιδές και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές ".
Σε άλλο σημείο τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενδυνάμωση του Λιμεναρχείου και στελεχών οι οποίοι έχουν την εμπειρία και την ικανότητα, κατέχοντας τα ανάλογα διπλώματα
δηλαδή ο Λιμενάρχης ζητάει το αυτονόητο για την ομαλή λειτουργία του Λιμεναρχείου ανθρώπινο δυναμικό
Δήμαρχε καλά τα πυροτεχνήματα επικοινωνίας σου αλλά το παραμύθι σου δεν έχει δράκο.

Ανώνυμος είπε...

ΕλλιμενίζετΕ τη σκέψη μας και μας χρησιμοποιείτΕ

Ανώνυμος είπε...

Αιακέ είδα στο Aegina Portal το ρεπορτάζ με την άφιξη του 'νέου' επιχειρησιακού πλαστικού σκάφους του Λιμενικού, σε αντικατάσταση του 'παλιού' πλην λειτουργικού φουσκωτού, στο λιμάνι της Αίγινας και το καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο και τον Λιμενάρχη. Στο ρεπορτάζ ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι το σκάφος ήρθε στην Αίγινα ως αποτέλεσμα τον επαφών που έκανε το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Ναυτιλίας Κουρουμπλή και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος, ως εδώ καλά. Κατέβηκα λοιπόν σήμερα να θαυμάσω το 'νέο' απόκτημα, δεν το βλέπω πουθενά ρωτώ ένα ψαρά που είναι μήπως έχει βγεί περιπολία, η απάντησή του ήταν ότι χάλασε και έχει πάει για επισκευή. Το δι' ταύτα μετά τον Φλαμπουράρη που μας έστειλε ένα ασθενοφόρο που σε χιλιόμετρα είχε κάνει το γύρω της γης τρείς φορές και τώρα μακαρίως αναπαύεται στην μάντρα ενός συνεργείου, έρχεται ο νέος δωρητής που μας έστειλε ένα σαπάκι. Δήμαρχε άσε τους λόγους και τις φανφάρες, επέστεψέτο, με ένα γραπτό ευχαριστήριο στον Υπουργό και να μας επιστέψει το λεγόμενο παλιό πλην λειτουργικό φουσκωτό.

Ανώνυμος είπε...

Με την τοποθέτηση του ο γιατρός Δούκας μετέφερε το κείμενο της ανάρτησης στο δημοτικό συμβούλιο.