Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

ΣΚΟΤΕΙΝΗς ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΝΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ

Περίεργα πράγματα γίνονται στην υπόθεση του ρέματος στην εκβολή της Σκοτεινής. Το έργο έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του έτους. Τώρα που χάθηκε (αφού παρήλθε η οριζόμενη από την μελέτη ημερομηνία ολοκλήρωσής του) έρχεται ο αντιπερειφεριάρχης με νέο δελτίο τύπου (7/12/2017) να μας μιλήσει για "Πράσινο φως". Και ρωτάμε. Τι ακριβώς "άναψε το πράσινο φως" και ποιος ήταν ο "πραγματικός λόγος" που το έργο δεν ξεκίνησε μέχρι σήμερα? Στο δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αλλά και τους κινδύνους σε ανθρώπινες ζωές από την μη υλοποίηση του έργου. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει "Με το έργο αυτό τριπλασιάζεται η διατομή της Γέφυρας, η οποία στο παρελθόν είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές". Όμως παρά την γνώση του αυτή το έργο ΔΕΝ υλοποιήθηκε ενώ μπορούσε και έπρεπε να είχε γίνει. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, και σοβαρές νεροποντές είχαμε και "όπως δήλωσε στο πόρταλ ο δήμαρχος" (απαντώντας στις δηλώσεις του αποπεμφθέντος από την διοικούσα παράταξη Νίκου Οικονόμου ) πολίτες ξυλοκοπήθηκαν από δημοτικό σύμβουλο παρουσία του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη επειδή ζητούσαν να γίνει το έργο επειδή ακριβώς στο παρελθόν είχε κινδυνεύσει η ζωή τους.
Και ρωτάμε. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ, Γιατί στις 7/12/2017 και όχι  για παράδειγμα πριν τις 21/11/2017. Τι άλλαξε?
Όποιος θίγεται από την ανάρτηση, ας την τυπώσει και ας πάει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Πρέπει επιτέλους να λάμψει η αλήθεια.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μυστικά των κειμένων, λένε οι γνωρίζοντες, κρύβονται (όχι στα γραφόμενα) αλλά στα μη γραφόμενα. Για παράδειγμα ας πάρουμε το δελτίο τύπου που δημοσιεύεις ΑΙΑΚΕ.
Ενώ αναφέρεται με σαφήνεια ο τριπλασιασμός της διατομής της εξόδου του ρέματος, επιμελώς δεν αναφέρεται η αφαίρεση της παράνομης κατασκευής που βρίσκεται εκεί (όπως μας έχεις ενημερώσει παλαιότερα εσύ ΑΙΑΚΕ).
Το ζήτημα τώρα είναι, ότι στην περίπτωση που διατηρηθεί η αυθαιρεσία, το πώς θα παραληφθεί το έργο από την Περιφέρεια Αττικής αφού για το έργο δεν ασχολούνται μόνο δημοσιογράφοι αλλά και θεσμικοί παράγοντες όπου αναμένουν ενημέρωση για τις εξελίξεις.
Πληροφοριακά να ενημερώσουμε ότι ένας από τους θεσμικούς παράγοντες όπου αναμένουν ενημέρωση βρίσκεται ΚΑΙ στα κεντρικά της Περιφέρειας Αττικής.

Ανώνυμος είπε...Μετά το κρέμασμα της πένας από τον Αδαμ την διάλυση της Νεας Εποχής λόγω προσωπικών προβλημάτων , το aeginalight προσπαθεί αλλά απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και δεν έχει ευκολοχρηστό σαιτ το σαρονικ ειναι ανημέρωτο το μπλογκ η alliaeginaασχολείται περιστασιακα ο Ψαρόγατος ανάλογα τα κέφια του η Φωνή έχει κλείσει προ πολλού όλα έδειχναν ότι το η μάχη για την πληροφόρηση στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Αίγινα θα ήταν ανάμεσα στο aiakosrex και aeginaportal δηλαδή θα είχαμε μπραντεφερ μεταξύ Θεοδωράκη και Στριγγάρη.
Το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει θα μπορέσει ο Αποστολίδης να αλλάξει τα δεδομένα κομμάτι δύσκολο.
Προσωπικά ποντάρω στον Αιακό
24 Απριλίου 2015 - 11:41 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε μετα την συναντηση που ειχες με τους καταστηματαρχες της παραλιας για τις περγκολες, δεν φωναζεις και τους ιδιοκτητες στο ρεμα της σκοτεινης για να δουμε τους (νομιμους) τιτλους ιδιοκτησιας που εχουν.βεβαια να ερθουν και με τους μηχανικους τους στην συναντηση, εαν δεν εχουν πεθανει βεβαια.

Ανώνυμος είπε...

Για νάχετε όμορφες γιορτές
στου δέντρου τα κλωνάρια
κρεμάστε του Δημάρχου μας
παλιά μαργαριτάρια

Προσευχηθείτε ανηλεώς
δια την Σωτηρίαν
και συνεπάως του τόπου μας
την ευτυχήν πορείαν

Να μας γλυτώσει ο Θεός
από περίσια τρέλλα
από την πόλη έρχομαι
και στην κορφή κανέλλα

Οι καλικάτζαροι

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ΑΙΑΚΕ στις 21-11-2017 και ολοκληρωθηκε στις 22-11-2017;

Ανώνυμος είπε...

μια υπογραφη για μια προσωρινη αδεια

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
στον επικήδειο λόγο που έβγαλε για τον αείμνηστο λιμενάρχη
Μαργαριτάρι 1
σήμερα η Αίγινα δεν θρηνεί.... έκανε πάρτυ όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία ήταν χαρούμενοι τι λες ρε Δήμαρχε
Μαργαριτάρι 2
Η κόρη σου έφερε πολλά αθλήματα στην Αίγινα ... Δήμαρχε ή διακρίσεις έφερε ή μετάλια στο άθλημα της
Μικρό Μαργαριτάρι
Είχες πολλά να προσφέρεις στο νησί ... σε αυτό το μικρό μαργαριτάρι Δήμαρχε ξέχασες την οικογένεια του που προηγείται αυτή έναντι όλων των άλλων


Ανώνυμος είπε...

Μήτσο μην ακους κανέναν και μην πτοείσαι συνέχισε να βγαζεις λόγους μονο εσυ μπορεις να ξεχρεώσεις τον δήμο Αίγινας

Ανώνυμος είπε...

με τα τοσα μαεγαριυαρια που λέει σίγουρα ξεχρεώνουμε τον δημο ετσι και τα πουλησουμε

Ανώνυμος είπε...

Μήτσο μην ακούς κανέναν keep walking and live your Myth in the island of Aegina

Ανώνυμος είπε...

10.40 ο επικήδειος ηταν γραμμένος. Σκέψου να τον εκφωνούσε και απο στήθους!! Και που να γελάσεις σε τέτοια στιγμή..

Ανώνυμος είπε...

Ενός κακού μύρια έπονται.
Για να ξεφωρτοθούμε την Κουκούλη Mafia,λουστήκαμε Σακη και Μούρτζη
Αλλά εδώ που τα λέμε προκειμένου του όργανωμένου έγκλήματος,προτιμότεροι οι κλεφτοκοτάδες.Κοινή λογική...
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δηλαδή.
13 Δεκεμβρίου 2016 - 8:48 π.μ.
τελικά αποδείχτηκε ότι η Κουκούλη Mafia ήταν γατακια μπροστα στο Μουρτζη & Ψαραγορά Company Ltd

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ MAΪΟΣ 2008
ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Συνάδελφοι.
Έχω την εντύπωση ότι σήμερα θα συζητηθεί ένα θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης, το θέμα του Λεοντίου. Είναι έτσι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι. Δεν είναι έτσι. Ο κύριος Μαρίνος, και όποιος άλλος θέλει, ας τοποθετηθεί εδώ.
ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Όχι, γιατί οι κάτοικοι αυτό δείχνουν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι κάτοικοι το ήξεραν, προφανώς, από τον κύριο Μαρίνο -συγγνώμη που παρεμβαίνω.
ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Δηλαδή, κύριε Πρόεδρε, θα μείνουμε σε μία απλή διατύπωση;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εάν θέλετε, το βάζουμε!
ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Βεβαίως, κύριε Πρόεδρε.
Η δική μου πρόταση είναι να μην κάνουμε απλώς και μόνο πλειοδοσία λόγων. Να κάνουμε πράξεις, να δούμε τι πρέπει να γίνει. Δηλαδή, να μη ρίξουμε το βάρος στον Πρόεδρε ή στον Δήμαρχο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία. Πείτε την άποψή σας.
ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Εγώ λέω να γίνει θέμα. Να γίνει θέμα, επιτέλους!
Δηλαδή, να ξέρουμε τι κάνουμε. Θα γίνει πράξη η απόφαση που έχουμε πάρει να πάει στη Σκοτεινή; Δεν θα γίνει πράξη αυτό; Θα κάνουμε μια καινούρια πράξη; Θα πάρουμε μια καινούρια απόφαση; Αυτό είναι το πρώτο θέμα, το οποίο, οπωσδήποτε, δεν είναι προσωπικός προβληματισμός. Είναι πιστεύω προβληματισμός όλων μας.
Κύριε Δήμαρχε, ένα σοβαρό έργο για το νησί, που είναι ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός, ήδη, προχωρά γοργά.
Τις πρώτες αντιφάσεις και διενέξεις μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων τις βλέπουμε κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων. Άλλοι μιλούν για τις αρτιότητες των οικοπέδων, για τις κατατμήσεις, που είναι ένα σοβαρό θέμα που θα απασχολήσει και το νησί μας λόγω μικρού κλήρου.
Είναι μία κατάφωρη αδικία για τις κοινωνίες σαν τη δική μας και ο προβληματισμός ο δικός μου και, βεβαίως, όλων μας πρέπει να είναι τι γίνεται, τι κάνουμε με το θέμα της παρακολούθησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
Εάν αφήσουμε να αποφασίζουν, όπως έχω πει και άλλες φορές, ερήμην για τα πράγματα οι μελετητές του ΟΣΑ, δυστυχώς, θα κάνουμε πάλι μία τρύπα -όπως έχουν γίνει και τόσες άλλες- μέσα στο νερό για θέματα σοβαρά, όπως είναι της Αίγινας, και δεν είναι μόνο της δικής σας Δημοτικής θητείας.
Θα ήθελα, πραγματικά, μέσα από αυτό το Συμβούλιο, να ανατεθεί σε Συνεργάτες και Συναδέλφους -υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι- η παρακολούθηση και, εν συνεχεία, η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, και θα πρέπει να λάβουμε θέση το συντομότερο δυνατό, κύριε Δήμαρχε.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη του ένα σοβαρό, πραγματικά, πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί σε μελετητές, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν βγαίνουν έξω από τα γραφεία τους για να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Το άλλο θέμα που θέλω να θίξω και η άλλη ερώτηση που θέλω να υποβάλω είναι η εξής.
Όπως ξέρετε, κύριε Δήμαρχε, πριν από λίγες ημέρες έληξε η προθεσμία υποβολής των επιχειρησιακών σχεδίων των Δήμων. Και με αίτημα που έγινε από την ΚΕΔΚΕ παρατάθηκε μέχρι τέλος Ιουλίου.
Θέλω να γνωρίζω σε ποιο στάδιο βρίσκεται και εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του καταρτισμού του επιχειρησιακού σχεδίου του δικού μας Δήμου.
Ευχαριστώ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστευω ο δημος Αιγινας να στολισει την πολη με στολιδια για τα Χριστουγεννα;Εαν γινει αυτο θα πρεπει να αφαιρεθουν αμεσα αφου προσβαλουν τους μουσουλμανους (επενδυτες) που εχουν ερθει στην χωρα μας.Αυτα δεν ελεγαν ΟΛΟΙ στον Συριζα.Δεν ξεχναει ο λαος ουτε τους Συριζαιους αλλα ουτε και οποιους θα συνεργαστουν μαζι τους.

Ανώνυμος είπε...

Η Κουκούλη Mafia έφτιαχνε θεμέλια.Οι ΣΑΚΟΜΟΥΡΤΖΗΔΕ κτίζανε παλάτια στην άμμο.Εδω είναι η διαφορά και το επικίνδυνο που γκρεμίστηκε και σώθηκαν οι πληβείοι της ΑΙΓΙΝΑΣ.
Καλημέρα θα λέγαμε στην Γιαλαντζί "ΧΑΛΙ ΣΟΣΑΪΤΙ" και θα τρώγαμε κλωτσιές. Μρρρρρ.Παναγιά μου ,σωθήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

8.52 και10.22 οχι μονο προσωρινη αδεια αλλα και στον ετερο του απλετο χρονο να προσκομισει τα εγγραφα πουτου λειπουν...οποιος καταλαβε καταλαβε..

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ?ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΕΤΡΕΧΕ ΞΩΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ Ρ...Α

Ανώνυμος είπε...

Επι Σάκη είτε ξεκινήσανε είτε μπηκαν οι βάσεις για έργα που επι 10ετιες δεν ειχε γινει τίποτα. Κυβερνείο, Κυματοθραύστης, Χερσαία Έργα ύδρευσης, Ένταξη αγωγού σε χρηματοδότηση, 4ος αγωγός ΔΕΗ, αποκατάσταση των γκρεμισμένων κληροδοτημάτων στην Αθήνα, Σχολείο 2ης ευκαιρίας, Γαλάζια Σημαία για 1η φορα σε νησι του Σαρωνικου, Προεδρικό διάταγμα καθιέρωσης 26ης Ιανουαρίου σαν τοπικη εορτη (ημέρα ορκωμοσιας Καποδίστρια), εξόφληση επαγγελματιών/προμηθευτών του Δήμου (ξοφλήθηκαν επαγγελματίες που τους χρώσταγε ο Δήμος λεφτά απο την προηγούμενη θητεία Μούρτζη 2002-2006!), εξασφαλιση χρηματοδότησης για επισκευες δρόμων (αυτά που έγιναν τώρα) + αποκατάσταση δρόμων απο τις πλημμύρες του 2010 (που έγιναν το 2015). Αυτα είναι μερικά απο αυτά που έγιναν σε μία κουτσουρεμένη θητεία 3.5 ετων.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά με αυτά και μ ' αυτά τείνω να πιστέψω ότι τους λόγους του Μητσάρα τους έγραφε ο Νικόλας, δυστυχώς δεν υπάρχει πάγκος στο προεδρείο για να καλύψει το κενό γι αυτό ενώ μέχρι τώρα είχαμε τα προφορικά μαργαριτάρια, τώρα έχουμε και τα γραπτά. Έτσι ολοκληρώθηκε και ο κύκλος της π@π@ρολογίας.