Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ?

Το μεγάλο πρόβλημα του δήμου Αίγινας είναι η εκτεταμένη διαφθορά η οποία δημιουργήθηκε από την ανεπάρκεια και κακοδιαχείριση των μέχρι τώρα διοικήσεων και συντηρείται από την παρούσα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των διοικήσεων ήταν η με κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο κατάληψη της εξουσίας και η διατήρηση της μέσω πολιτικής συναλλαγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μηδενική επίλυση των προβλημάτων και την παγίωση της παρανομίας .
Αποτέλεσμα όλων αυτών των διαδικασιών ήταν η οργάνωση ανθρώπων και ομάδων ανθρώπων με κοινά και ιδιοτελή συμφέροντα σε δημοτικές παρατάξεις για την κατάληψη της εξουσίας που αντικειμενικό στόχο είχαν την χρησιμοποίηση της εξουσίας για την εξυπηρέτηση των δικών τους στόχων και οργανωμένων συμφερόντων.
Χαρακτηριστική ήταν η δημόσια καταγγελία δημοτικού συμβούλου στον ετήσιο δημόσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής ο οποίος αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του δήμου είπε «έτσι λειτουργούν οι συμμορίες και όχι οι δημαρχίες». Η δημόσια απάντηση συναδέλφου του ήταν να τον κατηγορήσει ως «εκπρόσωπο (άλλης) συμμορίας». Από αυτό τον δημόσιο διαπληκτισμό μεταξύ των διοικούντων τον δήμο Αίγινας καταλαβαίνουμε ότι η  διοίκηση ασκείται από «ομάδες» συμφερόντων.
Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε την με αριθμό πρωτ 11676 της 21-11-2017 απόφαση του αντιπεριφερειάρχη νήσων με την οποία χορήγησε «προθεσμία για τεχνική ανασυγκρότηση» σε μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος στην Αίγινα.
Από το κείμενο του εγγράφου  βλέπουμε ότι η απόφαση στηρίζεται
 1 στην αίτηση του αιτούντος (ο οποίος συμπτωματικά είναι και δημοτικός σύμβουλος δήμου Αίγινας με ενεργό συμμετοχή στην διοίκηση του δήμου)
2, στην με αρ πρωτ Π7025/14-7-2017 βεβαίωση χρήσης γης της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης από την οποία προκύπτει ότι δεν έχει μεταβληθεί η χρήση της περιοχής και το άρθρο 6 του Ν.3325/2005 (ΦΕΚ 68Α).
3, Την με αριθμό πρωτ. 3306/01-11-2016 βεβαίωση του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας.
4, την υπ αριθμό πρωτ. 14704/30-10-2017 βεβαίωση του δήμου Αίγινας.
5. Την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη.
Από τα ανωτέρω διαπιστώνουμε ότι «τουλάχιστον πέντε» συνέπραξαν στην έκδοση της απόφασης. Ο Δήμος Αίγινας , το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, η Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικού Σχεδιασμού Πόλης και ο αντιπεριφερειάρχης νήσων. Συνέπραξαν για να χορηγηθεί  de jure “προθεσμία για τεχνική ανασυγκρότηση» αλλά de facto  «άδεια λειτουργίας» καθώς  «κατά την διάρκεια ισχύος της προθεσμίας για τεχνική ανασυγκρότηση επιτρέπεται η λειτουργία της εγκατάστασης»….  «η δε προθεσμία μπορεί να παραταθεί…»
Ερευνώντας την νομοθεσία σταθήκαμε στην με αριθμό 3503/2010 απόφαση Του Συμβουλίου της Επικρατείας τμήμα Ε,  όπου ορίζεται ρητά ότι «δεν είναι επιτρεπτή η εγκατάσταση νέων βιομηχανικών δραστηριοτήτων ή η μετεγκατάσταση υφισταμένων σε περιοχές νήσων… πριν από την έγκριση σχεδίου  κατανομής  χρήσεων γης.
Ως φαίνεται, η απόφαση 11676/21-11-2017 δεν είναι σύμφωνη με τον νόμο κάτι το οποίο όφειλαν να γνωρίζουν όλοι όσοι με την υπογραφή τους συνετέλεσαν στην έκδοση της απόφασης.
Επιπλέον διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφασης, μας προβληματίζει η νομιμότητα των με αριθμό πρωτ Β7279/10/Φ14ΑΙΓ424/05-7-11 και με αριθμό πρωτ 81/Φ14ΑΙΓ424/29-6-12 αποφάσεων της διοίκησης οι οποίες εκδόθηκαν μετά την 3503/2010 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η de facto αδειοδότηση αφορά οικονομική δραστηριότητα από την οποία προκύπτει οικονομικό όφελος.

Το καθήκον μας ως πολίτες επιβάλει την καταπολέμηση της διαφθοράς. Καλούμε λοιπόν τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν πέραν της νομιμότητας των ανωτέρω πράξεων και την σύσταση ή μη  εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΝ) όπως υποστηρίζεται και από την Σύμβαση του Παλέρμο (12-15 Δεκεμβρίου 2000) την οποία υπέγραψε και η Ελλάδα. (Νόμος 3875. Φεκ 158Α 20-9-2010.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την ανάρτηση συμπεραίνουμε ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν έχει προλάβει να μελετήσει το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου λόγω φόρτου εργασίας. Ο φόρτος εργασίας οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειαρχή , τον Δήμαρχο και τον αιτούντα απερχόμενο και αποκαθηλώμενο αντιδήμαρχο ποιότητα ζωής. Όλοι τους ήθελαν να συμβάλουν για το καλό της Αίγινας με ανιδιοτελή σκοπό διότι προέχει η λειτουργία των νταμαριών και όχι οι οικονομικοί λόγοι που λέγονται και ο νοών νοείτο. Ο δημοτικός σύμβουλος δικαιώθηκε

Ανώνυμος είπε...

10,58 ποιον δημοτικο συμβουλο εννοεις για αυτον που εγραψε ο αιακος ότι ερχεται να επιβεβαιωθεί αυτό που έλεγε μέλος της παρούσης διοίκησης στα καφενεία ότι από αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά στην Αίγινα " το 50% κάνει δουλειές, το 25% θέλει να κάνει δουλειές, και το 25% θέλει να κατακτήσει το ωραίο φύλλο" ή για αυτόν που κατάγγειλε την συμμορια.

Ανώνυμος είπε...

Αιακέ σιγά μη διαβάσει ο εισαγγελέας αυτά που γράφεις.
Από που κ ως που άλλωστε να τα διαβάσει;
Για να ενημερωθεί ο εισαγγελέας, πήγαινε να του τα καταθέσεις.
Μόνο έτσι θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας και μετά θα τρέχουν και δε θα φτάνουν όλοι τους (όπως με τις πέργκολες)...
Διαφορετικά τζάμπα μελάνι χαλάς...

Ανώνυμος είπε...

Αιακέ και με λίγα λόγια από τις πέντε υπηρεσίες που συνέπραξαν για την έκδοση της Απόφασης, στην ουσία είναι ο Δήμος Αίγινας και ο αντιπεριφερειάρχης. Το σκεπτικό όλων αυτών είναι, τι θα κοιτάξουμε τώρα το περιβάλλον (η μονάδα δραστηριοποιείται μέσα σε δάσος) ή τις ψήφους των επερχόμενων εκλογών, που μας δίνει την εξουσία με όλα τα επακόλουθά της.

Ανώνυμος είπε...

ο Βουτσινάς πήρε 63,5% το παιδί που αλλαζει κομματα κατα το συμφερον του απο ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και τωρα ΣΥΡΙΖΑ . Ο Βουτσινάς (ΝΔ) 63,5 % έχασες . Τώρα πήγαινε τα ψαράκια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι του δόθηκε προσωρινη άδεια....δεν σημαίνει ότι το τελικό προιόν του τηρεί τις απαραίτητες προυποθέσεις για χρήση σε δημόσια έργα. Πρέπει να βγάλει CE για να γίνεται αποδεκτό. Επίσης αφού τώρα πια υπάρχει νόμιμο εργοστάσιο παραγωγής εντός του νησιού.....πρέπει να αλλάξουν και οι τιμές στα τιμολόγια των δημοπρατούμενων έργων..... να πληρώνεται μόνο η προμήθεια... (χωρίς τη θαλάσσια μεταφορά).

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Θαρθεί η ώρα κι η στιγμή
Της Αίγινας τα πλήθη
Να βγάλουν με την ψήφο τους
Τον νέο τους Χαλίφη

Θα βγούν στην επιφάνεια
Αλήθειες μα και ψέματα
Και θα ανάψουν για καλά
Τα πάθη και τα αίματα

Κάποιοι θα χάσουνε τα αυγά
Μαζί με τα καλάθια
Κι άλλοι θα περπατήσουνε
Ξυπόλητοι στ αγκάθια

Ο μίνι Κιμ της Αίγινας
Στη μάχη που θα δώσει
Πιστεύει τον Ακράτητο
Πως θα τον ξεβρακώσει

Όμως με δεκαενιά σταυρούς
Κι ακόμα πέντε φίλους
Θα ψάχνει μάλλον άδικα
Στα άχυρα για ψύλλους.

Και επειδή ο πλάτανος
Με τις κλανιές δεν πέφτει
Πριν ξεκινήσει ο.. πόλεμος
Κοιτάξτε τον καθρέφτη

Τιμούμε και σεβόμαστε
Τον ευγενή σας στόχο
Αλλά… μήπως και λογαριάζατε
Χωρίς τον ξενοδόχο;

Σοβαρευτείτε σκερβελέδες
Και καλές γιορτές

Ανώνυμος είπε...

θα βλέπετε τωρα τις βαρελες του εν λογω να πηγαινουν τσιμεντο σε όλα τα δημοσια εργα... τυχαιο? δεν νομιζω!! βρε τους παντελονατους που πριν από δυο μηνες επαιζαν ξυλο εκτοξεύοντας απειλες ο ενας στον αλλον ότι θα βγάλουν τα απλυτα τους στη φορα και μαλιστα ο ενας νοσηλευτηκε κιολας στο νοσοκομειο μας και τωρα αγκαλια και πλάι πλάι!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε μέχρι τώρα ποιος προμήθευε τα δημόσια έργα;Ή μήπως πρέπει να γίνει χρήση του εισαγγελέα και εκεί;;;

Ανώνυμος είπε...

ISO θες να πεις μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

ISO πρεπει να εχει η εταιρεια παραγωγης και CE το τελικο προιον.
Για να μη μιλησω για εργαστηριακα αποτελεσματα από πιστοποιημενο εργαστηριο δημοσιων εργων...... που ειναι απαραιτητα για την πληρωμη καθε λογαριασμου δημοσιου εργου που περιεχει μπετα..... Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για το γκετο της Αίγινας

Ανώνυμος είπε...

φιλε 11,47 ο πραγματικος φτωχος ειναι αυτος που εχει λεφτα, αλλα δεν μπορει να διαβασει ενα απλο κειμενο, με λιγα λογια ειναι αγραμματος, το ιδιο λοιπον ισχυει και για τον εν λογω μπετατζη. τι ISO και CE μας λες τωρα, με αυτους που μπλεξαμε και μας κυβερνουν!

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει γέλιο όταν θα αρχίσουν να κλοπάρουν οι νέες δεξαμενές της ύδρευσης!

Ανώνυμος είπε...

Εκεί να δεις πιστοποιήσεις φίλε 3:52 μ.μ,άδειες,πινακίδες,το μισό βουνό του Αγίου Νεκταρίου που είναι μέσα στο τσιμέντο.