Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανταλλαγή ευχών και συνοπτική παρουσίαση πεπραγμένων Π.Ε. Νήσων

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πειραιά και των Νησιών, με θέμα την παρουσίαση του απολογισμού δράσεων 2016-2017 της Π.Ε. Νήσων καθώς και τον προγραμματισμό των έργων και στόχων της νέας χρονιάς..........................................

Ο κ. Χατζηπέρος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που ολοκληρώθηκαν, σε αυτά που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή αλλά και σε αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν σε κάθε νησί ξεχωριστά και αφορούν κυρίως την αναβάθμιση των υποδομών με το κεφαλαιώδους σημασίας έργο του υποθαλάσσιου αγωγού εφοδιασμού της Αίγινας με νερό ΕΥΔΑΠ η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε αυτές τις μέρες, την αντιπλημμυρική θωράκιση (καθαρισμός ρεμάτων πρ. 2.000.000€/τριετία), το οδικό δίκτυο, τα λιμενικά, την ύδρευση-αποχέτευση, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και την αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος και την βελτίωση και ενίσχυση της Πρωτογενούς Παραγωγής.
Τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες των νησιών της Αττικής από τον Τουρισμό και την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους, της πολιτιστικής κληρονομιάς τους και του πλούσιου πολιτιστικού αποτυπώματος τους και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού καθώς και την ανάγκη χάραξης ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης για την περιοχή με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις......................................


Τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε «σπείρει» στοχευμένα, ωριμάζοντας μελέτες και ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ να ΘΕΡΙΣΟΥΜΕ τα επόμενα χρόνια

ΣΧΌΛΙΟ επί των έργων της Αίγινας.

Το θέμα του υποθαλάσσιου είναι ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων και δεν εντυπωσιάζει πλέον κανένα.
Το νησί της Αίγινας αν και εφοδιάζεται (με υψηλότατο κόστος) με νερό ΕΥΔΑΠ, συνεχίζει να έχει ετήσια  απώλεια 950.000 κυβικά ενώ ο Μεσαγρός και το Βαθύ  πίνει μόνο γεώτρηση.
Σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση. Το ρέμα εκβολής της Σκοτεινής δεν έγινε και το έργο χάθηκε. Κανένα έργο δεν προγραμματίστηκε για το ρέμα που πνίγει το ΕΠΑΛ. Προφανώς τα 500 παιδιά της Αίγινας του σχολικού συγκροτήματος της οδού Καποδιστρίου δεν έχουν καμία αξία.
Η Αίγινα παραμένει χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις και έχασε ακόμα και το γήπεδο που υποτίθεται ότι θα είχε τελειώσει προ πολλού. 
Έγιναν επισκευές τύπου μπαλώματα στο οδικό δίκτυο.
Δεν έγινε κανένα λιμενικό έργο.
Κανένα έργο αποχέτευσης.
Το δίκτυο ύδρευσης διατηρεί την "βολική " απώλεια του 45%.
Η ζωική πρωτογενής παραγωγή βρίσκεται υπό διωγμό. Δεν υπάρχει καν σφαγείο.
Το τουριστικό προϊόν αρχίζει και τελειώνει στην παραλία της Αίγινας.Πληροφορίες στους τουρίστες δίνουν τα άλογα των αμαξάδων καθώς οι ίδιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκφορά του λόγου στην Ελληνική.
Τα παιδιά μας δεν έχουν κανένα μέλλον υπό το υπάρχον τοπικό  καθεστώς.
Τέλος, εκ μέρους των οικονομικών μεταναστών που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα, σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Αντιπεριφερειαρχής ξέχασε να κάνει αναφορά και στην έκδοση άδειας σε δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αίγινας

Ανώνυμος είπε...

Στον απολογισμό που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης στην αίθουσα των Π.Ε Πειραιά μίλησε 11:18 μ.μ γενικά για το έργο του, που αφορά το γενικό σύνολο , δηλαδή με λίγα λόγια δεν επεκτάθηκε και για μεμονωμένες ενέργειες, γιατί ο άνθρωπος δεν ήθελε να υπερτονίσει το έργο του και τις αρετές του.

Ανώνυμος είπε...

ξέχασε να αναφέρει τις χορηγίες που έλαβε για το βιβλίο του

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί κάποιος είτε λέγεται αντιπεριφερειάρχης, είτε Δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος καθαριότητος γιατί ΔΕΝ λειτουργούν οι βυθιζόμενοι κάδοι σκουπιδιών; Μήπως πρέπει να γίνει μήνυση και να πληρώσει το κόστος τους ο υπεύθυνος που δεν τους λειτουργεί;

Ανώνυμος είπε...

Αιακε ας μην γινομαστε αχαριστοι.εαν υπηρξε ενας που ασχοληθηκε με την σκοτεινη (θετικα) ηταν ο αντιπεριφερειαρχης.και οι προθεσεις του ειχαν φανει πριν γινει το συμβαν στην Μανδρα Αττικης.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μας πουν γιατί δεν βυθίζονται οι κάδοι,να μας πουν γιατί αποφάσισαν να πετάξουν χρήματα για μια άχρηστη κατασκευή.
Και θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδίδονται ευθύνες για όλες αυτές τις ´´υποπτες´´ αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

γιατι απλα οι καδοι ειναι αβυθιστοι, μοναδικη πατεντα!

Τάκης Χατζηπέρος είπε...

Αρχικά, να επισημάνω ότι κάθε καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη!

Ξεκινώντας από το κεφαλαιώδους σημασία έργο του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, να σημειωθεί ότι αν και μετράει όντως πολλά χρόνια, επί των ημερών μας προχώρησε και μάλιστα με την προσδοκία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της θητείας μας, όπως άλλωστε και δεσμευτήκαμε! Πρόσφατα «μπήκαν» και οι τελικές υπογραφές, με το έργο να βαίνει ολοταχώς προς την υλοποίησή του.

Αναφορικά με τα θέματα ύδρευσης της Αίγινας, καλό θα ήταν να αποταθείτε στο Δήμο σας, δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια. Παρολαυτά, οι διαπραγματεύσεις για συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ Νήσων –εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής– συνεχίζονται προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα ύδρευσης όχι μόνο της Αίγινας αλλά και των υπόλοιπων νησιών χωρικής αρμοδιότητάς μας. Άλλωστε, είναι λυπηρό να μεταφέρουμε πανάκριβο νερό με πλοία για να «το πετάξουμε» στη θάλασσα της Αίγινας!

Όσον αφορά το έργο της Σκοτεινής, φυσικά και δε χάθηκε! Ξεκινούν οι εργασίες μετά τις γιορτές. Ειλικρινά βέβαια έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά για την καθυστέρηση…να ρωτήσετε την τοπική κοινωνία…Σχετικά με το θέμα του ΕΠΑΛ που αναφέρετε, να σας τονίσω για πολλοστή φορά ότι καμία μελέτη που μας έχει στείλει ο Δήμος δεν έχει μείνει ξεχασμένη στα συρτάρια. Γιατί δεν κάνετε καμία αναφορά στο τεχνικό της Βλυχάδας και τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά? «Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα».

Το έργο του γηπέδου, επίσης, δε χάθηκε! Αν και σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, με τις προτάσεις, ενέργειες και δράσεις που έκανε η Περιφέρεια επιταχύνθηκαν κατά το δυνατό οι διαδικασίες έτσι ώστε να μη χρειαστεί να «περάσει» από ΚΑΣ που θα έφερνε ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Το δε κλειστό γήπεδο προχωράει αλλά δε «φταίει» η Περιφέρεια για το ιδιοκτησιακό.

Το έργο οδοποιίας δεν έχουν ολοκληρωθεί. Είναι σε εξέλιξη, με πολλές δυσκολίες ενώ ακολουθεί και επόμενο 1.000.000€ που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα οδοποιίας που αντιμετωπίζει το νησί, τα οποία έχουν συσσωρευτεί επί σειρά δεκαετιών.

Αναφορικά με τα λιμενικά έργα, η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει περί τα 7.500.000€ για τα λιμάνια της Πέρδικας και της Αγίας Μαρίνας. Οι διαδικασίες της υλοποίησης των είναι σε εξέλιξη και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν εντός της θητείας μας.

Το έργο της αποχέτευσης βρίσκεται στις διαδικασίες αδειοδότησης από την αρχαιολογία. Χειρότερη από την γκρίνια και τη μιζέρια, είναι η αχαριστία! Σε χαλεπούς καιρούς όπως οι δικοί μας, η Περιφέρεια κάνει ουσιαστικό έργο μετά από πολλά χρόνια. Όλα τα νησιά μας είναι ανοιχτά εργοτάξια.

Αναφορικά με την πρωτογενή παραγωγή, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Δυστυχώς, σφαγεία δεν υπάρχουν σε κανένα νησί μας… Παρολαυτά, η προσπάθεια στήριξης του πρωτογενούς τομέα συνεχίζεται με σεμινάρια και ημερίδες. Μην ξεχνάτε ότι η ΠΕ Νήσων είναι η μοναδική περιφερειακή ενότητα με οριοθετημένους βοσκοτόπους.

Αν και διανύουμε δύσκολα οικονομικά εποχές, η Αίγινα έκανε φέτος ρεκόρ τουριστικής επισκεψιμότητας όπως και τα υπόλοιπα νησιά μας εκτός από τα Κύθηρα που δεν είχαν ακτοπλοϊκή σύνδεση από τον Πειραιά και το Γύθειο.

Για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σας, να υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε ούτε Κεντρική Κυβέρνηση ούτε Α’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά…με λιγότερη γκρίνια, περισσότερο έργο και εποικοδομητικές προτάσεις!