Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

«Μα πού χάθηκαν όλοι τους;».

Γέμισε κόσμο η Αίγινα γιατί πολύ απλά το Πάσχα ήρθε αργά συνέπεσε με την πρωτομαγιά η οποία μεταφέρθηκε και πρόσφερε μια υπέροχη πενθήμερη άδεια. Αθροιστικά  λοιπόν, το ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, η πρωτομαγιά και το Πάσχα μας έφεραν 35.000 επισκέπτες φαινομενικά πολλούς αλλά κατά πολύ λιγότερους από το σύνολο των επισκεπτών όταν οι αργίες δεν συμπίπτουν.
Ήρθε και η εξουσία και έφερε μαζί της την δική της ακριβή σαμπάνια «Μα πού χάθηκαν όλοι τους;».
Όσον αφορά την ντόπια εξουσία , οι γιορτές ήταν ανάπαυλα από την ζαλάδα που προκάλεσε η επίσκεψη στον εισαγγελέα  και άφησε το νησί με "αύρα σκουπιδιών " και μια ακόμα παραίτηση στο συρτάρι του δημάρχου. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ,ΕΝΑΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΤΑΝ Ο " ΧΟΡΗΓΟΣ " ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑ "ΒΟΗΘΑΕΙ" ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ;;

Ανώνυμος είπε...

Ένα κεντρικό σημείο αυτής της κατάστασης είναι η ασυνειδησία και η ατιμωρησία. Στο κέντρο της Αίγινας για παράδειγμα, το ρεπορτάζ κατέγραψε "επαγγελματίες" με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ευτυχώς αποτελούν μια μικρή θλιβερή μειοψηφία) να μεταφέρουν "μέρα μεσημέρι" τεράστιες σακούλες απορριμάτων σε κεντρικά σημεία, με τα λάδια να τρέχουν μέσα από αυτες στους δρόμους. Η συμπεριφορά τους έβλαψε σοβαρά, άλλους επαγγελματίες, που με τη σειρά τους προσπαθούσαν επίσης να εργαστούν.

Στην περιφέρεια του νησιού, η κατάσταση είναι χαοτική με την παράνομη απόθεση απορριμάτων, κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων. Στρώματα, συσκευές, έπιπλα, τόνοι από πλαστικές σακούλες με κλαδέματα. Πρόκειται για παράνομη απόθεση και συμπεριφορά που επιβάλει πρόστιμα από τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Αίγινας. Να υπενθυμίσουμε ότι όχι απλά απαγορεύεται η απόθεση τέτοιων αντικειμένων, αλλά απαγορεύεται η απόθεση ακόμη και μίας απλής σακούλας απορριμάτων έξω από τον κάδο. Η ατιμωρησία και η έλλειψη βούλησης, δυστυχώς, φέρνει προβλήματα στο σύνολο της καθημερινότητας. Όπως, επίσης, συνέβη και το καλοκαίρι, οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σημαντικών οργάνων, όπως της Επιτροπής Τουρισμού, βρέθηκαν κυριολεκτικά στον "αέρα" αυτές τις ημέρες, αφού δεν εφαρμόστηκαν.

Στο βάθος όλων αυτών, υπάρχει και η φημολογία για την παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κυρίου Κώστα Γεννίτσαρη, ενός κεντρικού προσώπου της διοίκησης, αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είχε καταφέρει να βάλει σε τάξη την υπηρεσία καθαριότητας. Αντίστοιχη πρόθεση από τον κύριο Γεννίτσαρη, είχε εκφραστεί και στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, όταν και τότε τα προβλήματα είχαν γιγαντωθεί. Μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι άγνωστο τι θα επικρατήσει.

Ανωνυμος είπε...

Λακωνικά και βιαστικά τα λες και τα καταλαβαίνουν μόνο λίγοι

Ανώνυμος είπε...

χορηγος, με το αζημιωτο παντα... δεν εχει αφησει εργο για εργο, και ο νοων νοειτο φυσικα...

Ανώνυμος είπε...

τι εννοεις ανωνυμε των 8:42π.μ πες και σ εμας να μαθουμε γιατι απ οτι φαινεται ξερεις πολλλα .ησουν κι εσυ στο κολπο και σε αφησαν εξω στην μοιρασια η' τα εχεις κανει κι εσυ και υποθετεις οτι ετσι κανουν ολοι ;;