Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ιούλιο 2016 έγινε ο έλεγχος κοινόχρηστων χώρων επί της οδού (δήθεν πεζόδρομου) Π Ηρειώτη και της νοητής προέκτασης της μέχρι την παναγίτσα. 1η Αυγούστου ο δήμαρχος είχε στο γραφείο του το πόρισμα της επιτροπής. Χρειάστηκαν 24 μέρες πολλών και περίπλοκων αριθμητικών πράξεων για να καταλήξει στο ποσό που έπρεπε οι κατά τον δήμο παραβάτες να επιβαρυνθούν. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι η αποστολή των προστίμων καθυστέρησε σκόπιμα ώστε να μην επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της επαγγελματικής. Μέχρι να αποσταλούν τα πρόστιμα στους αποδέκτες τους οι εκλογές είχαν μπει στην τελική ευθεία. Με βάση λοιπόν τα μαθηματικά του δημάρχου ο "πελάτης μας" θα πληρώσει 2,412,00 ευρώ αντί των 342, 00 ευρώ που θα πλήρωνε αν του είχε επιτραπεί να καταβάλει το τέλος για τα τετραγωνικά για τα οποία είχε άδεια.
Ακολουθώντας την διαδρομή των προστίμων, από του Βογιατζή μέχρι την παναγίτσα, παρατηρούμε ότι υπάρχουν καταστήματα πολλαπλάσια των 14 που περιλαμβάνει η έκθεση ελέγχου. Τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα καταλαμβάνουν χώρο επί της οδού. Τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν δεν καταγράφονται στην έκθεση ελέγχου προφανώς γιατί αυτοί είχαν καταβάλει το αναλογούν τέλος κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιούν. Όλοι αυτοί λοιπόν κατέβαλαν 36 ευρώ για κάθε τμ ενώ ο δικός μας πελάτης που θέλησε να πληρώσει αλλά δεν του επετράπη, υποχρεούται με βάσει τους υπολογισμούς του δημάρχου κατά μέσο όρο 94,58 ευρώ. Επιπλέον τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει ο πελάτης μας και οι άλλοι 13 της έκθεσης ελέγχου κοινοποιήθηκαν σε όλους ενώ τα τετραγωνικά κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουν οι άλλοι καταστηματάρχες μας είναι άγνωστα. Ο πελάτης μας θα ήθελε να γνωρίζει τι τετραγωνικά πληρώνουν οι ανταγωνιστές του και γιατί ο δήμος δέχθηκε τα χρήματά τους και αρνήθηκε τα δικά του.  Η έκθεση ελέγχου κοινοποιήθηκε και στον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής, και γραφείο αδειοδότησης καταστημάτων. Επειδή προκύπτουν σοβαρές υπερβάσεις μένει να δούμε αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου και αφαιρεθούν οι άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος των παρανομούντων.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πάρουν έναν γερό δικηγόρο και ας πάνε στο δήμο οι επαγγελματίες να ζητήσουν ότι θέλουν. Μονο έτσι θα κλ@σουν μέντες οι καουμπόηδες που διοικούν το Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου.

Ανώνυμος είπε...

γιατι το φφ (φακ φεστ) μονο στην παραλια της αιγινας; στις αλλες περιοχες του νησιου τι; αρα μηπως αιγινα θεωρειται μονο η παραλια της πολης, αν αυτο ισχυει τοτε και η ελλαδα ειναι μονο η αθηνα!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τους Επιχειρηματίες της Π. Ηρειώτη που τους έβαλαν παράνομο πρόστιμο. 'Ομως που είναι τα υπόλοιπα καταστήματα στην λίστα αυτή.
'Εχουν την εύνοια του Δήμου?

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ
Αλλο στο θέατρο σκιών να είσαι ο Βεληγκέκας και άλλο να κυκλοφορείς σαν αστυνόμος Μπέκας.
Προσέξετε τον

Ανώνυμος είπε...

Όποια καταστήματα θεωρούνται μακροσκοπικά ότι υπερβαίνουν τους δηλωθέντες όρους εκμετάλλευσης κοινοχρήστων χώρων, γίνεται επιμέτρηση των τετραγωνικών, τα άλλα καταστήματα που τηρούν τους όρους είναι φυσικό η εντεταλμένη υπηρεσία του Δήμου να μην ασχολείται.

Ανώνυμος είπε...

10,37 θέλεις να μας πεις πως τα καταστήματα που γειτνιάζουν στο παρκάκι της ψαραγοράς είναι εντάξει. Δεν τρώμε σανό παλικάρι μου.

Ανώνυμος είπε...

Την προεδρία γύρευε από τον άλλο συνδυασμό προεκλογικά την θέση που απαρνήθηκε ο ίδιος ο συνδυασμός , του ειδικού γραμματέα, πήρε στο νέο ΔΣ της Επαγγελματικής. Από το ολότελα καλό και η παναγιώτενα

Ανώνυμος είπε...

Δύο εμβληματικές προσωπικότητες του νησιού, όχι και εμβληματικές ο ζαχαροπλάστης και η Πανδώρα....

Ανώνυμος είπε...

9:35 χέζουν οι αρκούδες στο δάσος ;;;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ την διεύθυνση του Αιάκειου να μετακινήσει το φορτηγάκι που έχει παρκάρει επάνω στην στροφή του γηπέδου (απέναντι από το Beath) γιατί προ ολίγου θα είχα τροχαίο ατύχημα λόγω έλλειψης ορατότητας.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωστήρες του ΤΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των τοκογλύφων να γίνονται στα υπουργεία αλλα στο Ηilton που στοιχίζει ομως στην Ελληνική οικονομία καθημερινά 2000.00 ευρώ συν την απασχόληση 250 αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής των ΜΑΤ, τροχαίας κλπ. Άντε να πάνε σπίτια τους ( που θα βρεθούνε σίγουρα οι περισσότεροι ) να ησυχάσουμε απο δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

φουκαρα καλοφωνε που σε μπλεξανε

Ανώνυμος είπε...

Δέκα και πλέον μέρες συνεδριάζουν τα μέλη της επιτροπής και μαγειρεύουν ποιά παιδιά να πάρουν στον παιδικό σταθμό. Σήμερα τελικά έβγαλαν ανακοίνωση και με μια πρόχειρη ματιά βλέπει κανένας τα ονόματα ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΣΤΓΕΛΙΟΣ (ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ) ΔΡΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ) κ.ά. Πληροφορούμαι ότι έχει κληθεί ο εισαγγελέας να εξετάσει τα δικαιολογητικά και να βρεί σε ποιά ονόματα έχουν γίνει παρεμβάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε τα ονόματα των παιδιών που εισήχθηκαν στον παιδικό σταθμό. Οι γονείς τους έμποροι, γιατροί, επιχειρηματίες που πέρασαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια της επιτροπής. Μήπως πρέπει να τους κάνουμε κανέναν έρανο να τους βοηθήσουμε ή να καλέσουμε το ΣΔΟΕ για έλλεγχο των δηλώσεων;

Ανώνυμος είπε...

10:36 π.μ. ποιος είναι ο ή η πρόεδρος της επιτροπής; ποιά είναι τα μέλη;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι γονείς που έμειναν τα παιδιά τους εκτός παιδικού σταθμού, έχουν έννομο συμφέρον να ελέγξουν τα δικαιολογητικά αυτών των γονέων που πήραν τα παιδιά τους και να διαπιστώσουν εάν πληρούν τις προ¨υποθεσεις ή όχι. Μη τους αφήνετε να παρανομούν σε βάρος σας γιατι θα κάνουν πολυ χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Τα κριτήρια δεν ειναι οικονομικά. Αφορά τους γονείς που αποδεδειγμένα εργαζονται και λείπουν απο το σπίτι τους. Δυστυχως οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι που είναι αδήλωτοι οτι εργάζονται, τυπικά έχουν χρόνο για να φροντίζουν τα παιδιά τους.
Οι παιδικοί σταθμοί δεν ειναι παρκιν παιδιών για να τα αφήνεις και να πηγαίνεις για καφέ. Είναι γι αυτους που το πρωί εργάζονται και δεν μπορουν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στη δουλειά. Έτσι είναι και έτσι ήταν πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ενόρητες πριν το λίθο βαλετω ας δούμε και μια άλλη άποψη που κατα την γνώμη ειναι και λογική. Εφ όσον δεν γνωρίζουμε ποιων οικογενειών τα παιδιά Απορρίφτηκαν απο τον Δημοτικό σταθμό και επειδή στην μικρή κοινωνία της Αιγινας όλοι γνωριζόμαστε, ξέρουμε ότι και οι δυο γονείς απο τις αναφερόμενες οικογένειες δουλεύουν επομένως ορθά εισήχθησαν τα παιδιά τους, μπορεί λεω μπορεί οι γονείς των παιδιών που Απορρίφτηκαν να ειναι άνεργοι η μπορεί να δουλεύει ( έστω να ημιαπασχολειται ) ο ένας γονευς επομένως αυτοί μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Τι δεν καταλάβατε ;

Ανώνυμος είπε...

2.14 το καταστατικό του δημοτικού παιδικού σταθμού ορίζει ρητά και οικονομικά κριτήρια εκτός του κριτηρίου της εργαζόμενης μητέρας και εσύ πονηρά πονηρά πας να θολώσει τα νερά. Αν εχεις κότσια δημοσίευσε το καταστατικό και τη νομοθεσία. Εσείς ομως οι Μουρτζικοί είσαστε όλο ψέμματα και όλα τα ερμηνεύετε όπως σας συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

2.51 μμ βεβαίως ο νόμος προβλέπει και οικονομικό κριτήριο γιατι οι έχοντες γονείς (Δρ@τσας, Θερι@@ός κλπ) μπορούν να πάνε τα μικρά τους και στους ιδιωτικούς σταθμούς, ενώ οι φτωχές οικογένειες πως θα τα μεγαλώσουν;

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλέμπορος με την εργαζόμενη γυναίκα σε τράπεζα έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει το παιδί του σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Βεβαίως οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί δεν είναι πάρκιν αλλά δεν είναι και χώροι να σιτίζονται δωρεάν τα παιδιά των πλουσίων.

Ανώνυμος είπε...

11.59 Πρόεδρος της επιτροπής είναι η δημοτικ'ή σύμβουλος Σαλπέα, Γρασμματέας η νηπιαγωγός Αργυρώ και μέλη Γεώργιος Καλοκέντης (δημ. υπάλληλος), Δημήτρης Καραγιάννης (δημ. σύμβουλος),..
Στην διεύθυνση https://docs.google.com/document/d/1-3lxk0apQ8_9XYP66MfLnIq2w1TQX71o97LOQpRhB6M/edit θα διαπιστώσετε ότι τα κριτήρια είναι οικονομικά και κοινωνικά όπως η επιτροπή ανακοίνωσε

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειώνουμε: Εφ οσον καθε χρονο δεχόμαστε να χρηματοδοτηθούμε απο την ΕΕΤΑΑ και το προγραμμα ΕΣΠΑ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ" ακολουθούμε τους όρους της διακήρυξης. Η επιλογή των δικαιούχων γινεται απο την ΕΕΤΤΑΑ πανελλαδικα με μηχανογραφημενο και αδιαβλητο τρόπο συμφωνα με τους ορους αυτους. Οι αιτήσεις γινονται ηλεκτρονικα με τα αντιστοιχα δικαιολογητικά και τα αποτελέσματα αναρτώνται στο www.eetaa.gr
Για περιπτώσεις που καποιος απορρίπτεται και νομιζει ότι αδικηθηκε ή εκανε λαθος στην συμπήρωση υπάρχει ηλεκτρονική ένσταση. Στο παρελθόν (εχει συμβει σε μενα) πολλες ενστασεις γινονται δεκτές εφοσον υπάρχουν πρόσθετα δικαιολογητικα ή διευκρινήσεις.
Προσεξτε οτι η δράση αναφέρει "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ" αρα ανεργοι κλπ αποκλείονται. Επίσης (αδικως για μένα) αποκλείονται γονεις που ενας τους ή και δύο είναι Δημοσιοι Υπάλληλοι! Π.χ. Δάσκαλοι, Καθηγητές κλπ.

Αν θέλουμε να ισχυσει το καταστατικό του σταθμού που αναφέρει οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια τοτε αυτόματα δεν μπαίνουμε στο πρόγραμμα. Σε αυτή τη περίπτωση όμως ο Παιδικός Σταθμός πρέπει να λειτουργήσει χωρίς καμμία άλλη επιχορήγηση και αποκλειστικά με λεφτά του Δήμου τα οποία βέβαια δεν υπάρχουν και δεν θα λειτουργήσει καθόλου, ούτε θα μπορεί να πληρώσει εξτρα παιδαγωγούς. Θα αναγκαστεί να δουλέψει με 5-6 παιδιά και 1 ατομο προσωπικο, ενω ουτε οι προμηθευτές του Δήμου (μπακάλικα, χασάπικα, ψαρια κλπ) θα δουν ποτέ πληρωμή. Την ξερουμε την κατασταση θα προμηθευόμαστε τροφιμα και υλικα και τα τιμολόγια θα μένουν απλήρωτα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7.05 συμφωνω μαζι σου....Πάντως ενας Δημοτικός παιδικος σταθμος πρεπει να εχει και κοινωνικοοικονομικα κριτήρια ωστε να καλύπτει και τους δημότες που δεν μπορουν να κανουν αιτησεις με τις παράλογες προδιαγραφές Εσπα (ανεργες μητέρες κσι ελευθεροι επαγγελματιες με εισοδημα 40000 EUR αποκλείοντας δημόσιους και δημοτικους υπαλλήλους με το μισό και μαλιστα νομιμα φορολογημενο εισόδημα)
Εξάλλου οι εκτος Εσπα πληρωνουν και τροφεία τα οποια σιγουρα καταβαλλονται πολυ πριν ο σταθμός εισπραξει την επιχορήγηση.Το παραλογο:εγω μονογονεικη οικογένεια με εισοδημα 10000EUR πληρωνω 30 EUR τροφεία οταν οι οικογένειες που αναφερουν οι προηγούμενοι σχολιαστές θα εχουν τα παιδιά δωρεαν
Ε τουλάχιστον ενας Δήμος που ενδιαφέρεται λιγο για το δημοτη του πρεπει να προβλέπει και να διατηρήσει εστω τις μισες θεσεις με αυστηρά κοινωνικοοικονομικα κριτήρια.

Ανώνυμος είπε...

Μας λέτε για αδιάβλητο τροπο επιλογής, μηχανογραφικές αιτήσεις και αλλα κουραφέξαλα. Τωρα μας πείσατε... Αν σας βαστάει δημοσιεύστε τα ονόματα των οικογενειών που πήραν τα παιδιά τους στο δημοτικό παιδικό σταθμό και εκείνων που δεν τα πήραν για να κρίνουμε και εμείς ποσό ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ ειναι η διαδικασία. Αφου γίνεται ηλεκτρονικά και με αυτόματο τροπο η επιλογή ποιος ο ρόλος της επιτροπής? εσείς μας δίνετε κουτόχορτο αλλα εμείς δεν το τρώμε. Τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων κύριοι...

Ανώνυμος είπε...

Δικαιούχοι: http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2016/20160824_goneis-oristika/dikaioux_%CE%99%CE%9802.pdf

Μη Δικαιούχοι:
http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2016/20160824_goneis-oristika/mi_dikaioux_%CE%99%CE%9802.pdf

Απορριψη λογω ελλιπών δικαιολογητικών με λόγους απόρριψης αιτησης:
http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2016/20160824_goneis-oristika/mi_epilex_02.pdf


Ειδική εφαρμογή για να εύρεση αποτελεσματος αιτησης:
http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2016/results_2016/goneis_ori_select.php

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια δεν αναφέρονται στα παιδιά που μπήκαν από το ΕΣΠΑ (ΕΕΤΑΑ) αλλά σε αυτά που πήρεο ο Δήμος με τα κριτήρια της δικής του επιτροπής. Σκάνδαλο μεγάλο...

Ανώνυμος είπε...

Για τυχόν απορίες σας σχετικά με τις αιτήσεις των ευπόρων που αναφέρατε παραπάνω σας προτείνω να απευθυνθείτε στους λογιστές τους για να μάθετε τον τρόπο που καταφέρνουν και παρουσιάζουν από μηδενικά έως κάτω των 10000 ευρώ εισοδήματα. Έτσι λειτουργούν εις βάρος αυτών που πραγματικά έχουν μικρό εισόδημα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορείτε να έχετε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη. Τι θέλω να πω, οι δυο αναφερόμενοι συντοπίτες μας εκλεχθησαν να υπηρετούν την Αιγινα , ετσι όλη την ημέρα τρέχουν για το καλό της παραμερίζοντας ξεκούραση, διασκέδαση κλπ Μην γκρινιάζετε λοιπόν αν τα παιδιά τους εισήχθησαν στον Δημοτικό παιδικό σταθμό ακομα και αν δεν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ας λειτουργήσει πρωτα το καινούργιο κτιριο του Παιδικου Σταθμού στον Κοντό που πολυ περήφανος ήταν ο Μούρτζης που το "εφτιαξε" στην πρηγουμενη θητεία του και κατηγορούσε σε έξαλλη κατάσταση τις επομενες δημοτικες αρχες οτι το σαμπόταραν. Βέβαια η "κατασκευή" αυτη ποτε δεν καταφερε να παρει αδεια για παιδικο σταθμό λογω κακής μελετης και κατασκευης και ετσι ρημαζει. Αλλα τωρα που ειναι ο Μυθος ξανα στην εξουσία να δείτε που θα το κανει να λειτουργήσει και ετσι θα αποδειξει ποσο κακοι ήταν οι προηγούμενοι.

Ανώνυμος είπε...

1.41 μμ ή εισαι μεγάλος χιουμοριστας ή μεγάλο νούμερο...

Ανώνυμος είπε...

Ναι 12.52 μμ σωστά τα λες, αλλα εσύ να ζητήσεις και τους λογιστές των γιατρών και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών τι μαύρα λεφτά βγάζουν όλοι αυτοί και πόσα τελικά δηλώνουν και μετα τα λέμε.... πανέξυπνε/η!!