Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνήγορου του πολίτη για να απαντήσει ο Δήμος σε αίτημα πολίτη. Τρία χρόνια μετά το ατύχημα του Παντελή η οικογένειά του απευθύνθηκε στον δήμο Αίγινας για όποια βοήθεια μπορούσε να παρασχεθεί δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης. Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στους οποίους απευθύνθηκε το αίτημα, απάντησαν με την σιωπή τους. Και όταν ο Συνήγορος του Πολίτη του υποχρέωσε μετά από 16 μήνες να απαντήσουν είπαν ότι παραχώρησαν το Λαογραφικό Μουσείο στην οικογένεια του Παντελή για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα. Με άλλα λόγια, την σιωπή ακολούθησε η δικαιολογία Δύσκολο να περιμένει κανείς βοήθεια από μια δημοτική αρχή χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά για γραμματέες στην ΚΕΔΑ υπάρχουν. Λεφτά για νυχτερινούς φύλακες υπάρχουν. Λεφτά για τους αναξιοπαθούντες πολίτες της Αίγινας ο Δήμος δεν διαθέτει. Το Λιμενικό Ταμείο νοικιάζει τον ΝΟΑ με 100 ευρώ τον χρόνο! Δεν μπορούσε να τα κάνει 500 και να βοηθήσει και την κοινωνία του νησιού μας;

Ανώνυμος είπε...

Όργια γίνονται με τις επιλογές των παιδιών στο παιδικό σταθμό ο εισαγγελέας προ των πυλών

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ
Ακουσα πριν λίγο την επερώτηση Κατσαφάδου στην Βουλή και την απάντηση Δρίτσα για την ναυτική τραγωδία της Πέρδικας.
Αυτό που και οι δυο ομολόγησαν είναι ότι το τζιπ του Λιμεναρχείου πήγε αμέσως με δυο λιμενικούς στην Πέρδικα και πως ένας εξ αυτών πήρε σκάφος και μετέβη επί τόπου στο ταχύπλοο. Μέχρι εδώ καλά. Ο Λιμενικός που πήγε στο ταχύπλοο τους καλημέρισε τους πρόσφερε καραμέλες και έφυγε!!!
Και ρωτάει ο Βουλευτής δεν έπρεπε ο λιμενικός να μάθει πόσοι ήσαν πάνω στο ταχύπλοο. Δεν έπρεπε να τους πάρει στο σκάφος του και να τους οδηγήσει στο Λιμεναρχείο; Γιατί αδράνησε; Δεν ήξερε την δουλειά του ή είχε εντολή να πράξει έτσι; Εδώ είναι το ρεζουμέ της ιστορίας.
Αν ήταν η Αστυνομία θα είχαν γίνει 10 ΕΔΕ ενώ στο Λιμεναρχείο επικρατεί βουβαμάρα σε όσα παράλογα γίνονται και ακούγονται.
Στις υπόλοιπες ερωτήσεις ο Υπουργός Δρίτσας απαντούσε με τη φράση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα συζητείται στη Βουλή η ερώτηση του Κατσαφάδου για το ατύχημα της Πέρδικας. Για να δούμε τι θα ειπωθεί ;

Ανώνυμος είπε...

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου
Στη Βουλή έφτασε, κατόπιν ερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, το θέμα της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου και εξήγησε εντός του κοινοβουλίου, γιατί πήγε αμέσως στο σημείο της τραγωδίας.

«Το σκάφος του λιμενικού σώματος, έφτασε στον χώρο στον δυνατό συντομότερο χρόνο, όχι 2,5 ώρες μετά όπως είπατε στην ερώτησή σας. Σε 20 λεπτά έφτασε» είπε κατά την δευτερολογία του ο κ. Δρίτσας.

Σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν να μεταβεί άμεσα στο σημείο της τραγωδίας, ο ίδιος είπε:

«Γιατί πήγα στην Αίγινα. Ήμουν στο Λεωνίδιο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, με ενημερώνει για το τραγικό συμβάν. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Γιατί τσακίστηκε λέει ο Δρίτσας’, ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του κόμματός σας. Ναι, τσακίστηκα και πήγα. Δεν θα μπορούσα να μείνω να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία. Φτάνοντας εκεί, δεν έκανα τίποτε άλλο από το να συντονίσω από τη δική μου πλευρά ευθύνης, όλες εκείνες τις ενέργειες, για τους τραυματίες, για τις ενέργειες διάσωσης. Ασχολήθηκα με όλα τα θέματα τις ευθύνης μου και στον λιμενάρχη, είπα να μην μείνει καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης αδιερεύνητη».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για τον χειριστή του ταχύπλοοου, που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

«Αναφέρθηκα απαξιωτικά και για την οδήγηση στη στεριά και για την οδήγηση στη θάλασσα, για κάθε συμπεριφορά, οδηγού η κυβερνήτη που θέλει να έχει τον εαυτό του νταή του βολάν και της θάλασσας. Είπα, ότι στο πέρασμα Αίγινας – Πέρδικας, δεν νοείται υψηλή ταχύτητα. Ένας έμπειρος κατά τεκμήριο, όχι από τη δικογραφία, κυβερνήτης, δεν είναι νοητό να μη δείξει την οφειλόμενη επιμέλεια και να τρέχει με την δύναμη που έχει ένα ταχύπλοο σκάφος σε αυτή την περιοχή» κατέληξε.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ¨δεσμοί αίματος¨ και όχι μόνον, μεταξύ αυτιών που συμμετείχαν στην απομάκρυνση του Θρασύβουλου και των συνεπιβενόντνων του, οπότε τηρείται ομερτά. Μόνο ο Κούγιας αν το θελει πραγματικά, θα ξεδιαλύνει τα πάντα. Ας το ελπίσουμε και ας το ευχηθούμε!!

Ανώνυμος είπε...

11:23 π.μ. επειδή παρακολούθησα και εγω την συζητηση στην Βουλή είναι ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις η φράση σου «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» δίνει το στίγμα της απάντησης.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι. Πολλά. τα λεφτά. Άρη. Το δι. Ταύτα. ..................... άνθραξ. ο. θησαυρος

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η υπόθεση της τραγωδίας της Αίγινας μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α' Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής παρέθεσε σειρά ερωτημάτων που «πρέπει να διευκρινιστούν ως ελάχιστη υποχρέωση στα θύματα και τις οικογένειές τους» στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα, αναφορικά με τις παραλείψεις που σημειώθηκαν από το Λιμεναρχείο της Αίγινας.
Ερωτήματα στα οποία ο κ. Δρίτσας, είκοσι τρεις μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα δεν έδωσε απαντήσεις.
«Για ποιο λόγο δεν συνόδευσαν οι αρχές το σκάφος Duente που ήταν υπεύθυνο για το δυστύχημα στο λιμάνι της Αίγνας; Πώς δεν συνοδεύτηκαν οι επιβάτες οι οποίοι ήταν στο ταχύπλοο , αλλά μόνοι τους ακολούθησαν έναν δρόμο και πήγαν στο λιμάνι της Αίγινας;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ένας από τους φερόμενους ως επιβάτες, έφυγε από την Αίγινα και παρουσιάστηκε αρκετό καιρό μετά.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Κατσαφάδος με αφορμή την τοποθέτηση του Υπουργού ότι ένας εκ των δυο λιμενικών αποβιβάστηκε στη θαλάσσια περιοχή και προσέγγισε το Duende και στη συνέχεια έφυγε, είπε στον κ. Δρίτσα ότι θα έπρεπε να διαταχθεί ΕΔΕ.
«Μισή ώρα μετά το περιστατικό όταν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο, πήγε ένα τζιπ του Λιμενικού με 2 άνδρες. Ο ένας, όπως λέτε, αποβιβάστηκε σε ένα σκάφος στην Πέρδικα και πήγε και στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν, αλλά προσέγγισε και το Duende. Αυτός ο λιμενικός που πήγε στην περιοχή και πήγε δίπλα στο Duende όφειλε ή δεν όφειλε να συνοδεύσει ο ίδιος το ταχύπλοο και να μη φύγουν οι επιβάτες από μέσα; Όφειλε ή δεν όφειλε εάν έμπαζε το Duende νερά να τους βάλει στο σκάφος που πήγε εκεί και να τους προσαγάγει αυτός στο Λιμεναρχείο; Ο λιμενικός δεν μπήκε στο Duende για να δει ποιοι πραγματικά ήταν οι επιβάτες και τους άφησε κι έφυγε.
Γιατί πήγαν ασυνόδευτοι κ. Υπουργέ; Δεν μπορούμε να συζητάμε για πράγματα που έπρεπε να γίνουν αυτομάτως και σας λέω ότι μόνοι τους οι φερόμενοι ως επιβάτες πήγαν στο Λιμεναρχείο κι εσείς μου λέτε ότι το Λιμενικό έκανε καλά τη δουλειά του. Με όλη αυτή τη μυθολογία που έχει αναπτυχθεί για το ποιοι ήταν οι επιβάτες, θα έπρεπε ή όχι να διαταχθεί μια ΕΔΕ;», ρώτησε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατσαφάδος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που βοούν ότι το σκάφος την προηγούμενη μέρα έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, αλλά και στην έλλειψη ελέγχου για τον αριθμό επιβατών στις λάντζες.
«Είναι δυνατόν μετά από τις καταγγελίες που υπήρχαν από κατοίκους της Πέρδικας ότι το ίδιο ή και άλλα σκάφη την προηγούμενη μέρα έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς να μην έχει παρουσιαστεί ένας λιμενοφύλακας στην περιοχή; Είναι δυνατόν όταν υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από λάντζες να μην ξέρουμε πόσοι επιβαίνουν σε αυτές τις λάντζες;», είπε χαρακτηριστικά.
Αιχμηρός ήταν ο Βουλευτής και στην τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα ότι το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που δεν έσπευσε άμεσα, δεν είχε καύσιμα.
«Η ενημέρωση την οποία έκαναν οι λιμενικές αρχές της Αίγινας ήταν ότι το σκάφος δεν είχε καύσιμα για να προστρέξει άμεσα επειδή το δρομολόγιο στις 10/8 δεν πραγματοποιήθηκε. Ενα σκάφος έχει το Λιμενικό στην Αίγινα. Γενική ερώτηση: Πάνω από 80 χιλιάδες πολίτες ήταν στην Αίγινα, αν γινόταν ένα τραγικό γεγονός όπως κι έγινε, ποια θα ήταν η κινητοποίηση την οποία θα είχε το Λ.Σ με το πλωτό του σκάφος; Δεν είχε καύσιμα. Αυτή ήταν η δικαιολογία που είπαν στους Αιγινήτες κι εκείνη την ώρα ανεφοδιαζόταν.»
Παράλληλα, ο κ. Κατσαφάδος χαρακτήρισε "ατυχείς" τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα στις οποίες ανέφερε ότι ο χειριστής του ταχύπλοου ήταν έμπειρος.
«Δηλώσατε ότι ο χειριστής του ταχύπλοου ήταν έμπειρος. Ούτε ο ρόλος σας ήταν αυτός. Δε διαφωνώ ότι έπρεπε να παρίσταστε. Καλά κάνατε και πήγατε. Ομως οι δηλώσεις σας για εμπειρία και ικανότητα του οδηγού του ταχυπλόου ήταν ατυχείς», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΛΙΝΚ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Απλά εσείς αντικαταστήστε το link με τα γαλάζια γράμματα και την περιγραφή του με τα κίτρινα γράμματα με το δικό σας link και την δικιά σας περιγραφή και είστε έτοιμοι.

Ανώνυμος είπε...

1:02 Δεν θίξαμε τον υπουργό σου σύντροφε. Αλλά πες μας τι απάντησε για τον λιμενικό που προσέγγισε το ταχύπλοο; Γιατί δεν τους πήρε να τους οδηγήσει στο αυτόφορο;
Αυτά μου αρκούν, αν απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μέ ρωτάει ο φίλος μου από τη Σουβάλα για τη ναυτική τραγωδία "Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα καλύπτει". Του απάντησα ότι σήμερα δεν υπάρχει Συριζα ή Ν.Δ., υπάρχουν οι έχοντες πρόσβαση στο Σύστημα και οι μη έχοντες. Δηλαδή οι πλούσιοι που με οποιαδήποτε κυβέρνηση γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί που πληρώνουν τους φόρους για να γίνουν φτωχότεροι. Εχει σβύσει το αριστερά και δεξιά

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είχαμε την επερώτηση Κατσαφάδου στη Βουλή για το ναυτικό δυστύχημα. Πριν συζητήθηκε θέμα για την Χαλκιδική. Ο Υπουργός Δρίτσας ήταν χωρίς υποβολέα. Μόλις τέθηκε το ερώτημα για την Αίγινα παρουσιάστηκε στο πίσω κάθισμα και υποβολέας ο Φλαμπουράρης....

Ανώνυμος είπε...

ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 3 φορές;
ή μπορεί και 4 και 5 και 6;

1ο - δεν εγγράφει την κεδα στην διαυγεια όπως οφείλει. καμία απόφαση της κεδα δεν είναι νόμιμη εάν δεν εμφανιστεί στην πύλη αυτή!
2ο - φεστιβάλ θεάτρου. μεγάλη φοροδιαφυγή. η εφορία δεν έχει δει τα εισιτήρια!
3ο - αφήνει απλήρωτες τις κυρίες του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.
4ο - οι δάσκαλοι της φιλαρμονικής απλήρωτοι για μήνες.
5ο- στο φιστίκι φεστ κάνει σικέ διαγωνισμούς και αναθέτει απ ευθείας εκεί που ο ίδιος θέλει για να εξαργυρώσει γραμμάτια.
6ο- μαζί με την κόρη του ακυρώνουν την εκδήλωση του αλωνίσματος χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν, και γίνονται ρόμπα σε όσους πηγαίνουν στο χορταριασμένο αλώνι στον Μεσαγρό.
θέλετε κι άλλα;

τι έχει να πει ο Δήμαρχος για τον πρόεδρο της κεδα;
και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού και κοινωνικής μέριμνας που είναι απο πάνω υπεύθυνος για όλα αυτά;
καλό μήνα κύριοι, και βοήθειά μας η Παναγιά...

1 Αυγούστου 2011 - 7:18 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο άντε ανεβάστε καμιά ανάρτηση για να φανούν τα σχόλια που έχουν γραφτεί

Ανώνυμος είπε...

Στην Αίγινα τελικά υπάρχουν 3 κατηγορίες εκλογουποστηρικτών-παραγόντων:
1) ΝΤΟΜΠΡΟΙ: λένε ότι στηρίζουν και το κάνουν
2) ΑΛΟΙΜΟΝΟΙ: λένε ότι στηρίζουν και δεν το κάνουν
3) ΠΤΕΡΩΤΟΙ: λένε ότι στηρίζουν και στηρίζουν τον αντίπαλο (η ονομασία της κατηγορίας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι)

Ανώνυμος είπε...

8:17 μ.μ. αυτά γινόντουσαν το 2011 εννοείς ότι γίνονται εν έτη 2016 ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Τσουβαλοάσματα. Νέος καλλιτέχνης του μουσικού πεντάγραμμου παρουσιάστηκε τις πρωινές ώρες σε κατάστημα της παραλίας. Τον ψάχνει η Αστυνομία για ηχορύπανση.

Ανώνυμος είπε...

Αιακέ θεωρώ ότι για την πλειονότητα των συμπολιτών μας η άσκηση εξουσίας από τον οποιοδήποτε Δήμαρχο ενός τόπου πολύ λίγο επηρεάζει την ζωή τους. Αυτό που τους επηρεάζει και είναι ζωτικής σημασίας, είναι τα θλιβερά νομοθετήματα που έρχονται έτοιμα από τους δανειστές και που όλες ανεξαιρέτως οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις περνούν τις μεσονύκτιες ώρες στην βουλή υπό μορφή τροπολογιών. Εντύπωση μου κάνει το ότι ενώ (εκ του αποτελέσματος) όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις (δεξιές και αριστερές) καταβαραθρώνονται με αυτές τους τις ενέργειες και δεν βάζουν και μυαλό. Έτσι βλέπουμε τον νέο σωτήρα που ακούει στο όνομα Μητσοτάκης και που θέλει να κυβερνήσει να βαδίζει στα ίδια χνάρια του καθ ' ολοκληρία αποτυχημένου πολιτικού ψεύτη Τσίπρα. Ξεκινά λοιπόν με το λεγόμενο ''Συμβόλαιο αλήθειας με τον Ελληνικό λαό'' και ΠΟΙΆ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΏΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ? , ότι για την κατάσταση που βρισκόμαστε ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ΓΑΠ. Τι λές ρε ατελείωτε, Βεβαίως ο ΓΑΠ (λεφτά υπάρχουν) έκανε την μακακία που όταν βγήκε, δεν είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ότι τα ταμεία ήταν άδεια και πήρε ο κόπ@νος όλη την ευθύνη επάνω του αντί να τους πιάσει όλους (από βλακεία έχασε την ευκαιρία) τους μεταγενέστερούς του και να τους καθίσει στο σκαμνί.

Kaisaras είπε...

Μετα απο όλα αυτά που διαβάζω και ιδιαίτερα για τις πολιτικές τοποθετήσεις ορισμένων, το μόνο που έχω να πω στους περισσότερους ξερόλες..!!!

Καινοτομία στη γαστρονομία...
Κοκορετσόσουπα με εντόσθια Ιμαλαΐων.

Ανώνυμος είπε...

Παραπονιούνται. πολλοί για την απεργία των δημοσιογράφων που εχει σαν αποτέλεσμα τη μη μετάδοση της ομιλίας του Τσίπρα Μα τι καινούργιο περιμένατε να υποσχεθεί φέτος γιατι μήπως έκανε τιποτα απο τα περσινά? απλά και μονο θα διαβάσει την περσινή του ομιλία την οποία μπορείτε να ξαναδείτε στο youtube

Ανώνυμος είπε...

12:38 μ μ την μεγαλύτερη ζημιά απο ολους την έκανε ο κουρασμένος Καραμαν...........και μετα συνέχισαν οι άλλοι με αποκορύφωμα τον αριστερό Αλεξη