Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Τον "Μύθο του Τοπίου" του Νεκτάριου Κοντοβράκη, μαθητή των Γιάννη Μόραλη και Νίκου Νικολάου διοργανωμένη από το Φεστιβάλ Φυστικιού παρακολουθεί με τεταμένα τα ώτα ο κύριος της φωτογραφίας. Η έκθεση είναι προάγγελος της έκθεσης του Νεκτάριο τον Οκτωβριο του 2017 στο Μόναχο και θα διαρκέσει στο Λαογραφικό μουσείο Αίγινας  έως 1 Οκτωβρίου 2016.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην εκπλαγεί κανείς μας εάν ο κ. Αρτέμης Σώρρας περάσει το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εθνικές εκλογές. Οσο προκλητικός και αν είναι, όσο και αν φωνάζουν και του επιτίθενται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, ο λόγος του είναι πολύ πιθανό να πείθει κάποιους συμπολίτες μας.

Ο κ. Σώρρας μπορεί να είναι ένα ακόμη προϊόν της εποχής μας.

Το έδαφος είναι εξαιρετικά πρόσφορο. Μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, ίσως μάλιστα να είναι και η πλειονότητα, θεωρεί ότι το μνημόνιο ήταν μια μεγάλη συνωμοσία για να βάλουν στο χέρι οι ξένοι τα καλύτερα «οικογενειακά μας κοσμήματα», τη θάλασσα, τα εξοχικά μας, τα πετρέλαια κ.λπ. Η τρόικα έκανε τραγικά λάθη και βοήθησε να χαθούν ελληνικές περιουσίες αξίας άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό και οι ευθύνες των έξω σε κρίσιμα σημεία είναι σημαντικές.

Κυνικοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τηλεπερσόνες και άλλοι πολλοί καβάλησαν το κύμα της συνωμοσιολογίας και της παλαβομάρας. Σε μια εποχή που ο κόσμος ήταν τρομαγμένος και ένιωθε ότι κάθε μέρα τού έπαιρναν κάτι από αυτό που θεωρούσε δεδομένο, ήταν λογικό να προσχωρήσει σε αυτές τις απόψεις. Είμαστε φτιαγμένοι για τέτοιου είδους θεωρίες και εξηγήσεις, άλλωστε, έχοντας πίσω μας μακρά παράδοση επίρριψης ευθυνών στους ξένους για όλα μας τα δεινά.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για το πώς η κρίση στην Ελλάδα συνέπεσε με την ανατολή της εποχής της πολιτικής «πέρα από την αλήθεια», όπως την περιγράφει στο τελευταίο του τεύχος ο Economist. Μας χτύπησε πρώτους η ευρωπαϊκή κρίση, αλλά ήμασταν και οι πρώτοι που ψεκασθήκαμε μαζικά από τις αφιλτράριστες ακρότητες και ανοησίες του Διαδικτύου και των social media. Οι ψεκασμένοι πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως όπως βλέπουμε, και μάλιστα ταχύτατα.

Καμία χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά και να βγει από μια τόσο δομική κρίση χωρίς να αντιληφθεί πώς μπήκε σε αυτήν. Οσο πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί μάς υπερχρέωσαν γιατί μας ζηλεύουν, γιατί θέλουν τα σπίτια μας και το φυσικό μας αέριο, θα βυθιζόμαστε στην παρακμή μας κυνηγώντας φαντάσματα.

Η φτωχοποίηση της χώρας θα συνεχίζεται και η συλλογική μας θυματοποίηση θα μοιάζει σαν μια ελκυστική διέξοδο για όσους αναζητούν απλές απαντήσεις. Είναι εύκολο σε αυτό το περιβάλλον να σηκώσει κανείς τα χέρια ψηλά και να πει «αυτή η χώρα δεν παίζεται». Αν εξαφανισθεί κάθε αντίδοτο στον ψεκασμό και στην παράνοια, θα διασφαλίσουμε ότι ο κ. Σώρρας θα μπει στη Βουλή ως ένας ακόμη πιο αυθεντικός εκφραστής αντισυστημικών απόψεων και ύστερα από αυτόν ένας Θεός ξέρει ποιος άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Το σκάνδαλο με τα Κόκκινα Δάνεια:

Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑς ετοιμάζεται να πουλήσει τα δάνεια σε funds χωρίς να επιτρέπει στο δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειό του στην ίδια τιμή, όπως έγινε στην Κύπρο.

Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει όλους τους Έλληνες χωρίς σπίτι και χωρίς δουλειά (πλην ΔΥ) και παίρνει νομοθετικές πρωτοβουλίες εναντίον όλων, παρά την αντίθετη άποψη της τρόικας.

Στα τραπεζικά δρώμενα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται διαπλεκομενότερη των διαπλεκόμενων, και φαρισαϊκότερη των Φαρισαίων.

Οι άνθρωποι είναι ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, που στοχεύουν στο κεραμίδι του κάθε απολυμένου, ενώ ταυτόχρονα παριστάνουν τους "φιλολαϊκούμπες" τρίβοντας τα χέρια τους για τη μοιρασιά του πλιάτσικου.

Προφανώς, είναι πολλά τα λεφτά "ξάδερφε"!!!

Ανώνυμος είπε...

Να πέσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει φέρει τη χώρα στον πάτο, έτσι απλά να φύγει με εκλογές, δεν το θέλω. Μόνο αν υπάρχει η πιθανότητα να περάσουν από ειδικό δικαστήριο ο Τσίπρας και ο Παππάς. Δεν δέχομαι να αράξουν στα ορεινά της Βουλής σαν τον Καραμανλή και να απολαμβάνουν ζωή και κότα, καθώς εμείς θα παλεύουμε να σταθούμε όρθιοι σαν επιζήσαντες από πυρηνική καταστροφή.
Αν δεν υπάρχει περίπτωση να δικαστούν για εσχάτη προδοσία σαν τους χουντικούς αυτοί οι δυό, ας μείνουν πάνω, να τους στηρίξουμε κι εμείς να μείνουν, περιμένοντας να έρθει η στιγμή που θα τους οδηγήσει η ιστορία και το πλήρωμα του χρόνου στο δικαστήριο.
Μας έχουν διαλύσει τόσο, που για να φύγουν πλέον από την εξουσία, πρέπει να πληρώσουν "λύτρα".

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να βγάζουν οι δημοσκοπήσεις, η φρίκη του Έλληνα από τον ΣΥΡΙΖΑ που εμπιστεύτηκε, αποτυπώνεται γύρω μας παντού.
Μόνο κάτι δημόσιοι υπάλληλοι τον στηρίζουν, οι γνωστοί ξυσαρχίδηδες, επειδή τους προσφέρει κάλυψη ανικανότητας και ρεμούλας.

Ανώνυμος είπε...

Σπόνσορας δεκάδων τουρκικών οργανώσεων και ιδρυμάτων αναδεικνύεται ο γνωστός μεγαλομεγιστάνας Ουγγροεβραίος, Τζωρτζ Σορός, ο οποίος πρόσφατα είχε αποκαλύψει ότι είχε διαθέσει περί τα 11 δις δολάρια για την προώθηση μουσουλμάνων λαθρό από την Τουρκία προς την Ελλάδα.Σύμφωνα με αποκλειστικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, (Aydınlık, Milli Gazete, 24/9), τα εκατομμύρια του Σόρος ρέουν σαν ποτάμι στην Τουρκία και χρηματοδοτούν μια σειρά οργανώσεων και ιδρυμάτων που απλώνονται σε όλο το φάσμα της τουρκικής κοινωνίας. Πρόσφατα μόλις έγινε γνωστό πως ο μεγιστάνας αυτός διέθεσε 43 εκατομμύρια τουρκικές λίρες προς τα ιδρύματα που ελέγχονται από το ίδιο.Συγκεκριμένα από τον Τζωρτζ Σόρος ελέγχονται σύμφωνα με ένα κατάλογο που δημοσιεύτηκε στα τουρκικά ΜΜΕ πάνω από 30 κοινωνικοπολιτικά ιδρύματα. Πολλά απ αυτά τα Ιδρύματα έχουν σχέση με ομοφυλοφίλους με την προώθηση του πολυπολιτισμού, με την αλληλεγγύη στους λαθρό, με την προώθηση των λαθρό προς την Δύση. Όπως φαίνεται ο κύριος αυτός έχει βρει πολύ πρόσφορο έδαφος στην γειτονική χώρα για να προωθήσει τις νεοταξικες του φιλοδοξίες και την παγκόσμια Νέα Τάξη.

Ανώνυμος είπε...

Με εθελοντές της IsraAID, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στη Λέσβο παρέχοντας υπηρεσίες διάσωσης, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη και σίτιση σε πρόσφυγες, συναντήθηκε (25/11/2015) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ της «Αγίας Σιών».
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η IsraAID εκτός του ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση της χώρας, διαθέτει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κοινής συμμετοχής Ισραηλινών και Αράβων εθελοντών, οι οποίοι συμβάλλουν στον διαθρησκευτικό διάλογο (!). Στο πλαίσιο της παρέμβασής τους υπέρ των προσφύγων εκτός από την Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στη Σερβία και την Κροατία ! ! ! ! ! ! ! !
Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία συνάντησαν μέλη της ΜΚΟ «ΜΕΕΤ», η οποία διδάσκει πληροφορική από κοινού σε παιδιά από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Μέσω της ιστοσελίδας της, η οργάνωση προβάλλει το ίδιο γεγονός όπως παρουσιάζεται (; ; ; ;) από τις δύο πλευρές και τροφοδοτεί τον (ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ !) διάλογο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Παράλληλα, διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, και αντιπροσωπεία της νεολαίας του ιδίου κόμματος, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αργά το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ.
Οι ΜΚΟ ως εργαλεία των μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών αποτελούν έναν από τούς πιό σοβαρούς κινδύνους γιά την ασφάλεια καί την ενότητα των κρατών εθνών καί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία αποσταθεροποίησης μιάς χώρας μέσω έγχρωμων επαναστάσεων (colour revolutions) γιά να επιτύχουν την αλλαγή τού πολιτικο_κοινωνικού σκηνικού.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η Ελλάδα είναι «τίγκα» από πράκτορες της MOSSAD, MIT & CIA .

Ανώνυμος είπε...

6:11 μ μ επιεικά βλακώδης η σύγκριση των πουλημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους πατριώτες Έλληνες Αξιωματικούς της 21 Απριλίου.

Ανώνυμος είπε...

Οτι υπαρχει απογοητευση των ψηφοφορων του ΣΥΡΙΖΑ ειναι δεδομενο. Αυτοι ομως δεν μιλανε ακομα. Είναι στο 30% των αναποφασιστων προς το παρον και οι διαρροες ειναι προς τα αριστερα οχι προς ΝΔ. Αυτοι που μιλανε ειναι οι μενουμευρωπηδες του ΝΑΙ και αυτοι που ποτε δεν τον ψηφισαν. Ο απλος κοσμος δεν εχει πειστει οτι υπάρχει καλυτερη εναλλακτική και οτι ο σαματας γινεται απο τη ΝΔ γιατι εχασε την εξουσια και οχι γιατι πραγματικα νοιάζεται για τα προβληματα του κόσμου που η ιδια δημιουργησε εξαλλου.
Απογοητευση μεν αλλα και μη ληθη δε. Ουτε λωτοφαγοι ειμαστε ουτε χρυσόψαρα!

Ανώνυμος είπε...

έγραψε ο βαψομαλιάς

Υποτονική, με λιγότερο κόσμο και χαμηλότερη οικονομική κίνηση είναι φέτος η Γιορτή Φιστικιού.

Δε φτάνει λοιπόν η οικονομική δυσπραγία , χθες το ΣΔΟΕ σάρωσε όλους τους πάγκους αναζητώντας παραβάσεις και έτοιμο να επιβάλλει πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης για την «έφοδο» και έδωσε εντολή για απομάκρυνση του κλιμακίου.

ο δημαρχος πηρε τηλεφωνο τον βαψομαλια και του εκανε παραπονα τα ερώτηματα που προκυπτουν είναι ποιος εβαλε τον δημαρχο να παρει τηλέφωνο και γιατί; πόσες φορές πήρε ο δημαρχος τον βαψομαλια; τελικά ποιά είναι η δουλειά του δημάρχου να ασχολείται με τριτοκλασσατες υποθεσεις ή να ασχολείται με σοβαρά θέματα;

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι αυτά που γράφεις ρε νουμερο; τι απογοήτευση και ο απλός κοςμος δεν εχει πειστεί ότι υπάρχει καλύτερη εναλλακτική και παπαριες , εδώ μιλάμε ρε βλάκα για τραγωδία οι τσολακογλου τα έδωσαν όλα και το μονο που μένει ειναι να δωθεί και ο ορυκτός πλούτος στους τοκογλύφους που ειναι και ο σκοπός τους και τελειώσαμε σαν χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Mετα τον Καλογρίτσα προλαβαίνουν αραγε οι ΝΔ και τα καναλια της να στησουν σκανδαλο και για τον Σαββίδη?
Ερημη ΝΔ οποιο "θεμα" σηκωνει σκαει στα μουτρα της!

Ανώνυμος είπε...

1:55 προφανως δεν εισαι ο απλος κοσμος ουτε αναμεσα στους 222 που ψηφισαν το 3ο μνημονιο.

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι της εξουσίας είναι από τον πάγκο σικέ. Είδατε κανένα από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να μιλά για τιμωρία στο Ειδικό Δικαστήριο των συμμοριών των μνημονίων. Αν υπήρχε σοβαρότητα ήδη έπρεπε να έχουν κάτσει στο σκαμνί και στην συνέχεια στο Γουδή όλοι αυτοί οι λεγόμενοι πατριώτες.