Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΚΗΔΕΙΟΣΗΜΟ

Από καρτοτηλέφωνο άγνωστος μας ενημέρωσε σήμερα το πρωί ότι υπήρχε ταμπέλα με ενδιαφέρον στην είσοδο της πλαζ στην Κολόνα. Προφανώς κάποιοι βρήκαν αυτόν τον τρόπο να πανηγυρίσουν "τον αποκεφαλισμό" του Νίκου Οικονόμου. Η φωτογραφία αποτυπώνει το καθεστώς που επικρατεί στο νησί επί της παρούσης δημοτικής αρχής. Οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί, οι απειλές και οι χειροδικία κατά πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια υποστηρίζοντας με την στάση τους τους τους ασκούντες τρομοκρατία. Και ερωτώ. Όταν με αυτό τον τρόπο φέρονται σε έναν δικό τους, φανταστείτε τι θα κάνουν σε σας όταν τους δοθεί η ευκαιρία.
Δεν θα μας ξενίσει αν στο εξής οι προσκλήσεις των δημοτικών συμβουλίων αναρτώνται ως κηδειόσημα

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοτική Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, ανακοινώνει την αποχή της από την συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, που έχει ως θέμα την ανάδειξη νέου Προέδρου Δ.Σ. μετά την διαγραφή του Νίκου Οικονόμου. Οι λόγοι της αποχής τους, παραλείψεις της δημοτικής αρχής και μη νομιμότητα των διαδικασιών.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η πραγματοποίηση της σημερινής συνεδρίασης θα εξαρτηθεί από την παρουσία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και των δυο συμβούλων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Δ.Π. “Αίγινα Κίνηση Ευθύνης” προς τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη, το Προεδρείο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας:Μας εστάλη «πρόσκληση» να παρευρεθούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/10/2017 με θέμα την εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η «πρόσκληση» αυτή υπογράφεται από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιδήμαρχο κ. Αντώνιο Μούρτζη. Μας εστάλη, επίσης, ως μοναδικό υποστηρικτικό δικαιολογητικό του συγκεκριμένου θέματος, επιστολή που απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Οικονόμου, με την οποία του γνωστοποιεί τη διαγραφή του από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας.
Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία μας για το απογοητευτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας όσων διαδραματίζονται εδώ και πολύ καιρό μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας, με τις διενέξεις και τις αλληλοκατηγορίες. Η αδυναμία τακτοποίησης των εσωτερικών θεμάτων της πλειοψηφίας εξηγεί περίτρανα και σε μεγάλο βαθμό τις αδυναμίες που υπάρχουν στη διοίκηση του Δήμου.
Καθιστούμε σαφές, ότι δεν μας αφορά, ούτε σχολιάζουμε την ουσία της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών, ούτε λαμβάνουμε θέση υπέρ της μιας ή της άλλης. Και προφανώς, δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα μιας δημοτικής παράταξης να ρυθμίζει τα του οίκου της. Η ρύθμιση αυτή, όμως, επιβάλλεται να γίνει σύμφωνα με το νόμο και με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας.
Ο νόμος 3852/2010 στο άρθρο 66 παρ. 5 προβλέπει ότι «είναι δυνατόν, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών της, να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος μιας δημοτικής παράταξης». Το μόνο αποδεικτικό έγγραφο που θα μπορούσε να τεκμηριώσει ότι τηρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, θα ήταν το Πρωτόκολλο από τη συνεδρίαση των μελών της δημοτικής παράταξης, στο οποίο θα αναφέρονταν με σαφήνεια οι λόγοι της διαγραφής και θα αποδεικνυόταν ενυπογράφως η πλειοψηφία των δύο τρίτων. Το Πρωτόκολλο αυτό, όμως, όχι μόνον λείπει από τα υποστηρικτικά δικαιολογητικά για τη λήψη της απόφασης, αλλά ο κ. Δ. Μούρτζης σε συνέντευξή του στο Aigina Portal στις 21/10/2017 έκανε την άστοχη δήλωση, ότι δεν πρόκειται να παρουσιασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι αποτελεί «εσωπαραταξιακό έγγραφο».

Ανώνυμος είπε...

Εν προκειμένω, το παραπάνω Πρωτόκολλο πράγματι αποτελεί «ενδοπαραταξιακό έγγραφο» και «όχι εκτελεστό έγγραφο» που μπορεί να προσβληθεί με ένδικο μέσο. Αυτό ακριβώς λέει και το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση αρ. 78/2015) και όχι ότι το έγγραφο αυτό δεν ανακοινώνεται, καθόσον ρητά απαιτείται σύμφωνα με το νόμο να επιδεικνύεται σε κάθε περίπτωση για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας. Ο κ. Δ. Μούρτζης, λοιπόν, με την άστοχη αυτή δήλωση του, είτε αγνοεί τη νόμιμη διαδικασία είτε τη γνωρίζει και την αποφεύγει.
Τέτοιες παραλείψεις και άστοχες δηλώσεις συνιστούν περιφρόνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και παραβίαση του νόμου και των κανόνων διαφάνειας που πρέπει να διέπουν όλες τις διαδικασίες οι οποίες αφορούν εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών.
Εκτός από τα ανωτέρω, ο τρόπος που διαδικαστικά έχει επιλεγεί για την πρόσκληση και τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου Προέδρου αυτού, δεν στηρίζεται στο νόμο και κατά συνέπεια οποιαδήποτε απόφαση θα είναι άκυρη.
Πιστεύουμε ότι τυχόν εκλογή Προέδρου με τις συγκεκριμένες συνθήκες, θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου γενικότερα.
Για τους ανωτέρω λόγους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ δεν θα παραστούμε στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2017.
Καλούμε το προεδρείο να μεριμνήσει ώστε η επιστολή μας αυτή να αναγνωσθεί κατά την έναρξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νικόλαος Πτερούδης
Νεκτάριος Λεούσης
Νικόλαος Πούντος
Ιωάννης Πούντος
Σωκράτης Δούκας
Κυριάκος Τρίμης
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Γεώργιος Τσατήρης

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει τα είπατε,χειροκροτήστε τον εαυτό σας που κατορθώσατε και αρθρώσατε μια πρόταση και χώστε τα κεφαλάκια σας στην αμμο,ανεύθυνα πάντα....

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο αξιομνημόνευτος ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ με την προτροπή του ΝΤΡΗ,διέγραψε τον Αποστολίδη,την Κανελλά και τον Χατζηπέρη,το αποτέλεσμα για τον συνδυασμό των παραμορφωμένων ήταν ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ.
Τώρα με την διαγραφή του ΝΟΙΚ ,ούτε ο κούκος δεν θα μείνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο εκλεκτός λέγεται Ζορμπάς, ο οποίος στις αρχαιρεσίες δεν ήθελε ούτε προεδρείο ούτε ΚΕΔΑ. Ξαφνικά εχτές έθεσε υποψηφιότητα και πήρε 7 ψήφους έναντι 4 που πήρε ο Θεριανός , δεν είχαν πάει οι : Γεννιτσάρης Δ, Λορέντζος θ., απο τους υπογράφοντες και οι Βατικιώτης Δ, και Πάλλης Λ.
Υπήρξαν εντάσεις και διαπληκτισμοί μέχρι που έφυγε η κα Σαλπέα και ξαναγύρισε τόσα καλά εξελίχτηκαν τα πράγματα εχτές.
Σήμερα ξαναέγινε συνάντηση πριν την ψηφοφορία λέτε να αλλάξει το αποτέλεσμα;

Ανώνυμος είπε...

Τι την ήθελες τη δεύτερη θητεία;
Ηξερες από την αρχή ότι οι προεκλογικές συμφωνίες με πολιτικούς μαφιόζους, σε βάζουν στο περιθώριο και σε κρατάνε «όμηρο».
Κύριε Δήμαρχε,
Δεν είσαι μόνος. Ξέρω κι άλλους «ομήρους» συναδέλφους σου.
Κύριε Δήμαρχε,
Πώς αλλάζουν οι καιροί. Διώχνεις τους ανθρώπους σου, αυτούς που σε στήριζαν ακόμα και τότε που εσύ είχες αποσυρθεί από την ενεργό δράση και κρατάς τους «μώλωπες» και τα «βαρίδια» που θα βυθίσουν αύτανδρη την παράταξη. Το ‘χουμε ξαναδεί το «έργο». Μη νομίζεις πως πρωτοτυπείς ή πως είσαι ο πρώτος διδάξας. Απλώς, θα κάνεις κι εσύ την αυτοκριτική σου, όταν θα ξεπεζέψεις. Όπως και τόοοοσοι άλλοι.
Κύριε Δήμαρχε,
Είδα τις προάλλες τον sir Basil, τον προκάτοχό σου, να κυκλοφορεί ως απλός θνητός. Πού πήγε η κουστωδία; Το ύφος των χιλίων Καρδιναλίων; Η έπαρση, η αλαζονεία; Μπήκε κι αυτός στο καβούκι του. Ουδείς είναι μόνιμος στις καρέκλες και τα αξιώματα. Μετά δεν σε ξέρει ούτε η μάνα σου. Μόνον αν έχεις υπηρετήσει ανιδιοτελώς τους συμπολίτες σου εισπράττεις ισοβίως την ευγνωμοσύνη και τη συμπάθειά τους.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι εκβιασμοί του Θεριανού έπιασαν τόπο και αποσύρθηκε ο Ζορμπάς

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΦΝΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΧΘΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Μετά την ανακοίνωση του Φτερωτού όλα τα σενάρια γίνονται πραγματικότητα.Αυτός είσαι Νίκο,μόνο συμφωνίες με πολιτικούς μαφιόζους και μη,κάτω από το τραπέζι για να πετύχει ο καθένας τον σκοπό του.

Ανώνυμος είπε...

Η Κηδεία δεν έχει γίνει ακόμα όμως!Ο καφές στον Οικονόμου(Πιτσαρία).

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσείς μεταξύ σας παίζεται και ήρθε 13-1

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΡΤΖΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ:23"(ΕΙΔΙΚΗ)ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ24ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ2017 ΗΜΕΡ ΠΡΟΣΚΛ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ18.00 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΙΟΥ
Φίλιππος: Στέλιο επειδή τουμπάρανε τα πράγματα και υποψήφιος Πρόεδρος θα είναι συνάδελφος πήγαινε εσύ να ψηφίσεις για να μην καρφωθώ εγώ
Στέλιος: Είχα πει ότι δεν πάω γιατί είναι δικό τους πρόβλημα
Φίλιππος: Πήγαινε ο Θεριανός είναι δικός μας
Στέλιος: Τότε Εντάξει

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σίγουρο ότι ο κ. Θεριανός θα προλάβει να κάνει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία πάντως δεν είναι παράτυπη ως προς την πρόσκληση όπως λένε οι...επιστήμονες. Είναι παράτυπη ως προς τη μη επαρκή αιτιολόγηση, εδώ μάλιστα είναι για την καθόλου αιτιολόγηση. Το έγγραφο του κ. Δημάρχου, που είναι και σε ύφος προσωπικό, δεν έχει καμία αξία, διότι η απόφαση πάρθηκε από τα μέλη του Συνδυασμού (και εδώ υπάρχει αμφισβήτηση για το ποια είναι τα μέλη). Κατά συνέπειαν έπρεπε να υπογράφουν σχετικό επίσημο αιτιολογικό έγγραφο, τουλάχιστον όλα τα μέλη, που παρέστησαν και ψήφισαν, είτε υπέρ είτε κατά. Κανονικά λοιπόν ο κ. Οικονόμου θα κερδίσει την ένσταση και θα επανέλθει ΔΟΞΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ, δικαιούμενος και αγωγών, εκτός αν υπάρξουν άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις. Και σκεφτείτε ακόμα χειρότερα αν κάνει Δημοτικό Συμβούλιο, παρθούν αποφάσεις και μετά από ένα διάστημα κηρυχθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου άκυρη. Τότε είναι που θα γίνει το μεγάλο ΜΠΟΥΜ και θα έρθει η ολική καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Μα όλοι ήταν φίλοι του. Δεν ήταν; Τώρα θα έχει άλλους φίλους, που και αυτοί αφού τον χρησιμοποιήσουν θα τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΤΕΛΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΕ ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΘΕΛΕΙ Η ΑΙΓΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Βοήθεια Κατσαφάδου προς Μούρτζη ήταν η συμμετοχή του Λαμπαδάριου στο δημοτικό συμβούλιο Νικολάκη να χαίρεσαι τον βουλευτή σου

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Θεριανό και στη Δημοτική Αρχή. Επιτέλους ένας άξιος πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα ανερχόμενο αστέρι με προσόντα με γνώση και εμπειρία, ικανό και δραστήριο. Είναι βέβαιο ότι με αυτόν πρόεδρο η Αίγινα θα πάει μπροστά. Από το θέατρο σκιών μπαίνουμε στο θέατρο του παραλόγου και καλά ξεμπερδέματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο καφες στου μαριδακι υπαρχουν και πουλμαν.ΑΜΗΝ.Ετσι λενε οι τελεταρχες μετα τη ληξει της κηδειας στην εκλλησια.Βοηθεια μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται απο τις συμπεριφορες του στη προσωπική, επαγγελματική και κοινωνικό πολιτική του ζωή. Οταν λοιπόν το κοινό στοιχεία αυτών των συμπεριφορών είναι το κέρδος αυτος ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Ακόμη να πουλήσει και την ίδια του τη μάνα για να πετύχει τους στόχους του... αυτές οι σκέψεις μου ήρθαν απόψε στο μυαλό όχι τυχαία... ποιος ξέρει τι θα δούμε ακόμη σαυτο το νησί!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΣΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΔΗΘΕΝ"ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα μεγαλη κωμωδια θα γυριστει παλι .καλα βρε αρχοντες δεν ξερω ποιος ειναι ο ζορμπας και τι ρολο βαραει αλλα τουλαχιστον 3 χρονια μιλαει συμετεχει ειναι δραστηριος στα δημοτικα συμβουλία ο αλλος στρατιωτακι ακουνητο με tablet ...δημαρχε ακομα και το aeginaportal και ο ρεπορτερ του στον ενικο σου παιρνουν συνενετυξη κοφτου το τσαλακωνεσαι ακομα οιο πολυ.