Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

ΤΩΡΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι φτάνουν στο σημείο να γρονθοκοπήσουν πολίτη, τα πράγματα είναι σοβαρά.. Αν δε ο  πολίτης είναι γυναίκα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αν τώρα ο δημοτικός σύμβουλος γρονθοκοπά πολίτες παρουσία δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη στη μέση του δρόμου, τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, Αν τώρα ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης προσπαθούν να σκεπάσουν το θέμα τότε τα πράγματα είναι τραγικά. Αν δε ισχύουν οι παραπάνω ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τότε επιβεβαιώνονται ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ οι καταγγελίες μας για την ύπαρξη καθεστώτος βίας και τρομοκρατίας στην Αίγινα. Οι ζωή των μη αρεστών στην δημοτική αρχή κινδυνεύει. οι προπηλακισμοί οι ύβρεις και η άσκηση βίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Με τις αρχές να κρατούν στάση που εξυπηρετεί τους ασκούντες τρομοκρατία, το φονικό δεν είναι απλά πιθανότητα αλλά βεβαιότητα. Αν οι παραπάνω ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι αληθινές, τότε ο κ αντιπεριφερειάρχης πήρε μία γεύση της καθημερινής ζωής της Αίγινας. Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση του εισαγγελέα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πότε έγινε ? τι έγινε ? ... ονόματα ΔΕΝ ?

https://youtu.be/jTVHuoUZ8VQ

Ανώνυμος είπε...

τραμπούκος ο εκκολαπτόμενος δήμαρχος μιμήθηκε τον Μύθο ήθελε να του δείξει ότι και αυτός ξέρει να δέρνει

Ανώνυμος είπε...

δείγμα γραφής της δημοτικής αρχής τι θα επακολουθήσει στο επόμενο διάστημα

ΣΑΚΗΣ ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ είπε...

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
-ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
-ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΡΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
-Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 21/7/2013 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
-ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑΓΡΟΥ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ (2) ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΘΟΤΙ, (32) ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχύει κατι τέτοιο δεν πρέπει να μείνει έτσι. Όσοι είδαν και σιωπούν είναι συνένοχοι και έτσι θα ξεσαλώνουν οι τραμπούκοι. Ας προσπαθήσουμε να μη γυρίσουμε κάποιες δεκαετίες πίσω

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αληθεύει Αιακέ το περιστατικό και αν ΝΑΙ, ποιος ο νταής σύμβουλος που χειροδίκησε σε γυναίκα? Επίσης θα ήθελα να μάθω ποια η αντίδραση των παριστάμενων και ειδικά του Αντιπεριφερειάρχη στο απαράδεκτο συμβάν (αφού αν αληθεύει το ρεπορτάζ έγινε παρουσία του), μήπως έγινε, ότι και στο περιστατικό του Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη που ο παρευρισκόμενος Προκόπης Παυλόπουλος κοιτούσε σαν θεατής να πέφτουν οι φάπες χωρίς να κουνηθεί από την θέση του.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους είναι περίεργοι και επιθυμούν να επιβεβαιώσουν το συμβάν μια επίσκεψη στο βιβλίο συμβάντων στο ΑΤ θα λύσει κάθε αμφιβολία.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα τι κάνουμε Κ. Δήμαρχε ;
Εάν δεν εφαρμόζεις το ρητό «Δυο μέτρα και δύο σταθμά» υποχρεούσαι να ζητήσεις την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου. Και βέβαια οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι από την παράταξη σου γιατί εάν ήταν από άλλον συνδυασμό θα τον είχες κρεμάσει στα κάγκελα χθες το βράδυ στο ΔΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να δούμε τα ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ σου Μητσάρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν λυπάμαι κανέναν άλλον παρά μόνο την κ. Σαλπέα. Ως μόνη γυναίκα στο ΔΣ είναι πολύ πιθανό να φάει και αυτή καμία ξώφαλτση από τους ΑΝΔΡΕΣ του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

Ανώνυμος είπε...

Παραλιακή εξοχική κέντρο «o ΝΑΥΑΡΧΟΥΚΟΣ»
Αναλαμβάνουμε οποιοδήποτε «τακτοποίηση».

Ανώνυμος είπε...

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο κ. Γεννιτσαρης κατέθεσε μια ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απευθυνόμενος προς τον κ. Χατζηπερο σχετικά με ενα προηγούμενο έργο στην εκβολή της Σκοτεινής. Δυστυχώς δεν ακούστηκε καμία απάντηση από τον κ. Χατζηπέρο. Προφανώς ο κ. Γενίτσαρης ως πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών έχει ανακαλύψει κάτι και οφείλει να ολοκληρώσει την έρευνα του αλλιώς θα θεωρηθεί συνένοχος.

Ανώνυμος είπε...

Μια γυναίκα δεν την κτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο λέει ο λαός μας.
Κατά τους διοικούντες αυτό το τηρούν κατά γράμμα. Αυτοί επιτίθενται μόνο με τα χέρια.

Ανώνυμος είπε...

αιγινητες γυφτοι ησασταν μια ζωη και γυφτοι θα μεινετε, παιδεια 0! ποτε σας δεν προκειται να πατε μπροστα εκτος απο καποιους που εχουν ξεχωρισει απο εσας και εκαναν προκοπη γιατι δουλεψαν και ειχαν κυρος και αξιοπρεπεια.

Ανώνυμος είπε...

12 03 EAN ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ) ΤΟΤΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΦΟΥ Η Ο ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Χθες ο δημαρχος βρονταγε λεγοντας ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για το νησι μου,γιατι βρωμαγε και εζαινε η αιγινα απ τα σκουπιδια,ξεχασε ομως να πει οτι ειναι περηφανος για την ασεμνη και ανανδρη πραξη που εκανε δημοτικος συμβουλος μπροστα στα ιδια του τα ματια χτυποντας μια γυναικα.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΗΤΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

όταν το πρότυπο σου είναι ο άντρας Κασιδιάρης τότε τι ακριβώς περιμένεις...?

Ανώνυμος είπε...

τα ....επίσημα ειδησεογραφικά portal της Αίγινας γιατί κάνουν το παπί? Η μόνη πηγή ενημέρωσης καταντήσαμε να είναι ένα blog. Κατάντια. Ολόκληρο νησί ένα μπλογκ. Έλεος πια αυτή η ίσων αποστάσεων ενημέρωση. Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα μη χάσουμε καμιά διαφήμιση. Ντροπή

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ. Ο ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ. ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΩς . ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Προταση προς κ. Δημαρχο να αντικαταστησει τον υφισταμενο προεδρο του ΔΣ με τον παλικαρα συμβουλο ωστε οταν καποιοι συμβουλοι η πολιτες ξεφευγουν απο τα ορια που θελει ο Δημαρχος να επεμβαινει εκεινος με τον τροπο που γνωριζει.

Ανώνυμος είπε...

Μια παροιμία λέει : " δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι"
Αφιερωμένο εξαιρετικά στα παιδιά της στοάς

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον 7 53 και προσθετω"πες μου τον Δημαρχο σου να σω ποσα σκουπιδια (ολων των ειδων) εχεις"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ είπε...

Λίγα λόγια για το θέμα της απόσυρσης της Γαλάζιας Σημαίας από την παραλία της Αγίας Μαρίνας.
Α) το καλοκαίρι του 2014 κινδυνέψαμε να την χάσουμε (σαν Αιγινα όχι σαν διοίκηση) καθώς είμασταν στο μεταίχμιο της αλλαγής δημοτικής αρχής από την διοικηση Σακιωτη στην διοίκηση Μουρτζη. Τοτε με ενέργειες ανθρώπων της σημερινής διοίκησης όπως ο Giannis Zorbas ο Γιωργος Σκαλτσιωτης κτλ καταφέραμε να αποτραπεί αυτό.
Β) Από την ημέρα που αναλάβαμε την διαχείριση της παραλίας (διοίκηση Μουρτζη) για την χρόνια του 2015 -2016 -2017 εξόπλισαμε την παραλία με πολλά απαραίτητα που διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν, όπως ειδικοί κάδοι ανακυκλώσης,προσβάσεις για ΑΜΕΑ , περαιτέρω σήμανση υπηρεσιών , αμαξίδιο ΑΜΕΑ , χημικές τουαλέτες , κάδους για τσιγάρα, πίνακες σύμφωνα με τις προδιαγραφές και πολλά αλλά που μου διαφεύγουν...
Γ) έγιναν δράσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο τόσο στα σχόλεια (κάδοι ανακύκλωσης για εκμάθηση) όσο και στην παραλία..και έχουμε και συνέχεια με η χωρίς σημαία..
Δ) Οι περισσότεροι παρουσιάζουμε την σημαία σαν τουριστικό ατού , ενώ η γαλάζια σημαία πέρα αυτού έχει ενα πολύ πιο σημαντικό σκοπό που είναι να ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές για την επίτευξη περιβαλλοντικών προτύπων σε βασικές κατηγορίες όπως την ποιότητα νερού ,την περιβαλλοντική διαχείρηση , την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ασφάλεια... από όλα αυτά δυστυχώς διαχρονικά δεν μπόρεσε καμία διοίκηση να εξασφαλίσει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ .. και αυτό εξασφαλίζεται με την ύπαρξη ναυαγοσωστη..
-Εδώ και τρία χρόνια γίνονται οι διαγωνισμοί και βγαίνουν άγονοι λόγω του ότι ο αριθμός των ναυαγοσωστών ανοιχτής θαλάσσης είναι πολύ μικρός σε αντιστοιχία με τις ακτές που διαθέτει η Ελλάδα ,αποτέλεσμα για τα χρήματα που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο κανείς που ασκεί αυτό το σημαντικό λειτούργημα δεν μπαίνει στην διαδικασία πρόσληψης μέσω του δημοσίου..απορροφούνται με ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας και φυσικά με υψηλά μισθώματα από τις επιχειρήσεις των παράλιων .. φέτος όμως που ξέραμε ότι πάλι θα συνέβαινε το ίδιο είχαμε ένα ακόμη εμπόδιο σαν διοίκηση, τα ΕΤΑΔ δεν παραχώρησαν την παραλία αυτήν στον Δήμο μας παρά κατευθείαν στους δικαιούχους πράγμα που όπως ξέρετε βγάζει τον δήμο από την υποχρέωση διενέργειας διαγωνισμού για την πρόσληψη ναυαγοσωστη καθώς δεν είχε δικαίωμα πλέον (δεν ήταν ο παραχωρητης) .
Έτσι αρχές καλοκαιριού μιλήσαμε με την επιτροπή ως οφείλαμε και της εξηγήσαμε τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με τον ναυαγοσωστη, μας ενημέρωσαν πως το προγραμμα συνεχίζεται απλώς την σημαία που μας έχουν αποστείλει δεν θα πρέπει να την σηκώσουμε όσο δεν υπάρχει ναυαγοσώστης.Υπαρχουν έγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μου,φυσικά και προς τους επαγγελματίες που ενεργούσαν στην παραλία αυτήν .Τελικα τέλος του καλοκαιριού έγινε έλεγχος κατά τον όποιον δεν υπήρχε ναυαγοσώστης ,παρότι είχαν γνώση του γεγονότος ανακοινώθηκε πως είμαστε στις παραλίες που δυστυχώς θα πρέπει να αποσυρθεί η σημαία,και ο λόγος είναι αυτός,φυσικά να πούμε πως δεν είμαστε οι μόνοι ,καθώς μέσα σε αυτές υπάρχουν και παραλίες σημαντικών προορισμών Κυκλάδων κτλ που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε καθώς και το γεγονος ότι θα ήταν και περισσότερες αν οι έλεγχοι ήταν καθολικοί σε όλες τις παραλίες.
Εδώ να πούμε πως το θέμα θα επανεξεταστεί σύντομα και ελπίζουμε στην αλλαγή απόφασης καθώς η παραλία πέραν αυτού πλήρει κριτήρια με σημαντικότερο για μένα αυτό των νερών που για άλλη μια χρόνια παρά τους επικριτές είναι ΚΑΘΑΡΑ σύμφωνα με τις μετρήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών υγείας .
Να πούμε πέρσι η παραλία πέρασε από δυο ελέγχους έναν διεθνή και έναν από την ελληνική επιτροπή ελέγχου με επιτυχία.
Οποίος θέλει καθημερινά μπορεί να προβεί σε έλεγχο των λεγόμενων μου στο γραφείο του επόπτη υγείας του δήμου μας και συνδιαχειριστη του εν λόγω προγράμματος την κυρία Σοφία Χατζινα,όπου υπάρχουν οι αιτήσεις μας , φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την οργάνωση της παραλίας τα τελευταία χρόνια καθώς και οι αναλύσεις των νερών ,φυσικά η γαλάζια σημαία 2017 που δεν είχαμε δικαίωμα παρότι πληρούσαμε τα περιβαλλοντικά κριτήρια λόγω ναυαγοσωστη να αναρτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ SARONIC MAGAZINE.
Η έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το κλείσιμο της παραλιακής οδού Αίγινας-Πέρδικας στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής, αφού συζητήθηκε ψηφίστηκε ομόφωνα και απ’ ότι είπε ο κ. Π. Χατζηπέρος το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς περίμενε από τον Ιανουάριο αυτή την απόφαση.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗΣ(καθώς περίμενε από τον Ιανουάριο ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας (ΔΗΜΑΡΧΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

απόσπασμα από την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα
Κύριε Δήμαρχε,
Θες να «φας» τον πρόεδρό σου. Όμως, αυτός αντιστέκεται και καλώς κάνει. Τους δημότες σου δεν τους ενδιαφέρουν τα δικά σου προεκλογικά γραμμάτια και επιταγές. Ο καθένας κρίνεται για την επάρκειά του και ο Νίκος έχει κριθεί για να παραμείνει στα καθήκοντά του.
Κύριε Δήμαρχε,
Δεν αφήνεις τον Νίκο για να ασχοληθείς με το… μεγάλο προεκλογικό σου γραμμάτιο που σε πιέζει ασφυκτικά λέγοντάς σου ότι θα… πνίξει τον συνδυασμό σου μέσα στη δεξαμενή που γεμίζουν οι νερουλάδες.


Ανώνυμος είπε...

Γιώργο Μούρτζη κάτι έπρεπε να πεις και συ..
Ερώτηση: Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής που είσαι πρόεδρος (αλήθεια κάθε πότε συνεδριάζει;), έχει κάνει όπως προβλέπει ο νόμος επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τα ετη 2016 και 2017; Αν όχι, τότε για ποια οργάνωση και γαλάζια σημαία μιλάμε..

Ανώνυμος είπε...

Paroles, paroles κύριε πρόεδρε της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης (θεός να την κάνει) και προβολής. Η ουσία κύριε είναι ότι επί διοίκησής σας χάσαμε ως Αίγινα την γαλάζια σημαία, αλλά εγώ όταν ακούω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, να γίνεται ολόκληρη συζήτηση και ψηφοφορία για την αγορά ενός στεφανιού ύψους 40 ευρώ, σε εμένα δείχνει μια κακομοιριά του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

ωχ Δήμαρχε ο φίλος σου ο Μιχάλης ο Χάνδακας γράφει εναντίον σου καλά το πάς

Ανώνυμος είπε...

Από τα λεγόμενά σας η ομάδα της ψαραγοράς θέλει σώνει και καλά να βάλει δικό της πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, αν κατάλαβα καλά, αυτό όμως που σίγουρα κατάλαβα μετά από αυτά που ακούγονται... μπροστά στο δήμαρχο και στον αντιπεριφερειάρχη ο συγκεκριμένος κύριος ξυλοφόρτωσε μία γυναίκα, "ΝΤΡΟΠΉ ΤΟΥ" τραμπούκοι μας διοικούν.
Εάν ο δήμαρχος έχει τέτοιο σκοπό θα πρέπει μάλλον να παραιτηθεί ο ίδιος.
Ανά τον κόσμο υπάρχουν οι μαυραγορίτες... εδώ στην Αίγινα επειδή πρωτοτυπούμε πάντα έχουμε τους "ΨΑΡΑΓΟΡΊΤΕΣ".
Δήμαρχε... καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑ Ο ΑΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.
ΤΡΑΜΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΙ??
Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο Μούρτζη (αφενός χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας να γράψετε επώνυμα όπως συνάδει σε ένα εκλεγμένο μέλος μιας διοίκησης).
Η Αίγινα από τον καιρό που η οικοδομή αρρώστησε ζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό. αναλογίζεστε βέβαια το βάρος και τη σπουδαιότητα της επιτροπής που προεδρεύετε. Όμως πότε λειτουργήσατε ως έπρεπε ομαδικά και αφουγκραζόμενη αυτούς που προσπαθούν σα μοναχικοί λύκοι να εκπροσωπήσουν τη βαριά μας βιομηχανία και βέβαια να επιβιώσουν αυτοί οι υπάλληλοι τους και οι επιχειρήσεις τους ? Πότε κάνατε ανοιχτές συγκεντρώσεις με τους ιδιώτες επιχειρηματίες σε όλο το νησί, με τους γιατρούς, τους οδηγούς ταξί, τους αμαξάδες και τους δεκάδες που ζουν από τους 2-3 καλοκαιρινούς μήνες, για να ανταλλάξετε απόψεις να ακούσετε τα προβλήματα τους και γιατί όχι να εκμεταλευτείτε τις εμπειρίες τους προς όφελος του νησιού και βέβαια της λαμπρής πολιτικής σας καριέρας? Η επαγγελματική της Αίγινας είναι όπως καταλαβαίνετε ωσεί παρούσα αφού έχει εκφυλιστεί σε παραταξιακό εργαλείο και τίποτε άλλο. Ο πρόεδρος της είναι τριθεσίτης όντας ταυτόχρονα πρόεδρος του ΛΤ και δημοτικός σύμβουλος. Συνεπώς και να ήθελε ο χρόνος του είναι μάλλον ελάχιστος και πολλές φορές και οι αποφάσεις που καλείται να πάρει συγκρούονται με τις πολλαπλές πολιτικές του δραστηριότητες. (έχει επίσης και την ευθύνη της παρασκηνιακής οργάνωσης της περίφημης ομάδας της ψαραγοράς). Συνεπώς οι όποιες φετινές αστοχίες που πλήγωσαν το τουριστικό προϊόν του νησιού είτε ιδιωτικές είτε από την πλευρά της διοίκησης βαραίνουν και εσάς. Θα μπορούσα πολλά να σας γράψω για την εικόνα που είχε το νησί το φετινό καλοκαίρι αλλά νομίζω το έχετε και εσείς από μόνος σας αντιληφθεί. Είναι πραγματικά απογοητευτικό το γεγονός της μη εκμετάλευσης αυτού του ευλογημένου τόπου, με τρόπο που θα ωφελούσε όλο το νησί και τους κατοίκους του. Με μια δεξαμενή 10 εκατομμυρίων τουριστών σε απόσταση μισής ώρας εμείς περιμέναμε την ευλογία του Αγίου για να χτίσουμε τη φήμη και το τουριστικό μας μέλλον. Το νησί μας έπρεπε να είναι νησι delicatesen αφού τόσο η απόσταση του από την Αθήνα, όσο και αυτά που έχει να προσφέρει είναι σπάνια και πανάκριβα στον υπόλοιπο κόσμο. (τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, θρησκευτικό τουρισμό, πανέμορφη φύση, καταπληκτικές θάλασσες με ιδανικές θερμοκρασίες νερού και περιβάλλοντος, θαυμάσιες γεύσεις, νυχτερινή διασκέδαση, ασφάλεια, φιλόξενους και πρόθυμους κατοίκους, και χιλιάδες άλλα μικρά και μεγάλα.). Αλλά όλα αυτά είτε τα απαξιώνετε είτε τα αφήνετε στον ανοργάνωτη τύχη τους. Αυτά προς το παρόν

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολυ σωστός ο 4:13μ.μ. Υπογραμμίζω και εγώ ότι η τωρινή δημοτική αρχή και οι παραφυάδες της έχουν αλλεργία με την συλλογικότητα. Προτιμούν οι αποφάσεις να παίρνονται από ένα πολύ κλειστό κύκλο ατόμων. Όσο για την "επαγγελματική" αυτά που μαθαίνω είναι ότι απλά δεν υπάρχει με ευθύνη του προέδρου της και αυτών που τον στήριξαν. Κατάφεραν το μεγαλύτερο σωματείο του νησιού να είναι μια σφραγίδα.

Ανώνυμος είπε...

Το λιγοτερο που μπορει να κανει ο δημοτικος νταβατζης μπας και σωσει το τομαρι του,ειναι να ψαξει να βρει την ξυλοδαρμενη γυναικα να της ζητησει ενα συγνωμη,μπας και σωθει.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ 4,13. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠΑΧΑΛΟ. ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παντελονατε Μητσαρα κοιτα να προλαβεις το κακο οπως εκανες και με τους φιλους σου ψαραδες που δεν ηξεραν μπανιο. Εχεις εμπειρια πια. Βγες και πες οτι η γυναικα ηταν εριστικη και ο μικροσωμος συμβουλος μου αμυνθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΧΗΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΎ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΏΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΆΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΣΑΝΠΟΥΚΟ...ΌΡΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΕΙ ΤΗ ΛΆΣΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

«Το Κράτος είμαι εγώ», διακήρυττε με αλαζονεία ο βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος ΙΔ’. Λειτουργούσε ως απόλυτος μονάρχης και δεν του ξέφευγε τίποτα από την εθνική θρησκεία μέχρι και τη συντήρηση των δέντρων. «Η καθυπόταξη ενός μονάρχη στον νόμο του λαού», έλεγε, «είναι η ύψιστη καταστροφή που μπορεί να συμβεί σε έναν ευγενή της σειράς μας». Θέσπισε νέους νόμους, εξαπέλυσε πολέμους, όρισε νέα πλαίσια στην τέχνη και τη λογοτεχνία, όλα με σκοπό να προβληθεί ο ίδιος. «Το κυρίαρχο πάθος μου είναι σίγουρα η αγάπη μου για τη δόξα», παραδέχτηκε κάποτε. Για βασιλικό έμβλημα, υιοθέτησε τον ήλιο, γιατί όπως εξηγούσε στα απομνημονεύματά του: «Η μοναδική ποιότητα της λάμψης που τον περιβάλλει, το φως που μεταδίδει στα άλλα ουράνια σώματα, τα οποία σχηματίζουν ένα είδος Αυλής γύρω του, η δίκαιη και ομαλή κατανομή του φωτός του ανάμεσα σε όλους τους τροπικούς της γης, που παράγει συνεχώς παντού χαρά, δραστηριότητα και ζωή είναι η πιο ωραία και έντονη εικόνα ενός μεγάλου μονάρχη»....
Τα μέλη της αριστοκρατίας σκοτώνονταν, προκειμένου να μπορούν να δίνουν στον βασιλιά το πουκάμισό του κάθε πρωί, να του κρατούν το κερί ή να τον συνοδεύουν στο κυνήγι. Ο βασιλιάς δημιούργησε εκατοντάδες ασήμαντες θέσεις, τις οποίες η αριστοκρατία ήταν πρόθυμη να αρπάξει με τεράστιο κόστος. «Ποιος θα τα αγοράσει», ρώτησε κάποτε ο Λουδοβίκος των υπουργό Οικονομικών, Ντεμαρέ, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει κι άλλα τεχνητά αξιώματα. «Η Μεγαλειότης σας αγνοεί ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα προνόμια του βασιλιά της Γαλλίας, απάντησε ο Ντεμαρέ, «Όταν ένας βασιλιάς δημιουργεί ένα αξίωμα, ο Θεός αμέσως δημιουργεί έναν ηλίθιο για να το αγοράσει». Ένας άκαμπτος και εξαιρετικά λεπτομερής κώδικας εθιμοτυπίας αναπτύχθηκε στις Βερσαλλίες. Οι άνθρωποι ενθουσιάζονταν όταν ο βασιλιάς τους έβγαζε το καπέλο υπό ορισμένη γωνία, κίνηση που υποδείκνυε διάφορα επίπεδα εύνοιας. «Αντικαθιστούσε τις πραγματικές αμοιβές με ιδεατές», έγραφε ο δούκας του Σεν Σιμόν, «και αυτές λειτουργούσαν μέσω της ζήλιας, των μικρόψυχων προτιμήσεων που έδειχνε πολλές φορές την ημέρα και της επιδεξιότητάς του στον τρόπο που τις έδειχνε». Ο Λουδοβίκος έφτασε να περιβάλλεται από πλήθος συκοφαντών....
«Πολύ σύντομα, αφού έγινε κυρίαρχος, οι υπουργοί του, οι στρατηγοί του, οι ερωμένες του και οι αυλικοί του διαπίστωσαν ότι είχε έρωτα με τη δόξα», έγραφε ο Σεν Σιμόν. «Δεχόταν ευχαρίστως ακόμη και τις εντελώς και προφανώς προσποιητές και ψεύτικες φιλοφρονήσεις. Ο μόνος τρόπος να τον ευχαριστήσει κανείς ήταν η δουλοπρέπεια, η ταπεινότητα, ο αμετροεπής θαυμασμός και η γλοιώδης κολακεία. Επίσης λάτρευε να του δείχνουν ότι τον θεωρούσαν τη μοναδική πηγή σοφίας». Οι κόλακες σχημάτισαν ολόκληρη λεγεώνα. Υπήρχε, για παράδειγμα, ένας υπήκοος ο οποίος κάθε φορά που ο Λουδοβίκος τον ρωτούσε τι ώρα ήταν, απαντούσε με θέρμη: «Ό, τι ώρα επιθυμεί η Μεγαλειότης σας». Ο γιος του, ο δούκας του Μεν, έλεγε στον πατέρα του μετά από κάθε στρατιωτική εκστρατεία: «Πατέρα, δεν θα μάθω τίποτα. Ο παιδαγωγός μου μου χαρίζει μια αργία κάθε φορά που πετυχαίνεις μια νίκη». Ο Επιθεωρητής Κτιρίων, ο δούκας Ντ’ Αντέν, τοποθετούσε σφήνες στη βάση των αγαλμάτων στις Βερσαλλίες, έτσι ώστε, όταν το παρατηρούσε ο βασιλιάς, να μπορέσει να τον επαινέσει για την οξεία βασιλική αντίληψή του. Η κολακεία έφτασε σε ακόμα πιο ακραία σημεία. Κάποτε ο Λουδοβίκος έπασχε από ένα συρίγγιο, ένα βαθύ έλκος του πρωκτού που απαιτούσε μία φοβερά επώδυνη εγχείρηση. Ξαφνικά, η εγχείρηση έγινε φοβερά δημοφιλής ανάμεσα στην αριστοκρατία και προσέδιδε τόσο μεγάλο κύρος σε όσους την έκαναν, ώστε άνθρωποι χωρίς συρίγγια έφθασαν να δωροδοκούν γιατρούς για να τους εγχειρήσουν.
Την κολακεία αγάπησαν πολλοί, τη βλακεία ουδείς!...