Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Ο ΝΕΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το Άγιον Όρος είναι φυσικό και πνευματικό τμήμα της Μακεδονίας, και στις αρχές του 20ού αιώνα αγωνίσθηκε ενάντια στην θέληση μεγάλων δυνάμεων προκειμένου να παραμείνει μέρος της Ελληνικής επικράτειας. Έχει λοιπόν λόγο να παρεμβαίνει σε πολιτικά δρώμενα που θίγουν όσα οι Έλληνες και οι πνευματικοί απόγονοι του Αλεξάνδρου Μακεδόνες κατόρθωσαν στην νεότερη ιστορία. Έτσι, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Πολιτείας με τα Σκόπια για την αναγνώριση ονομασίας τους, η Μονή μας προβαίνει στην διατύπωση των ακόλουθων θέσεων.

Δεν κατανοούμε γιατί ένα όνομα που ιστορικά και πολιτιστικά ανήκει σε ένα έθνος και κράτος πρέπει να παραχωρηθεί σε ένα άλλο κράτος (ή μάλλον πολυεθνικό κρατίδιο), οι πολίτες του οποίου ουδεμία σχέση έχουν ιστορική, φυλετική ή πολιτιστική, με το όνομα αυτό. Και είναι ευρύτατα γνωστό και πολλαπλώς επαληθευμένο ότι οι πληθυσμοί του κράτους των Σκοπίων δεν έχουν σχέση με αυτό που εκπροσωπεί ο όρος Μακεδονία και συνεπώς δεν μπορούν να διεκδικούν για την κρατική τους υπόσταση όνομα που να περιέχει την συγκεκριμένη λέξη.

Εκείνο που κατανοούμε με απλό αλλά καταρτισμένο νου είναι ότι η εσπευσμένη αυτή κίνηση αναγνώρισης γίνεται για λόγους πολιτικούς και οικονομικούς, οι οποίοι ούτε τιμούν ούτε συμφέρουν ούτε στοιχούν με τα δίκαια της Ελλάδας και των απανταχού Μακεδόνων. Αντιθέτως, ενδεχόμενη Ελληνική αναγνώριση του ονόματος σε επικράτεια σλαβικών πληθυσμών θα χρησιμοποιηθεί για να αποθρασύνει την κολοσσιαία προπαγάνδα και να τροφοδοτήσει το αλυτρωτικό, ψευδομακεδονικό ιδεολόγημα των γειτονικών χωρών.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι και μια σύνθετη ονομασία βαπτίζει Μακεδόνες τους μη Μακεδόνες. Καμιά σύνθετη ονομασία δεν καθιστά ουσιαστικά διακριτό το κράτος των Σκοπίων από την Μακεδονία. Και καμιά σύνθετη ονομασία δεν θα παραμείνει σύνθετη, αφού ούτως ή άλλως το όνομα Μακεδονία χρησιμοποιείται σήμερα για τα Σκόπια σε όλον τον κόσμο και το όνομα «Μακεδόνες» για τους πολίτες του. Η επίσημη αναγνώριση θα ανοίξει την πόρτα σε ένα μεγάλο κίνδυνο: να διαγραφεί από τους Έλληνες η ταυτότητα του Μακεδόνος, από τον χάρτη της Ελλάδος η Μακεδονία, αλλά και ο ίδιος ο ελληνομακεδονικός πολιτισμός από τις σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Αφού το όνομα θα έχει μετατεθεί, θα έχει δικαιολογημένα μεταφέρει μαζί του, ως τίτλος ιδιοκτησίας, όλα τα δικαιώματα. Κανένα αντάλλαγμα δεν θα μπορεί να σταθεί μπροστά σ’ αυτή την απώλεια, και προσευχόμεθα να μη φανούμε άξιοι τέτοιας μοίρας.

Θεωρούμε, λοιπόν, κι εμείς, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να επιμείνει στην συμφωνημένη εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγό της.

Οι παραπάνω θέσεις δεν έχουν πρόθεση να θίξουν ούτε την αξιοπρέπεια ούτε την ιστορία του λαού των Σκοπίων, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πρόθεση έχουν να προστατεύσουν τους λαούς (και τις εκκλησίες) από το να μετατραπούν σε όργανα για την εξυπηρέτηση πολιτικών ή, ακόμη χειρότερα, ξένων συμφερόντων, μέσα από ανώφελες συγχύσεις, κρίσεις και περιπέτειες στην ευρύτερη επικράτεια των Ορθοδόξων.

Αν οι πολίτες των Σκοπίων αγαπούν τόσο πολύ την παράδοση του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, μπορούν να μετέχουν της Ελληνικής παιδείας, και τότε όλοι πνευματικά θα είμαστε και Μακεδόνες και Έλληνες και θα χαιρόμαστε μια παγκόσμια κληρονομιά που αποτελεί το απόσταγμα των ανθρωπιστικών αξιών. Πάνω απ’ όλα όμως αξιοπρέπειά μας είναι η κοινή ευλογία και η ευθύνη της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, που ενώνει τις φυλές, τα έθνη και τους πολιτισμούς στο όνομα και στο σώμα του Χριστού.

12 Ιανουαρίου 2018

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O 8 56 έχει απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς υπάρχουν στον νησί μας και πολλοί συμπατριώτες μας με συμπεριφορές «ΝΕΝΕΚΩΝ» ειδικά προς Αθηναίους παραθεριστές οι οποίοι όχι μόνο δεν σέβονται το νησί μας αλλά το βλέπουν ως ΑΠΟΙΚΙΑ και εμάς ως ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. Αυτό βέβαια οφείλετε στους ΝΕΝΕΚΟΥΣ συμπατριώτες μας. Το συμβάν της Μονής και το ατύχημα της υδροφόρας ήταν μεγάλα παραδείγματα. Οπότε η φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» που φέρεται να είπε το 1827 ο Κολοκοτρώνης θα πρέπει να εφαρμοστεί, μεταφορικά, στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΘΑΝΑΣΗ
1.Κλεισανε τα μοναδικα κρατικα διοδια στα Μαλγαρα με εντολή απο το υπουργειο συγκοινωνιών για να εμποδισουν την διέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο.

2. Σχεδον 200 λεωφορεία απο στερεά Ελλάδα και οχι μονο τους κρατησανε στο καλοχωρι( καλοχωρι εως λευκος πύργος 10χλμ !) και απο εκει τους επέτρεψαν να έρθουν με τα ποδια μεχρι στο συλλαλητήριο
(μιλαμε για ανθρωπους καθε ηλικίας ηλικιωμένοι, νεοι, οικογενειάρχες ,μικροι, μεγάλοι ,ΑμΕΑ. )

3.Διαπιστώσαμε με λυπη οσοι παρευρέθηκαμε σε αυτόν τον μεγαλο αγώνα οτι ριξανε τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνιας. Δεν λειτουργούσε κανενα δικτυο.

4. Δεν λειτουργούσε σχεδον καθολου καποιο πάροχο δεδομένων στα κινητα του κόσμου προφανως να μην γίνονται κοινοποίησης και αναρτήσεις! Τα κανάλια μα κυριως τα κρατικα που τα πληρώνουμε εμεις οι φορολογούμενοι πολίτες δεν δειξανε ούτε ενα πλανο !
Ποσο εσωτερικο
ΜΠΟΪΚΟΤΆΖ απο το Ελληνικό κρατος???? Ντροπη σε ολους εκει που δίνουν αυτές τις εντολές!
Ερτ1: Το αλάτι της Γης
Ερτ2: Καλλιτεχνικό πατινάζ
Ερτ3 ποδοσφαιρικος αγώνας
Mega: καταλάθος μπαμπάς
Αντ1: Θα βρεις το δάσκαλο σου
Alpha: Μια κυρία στα μπουζούκια
Star: Traction
Σκάι: 9 μήνες
Την ίδια ωρα που η Θεσσαλονίκη βουλιάζει με περισσότερο από 500.000 κόσμο στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο μετά το 1992. Για την Μακεδονία μας! Για την Μακεδονία μας τη μία την ελληνική!
Πόσο περισσότερος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης? Πόσο φίμωτρο πια από τα "ελληνικά" κανάλια!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Τον λαό δεν θα τον φιμωσετε ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΩΣ "ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ" και η τελευταία ευκαιρία της ανθρωπότητας. Η Προτεσταντική αντίληψη περι της σωτηρίας, της εργασίας, της πρακτικής παιδίας και της αντα ειβής δια του πλούτου. Η υποκρυπτουσα παγκόσμια κυριαρχία. 1. Πρώτη φάση: Η αποθρησκειοποίηση της Χριστιανικής ιδέας. η κατάργηση των εθνοτικών αισθημάτων με δημιουργία μειονοτήτων για την προώθηση του προτεσταντικού ιδεώδους. 2. Δεύτερη φάση: Η πολιτικοποίηση της θρησκείας. Η ομοσπονδοποίηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας υπο Αμερικανική εξουσία και διαχείριση..... Οι Αντιδράσεις Ρωσίας, Γαλλίας. Η περίπτωση της Αρμενίας. Η περρίπτωση της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Η Ελλάδα, ο Προτεσταντισμός και ο Διαφωτισμός. Η ρήξη με την Ορδοδοξία και η απόσχιση της Βουλγαρικής Εξαρχικής εκκλησίας. Ο ρόλος της Ροβερτειου Σχολής και των αλλων Αμερικανικών Σχολών στην περιοχή. Η ολοκλήρωση της προτεσταντικής ιδέας ως ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μακεδονία δεν μπορεί να ονομάζεται ένα κράτος στο οποίο κυριαρχεί η σλαβική παράδοση, η σλαβική κουλτούρα και η σλαβική γλώσσα. Τέλος.
Και δεν είναι εθνικιστής όποιος το αντιλαμβάνεται αυτό. Ούτε είναι αδιάλλακτος όποιος δεν δέχεται τον εκβιασμό των Αλβανοσερβοβούλγαρων της Βαρντάρσκα Μπανοβίνα.

Ανώνυμος είπε...

Και στην ΝΔ κοιμούνται. Αντί να θέσουν ένα πελώριο ερωτηματικό γιατί τώρα το θέμα της ονομασίας έχουν αφήσει τους Συριζαίους να παίζουν μόνοι τους, λες και είναι η ΝΔ κυβέρνηση και όχι αυτοί. Αντί να φωνάζουν σε όλους τους τόνους ότι οι Αμερικανοί που γνωρίζουν , θέλουν να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα απο αυτούς που λένε σε όλα ναι , γιατί αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα έχει πρόβλημα να το κάνει. Κατά συνέπεια καίγονται να τελειώσει το θέμα πριν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑι αντί αυτό να το ακούμε πρωι βράδυ τι συμβαίνει είτε κοιμούνται είτε το αφήνουν να γίνει έτσι ηθελημμένα;

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε να μην υπήρχε το ίντερνετ και η ενημέρωσή μας να βασιζόταν στα κανάλια - και ιδιαίτερα στα κρατικά;

Θα νομίζαμε ότι χτες στη Θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν 50-60 γραφικοί εθνικιστές στρατόκαυλοι, ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γοργά, ότι στην Ευρώπη οι άνθρωποι ζουν εξαθλιωμένοι (τι τυχεροί είμαστε που παίρνουμε και επιδόμα πείνας!) και ότι οι αλήτες οι Ευρωπαίοι μας χρωστάνε μερικές εκατοντάδες δις

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στην Θεσσαλονίκη θριάμβευσε με αυτήν την μαζική συμμετοχή η Ελλάδα του "κάπου" και όχι η Ελλάδα του "οπουδήποτε". Η Ελλάδα του "οπουδήποτε" είναι η Ελλάδα αυτών που δεν αισθάνονται τίποτα για αυτόν τον έρημο τόπο αλλά απλά τον βλέπουν ως ένα γεωγραφικό τοπίο που αξίζει να το πατάς μόνον εφόσον σου προσφέρει πίσω οικονομικές απολαβές, ανταπόδοση δλδ κενή αισθήματος, συναισθήματος, ό,τι μας κάνει ανθρώπους. Η Ελλάδα του "κάπου" όμως είναι η Ελλάδα της ταυτότητας, η Ελλάδα της μνήμης. Είναι το Έθνος εκείνο όπου τα κοινά βιώματα, οι παραδόσεις και η γλώσσα έφτιαξαν το "ομότροπον". Αυτήν την Ελλάδα λοιπόν δεν έχουν καταφέρει να την υποτάξουν ακόμα όσο ο άνθρωπος παραμένει άνθρωπος με μνήμη και οικογένεια που θα του μεταφέρει τα συλλογικά βιώματα. Αυτή η Ελλάδα του "κάπου" συναισθάνεται την Μακεδονία, την ιστορία της, τους ανθρώπους που έχυσαν ποταμούς αίματος για αυτήν δικιά τους. Αυτή η Ελλάδα λοιπόν που συγκεντρώθηκε στην Θεσσαλονίκη εξαναγκάζει τους Έλληνες πολιτικάντηδες να προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν την αποτυχημένη διπλωματία τους. Και όσο και να σκούζουν διάφοροι μία είναι η πραγματικότητα: τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έχουν γίνει ποτέ σε αυτήν την χώρα δεν είναι ούτε συνδικαλιστικά, ούτε οικονομικά, ούτε αντιαμερικανικά. Είναι συλλαλητήρια Εθνικής Ταυτότητας από την Ελλάδα του "κάπου" και όχι από την Ελλάδα του "οπουδήποτε"

Ανώνυμος είπε...

Έγκριτο δημοσίευμα (δυστυχώς για τους Έλληνες) σκιαγραφεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ : Έτσι η Γερμανική εφημερίδα (Suddueutsche Zeitung)σε άρθρο της γράφει, '' Μετρ της πολιτικής ακροβασίας ο ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ Αλ. Τσίπρας.