Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ

Μισθωμένοι από το 1974 στην τοπική της ΝΔ οι πάνω όροφοι του κληροδοτήματος Ιουλίας Κάτσα. Εποχές που η ΝΔ ήταν δυνατή και έβαζε στοίχημα ότι και "γάιδαρος" να ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος, θα τον έβγαζε. Το στοίχημα κερδήθηκε αρκετές φορές.  Αν σήμερα η Αίγινα είναι βυθισμένη στον βούρκο της διαφθοράς, η ΝΔ φρόντισε  στο γέμισμα του και σήμερα  τον συντηρεί και αναπληρώνει τα κενά του. Τραγικά τα σχόλια για χρέος της τοπικής της ΝΔ. Τα μισθώματα έχουν εξοφληθεί από το 1974 μέχρι και το 2010 και χρέος ΔΕΝ υπάρχει. Η τοπική με επιστολή της ενημέρωσε το 2010 τον δήμο ότι "το κτίριο έχει υποστεί ζημιές ώστε να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η λειτουργικότητά του όσο και η χρήση του. Σύμφωνα με αυτοψία στις 1 Ιουλίου 2011, η μηχανικός του δήμου κ. Ταβέβη εκτίμησε το κόστος της επισκευής σε 50.000 ευρώ περίπου πλέον ΦΠΑ. Το κτίριο ήταν ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Ακολούθησε αλληλογραφία μεταξύ τοπικής ΝΔ και δήμου. Πλήρης αδιαφορία για οποιαδήποτε επισκευή του κτιρίου. Η πολεοδομία στην Π616/29-3-2015 έκθεση της χαρακτηρίζει το κτίριο "επικίνδυνο από πλευράς στατικής και δομικής και αν δεν γίνουν οι απαραίτητες επισκευές το κτίριο θα κριθεί κατεδαφιστέο"
Επιπλέον η σύμβαση μίσθωσης στην τοπική οργάνωση της ΝΔ έληξε στις 30/11/1992 όπου το μηνιαίο μίσθωμα ήταν 24.000 δραχμές. Μέχρι το 2008 η τοπική κατέβαλε μίσθωμα 75 ευρώ. Με την απόφαση 6/2008 η επιτροπή διαχείρισης του κληροδοτήματος ανέβασε το ενοίκιο σε 150 ευρώ και ταυτόχρονα περιόρισε σημαντικά τον χώρο που καταλάμβανε η τοπική σε έναν μόνο δωμάτιο. Κατόπιν αιτήματος της τοπικής το ενοίκιο μειώθηκε στα 100 ευρώ με την  3/2011 απόφαση. Τα ενοίκια έχουν καταβληθεί μέχρι και τον Μάιο του 2010. Έκτοτε η μίσθωση μπορεί να θεωρηθεί λήξασα εφόσον η τροποποίηση των όρων μίσθωσης κρίθηκε παράνομη από την με αριθμό πρωτ. 2486 27/9/2011 απόφαση της Δ/σης Εθνικών κληροδοτημάτων. Σύμφωνα με το έγγραφο του τμήματος εποπτείας εθνικών κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης διοίκησης," οι μισθώσεις της τοπικής της ΝΔ αλλά και του Λιμενικού Ταμείου έχουν λήξει. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξεταστεί αίτημα για μείωση ενοικίου και αλλαγής σε χώρους του ακινήτου. Παρακαλούμε να προβείτε στις νόμιμες ενέργειες ως διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος για την επαναμίσθωση των ακινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΝ 2039/1939 και το από 3011 4-12-1939ΒΔ."
Στο δια ταύτα.
Σε ότι αφορά την τοπική της ΝΔ μίσθωση από το 1992 δεν υπάρχει. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο οπότε δικαίως η ΝΔ δεν κατέβαλε μισθώματα για ένα ακατάλληλο κτίριο. Η απόφαση 6/2008 αλλαγής των όρων μίσθωσης κρίθηκε μη σύννομη από την Δ/ση Εθνικών Κληροδοτημάτων. Συνεπώς για ένα ακατάλληλο κτίριο για το οποίο δεν υπήρχε πλέον μίσθωση ΔΕΝ οφείλονται μισθώματα. Παρά τις οδηγίες που δόθηκαν η διαχειριστική επιτροπή ΔΕΝ προχώρησε σε νόμιμες ενέργειες για την επαναμίσθωση του ακινήτου. επιπλέον, τροποποιήθηκε και η μίσθωση του Λιμενικού Ταμείου καθώς κατέλαβε χώρους που είχε μισθώσει η τοπική της ΝΔ. Ότι ισχύει για την ΝΔ ισχύει και για το Λιμενικό Ταμείο. Θεωρώ ότι οι έχοντες την ευθύνη ενώ γνώριζαν  δεν έπραξαν ότι ορίζει ο νόμος παρά τις οδηγίες που τους δόθηκαν. Επιπλέον εικάζω ότι σκοπίμως άφησαν το κτίριο να καταστραφεί για να εξαναγκάσουν την τοπική να φύγει.Όλα αυτά συνεπάγονται παράβαση καθήκοντος όλων των κατά καιρούς εμπλεκομένων μερών.Τον λόγο πρέπει να έχει ο εισαγγελέας.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γραψε ενα ποιημα και εσυ, μπορεις;

Ανώνυμος είπε...

τι κοινά έχουν ο Μήτσος με τον Αλέξη;
και οι δυό έχουν θέση δηλαή την κυβέρνηση αλλά δεν έχουν την εξουσία
του Μήτσου του έχουν περάσει χαλκά και το κάνουν βόλτα στην παραλία και δη πέριξ της ψαραγοράς

Ανώνυμος είπε...

η μηχανογραφηση της πειραιως ειναι μαπα!

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε τι έγινε; σε κριτικάρει άσχημα το δικό σου παιδί . Έτσι είναι Δήμαρχε όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Το κακό για εσένα είναι ότι δεν έχεις στηρίγματα στον συνδυασμό σου. Ποιοί θα σου βάλουν πλάτη στα δύσκολα; δεν έχεις κανέναν πορεύεσαι μόνος σου , η καρέκλα σου πριονίζεται. Ο Βαγγελάκης θα λέει να να να του έχω στείλει έγγραφα εγω δεν ξέρω τίποτα. Που πας ωρε Δήμαρχε γυμνός στα αγκάθια. Είσαι μόνος σου.

Ανώνυμος είπε...

Πήγα για ζαμπάκια σημερα σε έναν τόπο που ξέρω κι βρήκα όλα κ'όλα τέσσερα. Δεν θα'ναι η χρονιά τους φέτος, κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΕΥΤΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΓΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ; ΟΙ ΒΛΑΚΙΖΟΝΤΕΣ,ΟΙ ΧΑΧΑΝΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝΙΖΟΝΤΕΣ.Απο την τύφλα στην μούτζα το πάμε χρόνια τώρα.Τους ξέχασες τους ΠΕΡΓΑΜΙΝΙΖΟΝΤΕΣ;ΝΑΑΑ! Κάτι περγαμηνές,τόοοοσες με το συμπάθειο.Απο το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ τις είχαν κάνει καβάτζα και μας τις μοστράριζαν.Αποτέλεσμα ομως;Χέσε θέατρα που λένε.Ασε λοιπόν τον ΜΗΤΣΟ εχει το στιλάκι του και εδώ που τα λέμε δεν πλήτουμε.

Ανώνυμος είπε...

{ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ
ΤΗΝ ΚΟΙΤΗ}
ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ.
ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ Ο κύριος αυτός ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΑΛΛΩΝ.ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ……………..

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πρόεδρε του Λτ σήμερα γκρέμισαν στο νοα κάτι τοιχους για μεγαλώσουν την κουζίνα λέει,πήρες χαμπάρι τίποτα, με τι άδειες το εκαναν,τελικά τόσο πολύ μάσα πέφτει που ούτε το Λτ,ούτε το λιμεναρχείο, ούτε ο δήμαρχος ήξερε κάτι και κάνετε όλοι τα παγονια.Έχει ο καιρος γυρισματα όλοι θα πληρώσετε το τίμημα όταν έρθει η ώρα.....

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος δεν είναι υποχρεωμένος,ουτε εχει αρμοδιότητα να γνωρίζει τι γίνεται στο κτίσμα του ΝΟΑ.Δηλαδή νοικιάζεις ενα σπίτι,ο ενοικιαστής στο ρημάζει,στο γκρεμίζει,στο κάνει οικο ανοχής ,αλλά ο ιδιοκτήτης δεν εχει αρμοδιότητα να γνωρίζει τι γίνεται με την ιδιοκτησία του.Αυτό το ξέρατε;Δεν το ξέρατε; Ευκαιρία να το μάθετε.Ο πρόεδρος δεν εχει αρμοδιότητα να γνωρίζει,παει και τελείωσε.
Τι αλλο θα ακούσουμε παναγία μου,πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ μας περνάνε;

Ανώνυμος είπε...

Το γκρέμισμα τοίχων εσωτερικής διαρρύθμισης προϋποθέτει έκδοση οικοδομικής άδειας ,αν αληθεύει λοιπόν η ανάρτηση του 8:08 μ.μ πρέπει αυριο το πρωι να κάνει επιτόπιο έλεγχο η αστυνομία και να πάνε αυτόφωρο και οι εργοδότες και οι οικοδόμοι.

Ανώνυμος είπε...

9.15 όλοι ξέρουμε ότι ο προεδρος του λιμεν. ταμείου κάθε μέρα είναι στο ΝΟΑ -και καλα κάνει ο άνθρωπος- οπότε δεν δικαιούσαι να λες ότι δεν το είδε επειδή είναι ενοικιασμένο... εκτός αν βλέπει ότι θελει ή ότι βολεύει... αν λοιπόν θέλεις να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα να επινοείς πιο πειστικά επιχειρήματα γιατι έτσι κανεις πιο πολυ ζημιά σαυτον που θέλεις να καλύψεις.. ασε λοιπόν τον προέδρου του λ τ να δικαιολογηθεί ο ίδιος και μη το παίζεις προστατης του του γιατι με τη βλακεία σου τον εκθέτεις περισσότερο τον ανθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε 9:51 μμ γιατί αν ήταν υποχρεωμένος και είχε αρμοδιότητα ο συγκεκριμένος πρόεδρος κάθε μέρα εκεί θα ήταν να ελέγχει.

ΥΓ
Τώρα όμως και το ξέρει και το γνωρίζει. Να δούμε αυτός για πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ μας περνάει

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα του ΝΟΑ θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 9:18 ΚΑΙ 10:01
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 9:51 ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΓΡΑΦΗΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο 9:51 ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Κρυφή δημοσκόπηση έχει ανοίξει για την μελλοντική υποψηφιότητα Τσατήρη ή Γιάννη Πούντου. Κάποιος πρέπει να τους πει για τη Rexona

Ανώνυμος είπε...

Το κτίριο του ΝΟΑ πρέπει να φυγει από την μπούκα του λιμανιού. Εκεί πρέπει να γίνει λιμενικό φυλάκιο. Ας το έχει υπόψη του ο μελλοντικός πρόεδρος του Λ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

10:01 π.μ όπως λέει και ο τιτάνας Tonis Sfinos '' No problem και το πρόβλημα πάααααααει '' θα καθαρίσει όπως πάντα η αντιπολίτευση. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τα Λιμενικά Ταμεία θα καταργηθούν και θα αλλάξουν μορφή.Ετσι θα γλητωσουμε απο το κάθε νούμερο, που ζητάει κοινωνική προβολή και με το αζημείωτο βεβαίως,από την θέσι του προέδρου.Μπουχτήσαμε ποια απο πολυξερους ανόητους, ανευ ουσίας και αποτελέσματος.Η εποχή του ΚΟΚΚΑΛΑ πέρασε, όσοι πρόλαβαν και εφαγαν, πρόλαβαν,καιρός ήταν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΥΝΈΒΗ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ ΩΡΕΣ ΟΤΑΝ Η ΤΟ ΝΔ ΉΤΑΝ ΑΚΌΜΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΊΟ ? ΓΙΑΤΊ ΤΌΣΗ ΚΊΝΗΣΗ ΡΏΤΑΓΑΝ ΟΙ ΞΕΝΥΧΤΗΔΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Μια τραγωδία που συγκλόνισε τις Παπαδάτες Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου ένας 58χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από την πόρτα στο γήπεδο του χωριού.
Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, ο άτυχος άντρας βρισκόταν εκεί για τις καθιερωμένες ενέργειες προετοιμασίας του γηπέδου για κάποιον αγώνα, όταν η συρόμενη πόρτα του γηπέδου έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πάνω του.
Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο άτυχος άνδρας αφήνει πίσω του τρία παιδιά. (απο το in.gr)

Κριμα για τον ανθρωπο, ευτηχως ομως για εμας, γιατι δεν εχουμε γηπεδο να κινδυνευουμε απο τετοιου ειδους ατυχηματα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 10:07 μ.μ αυτά που λες είναι λίγο δύσκολο να συμβούν!Τα παιδιά του τμήματος είναι κουρασμένα αφού όλο το καλοκαίρι εργάζονταν σας προσωπική ασφάλεια γνωστού "άρχοντα" της παραλίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΩΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!!ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΜΑΣ!ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Το τι εγινε αυτο το βραδι το φαντασμα της Ιουλιας Κατσα ξεριι και θρηνει.......

Ανώνυμος είπε...

SOS.Το ρεμα της σκοτεινης κατεβαζει το νερο της βροχης με γρηγορο ρυθμο.Το υπαρχον φρεατιο βουλωσε απο καλαμιες και σκουπιδια.Αν συνεχιστει η νεροποντη αποψε,απο ωρα σε ωρα,θα κινδυνευσουν ανθρωπινες ζωες,οπως 2010,2014,και ισως και σημερα.Κανω εκλλισει σε οποιον ακουει απο δημαρχο,μεχρι συμβουλο,να κανει κατι αποψε με καποιο σκαπτικο μεσο να ξεβουλωσει το φρεατιο το συντομοτερο δυνατον.Με τα τιμης ΑΧΧΙΛΕΑΣ.Τ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος από πού βγήκε η έκφραση ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ. Οι σύντροφοι στην ΡΩΣΣΙΑ πήγαιναν και έπαιζαν τους παχυλούς μισθούς τους στα ΚΑΖΙΝΟ της χώρας. Το ίδιο βέβαια έκαναν και στην ΚΟΥΒΑ και στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.
Έτσι λοιπόν η αριστερή κυβέρνηση μας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την δημιουργία ΚΑΖΙΝΟ ανά την επικράτεια όπου όλοι οι ζάμπλουτοι κάτοικοι αυτής της χώρας θα πηγαίνουν να διασκεδάζουν ποντάροντας, τους παχυλούς αριστερούς μισθούς σε διάφορα τυχερά παιχνίδια.
ΑΥΤΌ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.