Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΛΥΣΗ SWOT ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

"Η Αίγινα εισάγει νερό και εξάγει σκουπίδια" λέει σε κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος. Από τον ετήσιο κύκλο εργασιών των περίπου10.000.000 ευρώ το 60% αναλογεί στο νερό και το 30% στα σκουπίδια. Θεωρήσαμε καλό να εξετάσουμε την καθαριότητα του δήμου αποτυπώνοντας τα δυνατά και  τα αδύνατα σημεία, τις ευκαιρίες και τις απειλές ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
1. Δυνατά σημεία.
Το δυνατό σημείο της καθαριότητας είναι το ανθρώπινο δυναμικό των 31 υπαλλήλων (βλέπε συνέντευξη προϊσταμένου καθαριότητας) οι οποίοι ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.
2.Αδύνατα σημεία.
Το σημαντικότερο αδύνατο σημείο είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Τα απορριμματοφόρα παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα ασυντήρητα. Εκ των πέντε το ένα είναι άχρηστο και το αναπληρώνει δανεικό από τον δήμο Νέας Ιωνίας. Η πολλά υποσχόμενη πρέσα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες συρρίκνωσης των απορριμάτων και μείωσης του κόστους μεταφοράς. Τα δε χρήματα που δαπανήθηκαν στην αγορά της (150.000 ευρώ περίπου) θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για την συντήρηση του στόλου των απορριμματοφόρων.
Η κακή διαχείριση των ανταποδοτικών από όλες τις δημοτικές αρχές στερεί τους απαιτούμενους πόρους από την συντήρηση των απορριμάτων αλλά στερεί και εργάτες καθαριότητας από ενεργό δράση για την οποία έχουν προσληφθεί.
Ο σταθμός μεταφόρτωσης δεν έχει μέχρι σήμερα άδεια.
Απαγορεύεται η μεταφορά σκουπιδιών με τους επιβάτες στα πλοία της γραμμής.
3. Ευκαιρίες.
Μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση της οικονομικής διαχείρισης των ανταποδοτικών τελών είναι η μοναδικά ευκαιρία για την ανασυγκρότηση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου. Οι ρουσφετολογικές προσλήψεις, ο νεποτισμός, το άφημα των πάντων στην τύχη τους , η κάλυψη των ανομημάτων των προηγουμένων από τους επόμενους, κτλ ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση. Η μόνη ευκαιρία είναι η ανατροπή των πάντων.
4. Απειλές.
Αυτές μπορούν να προέλθουν από απρόβλεπτες καταστάσεις γενικότερα. Όμως η μεγαλύτερη απειλή είναι η εμπόλεμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ δημοτικής αρχής κατά των μη αρεστών σε αυτήν. Μπορεί η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών να μην γνωρίζει για τους προπηλακισμούς, τις ύβρεις, τους ξυλοδαρμούς, τις καταγγελίες σε πολεοδομία ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες τις απειλές και τις μηνύσεις το κόψιμο της υδροδότησης οικιών και επιχειρήσεων το σφράγισμα επιχειρήσεών που δέχονται οι αντιφρονούντες. Αν όμως ένας εκ των πολλών αντιδράσει επειδή η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο, η καθαριότητα της Αίγινας θα καταρρεύσει εν μία νυκτί.
Εν κατακλείδι. Η καθαριότητα της Αίγινας το ερχόμενο καλοκαίρι κρέμεται σε μια κλωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: