Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ

Χρειάστηκε μόνο μια τηλεφωνική καταγγελία από κάποιον "Αποστόλου" για να καταρεύσει ως χάρτινος πύργος το καθεστώς ομηρίας των επιχειρηματιών της Αίγινας που βρέθηκαν χθες στο αυτόφωρο για παράνομη κατάληψη αιγιαλού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν υποβάλει αίτηση στον δήμο για εκμίσθωση του χώρου προβολής των επιχειρησεών τους αλλά δεν είχαν πάρει απάντηση. Σήμερα το πρωί ο δήμος πρόθυμα έδινε προσωρινές άδειες για να μην επαναληφθούν τα χθεσινά. Φυσικά, παραμένει σε εκρεμότητα η πλαζ της Παναγίτσας καθώς δεν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου η οποία αναμένεται να ληφθεί αύριο.
Το καθεστώς βέβαια δεν είναι καινούργιο. Χαρακτηριστική είναι η αφήγηση πάλαι ποτέ δημοτικού συμβούλου υπεύθηνου για την εκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ένα πρωί προσήλθε καταστηματάρχης να παραλάβει την άδεια του. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος την παρέδωσε και του ευχήθηκε καλές δουλείες. Ο επιχειρηματίας πήρε την άδεια και τις ευχές αλλά δεν έφευγε. Περιμένετε κάτι άλλο, τον ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος. Να ανοίξετε το συρτάρι του απάντησε με νόημα ο επιχειρηματίας ο οποίος γνώριζε την διαδικασία. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του απάντησε ότι αυτά που ήξερε δεν γίνονται πλέον και σύντομα αντικαταστάθηκε ως μη συνεργάσιμος.
Κάποια στιγμή χθες βράδυ έφτασε στο ΑΤ Αίγινας υπουργός της κυβέρνησης για να μεσολαβήσει στον εισαγγελέα υπηρεσίας ώστε να αφεθούν ελευθεροι οι από 25 εως 85 ετών κρατούμενοι επιχηρηματίες. Ο εισαγγελέας αρνήθηκε δείχνοντας με την στάση του ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα .
Όταν πλέον κατά τις 1,30  οι κρατούμενοι είχαν βολευτεί είτε μέσα σε κατασχεμένα αυτοκίνητα, είτε ακουμπόντας πάνω στα γραφεία του ΑΤ, ο εισαγγελέας έδωσε άδεια να φύγουν.
Τελικά αρκούσε μια τηλεφωνική καταγγελία για να καταλάβει και ο τελευταίος επιχειρηματίας της Αίγινας ότι η προστασία που μέχρι τώρα δήθεν απολάμβανε δεν υπάρχει πιά.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός είναι ότι τετοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει σε καμμιά προηγούμεη διοίκηση Δήμου κι αν είχε γίνει θα είχε πέσει την άλλη μέρα. Αλλά τώρα αντιπολίτευση και επαγγελματικα σωματεία κοιμώνται τον υπνο του δικαίου..

Ανώνυμος είπε...

Κάθε θαύμα τρεις ημέρες το μεγάλο τέσσερης.
Άντε όνειρα γλυκά στην εξουσία.Το καθήκον της το έκανε δήλωσε την παρουσία της, πάμε για άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έρθουν οι δημοτικές του'19 θα τα θυμηθούμε όλα και αυτούς που στήριζαν όλες τις βρωμιές των Μούρτζηδων

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μια έχει προστασία

Ανώνυμος είπε...

Να δηξει και το οιδιο ενδιαφερων και για τις περγολες- τσαντηρια της παραλιας !!! Αλλα εκει ειναι βλεπεις το μετωπο της παραλιας!!!

Ανώνυμος είπε...

Θελω να δω ποιοι δεν θα πανε σημερα στο συμβουλιο και μετα θα σας πω !!!!!!!