Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ΠΕΡΙ ΟΠΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ

Αν και το μοναδικό θέμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ήταν περί οπών επί του οδοστρώματος και η κάλυψή τους με μελέτης και έργο χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια, η κουβέντα πήγε και επί των υδάτων όταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης (που εμφανίζεται στα δημοτικά συμβούλια αργά και που) αναφέρθηκε στην συνέντευξη υδρομεταφορέα (σε τοπικό site που διαφημίζονται επαγγελματίες). Απολογητικότατος ήταν ο δήμαρχος στην απάντησή του εκφράζοντας την λύπη του για τις ζημιές που έπαθε η υδροφόρα στο λιμάνι του Λεοντίου λόγω θαλασσοταραχής που ήταν και η βασική αιτία για την έλλειψη νερού των τελευταίων ημερών. Το κλίμα άλλαξε όταν ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου είπε ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία καταγραφή ή δήλωση για ζημιά σε κανένα πλοίο......... Από αυτά που ειπώθηκαν η νέα υδροφόρα των 3500 κυβικών δεν χωρά στο λιμάνι και δένει έξω με όποιους κινδύνους τους οποίους οι πλοιοκτήτες όφειλαν να γνωρίζουν.(όπως είπε και ο κ Πτερούδης, δεν χώραγε η υδροφόρα των 2500 κυβικών πως θα χωρέσει η μεγαλύτερη).  Επιπλέον υπάρχουν και οι συμβάσεις μεταξύ δήμου και υδρομεταφορέων που αναφέρουν ρητά την σχέση μεταξύ των δύο συμβαλλομένων.
Αξιοσημείωτη είναι η δήλωση του δημάρχου ο οποίος είπε "είμαστε εξαρτημένοι" (από τους υδρομεταφορείς) ¨" μόνο ένας (ντόπιος φρεατοιδιοκτήτης) δίνει νερό (στον δήμο). Οι υπόλοιποι δεν δίνουν γιατί μένουν απλήρωτοι.Δεν εγκρίνει η υπάλληλος (του ελεγκτικού) να πληρωθούν οι γεωτρήσεις".
Και εδώ γεννώνται κάποια ερωτήματα. Εφόσον η φέρουσα ικανότητα των υδροφόρων πλοίων είναι συγκεκριμένη, η ποσότητα που παραλαμβάνουμε είναι αυτή που καταγράφουν τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ και οι ντόπιες γεωτρήσεις δεν δίνουν νερό, που θα βρεθούν τα 950,000 κυβικά της ετήσιας απώλειας που καταγράφετε κάθε χρόνο στα επίσημα στοιχεία του δήμου τουλάχιστον την τελευταία δεκαπενταετία?

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητηριων
α) ο κ.Σκαλτσιώτης που συμφωνα με αυτα που ειπε ο κ.Λεβεντακης (ηχητικη συνεντευξη στο aeginaportal) αδιαφορησε πληρως επι ενα χρόνο τωρα και ετσι θα μεινουμε απο νερο καλοκαιριατικα
β) οι κ.Πτερουδης, Παπαδοπουλος, Τσατηρης για την στήριξη τους στον συνδυασμό που τους εξέλεξε δημ. Συμβούλους...

Ανώνυμος είπε...

η λύση ειναι μια και την έχει ο Αγής. Αγής για δήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

8:58 μ.μ το καταλάβαμε κατάσχεση των υδροφόρων ύστερα από την μήνυση που θα κάνει , μετά οι υδροφόρες θα κοστίζουν στην Αίγινα τα λειτουργικά τους έξοδα.
Μόνο που η μήνυση καθυστερεί πάνω από 4 χρόνια. Ο Αγής την έκανε γαργάρα την μήνυση με νερό της βρύσης. Μετά άρχισε να πουλάει τρέλα μπας και γλυτώσει.

Τα καθαρά χέρια πρέπει να είναι καθαρά γιατί άμα βρωμίζονται θέλει πολύ χλωρίνη για να ξεβρωμίσουν , αλλά και η χλωρίνη αφήνει στοιχεία.

Αγής για αντιδήμαρχος ή καλύτερα για δήμαρχος;

Το υδρόμετρο δεν είναι λάσπη στον ανεμιστήρα έτσι δεν είναι Αγά μου;

Ανώνυμος είπε...

Την μόνη λύση που βλέπω εγώ για να έχουμε άφθονο και καλής ποιότητας νερό είναι ο Δήμαρχος να ορίσει επίτιμο αντιδήμαρχο ύδρευσης τον Λεβεντάκη.

Ανώνυμος είπε...

Στο πλαίσιο της ανάπλασης του πεζόδρομου της Παλαιολόγου στην πλατεία Τερψιθέας, συνεργεία του Δήμου Πειραιά απομάκρυναν πέργκολες καταστημάτων, έπειτα από συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο σημείο.


Η δημοτική αρχή επιθυμεί να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών, επ' ωφελεία των δημοτών που δικαιούνται ελεύθερους χώρους.

Ο πεζόδρομος της Παλαιολόγου θα αλλάξει ριζικά, καθώς τα τραπεζοκαθίσματα θα παραχωρηθούν σε οριοθετημένο χώρο, στις προσόψεις των καταστημάτων, σε συνδυασμό με τη χρήση ομπρελών.

Η βούληση της δημοτικής αρχής είναι κυρίως να παραχωρούνται τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις των καταστημάτων. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της ρυμοτομίας της πόλης, θα εξετάζονται τυχόν εναλλακτικές λύσεις.
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 16:07
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧ...ΙΑ η Δημοτική αρχή.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ? ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ(ΒΟΥΙΖΕΙ) ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΟΥ. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ.ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΩΝΕΣΑΙ ? ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΝΑΡΚΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ.