Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΠΑΝΟ ΤΥΠΟΥ RENT A CAR

Με κάθε τρόπο διαφημίζεται στην Αίγινα το φεστιβάλ θεάτρου. Εκτός από τα ντόπια ΜΜΕ ηλεκτρονικά και μη, διανέμεται το πρόγραμμα των παραστάσεων σχεδόν σε όλα τα καταστήματα της πόλης. Το μεγαλύτερο δε μέσο είναι το εικονιζόμενο πανό στο δρόμο του γηπέδου ώστε να μην ξεφύγει κανείς χωρίς ενημέρωση. Με αυτό το πανό προφανώς η ΚΕΔΑ στην οποία υπάγεται το φεστιβάλ, θέλει να δείξει το πολιτιστικό της μέγεθος που ξεπερνάει ακόμα και τα πανό των RENT A CAR που δεσπόζουν στο λιμάνι προσφέροντας στους επιχειρηματίες που τα ανήρτησαν ηθική δικαίωση. Πολιτιστικό έργο η ανύψωση πανό λοιπόν. Αλήθεια, με την άδεια ποιας αρχής ανέβηκε το πανό το οποίο θα μπορούσε να γίνει αιτία τροχαίου ατυχήματος αν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες. Γιατί αν κάποιος απαγορεύεται να φωτογραφίζει άνευ αδείας ηθοποιούς εν μέσω παράστασης μπορεί κάποιος να υψώνει πανό σε κεντρικές οδικές αρτηρίες χωρίς την έγγραφη άδεια των αρχών?. Το ΑΤ Αίγινας τι έχει να πει γιαυτό το "πολιτιστικό κατόρθωμα"?

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Χιτλερ για να κυριευσει τον κοσμο εψαξε να βρει δεκα καθαρματα τα οποια ειχαν ως κυριο προτερημα την ανιδιοτελεια

Ανώνυμος είπε...

Ποιά κοπέλα έχει αναλάβει ο Σταύρος να την εκπαιδεύσει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να επιστρέψει σε καίρια θέση.

Ανώνυμος είπε...

11:00 Για ποιόν Σταύρο αναφέρεσαι. Για τον μηχανικό της Περιφέρειας, τον Βεϊόγλου;

Ανώνυμος είπε...

9:41 π.μ. όταν έφυγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα τους ρουφιάνους και καταδότες τους εκτέλεσαν . Κάποιοι γόνοι από αυτούς επέζησαν για να μας ταλαιπωρούν σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΕΝΑΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΦΩΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΦΙΣΤΙΚΙ ΦΕΣΤ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΗΘΟΠΟΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΚΕΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μια και μιλάμε Αιακέ για πολιτισμό . Τοποθετήθηκε το εξαιρετικό γλυπτό του Γ. Μόραλη και κοσμεί το λιμανι της Αιγινας . Έτσι η Αιγινα δεν εχει τιποτα να ζηλέψει απο τα αλλα γλυπτά και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργηματα της Αρχαίας Ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης έτσι όπως ο Ερμης του Πραξιτέλους ή η Αφροδίτη της Μήλου ή ο Ηνίοχος των Δελφων. Επι τη ευκαιρία Αιακέ θα ήθελα να θίξω και κατι που εχει πέσει στην αντίληψη μου. Ενώ το νοσοκομείο Αιγινας όπως και το Κ.Υ έχουν ενημερωθεί ότι γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία εχει την επιθυμια της δωρεάν μεταφοράς ασθενών και Ασθενοφορων διαπιστώνω ότι με διαφορά 30 λεπτών μεταγενέστερα του πλοίου της δωρεάν μεταφοράς το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Αιγινας να επιβιβάζεται σε πλοίο επι πληρωμή μεταφοράς. Επειδή επανειλημμένα τούτο εχει πέσει στην αντίληψη μου και ενώ ενώ το Κ.Υ κάνει χρήση της δωρεάν μεταφοράς θα ήθελα μια απάντηση με ποιο σκεπτικό συμβαίνει αυτό ( αυτη την δύσκολη για ολους οικονομική εποχή ) απο τον αντιπρόεδρο του Δ/Σ και βεβαίως απο τον πρόεδρο του Δ/Σ μια απάντηση εάν ειναι σωστό ο οδηγός του ασθενοφόρου να μεταφέρει τους ασθενείς φορώντας σορτς.

Ανώνυμος είπε...

Το εξαιρετικό γλυπτό όπως το ονομάζεται του Μόραλη κοσμεί το λιμάνι της Αίγινας κατά την άποψη σας βέβαια.
Με την πορτάρα των τριών κοιλοδοκων και τετρακοσίων πενήντα υαλοπινάκων,που με το έτσι θέλω έστησαν τα φωτισμένα μυαλά της μαύρης τετραετίας και ρυπαίνει το χώρο του λιμανιού,τι μέλλει γενέσθαι?

Ανώνυμος είπε...

Στεναχωριέμαι φίλε συντοπίτη 7:20 μ.μ αν αυτό κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

Ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο ανδρικό όνομα στην Ελλάδα το γνωρίζετε.
Ξέρετε όμως για τις αρχαιοελληνικές καταβολές του ονόματος; Γνωρίζετε την μοναδική παροιμία που περιέχει το όνομα ή πόσο δημοφιλές είναι σε άλλες χώρες; Αφού ευχηθούμε τα χρόνια μας πολλά στους εκατοντάδες χιλιάδες Γιώργηδες αυτής της χώρας, σας παραθέτουμε δέκα ενδιαφέροντα ευρήματα που βρήκαμε για το μικρό τους όνομα.
*Στο όνομα Γιώργος απαντούν 171.007 Έλληνες
Σε αυτό τον πληθυσμό υπολόγισε τους Γιωργάδες της χώρας ένας έλληνας ερευνητής, ο Χάρης Φουνταλής, ύστερα από εκτεταμένες μελέτες των ονομάτων στην Ελλάδα. Στην ίδια έρευνα, αποκαλύφθηκε πως τα αμέσως επόμενα (αλλά με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον μπροστάρη Γιώργο) ονόματα είναι τα Δημήτρης, Κώστας, Γιάννης και Νίκος. Αντίστοιχα, τα κυρίαρχα γυναικεία ονόματα είναι η Μαρία (με τον τεράστιο πληθυσμό εκπροσώπων της να φτάνει τις 342.632 γυναίκες), η Ελένη, η Κατερίνα, η Βασιλική και πέμπτη η Γεωργία.
*Από πού βγαίνει το όνομα Γιώργος
Με καταφανώς ελληνικές ρίζες, το όνομα Γιώργος, σύγχρονη εκδοχή του Γεώργιος, προέρχεται από τις λέξης γη+έργο, και σημαίνει «γεωργός», αυτός δηλαδή που δουλεύει τη γη. Σύμφωνα με την αγγλική Wikipedia, το όνομα έχει δωδεκαθεΐστικές καταβολές, αφού η λέξη «γεωργός» αναφέρεται στον Αριστοφάνη και, σύμφωνα με τις αρχαιοελληνικές πηγές, αποτελούσε επιθετικό προσδιορισμό του Δία («Ζευς Γεωργός»), καθώς μέσα στα καθήκοντά του ήταν και η προστασία των σοδειών. Ο Αἴλιος Ἡρωδιανός τον 2ο αιώνα μ.Χ. συμπεριέλαβε το «Γεώργιος» στα θεοφορικά ονόματα, ήτοι ονόματα που προήλθαν από αυτά των Θεών με την προσθήκη της κατάληξης «-ιος» (όπως για παράδειγμα και το «Δημήτριος».
*Πώς είναι το όνομα Γιώργος σε άλλες γλώσσες
Αγγλικά: George, Αραβικά: Girgis, Βασκικά: Gorka, Βουλγαρικά: Георги (Georgi), Γαλλικά: Georges, Γερμανικά: Georg, Jörg, Jürgen, Jörgen, Γεωργιανά: გიორგი (Giorgi), Δανέζικα: Jørgen, Εσθονικά: Jüri, Ιρλανδικά: Seoirse, Ισπανικά: Jorge, Ιταλικά: Giorgio, Καταλανικά: Jordi, Λιθουανικά: Jurgis, Νορβηγικά: Jørgen, Georg, Ολλανδικά: Joris, Sjors, Ούγγρικα: György, Πολωνικά: Jerzy, Πορτογαλλικά: Jorge, Ρώσσικα: Георгий (Georgij), Юрий (Yury), Егор (Yegor), Σλοβάκικα: Juraj, Σουηδικά: Göran, Jörgen, Örjan, Georg, Τσέχικα: Jiří, Φινλανδικά: Jyrki, Yrjö
*Γιατί είναι κινητή εορτή;
Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου έχει οριστεί στις 23 Απριλίου, ημερομηνία του θανάτου του. Ωστόσο, όταν αυτή η ημερομηνία πέφτει μέσα στην Σαρακοστή, η γιορτή μεταφέρεται την δεύτερη ημέρα του Πάσχα.
*Είναι εξίσου δημοφιλές όνομα στο εξωτερικό;
Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι στην Αγγλία, αφού ο Άγιος Γεώργιος αποτελεί και προστάτη Άγιο της χώρας. Στις ΗΠΑ, είναι το 166ο δημοφιλέστερο όνομα, ενώ ήταν ανάμεσα στα 5 δημοφιλέστερα πριν έναν αιώνα. Στην Βρετανία, το όνομα έγινε ακόμη πιο δημοφιλές από τον 18ο αιώνα και εξής, όταν στέφθηκε βασιλιάς ο Γεώργιος Α’. Σημειώστε πάντως πως το αγγλικό όνομα «George» δίνεται (λιγότερο συχνά, ασφαλώς) και σε γυναίκες. Δείτε εδώ ένα γράφημα με την δημοτικότητα του ονόματος ανά τις δεκαετίες.
*Τι σχέση έχει με την αρχαιοελληνική μυθολογία ο Άγιος Γέωργιος;
Η παράδοση του ιππέα Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει τον δράκοντα έχει εξόφθαλμες ομοιότητες με την ιστορία του μυθικού Βελλεροφόντη, γιου του Ποσειδώνα και της βασίλισσας της Κορίνθου, ο οποίος δάμασε τον Πήγασο και ανέλαβε να σκοτώσει την Χίμαιρα, το τέρας που ξερνούσε φλόγες και ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του βασιλείου της Λυκίας. Ο νεαρός Βελλεροφόντης κατάφερε να σκοτώσει το θηρίο με το δόρυ του.
Τι λέει η αριθμολογία για τον Γιώργο
Από πλευράς αριθμολογίας, ο λεξάριθμος του ονόματος είναι το 1, κάτι που φανερώνει άνδρα-ηγέτη, επιβλητικό και αξέχαστο, που παίρνει πρωτοβουλίες και ξεχωρίζει με την αποφασιστικότητά του, αλλά διαθέτει το ελάττωμα του εγωισμού. Πάντως, η λέξη γεωργία, πέρα από την καλλιέργεια της γης, αναφέρεται και στην καλλιέργεια του πνεύματος, που οι Γιωργάδες καλούνται να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Μην βάζεις μαράζι και μην στενοχωριέσαι φίλτατε 10:44, γιατί οι καημοί και οι στεναχώριες δεν βγαίνουν σε καλό.