Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑΣ


Σε πείσμα όσων υποστηρίζουν ότι η παγκοσμιοποίηση θα μετατρέψει τον κόσμο σε ένα απέραντο κοσμικό κοκτέιλ πάρτι, υπάρχουν πολιτισμικά σύνορα. Και ευτυχώς υπάρχουν, γιατί το Ισλάμ αδυνατεί να συνυπάρξει με την Δύση, παρά μόνο αν την εξισλαμίσει.
Η ατζέντα της πολιτικής ορθότητας αποδίδει την αδυναμία του αραβικού και του μουσουλμανικού κόσμου να ενταχθεί στις συνθήκες της νεωτερικότητας, στη δυτική αποικιοκρατία, αλαζονεία και τον πόλεμο των πετρελαίων. Και βέβαια παίζουν τον ρόλο τους. Δεν μπορούν όμως να αγνοούν ότι οι δύο πολιτισμοί διαφέρουν στον πυρήνα τους.
Στο Ισλάμ δεν υπάρχει ούτε το θέατρο, ούτε η αναπαράσταση. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε το κωμικό, ούτε το τραγικό. Και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός αρχίζει στο σημείο -χρονικό και γεωγραφικό- όπου το ανθρώπινο σύμπαν γίνεται "τραγικό", κοινώς σπαράσσεται από συγκρούσεις που κανείς θεός δεν μπορεί να λύσει.
Χωρίς την τραγική σκέψη δεν υπάρχει ούτε φιλοσοφία, ούτε δημοκρατία...
Αυτο είναι το Ισλάμ. Η Δύση δεν έχει άλλη λύση από το να πολεμήσει, αμυνόμενη στα εδάφη της και επιτιθέμενη στα εδάφη του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α 6 ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

1. "Φταίει ο διαχρονικός δυτικός ιμπεριαλισμός".
Η Δύση είχε αποικίες και στη Νότια Αμερική και στην Αφρική και στη νοτιοανατολική Ασία. Στις χώρες αυτές δεν εμφανίστηκαν αντίστοιχα φαινόμενα τρομοκρατίας.

2. "Η Δύση πληρώνει τα λάθη από τις επεμβάσεις της".
Η 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη προηγήθηκε των επεμβάσεων σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία.

3. "Φταίνε η φτώχεια και η περιθωριοποίηση".
Ο Μπιν Λάντεν ήταν ζάπλουτος. Οι δράστες της 9/11 ήταν μεσοαστοί, απόφοιτοι Πολυτεχνείου. Οι Σαουδάραβες και Καταριανοί που χρηματοδοτούν τρομοκρατικά δίκτυα είναι ζάπλουτοι. Οι βομβιστές στο μετρό του Λονδίνου ήταν γιατροί.

4. "Φταίει η μετανάστευση".
Οι δράστες σε Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες και Νίκαια ήταν γεννημένοι στις πόλεις στις οποίες έδρασαν.

5. "Η Ευρώπη δεν ενσωμάτωσε τους μουσουλμάνους".
Θεσμικές διακρίσεις δεν υφίστανται – τουλάχιστον όχι βάσει θρησκεύματος, τουλάχιστον όχι διαφορετικές από αυτές που μπορεί να υφίσταται ο οποιοσδήποτε μη μουσουλμάνος πολίτης.

6. "Να μην αφήσουμε τον φόβο να μας νικήσει, ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία".
Οι αφόρητες κοινοτοπίες της πολιτικής ορθότητας. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία είναι αναπόφευκτα επακόλουθα, όταν τροφοδοτούνται από συνεχή γεγονότα που απειλούν την καθημερινότητα και κυριαρχούν φυλετικά ή θρησκευτικά στοιχεία.

Όλα τα παραπάνω έχουν ψήγματα αλήθειας. Είναι ανοησία να τα παραβλέπει κάποιος. Όμως δεν μιλάμε για σχέση αιτίου-αιτιατού και νομοτελειακή συσχέτιση. Δύο είναι οι πραγματικές αιτίες. Η πρώτη, η ριζοσπαστικοποίηση απλών δυτικών πολιτών που δεν βρίσκουν πλέον πολλούς λόγους για να ζουν σε ένα άθρησκο και κοσμοπολίτικο δυτικό τρόπο ζωής. Η δεύτερη αιτία είναι ότι βαδίζουμε στον πρώτο παγκόσμιο πολιτισμό στην ανθρώπινη ιστορία και το Ισλάμ δεν είναι συμβατό ούτε με την ατομική αυτονομία που συνεπάγεται η ανεμπόδιστη πληροφορία, ούτε με την ανοικτή κοινωνία που συνεπάγεται ένας συρρικνούμενος πλανήτης. Η Δύση μπορεί να αντιμετωπίσει την ριζοσπαστικοποίηση των πολιτών της με το να επανεξετάσει τις φιλελεύθερες ιδεοληψίες της υποτίμησης της θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης, καλλιεργώντας ενεργά την πρώτη και υπερβαίνοντας την δεύτερη, π.χ. με την δημιουργία μιας δυτικής ή ευρωπαϊκής συνείδησης. Όσον αφορά το Ισλάμ, η Δύση δεν έχει άλλη λύση από το να πολεμήσει, αμυνόμενη στα εδάφη της και επιτιθέμενη στα εδάφη του.

Ανώνυμος είπε...

o φωτεινός πανταγνωστής ποιός είναι μήπως εννοεί ο φίλος σε προηγούμενο σχόλιο τον σωφεράτζα