Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στην συζήτηση του θέματος δημιουργίας για δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του κέντρου υγείας Κώστας Αδάμ, είπε."Υπάρχει συντονιστικό όργανο όλο το 24ώρο, Υπάρχει γιατρός, υπάρχει υπάλληλος". Στην δε συνεδρίαση της 19 3-2018 ο ίδιος είχε δηλώσει. "τον ρόλο του κεντρικού φορέα στήριξης υγείας να παίζει το κέντρο υγείας σε συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς".  Σύμφωνα με την από 14/7/2015 αρ πρωτ ΔΑΑΔ 26814/13352 απόφαση του διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου η οποία καθορίζει τις αρμοδιότητες των διοικουσών  επιτροπών, το Κέντρο υγείας παίζει πρωτεύοντα ρόλο και δεν διοικείται από καμία συντονιστική επιτροπή που ψηφίζει το όποιο δημοτικό συμβούλιο. Με άλλα λόγια, οι τρεις ώρες που ξοδεύτηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, ήταν αέρας κοπανιστός. Μοναδικός στόχος η απενοχοποίσηση των ευθυνών της επιτροπής του κέντρου υγείας και των δημοτικών συμβούλων που μετέχουν με όποια αρμοδιότητα στην διοικούσα επιτροπή , από πολιτικές και άλλες ευθύνες.
Ο πρόεδρος του κέντρου υγείας δεν έχει καμία υποχρέωση να τεθεί υπό τον συντονισμό καμίας αόριστης επιτροπής.Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο.  Άλλωστε το κύριο μέλημα του εκπρόσωπου του δημάρχου ήταν "ποιος θα είναι ο πρόεδρος". Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα μοστράρει για πρόεδρος και όχι η ουσία του θέματος που δεν είναι άλλη από τον καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων για την περίπτωση του Δημήτρη.
Την ευθύνη την προσδιόρισε ο ίδιος ο πρόεδρος του κέντρου υγείας με τις δημόσιες δηλώσεις του. "Υπάρχει συντονιστικό όργανο όλο το 24ωρο". Με βάση τις εκ του νόμου αρμοδιότητες του Κέντρου Υγείας, τα στελέχη του κέντρου υγείας, στις 10/3/2018 δεν έπραξαν τα εκ του νόμου οριζόμενα με ότι αυτό συνεπάγεται.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δήμαρχε,
Σε είδα να φωτογραφίζεσαι στο Λεόντι έχοντας εξ αριστερών σου τον… αγαπητό σου αντιδήμαρχο.
Κύριε Δήμαρχε,
Σε θυμάμαι προ 10ετίας με παλιούς συναγωνιστές σου που απομακρύνθηκαν σιγά-σιγά βλέποντάς σε να μεταλλάσσεσαι και να εναγκαλίζεσαι με πρόσωπα που παλιά δε σου ήταν και τόσο αρεστά.
Κύριε Δήμαρχε,
Θα τα βρεις μπροστά σου όταν προεκλογικά θα μιλάς για την αριστερή σου πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Τα πολλά λόγια είναι φτωχια. Τρεις ωρες για ενα (σοβαρο) θεμα.Το αποτέλεσμα είναι ΜΗΔΕΝ. Αυτό που θα οφειλαν να συμφωνήσουν, ΓΙΑ ΑΡΧΗ, είναι τα παρακάτω.
1. Μια επιτροπή απο όλους τους αρχηγούς των παραταξεων του ΔΣ όπου θα ζητούσαν απο τον Υπουργό Υγείας ενα απο 143 ασθενοφόρα.
2. Η ιδια επιτροπή θα ζητούσε απο τον Υπουργό Ναυτιλίας ενα πλωτό του Λιμενικού Σώματος κατάλληλο για την μεταφορά πολυτραυματιων.
3. Την άμεση παρουσία όλων των πολιτικών προσώπων που διαμένουν στο νησί μας στο επόμενο ΔΣ όπου θα ενηνερώνονταν για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και θα δρομολογούσαν τις αμεσες λύσεις. Ας μην ξεχναμε οτι και εκεινοι διαμένουν στο νησί και ως ανθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9 52 αυτά που λες έχουν βάση αλλά όχι ρεαλισμό.Η αποστολή στο νησί ΚΡΑΤΙΚΩΝ ασθενοφόρων και πλωτών του Λιμενικού Σώματος δεν θα επέτρεπε την παρουσία ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ μεσων.Πραγμα που όπως καταλαβαίνεις μπορεί και να ενοχλεί κάποιους στα επιχειρηματικά τους σχέδια για το νησί μας.Τελος όταν οι κεφαλές του νησιού αλλά και ο κόσμος τρέχει να καλοσωρησει τον κάθε απίθανο πολιτευτη, πως περιμένεις να σε πάρουν στα σοβαρά.Μαλλον για Β ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Την περασμένη Κυριακή στη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο ο τελετάρχης Θ. Λορέντζος φώναζε και ξαναφώναζε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν κι αυτοί το στεφάνι τους, αλλά που αυτοί. Μάλλον είχαν ορίσει εκπροσώπους τους το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο που τους γλύφουν πατόκορφα και σβήνουν τα νερά του Φλαμπουράρη.

Ανώνυμος είπε...

o Δήμαρχος μαζί με τον Θεριανό έστησαν ένα δημοτικό συμβούλιο για να περάσουν τα θέλω του Συριζα Ο Μούρτζης θα γράψει με χρυσά γράμματα το ονομάτα του στην ιστορία της Αίγινας σαν ο άνθρωπος που έγλειφε το ΣΥΡΙΖΑ. Μήτσο είσαι ο άντρας που τιμάς τα παντελόνια που φοράς.

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε παιδια ο μπετατζης την πηρε την αδεια;Πως πηγε το γλυψιμο;

Ανώνυμος είπε...

2:05 μ.μ. κάνεις μεγάλο λάθος ο Μήτσος τιμα τα παντελόνια που φορά για αυτό τον αγαπάνε οι γυναίκες

Ανώνυμος είπε...

Όση σχέση εχω εγώ με την πυρηνική φυσική άλλη τόση σχέση εχει και ο προεδρος του κέντρου υγείας κ. Αδάμ με τα θέματα υγείας και αντιμετώπισης σοβαρών και έκτακτων περιστατικών. .. κατα αλλα είναι μια χαρά άνθρωπος.. έλεος με αυτή τη κυβέρνηση και τους «αξιοκρατικός διορισμούς» που κάνει. Για τα υπόλοιπα μέλη δεν ασχολούμαι καθολου..

Ανώνυμος είπε...

Από τη μια ο μπετατζής,από την άλλη ο Αφρικάνος σας έχουν κάνει να το φυσάτε και να μην κρυώνει.Βέβαια να μου πεις ποιος μπορεί βα συγκριθεί με τη διοίκηση του Νταβά και την άδεια του Τόγια;ψιλά γράμματα για ανθρώπους που χρηματοδοτείται η άποψη τους

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά και δυο τρομάρες.....αλλά δεν έχει σημασία,ας μην το κάνουμε θέμα.