Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

ΟΤΑΝ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ "ΓΚΡΙΖΟ ΛΥΚΟ"

Athanasios Efstathios Drougos Στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο εντός των τουρκικών εδαφών και ακινητοποιήθηκε. Η ελληνική περίπολος φαίνεται πως πέρασε τα σύνορα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ωστόσο το περιστατικό διερευνάται. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες επανόδου στη χώρα. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και έναν οπλίτη πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών αποπροσανατολίστηκαν, πέρασαν στο τουρκικό έδαφος και εκεί εντοπίσθηκαν από αντίστοιχη τουρκική περίπολο. Το περιστατικό έγινε σε πολύ μικρή απόσταση από το Τελωνείο των Καστανιών, όπου βρίσκεται η επίσημη διάβαση μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας, σε ένα μικρό δάσος και στο μοναδικό κομμάτι ξηράς που χωρίζει τις δύο χώρες, καθώς το υπόλοιπο χερσαίο σύνορο ορίζεται από το φράχτη. Σύμφωνα με τους ντόπιους τα σύνορα εκεί είναι δυσδιάκριτα, ορίζονται από έναν πολύ μικρό δρόμο, πάνω στον οποίο δυνάμεις του στρατού και των δύο πλευρών συνηθίζουν να περιπολούν. Αυτές τις μέρες όλη η περιοχή είναι καλυμμένη από χιόνι και τα μέλη της ελληνικής περιπόλου έχασαν τον προσανατολισμό τους. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση της Τουρκίας με αυτό τον τρόπο, καθώς τέτοια περιστατικά έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν και από τις δύο πλευρές και επιλύονταν επιτόπου με εκατέρωθεν εξηγήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος. Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες»....

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της A.V. από τον στενό κύκλο του ταξίαρχου επικεφαλής της δύναμης, στην οποίαν ανήκουν οι δύο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικοί, ο ταξίαρχος πέρασε στην Τουρκία, προκειμένου να δει τους δύο άνδρες του, και διεπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τους Τούρκους φρουρούς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώπιον των καμερών των Τούρκων δημοσιογράφων, πάντα με εντολή των τουρκικών αρχών.

Ανώνυμος είπε...

Θανατος σε ολα τα τουρκικα σκουληκια που πουλανε τσαμπουκα στους δυο στρατιωτες μας.Αν εχουν τα κοτσια ας ερθουν να μας τα κλασουνε.Ειμαστε εδω γεματο ψυχη,με μεγαλη ιστορια η ΕΛΛΑΔΑ,και δεν φοβομαστε κανεναν.ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ.

PSAROGATOS είπε...

εμείς έχουμε την Χιονάτη δεν φοβόμαστε τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δόθηκε εντολή να συλληφθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους.


Κατά την πρόταση του εισαγγελέα, οι δύο στρατιωτικοί θα δικαστούν για τα αδικήματα της κατασκοπείας και την παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Όπως αναφέρει η Sozcu και το nTV, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητροτόδης και ο λοχίας Δημήτριος Κούκλατζης, συνελήφθησαν από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχεία του τουρκικού στρατού. Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή των στοιχείων τους, στο γραφείο της διοίκησης Χωροφυλακής της Αδριανούπολης, μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο το οποίο και διέταξε τη σύλληψή τους.
Τι λένε οι συγγενείς
Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς των δυο στρατιωτικών που «συνελήφθησαν» από Τούρκους στρατιώτες και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη γειτονική χώρα.

Ο πατέρας και ο θείος του ενός μίλησαν στο protothema.gr γεμάτοι αγωνία για την τύχη του παιδιού τους: «Το μόνο που κάνουμε είναι υπομονή. Δεν έχουμε μάθει ούτε πώς έγινε, αλλά ούτε τι κάνει τώρα το παιδί μας» είπε ο πρώτος.

Και προσέθεσε: «Πιστεύουμε στο Θεό και ελπίζουμε όλα να τελειώσουν σύντομα. Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι από τις τηλεοράσεις και τα sites».

Ο θείος του, από την άλλη, είπε: «Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με το παιδί μας και θέλουμε να μάθουμε αν είναι καλά στην υγεία τους και τα δυο παιδιά. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ας είναι καλά στην υγεία τους τα παιδιά και τα διεθνή θέματα θα λυθούν».

Ανώνυμος είπε...

Κρατάω μια επιφύλαξη ,για αυτό που λέγεται ότι ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ που είναι επικεφαλής της δύναμης που ανήκουν οι δύο συλληφθέντες ,είπε ότι έχουν κακοποιηθεί .Εάν αληθεύει ,πρέπει να είναι πολύ ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ.Μετάθεση σε γραφείο και μετά σπίτι του.

Ανώνυμος είπε...

Ψαρόγατε έχεις δει την Λουκά με στολή παραλαγής ; αν όχι χάνεις

Ανώνυμος είπε...

Ακούω συζητήσεις ότι οι τσιπροκαμενοι θα βγάλουν κ άλλα σκάνδαλα. Αυτό είναι το σωσίβιο τους για να επιπλεύσουν, άσχετα αν μετά τους φάνε οι καρχαρίες. Το περιμένει ο κόσμος, γιατί παίζουν και χάνουν σε όλα. Πρέπει να ρίξουν μελάνι πάλι. Βάλτε τώρα που γυρίζει περί τίνων σκανδαλων θα οργανωθούν, αυτή τη φορά καλυτέρα. Οργανώνονται τώρα .Ξεμπροστιάστε τους για να δουν ότι είναι προβλέψιμοι και ότι δεν υπολογίζει κάνεις τα σκάνδαλα που βγάζουν ,για να κρύψουν τα δικά τους και όχι μόνο. Για να ωφεληθούν (φαγοποτιζόμενοι ) ταυτόχρονα.