Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ?

Στο δελτίο τύπου της 7-3-2018 ο αντιπεριφερειάρχης νήσων κ Χατζηπέρος μεταξύ άλλων αναφέρει
"Με την αντικατάσταση του έργου η ωφέλιμη διατομή της γέφυρας τριπλασιάζεται τουλάχιστον. Με το έργο αυτό θα αποφεύγονται στο μέλλον πλημμυρικά φαινόμενα από τα οποία έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές στο παρελθόν". Αυτή η πρόταση του δελτίου τύπου του αντιπεριφερειάρχη κρύβει και ταυτόχρονα αποκαλύπτει πολλές αλήθειες.
Διαπιστώσεις
1. Μιλάει για "αντικατάσταση του έργου". Δηλαδή έργο υπήρχε το οποίο αντικαθίσταται.
2.Μας λέει ότι "η ωφέλιμη διατομή της γέφυρας τριπλασιάζεται".Δηλαδή, στο προηγούμενο έργο το μέγεθος της διατομής ήταν ανεπαρκές.
3. Παραδέχεται ότι λόγω της ανεπάρκειας του προηγούμενου έργου "έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές".
Παρατηρήσεις επί των διαπιστώσεων.
Ο αντιπεριφερειάρχης παραδέχεται ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το εύρος της διατομής της γέφυρας. Παραδέχεται ότι αυτός ήταν ο λόγος που κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται το έργο.
Ερωτήματα επί των παρατηρήσεων.
Το έργο που αντικαθίσταται, έγινε το 2000 περίπου. Το ρέμα χρησιμοποιείται από κάποιους κατοίκους ως δρόμος. Η μικρή διατομή της γέφυρας επέτρεπε την κατασκευή παράνομης (όπως αναφέρει αυτοψία πολεοδομίας) ράμπας μέσω της οποίας οι κάτοικοι είχαν πρόσβαση στο ρέμα το οποίο χρησιμοποιούσαν ως δρόμο. Η μικρή διατομή της γέφυρας και η ύπαρξη της ράμπας είναι η αιτία λόγω της οποίας (όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη) κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Κατά συνέπεια, αυτοί που κατασκεύασαν το έργο και την ράμπα έχουν ποινικές ευθύνες εφόσον με τις πράξεις τους έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Ρωτάμε.
Η μελέτη βάση της οποίας κατασκευάστηκε η υπό αντικατάσταση γέφυρα τι πλάτος διατομής προέβλεπε.
Η γέφυρα, κατασκευάστηκε με βάση την μελέτη ή τροποποιήθηκε για να εξυπηρετήσει την παράνομη ράμπα.
Ποιος παρέλαβε το έργο.
Γιατί η δημοτική αρχή κατέβαλε κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο ακόμα και βιαιοπραγία κατά των κατοίκων που κινδύνευσε η ζωή τους, για να μην γίνει το έργο. Για ποιο λόγο δεν έπρεπε να καταστραφεί η παράνομη ράμπα , απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει το σημερινό έργο.
Τι βεβαιώσεις που χαρακτηρίζουν το ρέμα ως δημοτικό δρόμο έχουν εκδώσει οι δημοτικές αρχές.
Βάση ποιών  δικαιολογητικών έχει εκδώσει η πολεοδομία οικοδομικές άδειες σε αγροτεμάχια που χρησιμοποιούν το ρέμα ως δημοτική οδό?
Ποιο είναι το κόστος του σημερινού έργου?
Ποιο ήταν το κόστος του έργου του 2000? το οποίο αντικαθίσταται.
Αν το αρχικό έργο είχε τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές με το σημερινό γιατί εμείς οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουμε τις αμαρτίες παρανομούντων
Συμπεράσματα
Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να απαντηθούν.
Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
Υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
Στο δια ταύτα.
Η υπόθεση πρέπει να πάει στον εισαγγελέα.
Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη κ Χατζηπέρο που έπραξε το καθήκον του, τόσο στην υλοποίηση του έργου αλλά πολύ περισσότερο για το δελτίο τύπου χάρη του οποίου τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς τιμήν του ο κ.Χατζηπερος έτρεχε όλες τις απαρραιτητες διαδικασίες για την άμεση εκτέλεση του έργου λόγω της αναγκαιότητας του.Δυστυχως όμως κάποιοι εξυπνοι για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους,παρασύροντας και τους αδαείς επιχειρηματίες της Πέρδικας, και αδιαφορώντας για τις ζωές των συμπατριωτών τους ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ την ακύρωση του έργου. Εάν υπάρχει έστω και ένα γραμμάριο ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ μέσα τους να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και να βοηθήσουν για την γρήγορη εκτέλεση του έργου για να αποκατασταθεί και ο δρόμος.

Ανώνυμος είπε...

Από όλα τα ερωτήματα που βάζεις ΑΙΑΚΕ εγώ μένω σε αυτό που λες :ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΡΓΟ....
Είναι μια χαζή ερώτηση,αυτή που κάνεις.Ολες οι κακοτεχνίες που έχουν γίνει στην ΑΙΓΙΝΑ,πως έχουν παραληφθεί;.Και δεν είναι μια και δυο.Απο που να πια πιάσεις;Δρόμοι ,πλωτές εξέδρες, λιμάνια ,λιμανάκια ,ΕΠΑΛ,Χεζούβιος.Εκατοντάδες οι κακοτεχνίες,έργα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τις μελέτες που έχουν εγκριθεί.Και όμως κάποιος ,κάποιοι τα έχουν παραλάβει ,βάζοντας την υπογραφή του φαρδιά πλατιά,με το ανάλογο αντίτιμο βεβαίως ,βεβαίως.
Και έρχεσαι εσύ και ρωτάς για το ποιος παρέλαβε το γεφύρι;
ΑΙΑΚΕ ,στο κόλπο είσαι και εσύ μου φαίνεται.....

Ανώνυμος είπε...

10,53 δεν είναι σίγουρο ότι όλα αυτά έχουν παραληφθεί. Στα περισσότερα λείπουν υπογραφές.

Ανώνυμος είπε...

Και τωρα κ. Δήμαρχε, με την μεγάλη καρνταρομπα παντελονιών, μπορείς να εμφανισεις την σωστή μελέτη του Δήμου εκείνης της εποχής, γιατί η σημερινή μελέτη της Περιφέρειας είναι λάθος όπως λες, και να δούμε όλοι εσείς, οι παλαιοί και έμπειροι αυτοδιοικητικοί, το τι πράξατε.

Ανώνυμος είπε...

{ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ BLOGS} ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ

1. ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ.

2. ΟΙ ΜΕΣΟΓΙΑΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ)

3. ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ).

4. ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΘΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΤΕΛΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΔΕΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ (ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ) ΨΑΡΑΔΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΑΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι οταν ρωτηθηκε ο δημαρχος στο συμβουλιο για την μελετη ειπε πως ειναι λανθασμενη και αν θελουμε να μαθουμε περισοτερα να ρωτησουμε τον κ.χατζηπερο;

Ανώνυμος είπε...

Παντως η μελέτη της Περιφέρειας για την "αντικατασταση" πραγματοποιήθηκε το 2014.....

NIKOLAOS OIKONOMOY είπε...

Δυστυχώς ο πρώτος πολίτης της Αίγινας ο δήμαρχος αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα του νησιού ασχολείται με το τι γράφονται στα μπλογκ και στο Facebook. Aρκετές φορές κάνει παράπονα σε πολίτες γιατί το κριτικάρουν μέσα από τα social media. Πρέπει να γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι δεν είναι μόνο καλά τα social media όταν σε προβάλλουν και άσχημα όταν σου κάνουν κριτική. Επίσης πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι ως δημόσιο πρόσωπο εκτίθεται και είναι ευάλωτος στην όποια κριτική. Πρέπει να μπορείς και μέσα από την κακοπροαιρετη κριτική να γίνεσαι παραγωγικός κάτι το οποίο δεν εύκολο.
Καλό είναι ο Δήμαρχος να σταματήσει να ασχολείται με τον Κατινισμό και να αρχίσει να γίνεται παραγωγικός για τον Δήμο. Οι Αιγινίτες τον εμπιστεύτηκαν για τις γνωριμιές που έχει , όπως ο ίδιος διατυμπανίζει , για να φέρει έργα στο νησί και όχι να κοκορεύεται με τις μελέτες των άλλων για τα έργα που ολοκληρώνονται επι τω ημερών του. Γιατί για να γίνει ένα έργο πρώτα χρειάζεται μελέτη.
Καλό λοιπόν είναι ο Δήμαρχος να σταματήσει να διαβάζει τις τυπωμένες σελίδες που του πάει η δημοτική του σύμβουλος με το τι γράφονται στα social media (μπλογκ και φεισμπουκ) και να γίνει παραγωγικός διότι δυστυχώς οι κατινιές που του μεταφέρονται τον αποσυντονίζουν το εκνευρίζουν και τον οδηγούν σε λάθη. Εχει το κακό ελλάτωμα α πιστεύει ότι του λένε όπως του τα λένε χωρίς να ερευνά το θέμα.
Κύριε Δήμαρχε κάποτε έλεγα ότι είσαι ο δήμαρχος των έργων τώρα στα στερνά σου μην με αναγκάσεις να λέω ότι είσαι ο Δήμαρχος που υιοθέτησε τον Κατινισμό. Για το καλό σου το λέω

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ-ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω εδώ για τα έργα που δεν έχουν παραληφθεί,αλλά΄ομως χρησιμοποιούνται.
πως γίνεται αυτό ;ξέρει κάποιος να μας πει;Είναι νόμιμο;Είναι παράνομο;Κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι;τελικά τι γίνεται;Υπάρχει κράτος;