Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Ο δήμαρχος  Δημήτρης Μούρτζης.
Η διοικούσα επιτροπή του κέντρου υγείας αποτελούμενη από τον πρόεδρό της (ορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ) Κώστα Αδάμ. Την ιατρό Λεονίδη Σβελτάνα, και τον ορισμένο από τον δήμο Αίγινας  δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και συμβασιούχο ορισμένου χρόνου του κέντρου υγείας Θεριανό Στυλιανό.
Το Νεφρολογικό Κέντρο εκπροσωπούμενο από τον διευθυντή του ιατρό Μανώλη Λογοθέτη.
Το Νοσοκομείο Άγιος Διονύσιος  εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του πατέρα Αμφιλόχιο Γελαδάκη.
Το ΑΤ Αίγινας εκπροσωπούμενο από τον διοικητή του Αθανάσιο Καραγιάννη.
Τον πυροσβεστικό σταθμό Αίγινας εκπροσωπούμενο από τον διοικητή του Γιώργο Ραγκούση.
Τον δημοτικό σύμβουλο ιατρό Σωκράτη Δούκα, τον ιατρό Γρηγόρη Γαλάνη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Σκαλτσιώτη,Αντώνη Ντελή,Στέλιο Λαμπαδάριο, και κάποιους πολίτες.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Η απενοχοποίηση του Κέντρου Υγείας  και η πάση θυσία διατήρηση του υπάρχοντος status quo. Δηλαδή, Η λειτουργία του κέντρου υγείας με δύο μόνιμους οδηγούς και ένα συμβασιούχο με σύμβαση ενός  έτους η οποία τα τελευταία χρόνια ανανεώνεται στην λήξη της. Μέχρι να βρεθούν μόνιμοι οδηγοί,  θα διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς των δύο μόνιμων οδηγών και του συμβασιούχου που ανανεώνεται άμα την λήξη της η σύμβαση του προφανώς για τι δεν υπάρχει μόνιμος οδηγός να καλύψει την θέση. .
Μέχρι να προσληφθούν μόνιμοι οδηγοί , τα ασθενοφόρα του νοσοκομείο Άγιος Διονύσιος και του νεφρολογικού κέντρου θα αποτελούν τα δεκανίκια πάνω στα οποία θα διατηρείται και θα διαιωνίζεται η παρούσα κατάσταση. Εφόσον αυτοί θα καλύπτουν τις βάρδιες, ας μείνουν τα πράγματα ως έχουν.
Όσο για τους υπόλοιπους που παραβρέθηκαν , με την παρουσία τους πρόσφεραν νομιμοποίηση στην διατήρηση του κατεστημένου
Φυσικά το θέμα δεν διατυπώθηκε πιο κομψά από τον τρόπο με τον οποίο το περιγράφουμε λόγω της  μειωμένης αντίληψης μας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το κέντρο υγείας δεν λειτουργεί σωστά γιατί δεν καλύπτονται οι βάρδιες οδηγών του ασθενοφόρου. Υπάρχουν επιτυχόντες για να καλύψουν τις ανάγκες αλλά ΔΕΝ έρχονται.Ως κύρια αιτία που δεν έρχονται οι δύο επιτυχόντες διασώστες του διαγωνισμού του ΕΚΑΒ, (σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου) είναι το υψηλό κόστος ζωής και ενοικίου που αποθαρρύνει την αποδοχή της πρόσληψής τους.. Δηλαδή, υπάρχουν δύο διασώστες που δεν έρχονται γιατί πιστεύουν ότι η Αίγινα είναι ακριβότερη της Μυκόνου και δεν μπορούν να καταβάλουν 150 -200 ευρώ τον μήνα για να καλύψουν το κόστος του ενοικίου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δημάρχου και των στελεχών του κέντρου υγείας, και κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάποια "αόρατη δύναμη" εμποδίζει το κέντρο υγείας να στελεχωθεί με οδηγούς ασθενοφόρου. Μια "αόρατη δύναμη" που προτιμά να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στον δρόμο από το να υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου σε βάρδια που θα μας σώσει την ζωή. Θεωρώ ότι το θέμα χρήζει εισαγγελικής διερεύνησης.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο πολλές συσκέψεις στην ψαραγορά με θέμα όχι το Κέντρο Υγείας Αίγινας αυτό το έχουν λύσει αλλά ποιόν θα βάλουν υποψήφιο/α στην τοπική της ΝΔ αυτά είναι τα σοβαρά τους προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΣ Η ΜΝΗΜΗ,εγω αυτο ξερω να πω.Δυστυχως ειμαστε μονοι μας σε αυτο το νησι,χωρις υγεια,χωρις αστυνομευση,χωρις υποστηριξη απο κανεναν.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Νεοδομοκρατες στην Αιγινα δεν στηριζουν ξενοκαρφιτες ή ξενοκαρφίτισες στηριζουν ντοπιους αγωνιστες της παραταξης

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κύριε 11:07 μ.μ σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια, ότι οι Αιγινήτες ήταν και είναι λάτρεις της ξενομανίας ?