Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ

Σχετικά με την σύμβαση μεταφοράς νερού, ακούσαμε τον δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο να λέει "..πήραμε μια επιστολή από τα μέλη της κοινοπραξίας ότι πρέπει να γίνει απευθείας ανάθεση για το 2020 και 2021 με υψηλότερη τιμή του 1,87 ευρώ. Τους απαντήσαμε με εξώδικο ότι η σύμβαση λήγει με την υπογραφή της στις 8 Μαΐου ...έχουμε ισχύουσα σύμβαση και δεν μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση. Πήραμε εξώδικη απάντηση στις 31-12-2019 από την  κοινοπραξία ότι η σύμβαση λήγει 31-12-2019".
Αναζητήσαμε την σύμβαση.
Η σύμβαση φέρει υπογραφή 9 Μαΐου 2018 και αφορά την μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία για τα έτη 2018 και 2019 με τιμή ανά κυβικό 1,90 ευρώ συν ΦΠΑ.
Η κοινοπραξία των δύο υδρομεταφορέων δεσμεύει 6 πλοία για να καλυφθεί η ετήσια μεταφορά 1.900.000 κυβικών.
Το άρθρο 8,2,1 αναφέρει , η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δύο έτη από την υπογραφή της.
Όμως, το άρθρο 9 αναφέρει "Η παρούσα σύμβαση αφορά χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως 31 Δεκεμβρίου 2019".
Παρατηρήσεις.
Αν και η σύμβαση υπογράφηκε στις 9 Μαΐου 2019 αφορούσε το χρονικό διάστημα (και τις ποσότητες νερού που αναλογούν) από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Οι υδρομεταφορείς πληρώθηκαν για τις ποσότητες νερού που μετέφεραν από 1 Ιανουαρίου έως και τις 9 Μαΐου 2018 βάση της παρούσης σύμβασης.
Για το χρονικό διάστημα μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2019 ΔΕΝ υπάρχει σύμβαση. Δικαίως οι υδρομεταφορείς ενημέρωσαν εγγράφως τον δήμο Αίγινας ότι η σύμβαση έχει λήξει και θα έπρεπε για την μεταφορά νερού να υπάρχει απευθείας ανάθεση. Λόγω λήξεως της σύμβασης ο ένας εκ των δύο υδρομεταφορέων παρόπλισε να πλοία του. κατά συνέπεια, η κοινοπραξία ως νομική οντότητα με την οποία δεσμεύτηκε ο δήμος Αίγινας για την μεταφορά νερού, έπαψε να ισχύει.
Επιπλέον, η αποδέσμευση υδροφόρων πλοίων αδυνάτισε την δυνατότητα τροφοδοσίας της Αίγινας με τις αναγκαίες ποσότητες "πόσιμου νερού".
Διαπιστώσεις
Η μη τροφοδοσία "πόσιμου νερού" λόγω λήξης της σύμβασης και μη μεταφοράς νερού μεταξύ 1-5 Ιανουαρίου 2020 και η αποδέσμευση του ενός εκ των δύο υδρομεταφορέων από 31 Δεκεμβρίου 2019, είχαν σας αποτέλεσμα την διοχέτευση στο δίκτυο  νερού γεωτρήσεων με αλατότητα πάνω από 10.000 μονάδες  το οποίο (όπως ανέφεραν στο δημοτικό συμβούλιο αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι) περιείχε μεταξύ άλλων κάδμιο, νικέλιο, βαρέα μέταλλα, άκρως επικίνδυνα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των κατοίκων οι οποίοι ανυποψίαστα χρησιμοποίησαν το βλαβερό και επικίνδυνο νερό ως "πόσιμο" δηλαδή ποιότητας ΕΥΔΑΠ.
Συμπεράσματα
Η δημοτική αρχή, η οποία (με μόνη αλλαγή την θέση του  δημάρχου)  αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να υπάρξει νόμιμη σύμβαση για την μεταφορά νερού.Αν και γνώριζε τις διαδικασίες μετά από πενταετή εμπειρία στην διοίκηση, ουδέν έπραξε για να εξασφαλίσει σύμβαση εντός προθεσμίας με αποτέλεσμα να αφήσει το νησί χωρίς νερό.Για να καλύψει την ανικανότητά της τροφοδότησε το δίκτυο ύδρευσης με νερό αμφιλεγόμενης ποιότητας χωρίς να ειδοποιήσει το κοινό για την ποιότητα του παρεχόμενου νερού θέτοντας εν γνώση τους την δημόσια υγεία των κατοίκων σε κίνδυνο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Αίγινας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση για τον Τουρισμό.
Καλό θα είναι βασικός ομιλητής να είναι ο νυν δήμαρχος και να μας αναπτύξει τους βασικούς τουριστικούς άξονες τους οποιους εφάρμοσαν στην Αγία Μαρίνα και έχουν φτάσει σ' αυτά τα υψηλά επίπεδα ανάπτυξης.
Άλλωστε εκεί ενεργοποιήθηκε επαγγελματικά.
Όπως ακούγεται θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι από άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως Μυκονος-Σαντορινη-Ναυπλιο-Κερκυρα κλπ όπου τώρα ξεκινούν τα πρώτα βήματα στον Τουρισμο και θέλουν ακούσουν τις απόψεις έμπειρων ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργοας παραμύθια μας λένε οι γεωτρήσεις έριχναν και ρίχνουν νερό όπως ακούσαμε να μας λένε ο Γρυπαιος και ο Μανώλης Λεουσης αλάτι είπε είναι το νερό ο Γρυπαιος Ο Γιαννούλης δεν τοποθετείται ενώ ήταν παρών.Τωρα θα μας ζητήσουν αναπροσαρμογή στην τιμή;πως θα βγάλουν τα σπασμένα;Το νερό εδώ στο Ασώματο η ροή του από τις 25Δεκεμβριου ήταν ελάχιστη!26,27,28,το νερό ήταν γλυφό και κίτρινο.

Ανώνυμος είπε...

https://www.aeginaportal.gr/aftodioikisi/themata/24273-40-000-evro-to-kostos-ton-dikastikon-eksodon-apo-tin-elleipsi-symvasis-gia-tin-metafora-tou-neroy.html
40.000 ευρώ το κόστος των δικαστικών εξόδων, από την έλλειψη σύμβασης για την μεταφορά του νερού.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα για την λήψη απόφασης, που αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την ναυτική εταιρία που μεταφέρει νερό. Ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής εξήγησε το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει από την έλλειψη σύμβασης λέγοντας συγκεκριμένα ότι: "Το θέμα που καταδεικνύεται και έτσι είχε ειπωθεί στην Οικονομική Επιτροπή και πρέπει να καταγραφεί, είναι ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να συμβάλλεται με τους μεταφορείς.
Δεν μπορείς να τους έχεις χωρίς σύμβαση, διότι αυτό δημιουργεί ένα πρόσθετο έξοδο τα οποία είναι τα δικαστικά έξοδα, τα οποία αν τα αθροίσουμε από όλα αυτά βγαίνουν περίπου στις 40.000 ευρώ".

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ


ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΨΕΡΟΣ

ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕΣ ΤΟΥ

ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝΕ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ


ΜΑ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ

ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΧΑΛΑΣΑΝΕ

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ


ΚΑΙ ΟΣΟ ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΙΓΙΝΑ

ΜΥΑΛΑ ΣΑΘΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑ

ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟΥ

ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Ο ΑΡΧΩΝ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ


ΥΠΟΓΡΑΦΗ>

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ 

+