Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

"Ως πρώην αναλυτής παραστρατιωτικών οργανώσεων Σία μουσουλμάνων με πολλές επισκέψεις στο Ιράκ, έχω υπηρετήσει στον Λευκό Οίκο υπό τους προέδρους Μπους και Ομπάμα και αργότερα στο πεντάγωνο. Συμμετείχε σε αναρίθμητες συζητήσεις ως προς την αντιμετώπιση της εχθρικής δράσης του Κασσίμ Σολειμάνι στην όλη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Όταν εργάζεσαι στα θέματα της Μέσης Ανατολής για περισσότερα από 20 χρόνια, παρατηρείς την αυξανόμενη σε μέγεθος, οργάνωση και εξειδίκευση των φανερών και κρυφών δραστηριοτήτων του Σολειμάνι οι οποίες συνέβαλαν στην σημαντική αποσταθεροποίηση της όλης περιοχής.
Παρακολούθησα φίλους και συναδέλφους να τραυματίζονται ή να χάνουν την ζωή τους από Ιρανικές ρουκέτες, όλμους και εκρηκτικές συσκευές τις οποίες είχαν προμηθεύσει σε Ιρακινούς συνεργαζόμενους (τζιχαντιστές) με σκοπό να πληγούν Αμερικανικοί στόχοι, υπό την εποπτεία του Σολειμάνι.
Παρατηρούσαμε την δύναμή του να αυξάνεται καθώς ενδυνάμωνε και ενίσχυε ομάδες στο Ιράκ, την Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη και μικρότερους πυρήνες σε όλη την Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο με καταστρεπτικές συνέπειες.
Αυτό που πάντα εμπόδιζε τους δημοκρατικούς και ρεπουμπλικάνους προέδρους από το να στοχεύσουν στον Σολειμάνι, ήταν το εξής ερώτημα. Άξιζε το χτύπημα τα πιθανά αντίποινα και την πιθανή εμπλοκή σε μια μακροχρόνια σύγκρουση?"  Τάδε έφη Ελίσσα Στότκιν, γερουσιαστής του δημοκρατικού κόμματος της πολιτείας του Μίσιγκαν.
Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Τράμπ τόλμησε ισχυριζόμενος ότι το  χτύπημα ήταν προληπτικό με σκοπό όχι να αρχίσει αλλά να προλάβει έναν πόλεμο.  Τα οικονομικά μέτρα που έχει πάρει έχουν γίνει αισθητά από το καθεστώς το Ιράν και αυτός ήταν ο λόγος των κεκαλυμμένων εχθροπραξιών υποκινούμενων από το Ιράν κατά Αμερικανικών στόχων. Σε περίπτωση αντιποίνων, "προληπτικά" θα καταστραφούν τα τρία διυλιστήρια που διαθέτει το Ιράν ώστε να γονατίσει το καθεστώς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια το aegina portal ουτε κουβεντα για την ποιοτητα του νερου ολες αυτες τις μερες..το μονο σιγουρο ειναι πως δεν παει με τα συμφεροντα των πολιτων που το τιμουν και διαφημιζονται σε αυτο αλλα με τα συμφεροντα της διοικησης

Ανώνυμος είπε...


ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΣΙΑ

Ποτέ δεν καταπιάστηκε

με χώμα και λιθάρια

μα έμαθε από μικρός

να καθαρίζει ψάρια


Και οι χαρές που έζησε

δεν είναι δα και λίγες

τον πάγκο σαν ανέλαβε

να κυνηγάει τις μύγες


Τέτοιος τεχνίτης φοβερός

και άνθρωπος με αξία

έπρεπε οπωσδήποτε

να ασκήσει εξουσία


Γιατί όπως πάντα γίνεται

με την θολοκουλτούρα

τον πρώτο λόγο έχουνε

οι γλύφτες και η σαβούρα


Όλα αυτά τα τρωκτικά

που για εφέ ψοφάνε

και για το φραγκοδίφραγκο

την μάνα τους πουλάνε


Αυτοί που τους προστάτες τους

και αυτούς θα τους πουλήσουν

και στα παλιά λημέρια τους

σίγουρα θα γυρίσουν


Εκεί μες στην ψαραγορά

και στου γιαλού την μόστρα

να κάνουν το κομμάτι τους

με την μυγοσκοτώστραΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥΟΥΟΥ ΜΗΤΣΟ ΜΟΥΟΥΟΥ


Ανώνυμος είπε...

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ
ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 10 ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΗΤΣΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά σας παρακαλώ πολύ χρονιάρες μέρες, μην βρίζεται τον κύριο νταβά, δεν βλέπετε ότι με αυτά και μαυτά που συμβαίνουν με το νερό έχει κιτρινίσει ο άνθρωπος απο την στεναχώρια του.

Ανώνυμος είπε...

Τον Ερντογάν στη Λιβύη τον κάλεσε ο Σαφτάρ, τους Αμερικάνους στο Ιράκ και τη Συρία ποιός τους κάλεσε;