Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ

31 Δεκεμβρίου 2019 έληξε η σύμβαση μεταφοράς νερού στην Αίγινα μεταξύ υδρομεταφορέων και δήμου Αίγινας. Οι υπεύθυνοι του δήμου Αίγινας, διοχέτευσαν στο δίκτυο ύδρευσης νερό από ντόπιες γεωτρήσεις.
Παραθέτουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει την κατάσταση η δημοτική αρχή.
"Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Αίγινας παρατήρησαν μια αυξημένη αλατότητα στο νερό.
Αυτό συμβαίνει καθώς δεν έχει εκτελεστεί δρομολόγιο μεταφοράς νερού από 1 έως 4 Ιανουαρίου. Δρομολόγιο εκτελέστηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Λεοντίου.
Η εταιρία που έχει αναλάβει την μεταφορά νερού επικαλέστηκε λήξη της σύμβασης στο τέλος του προηγούμενου μηνός (31-12-2019).
Ο δήμος έστειλε εξώδικο, ενημερώνοντας την εταιρία ότι η σύμβαση για την μεταφορά νερού λήγει τον Μάιο".
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους σεβαστούς μας αναγνώστες, ότι όσοι από αυτούς έχουν ταυτίσει τις δημοτικές εκλογές και εξαργυρώνουν την ψήφο τους  με μια γαλοπούλα τα Χριστούγεννα και ένα κομμάτι κρέας το Πάσχα, ας αρκεστούν σε αυτή την εξήγηση και ας μην διαβάσουν παρακάτω. Να αναρωτηθούν μόνο με ποιο τρόπο και ποιος τελικά πληρώνει τον λογαριασμό στο κατάστημα από το οποίο παραλαμβάνουν το αντίδωρο της ψήφους τους. Θεωρώ πως η πληροφορία θα ήταν χρήσιμη ιδιαίτερα όταν επηρεάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα και οι τύχες του συνόλου των κατοίκων του νησιού. Αν λοιπόν σφάλουμε, θα παρακαλούσαμε τον σεβαστό μητροπολίτη κ Εφραίμ να μας διαψεύσει.
Η δική μας άποψη
Η σύμβαση έληξε 31-12-2019. Να τονίσουμε ότι η νέα μελέτη μεταφοράς νερού η οποία δεν προχώρησε, αφορά το διάστημα από 1-1-2020 μέχρι 31-12-2021.
Ο ισχυρισμός ότι η σύμβαση λήγει τον Μάιο είναι απλά ένα μύθευμα. Πολύ απλά με ποσό 200.000 ευρώ για απευθείας αναθέσεις, ο δήμος μπορεί να φέρνει νερό μέχρι και τον Απρίλιο, να το αναμιγνύει με αυτό των γεωτρήσεων ώστε να υπάρχει φαινομενική επάρκεια.
Το νερό μεταξύ 1 και 4 Ιανουαρίου παρουσιάζει αλατότητα γιατί όλες οι γεωτρήσεις την Αίγινας έπεφταν μέσα στο δίκτυο. Η ζωή των κατοίκων τέθηκε σε κίνδυνο για να καλυφθεί η ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Για το θέμα πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας (ΕΔΩ).
Σαφώς και ο υδρομεταφορέας δεν τρόμαξε από το εξώδικο του δήμου ούτε διάβασε την σύμβαση και ανακάλυψε ότι είχε κάνει λάθος. πολύ απλά η τιμή της απευθείας ανάθεσης είναι αυτή που ήθελε ο υδρομεταφορέας από την πρώτη στιγμή και οι όροι της απευθείας ανάθεσης είναι λεόντειοι υπέρ του υδρομεταφορέα.
Φυσικά να μην ξεχνάμε και τους βουλευτές της ΝΔ που στήριξαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο την παρούσα δημοτική αρχή οι οποίοι μπροστά στο φιάσκο που έμεινε χρονιάρες μέρες το νησί  χωρίς νερό, έτρεξαν να συνδράμουν την ανικανότητα. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας "όταν στηρίζεις ανάπηρο, θα πρέπει να γίνεις το δεκανίκι του".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έργο της σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ που βρίσκεται;
Παράξενη και η σιωπή του πρώην Δημάρχου.
Την Τεταρτη έχει δημοτικό συμβούλιο.
Εκεί θα ακούσουμε και θα αξιολογήσουμε όλους τους.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Γιώργο από το άλφα ως το ωμέγα είσαι ακριβής!Μας πότισαν νερό από γεώτρησεις που ούτε και αυτοί ήξεραν τι περιέχει τους κάλυψαν αντιδήμαρχοι σύμβουλοι κοινοτάρχες όλοι όσοι τρώνε δηλαδή!Ξεπουλήθηκαν για τριάντα αργύρια?

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πάει το κυβικό θαλασσινό νερό και όχι μόνο είπαμε κύριοι της Δημοτικής αρχής ;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τα Τελώνια και οι Καλικάντζαροι είναι ακόμη εδώ.
Μάλλον δεν κάνουν καλή δουλειά οι παπάδες.

Ανώνυμος είπε...

Για τους φίλους που ίσως να μην ξέρουν, μιλούμε για τον άνθρωπο που σχεδίασε και πέτυχε τη συντριβή του ισλαμικού τζιχαντιστικού κράτους στη Συρία. Αυτόν τον άνθρωπο σκότωσε η αμερικανική διοίκηση.Τον στρατηγό Κασσέμ Σολεϊμανί.
Το γιατί..... Περιμένετε...
Ο Πραχαλιάς Γεώργιος γράφει :
Ως γεωπολιτικός επιστήμονας και πρώην Τμηματάρχης Γεωγραφικής Πολιτικής του ΓΕΣ θέλω να επισημάνω ότι ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλειμανί που σκοτώθηκε από τις ΗΠΑ ήταν αυτός που εμπόδισε τον Ερντογάν τον περασμένο Οκτώβριο να αποκτήσει τον έλεγχο της κοίτης του Ευφράτη κατά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ενώ ήταν και ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του Ιράν στο Ιρακ. Έτσι οι ΗΠΑ διευκολύνουν τον Ερντογάν να ελέγξει τον εμπορικό δρόμο που δημιούργησε η Τουρκία το 1889 με το Σιδηρόδρομο της Βαγδάτης, το ζωτικό χώρο της τότε Γερμανικής οικονομίας. Η κοίτη του Ευφράτη όμως είναι και το σημαντικότερο τμήμα της χάραξης του μεγάλου αγωγού της Συμφωνίας του Μπουσέρ του 2011 μεταξύ Ιράν, Ιράκ και Συρίας, που θα μετέφερε τα θηριώδη κοιτάσματα της Μ. Ανατολής στις ακτές της Μεσογείου για να ενωθεί με τον αγωγό EastMed. Ο έλεγχος λοιπόν της κοίτης του Ευφράτη, σε συνδυασμό με την παράνομη ΑΟΖ που ανακήρυξε πρόσφατα η Τουρκία με τη Λιβύη, θα δώσει στον Ερντογάν τη δυνατότητα να υλοποιήσει αυτός το μεγάλο ενεργειακό αγωγό που θα μεταφέρει τα κοιτάσματα της Μ. Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας τον αγωγό EastMed (δημιουργώντας έναν παράλληλο και μεγαλύτερο αγωγό που θα μεταφέρει μεγαλύτερα κοιτάσματα). Μεγάλες κερδισμένες σε αυτή την περίπτωση θα είναι και οι ΗΠΑ, γιατί με τον εμπορικό δρόμο του Σιδηροδρόμου της Βαγδάτης κατορθώνουν αφενός να υποβαθμίσουν το Νέο Δρόμο του Μεταξιού(One Belt One Road) της Κίνας και, αφετέρου, με το μεγάλο ενεργειακό αγωγό του Ερντογάν θα εξασφαλίζεται η μεταφορά των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μ. Ανατολής (πλην Ιράν) και της Ανατολικής Μεσογείου, εκμηδενίζοντας την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, ενώ θα απομονώνεται ενεργειακά και η επιρροή του Ιράν. Και μία επιπλέον υπενθύμιση: λίγες μόνο εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Μπουσέρ το 2011, που άφηνε εκτός την Τουρκία όπως και η τωρινή συμφωνία για τον αγωγό EastMed, οι σαλαφιστές μουσουλμάνοι που υποστηρίζονται (και) από τον Ερντογάν προκάλεσαν τον τρομερό εμφύλιο πόλεμο στη Συρία που κρατάει ακόμα. Αυτό καλό είναι να το έχουν υπόψη τους όσοι θεωρούν ότι χωρίς προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή του Αμβούργου θα εμποδίσουν τον Ερντογάν να εφαρμόσει την παράνομη ΑΟΖ με τη Λιβύη ή να επιχειρήσει να κάνει στην Κύπρο ότι έκανε στη Συρία. Και, κυρίως, να το έχουν υπόψη τους όσοι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ του Τραμπ ξαφνικά μας αγάπησαν.
Και συμπληρώνω με τις ευλογίες της υποχθόνιας Γερμανίας..

Ανώνυμος είπε...

Οι παπάδες δεν είναι όπως τους ξέραμε παλιά τώρα παίρνουν και αυτοί μέρος στα πολιτικά πράγματα άσχετα αν κινούνται αθόρυβα διορίζουν κιόλας!!Και όποιος θέλει ας μου πει πως ψεύδομαι!

Ανώνυμος είπε...

Και τι έγινε θα μας πουν πάλι τις δικές τους μακακιες θα μας δώσουν νομίζετε εξηγήσεις για την απευθείας ανάθεση η για το δηλητήριο που μας πότισαν;Αυτοί κοιταγαν την έξωθεν καλή μαρτυρία δλδ κεράσματα στο τμήμα την πυροσβεστική υπηρεσία νοσοκομείο κυ,δεν άδειαζαν να ασχοληθούν με το φωτογραφίες έδωσαν και πήραν.

Ανώνυμος είπε...

Ένταξη 1/1 έως 4/1 δεν έγινε δρομολόγιο και το νερό είναι από γεωτρησεις από της 5/1μέχρι σήμερα 7/1 ακόμα να καθαρισει? Η χρέωση στο κυβικό θα είναι ίδια με τα προηγούμενα δίμηνα? Σκουπίδια νερο.....νερό σκουπίδια.... αυτά είναι τα προβλήματα χρόνια και χρόνια τώρα....Προεκλογικά υπάρχουν λύσεις και όταν βγειτε ως δια μαγείας μας πνίγουν τα προβλήματα...Έλα ρε κλωτσιές που θελετε όλοι σας ??????