Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με 14 ναι και 7 όχι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2020 από το δημοτικό συμβούλιο Αίγινας
Σε 5.500.000 ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις προς τον δήμο εκ των οποίων τα 3.500.000 ευρώ είναι από οφειλές νερού. Σε ένα δήμο που έχει μόνιμο οικονομικό πρόβλημα, πολίτες και επιχειρήσεις οφείλουν 5,500.000 ευρώ την στιγμή που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα τακτικά έσοδα του δήμου για το 2020 ανέρχονται σε 5.633.705,44 ευρώ.  Είναι προφανές ότι όλες οι δημοτικές αρχές χρησιμοποίησαν τις οφειλές από το νερό, από τα ενοίκια των δημοτικών καταστημάτων  και από δημοτικά τέλη ως εργαλείο ψηφοθηρίας. Με δήθεν διακανονισμούς όπου οι οφειλέτες πλήρωναν μόνο την πρώτη δόση, φτάσαμε στην παρούσα κατάσταση.
¨Ευστοχη ως προς την διατήρηση του προβλήματος η παρατήρηση του κ Φίλιππα Τζίτζη. Αρμόδιοι για τους κοινόχρηστους χώρους  ήταν ο νυν δήμαρχος και για το νερό ο νυν αντιδήμαρχος.
Στην λύση στο πρόβλημα του νερού αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος κ Παναγιώτης Κουκούλης εκφράζοντας την προσδοκία ότι με την σύνδεση του υποθαλάσσιου αγωγού την υπηρεσία ύδρευσης θα αναλάβει η ΕΥΔΑΠ και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα του νερού.
Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί το δίκτυο, οι παροχές από την ΕΥΔΑΠ αμέσως με την παραλαβή της ύδρευσης ώστε να αποδειχθεί κατά πόσο η απώλεια του 45% δεν είναι απλά ο χαμένος μύθος του Αισώπου.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΘΗΣ Σύμβουλος κάνει νάζια και μούτρα.Αλλαξε θέση για δεύτερη συνεχή Συνεδρίαση.
Άντε μετά να τους πάρεις στα σοβαρά,τέτοιους γυμνοσάλιαγκες .

Ανώνυμος είπε...

Άμα θέλουμε να σωθούμε με το νερό πρέπει την Υδρευση να την αναλάβει η ΕΥΔΑΠ και να βάλει στους λογαριασμούς 10-20 λεπτά για ενοίκιο στον Δήμο. Η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό στους οφειλέτες, θα βρεί την απώλεια και θα αλλάξει το ανθυγιεινό παλιό δίκτυο της ύδρευσης. Είναι η μόνη λύση.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να πει κάποιος στον κ. Στριγγάρη ότι όταν έχει μια καταγγελία για το νερό δεν πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο της Κοινότητας για επαλήθευση αλλά μόνος του να ερευνήσει από τους κατοίκους το θέμα. Θα μπορούσε να πάρει επίσης δείγμα του νερού και να το στείλει στο χημείο για να έχει μια πρώτη γνώση της ποιόητας του νερού. Ετσι πρέπει να ενεργούν τα ΜΜΕ όταν μάλιστα έχουν και μεγάλη επισκεψιμότητα!

Ανώνυμος είπε...

Του τα έχουμε πει πολλές φορές αλλά βλέπεις έχει σπόνσορες και δεν τον συμφέρει να συγκρουστεί με κάποιους.

Ανώνυμος είπε...

1) Άκουσα ότι η υδροφόρες συνεχίζουν να φέρνουν νερό. Τι έγινε; Δεν λέγαμε ότι η σύμβαση σταμάτησε και γι' αυτό ρίχνουν μόνο γεωτρήσεις;
2) Όταν υπήρχε σύμβαση και έρχονταν κανονικά οι υδροφόρες, νερό από γεωτρήσεις δεν έπεφτε; Τότε δεν πείραζε;
3) Όταν "οι υδροφόρες δεν έρχονταν", η Πέρδικα -που παίρνει νερό μόνο από ΕΥΔΑΠ- είχε επί μέρες μείνει από νερό;
Συγγνώμη για τις αφελείς απορίες μου. Καλό δεν είναι να απαντηθούν απ' αυτούς που ασχολούνται και ξέρουν περισσότερα;

Ανώνυμος είπε...

7,12 Μήπως να μας έδινες την συνταγή για την γέμιση της γαλοπούλας που σε φιλέψανε τα Χριστούγεννα. Έτσι για να λυθούν και οι δικές μας απορίες για τι ρόλο παίζεις

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο, εμφανισε την λιστα με τα ονοματα αυτων, που πηρανε την δωρο-γαλοπουλα μιλαμε για εκατο και πλεον ατομα, ειναι αληθεια μου ειπε με μισες κουβεντες υπαλληλος χασαπη.

Ανώνυμος είπε...

Τόση ξεφτίλα για τους κατοικους της Αιγινας δεν το περίμενα...ψήφισαν με ενα πενηνταρικο και καταδεχονται να τους "φιλέψουν" και μια γαλοπουλα. Χάθηκε το φιλότιμο και η υπερηφανεια. Ισως φταιει το οτι εχουμε γινει ενας αχταρμας εισερχομενων που εχουν ερθει για να βρουν αποκούμπι στο ευλογημενο νησι μας. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.

Ανώνυμος είπε...

κ. 7:31:
Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ή "απορία ψάλτου βηξ"

Ανώνυμος είπε...

7:12 Ο υδρομεταφορέας Ηλιακίδης που έφερνε νερό στην Αίγινα έκλεισε την επιχείρηση και πουλάει τα καράβια του για παλιοσίδερα. Ο Λεβεντάκης που φέρνει νερό πλέον στο Λεόντι και Αίγινα δουλεύει με απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο μέχρι τον Απρίλιο. Δεν τον συμφέρει για 4 μήνες να πάρει μεγαλύτερο πλοίο για να φέρει στην Αίγινα μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Ετσι το νερό δεν επαρκεί και ρίχνουν μέσα στο δίκτυο τα πηγάδια του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

Για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.Ειναι δυνατόν να προλαβαίνει ΜΙΑ ΥΔΡΟΦΌΡΑ να εφοδιαστεί όλο το νησί; Φυσικά όχι ρίχνουν ότι πηγάδι η γεώτρηση υπάρχει προκειμένου να μην μείνει από νερό το νησί και τους χαλάσει η μαγεία τρομάρα τους!Ποσά δρομολόγια κάνει η μία υδροφόρα για να έχει επάρκεια το νησί;Πόσο θα τα χρεώσουνε; Ποιος θα δώσει απαντήσεις σοβαρές για όλα αυτά; ΑΙΓΙΝΙΤΕΣ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΚΟΡΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΚΙΛΑ ΠΑΤΆΤΕΣ ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μά τι τσαμπουνάς ρε 11:14 μ.μ, 500ευρω και γαλοπούλα για μια ψήφο? δεν τους θεωρώ τόσο μακ@κες. Μια μπυρούλα με ενα σουβλάκι, ενα καφέ και ενα χτύπημα στην πλάτη και η υπόθεση έκλεισε για το καλό της Αίγινας βεβαίως - βεβαίως.