Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ?

Με την λήξη της σύμβασης στις 31-12-2019 μεταξύ δήμου Αίγινας και υδρομεταφορέων, το νησί έμεινε από νερό. Μόνη πηγή για την υδροδότηση του νησιού οι γεωτρήσεις οι οποίες λόγω πολυετούς χρήσης βγάζουν νερό υφάλμυρο και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο δίκτυο πέφτει νερό από γεώτρηση στο οποίο υπάρχει νικέλιο, άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Η παρούσα κατάσταση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ανεπάρκεια της παρούσης δημοτικής αρχής να συνάψει σύμβαση νερού πριν την λήξη της προηγουμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας , κάποια υδροφόρα πλοία από αυτά που μετέφεραν νερό στην Αίγινα έχουν ήδη παροπλιστεί και οι υδρομεταφορείς δεν δείχνουν καθόλου πρόθυμοι να μεταφέρουν νερό εκτός σύμβασης. Ως εκ τούτου, η μόνη λύση για την υδροδότηση του νησιού είναι οι γεωτρήσεις πολλές από τις οποίες έχουν κριθεί ακατάλληλες.
Καλούμε την υγειονομική υπηρεσία του δήμου να προβεί σε άμεση εξέταση δειγμάτων νερού από όλες τις γεωτρήσεις ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του ύδατος που διοχετεύεται στο δίκτυο.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των κινδύνων για την δημόσια υγεία, ζητάμε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα και την άμεση παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου ύδρευσης.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτες της ΝΔ εξάντλησαν την νομοθετική τους ενέργεια στις τροπολογίες για τις πέργκολες.
Για το ζήτημα του νερού θα ασχοληθούν μάλλον στην επόμενη θητεία τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι Φιλελευθεροι πηραν τον πούλο στις Βρετανικές εκλογες. Διεκδικει τωρα την ηγεσία τους η Leyla Moran, η οποία δηλώνει πανσεξουαλική, με αδελφή λεσβία και αδελφό gay! Πόσα πραγματα μαθαίνεις κάνοντας παρέα με φιλελεύθερους, μεγάλο σχολείο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνουν 8:56 για να μην έχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αγγλία...

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να πω Δήμαρχε, να χαίρεσαι τον κατά τα άλλα αμειβόμενο Αντιδήμαρχο ύδρευσης για την ποιότητα του νερού που μας παρέχει, αλλά η αλήθεια είναι ότι εσύ έχεις την μεγαλύτερη ευθύνη ως η κεφαλή του Δήμου. Πάντως εκ του αποτελέσματος δικαιώνομαι και χαίρομαι ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω Γιωργο πώς όλοι οι Αιγινιτες είναι ανώτεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τα μικροθεματα όπως νερό! Ξυπνήστε βρε ανθρωπακια από το νερό που σας σερβίρουν τις τελευταίες εβδομάδες όχι μέρες πλένεστε εσείς τα παιδιά σας τα εγγόνια σας οι άνθρωποι σας γενικά αυτό το αγαθό χρησιμοποιείται καθημερινά ΠΑΝΤΟΎ!! Έχει γεμίσει η Αίγινα παράνομες σωλήνες με αναμφίβολου ποιότητας νερού,και ο Νταβας πέρα βρέχει έδωσε συνέντευξη στον κολλητό του στο πόρταλ λέξη δεν ειπώθηκε για το θέμα ούτε το πόρταλ το έθιξε! Ξυπνήστε βρε!

Ανώνυμος είπε...

Από την πρωτοχρονιά 8 στα 10 νοικοκυριά της Αίγινας πάσχουν από γαστρεντερίτιδα! Ειναι τυχαίο? Και όποιος κάνει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. φιμωνεται! Έως πότε? Δηλητήριο το νερό!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως 4:22 μ.μ ΧΑΙΡΟΜΑΙ για το νερό που ποτίζει ο κύριος νταβάς τους Αιγινήτες, είναι ότι καλύτερο για τα μυαλά που κουβαλάνε αφου ψηφίζουν τέτοιους ανθρώπους για να τους διοικήσουν.

Ανώνυμος είπε...


Το πρωί στη δουλειά παίρνει το Μήτσο τηλέφωνο ο κολλητός του και του λέει:

– Δεν θέλω να σε ταράξω αλλά αν πας αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου θα πιάσεις τη γυναίκα σου στα πράσα με τον εραστή της.

– Τι λες τώρα; Μιλάς σοβαρά; ρωτάει ο Μήτσος.

– Αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα στο έλεγα, απαντάει εκείνος.

Φεύγει ο Μήτσος φουριόζος για το σπίτι. Μπαίνει σε ένα ταξί και λέει στον οδηγό να κάνει γρήγορα. Στη διαδρομή συνεχώς φυσούσε και ξεφυσούσε. Κάποια στιγμή ο οδηγός τον ρώτησε:

– Συγγνώμη κύριε, σας συμβαίνει κάτι; Σας βλέπω πολύ ανήσυχο.

– Με πήρε ο φίλος μου και μου είπε πως αύτη τη στιγμή η γυναίκα μου είναι στο σπίτι με τον εραστή της.

Φτάνουν τελικά και ο ταξιτζής λέει:

– Αν μου επιτρέπεται να ανέβω μαζί σας, γιατί στην ταραχή σας μπορεί να κάνετε κανένα κακό.

Ανεβαίνουν μαζί και πραγματικά βρίσκουν τη γυναίκα του Μήτσου στο κρεβάτι με τον εραστή της. Αρχίζει να φωνάζει ο Μήτσος:

– Ρε ‘σύ με τη γυναίκα μου, μέσα στο σπίτι μου, δεν ντρέπεσαι;

-Τι φωνάζεις; του απαντάει ο εραστής, ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

– Όχι, ρε, δεν ξέρω, ποιος είσαι εσύ;

– Ποιος νομίζεις ότι πληρώνει τους λογαριασμούς του σπιτιού σου; Ποιος πληρώνει τα φροντιστήρια των παιδιών σου; Ποιος πλήρωσε το καινούργιο αμάξι της γυναίκας σου; Εσύ με τον ψωρομισθό σου νομίζεις ότι τα πληρώνεις όλα αυτά;

Κάγκελο ο Μήτσος. Γυρνάει και ρωτάει τον ταξιτζή:

– Εγώ τώρα τι κάνω;

Και ο ταξιτζής του απαντάει:

– Σκέπασε τον μη κρυώσει!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος νταβας βλέπω..για να ονομάσουμε κάποιον κύριο θα πρέπει να είναι κιόλας!Και ο νταβας μας έχει αποδείξει το αντίθετο!Όσοι τον ψηφίσατε να τον λουστητε οι υπόλοιποι τι σας φταίμε?

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να γράψει κάποιος για το πόρταλ για να βγει δήθεν και να γράψει δύο αραδες για το κυριότερο θέμα των εβδομάδων και όχι των ημερών...και φυσικά δεν βγήκε ο νταβας αλλά ο γιαννακης να μας πει τι;ότι το νερό είναι ακατάλληλο;ότι έσκαβαν και πρόσθεσαν σωλήνες;ότι ρίχνουν στις δεξαμενές χλώριο;όλα αυτά τα ξέρουμε!γιαννακη γιωργακη αντωνακη είστε για τα μπάζα! Ζορμπά μετά την παρωδία συνέντευξη στο γιωργακη άντε να κρυφτείς όπως έκανε ο αντιδήμαρχος υδρευσης!!Μπράβο ρε Αικακε έχεις αξία και του δείχνεις καθημερινά!

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγο το πόρταλ ανέβασε την συνέντευξη του προέδρου της κυψέλης όπως είπε ο ιδιοκτήτης του πόρταλ έγινε ατο πλαίσιο της γνωριμίας όλων των προέδρων των κοινοτοιτων μόνο που ξέχασε να τον ρωτήσει γιατί εδώ και ένα μήνα η Κυψέλη πίνει νερό ακατάλληλο; Τυχαίο δεν νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει νερό "ακατάλληλο"; Να το πιούμε ή να πλύνουμε τα πιάτα; Όταν το νερό ήταν "κατάλληλο" το πίναμε;
Γράφτηκε κατ' επανάληψη αυτές τις μέρες ότι οι υδροφόρες δεν έρχονται (και με 9 μποφόρ θα συνεχίσουν). Τι θα έκανε ένας θαυματοποιός δήμαρχος, αντιδήμαρχος κλπ (που τον έχουμε στο τσεπάκι μας); Θα έκοβε τελείως το νερό για το καζανάκι, αφού είναι "ακατάλληλο". Έτσι δεν είναι;
Αν μετά λίγες μέρες οι υδροφόρες ξαναρθούνε, τι θα λέμε τότε; Ε, κάτι θα βρούμε! Αν μέσα στο 2020 έρθει η ΕΥΔΑΠ, κάτι δεν θα βρούμε; Ας πούμε ότι το έφτιαξε ο Πατούλης, παρά την αντίδραση του δήμαρχου;